Mobile Vikings viert 200.000e klant met gratis Bhaalu

Het is een vruchtbare week voor Mobile Vikings. Niet alleen mochten 2 van hun werknemers de eerste Viking-baby verwelkomen maar ook kon het Hasseltse bedrijf deze week hun 200.000e aansluiting vieren. Vandaag kondigden ze dan ook een "big bang" aan: Mobile Vikings gaat een samenwerking aan met netwerkopname-dienst Bhaalu om zo gratis mobiele televisie aan te bieden.

Het verhaal van disruptor Mobile Vikings begon 5 jaar geleden toen zij iets introduceerden dat tot op dat moment ongezien was: een mobiel prepaid-abonnement met data als zwaartepunt: Voor 15 euro kreeg je 'gratis' 1 GB data en 1000 sms'jes; een jaar later werd dit zelfs opgetrokken naar 2 GB per herlading. Datzelfde jaar werd het member-gets-member-systeem geïntroduceerd en werden de Viking-members eigenlijk ambassadeurs voor het product. In de daarop volgende jaren introduceerde MV nog een aantal nieuwe of vernieuwende concepten om de markt door mekaar te schudden: roaming-data-tarieven werden verlaagd, de herlaadbare creditcard "VikingCard" werd geïntroduceerd en konden Viking-klanten onderling 1 uur per dag gratis bellen. Ze waren ook een van de eersten om bitcoin te accepteren als betaalmiddel.

5 jaar later maakt dit dat Mobile Vikings de 2e-grote "community-operator" ter wereld is en een ideale speeltuin voor onderzoeksbedrijven zoals iMinds om nieuwe concepten uit te proberen. Als innovatieve disruptor voelde Mobile Vikings wel sympathie voor het op dezelfde campus gelegen Bhaalu. Met hun netwerk-opname-systeem schudde deze start-up het televisie-landschap zodanig door mekaar dat televisiezenders daar niet blij mee waren.

MV-Evangelist Hans SimilonVandaag maakt Mobile Vikings dan ook kenbaar een samenwerking aan te gaan met Bhaalu om on-demand-televisie tot bij àl hun klanten te krijgen. Elke Viking krijgt gratis toegang tot Bhaalu Mobiel; eigenlijk een cadeau van 49 euro instapkost en 5 euro maandelijks. Televisie kijken via het Mobile Vikings-netwerk wordt echter gewoon van de beschikbare trafiek afgetrokken. Lang mobiel naar TV kijken zal je dus vooral via Wi-Fi moeten doen. In tegenstelling tot dienst Stievie moeten de Vikings nog steeds ook een bestaande televisie-aanbieder hebben om het abonnement aan te koppelen.

Als lanceringsactie is deze aanbieding niet beperkt tot de bestaande en nieuwe betalende Vikings. Tot 23 juli kan iedereen die zich inschrijft als Mobile Viking-klant gebruik maken van deze aanbieding. De aanbieding is 'levenslang' geldig.

Wil je hier iets over kwijt? Laat je stem horen op het forum!