Base is gestart met 4G

Base heeft zijn 4G netwerk gestart in 15 steden, namelijk Aalst, Antwerpen, Beveren, Brugge, Charleroi, Genk, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen, Namen, Oostende en Sint-Truiden. Brussel zit er voorlopig niet bij, hiervoor zijn ze afhankelijk van de politici die de stralingsnormen bepalen.

 

Base belooft theoretische snelheden van 86Mbps, maar vermeld er bij dat het eerder tussen de 6 en 20Mbps gaat zijn. Onder ideale omstandigheden kan dit tot 60Mbps oplopen. De iPhone kan op het moment nog niet genieten van 4G, daar Apple dit blokkeert indien er geen partnerschap is. Base is wel aan het onderhandelen met Apple (datanews).

Opgelet voor sommige Samsung gebruikers, deze krijgen pas een update eind oktober, deze kunnen op het moment ook niet verbinden met 4G. Toestellen die wel werken: Sony Experia Z1 en Z; Nokia Lumia 625, Lumia 920 en Lumia 1020; HTC One en One mini; BlackBerry Q10 en Z10; LG Optimus LTE en Optimus G2; Huawei: P*** ZTE Grand Era, LTE, MF91D en MF823 (Mobile vikings)

4G is op het moment beschikbaar voor de volgende tariefplannen: 

  • Particulier: B-39; B-49; B-59; Base Check 35 (online 32€); Internet Anywhere.
  • Zakelijk: Pro Talk; Pro Leader (+); Pro Leader EU; Internet Anywhere 28

MVNO’s

MVNO’s die gebruik maken van het netwerk van Base moeten zelf de beslissing maken of ze 4G willen aanbieden. Op het moment is het alleen mobile vikings die op hun blog "Up to the next level: 4G in Belgium!" aantonen dat ze starten met 4G. Al is het een testperiode tot het einde van dit jaar.

Enkele snelheden gepost in ons forum:

U kan mee discussiëren in ons forum: http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=80&t=37877#p493359