Mobistar start met 4G in 30 steden

Mobistar opent vandaag als laatste grote speler haar 4G netwerk in België als voorbereiding voor de commerciële lancering volgend jaar. Enkel klanten met een abonnement met mobiele data (Dolfijn of Panter) of zij die surfen met een Internet Everywhere-formule kunnen hier gratis gebruik van maken indien zij een compatibel toestel gebruiken. Dat betekent ook dat iPhone 5-gebruikers met de juiste formule eindelijk LTE kunnen activeren op hun toestel.

Tot 5GB extra data 

De Dolfijn en Panter-klanten alsook de Internet Everywhere-gebruikers die over een 4g-compatibel toestel (smartphone of tablet) beschikken kunnen deelnemen aan de ‘4g-Discovery’ door zich in te schrijven in een Mobistar-verkooppunt of online op www.mobistar.be/4G. Tot de commerciële lancering krijgen deze klanten extra 4g-surfvolume bovenop hun abonnement om de snelheid en het gebruiksgemak van het 4g-netwerk zelf volledig gratis te ervaren. Panters en Internet Everywhere-gebruikers krijgen 5GB extra 4g-surfvolume per maand en Dolfijnen ontvangen 1GB extra 4g-surfvolume per maand. Tijdens de test kunnen de klanten hun 4g-verbruik op elk moment nagaan via hun Klantenzone en de MyMobistar-app. Wanneer het maandelijkse 4g-surfvolume is opgebruikt, wordt de toegang tot het 4g-netwerk onderbroken en kunnen de klanten verder surfen op het 3g-netwerk.

Status 4G Netwerk

Begin 2014 wilt Mobistar ten minste 40 extra steden en gemeenten toevoegen aan haar 4g-netwerk en haar commerciële aanbieding lanceren. Ze voorzien tegen 2015 eenzelfde 4g-dekking als de 2g-dekking van vandaag. Dankzij de verwerving van de 800 MHz-licentie zou dan overal in het land goede ‘indoor’-dekking mogelijk zijn. De actuele situatie kunnen jullie opvolgen via dit kaartje:


Beeld: actuele en toekomstige 4G-locaties. Klik op de afbeelding voor meer informatie.