Base Company: andere naam, goedkoper en sneller.

De laatste weken zagen we hoe Base langzaam maar zeker haar challenger positie in de markt verloor, door de vele tariefaanpassingen die de concurrenten doorvoerden. Vandaag stelt Base echter haar nieuwe werknaam voor (Base Company), enkele nieuwe tarieven en netwerkaanpassingen voor hogere datasnelheden. 

Om te beginnen heet Base dus voortaan Base Company. Iets interessanter nieuws is echter het nieuwe ongelimiteerde tariefplan, dat voortaan 39 euro per maand zal kosten en waarbij de klant ongelimiteerd kan bellen en sms'en naar alle netwerken en 2GB mobiele data krijgt. Hierdoor is Base opnieuw de goedkoopste van de drie grote netwerken voor een ongelimiteerd tariefplan. Ter vergelijking:

 Base Company B-39Mobistar Panter unlimited Proximus Smart+ 65 
 €39/maand €75/maand (€60/maand contract 6 maand)  €65/maand
Bellen  * * *
SMSen  * * *
Mobiel internet  2GB 5GB 5GB + 4G/LTE**

* zie specifieke voorwaarden voor ongelimiteerd verbruik.
** 4G/LTE enkel met compatibel toestel, voorlopig heeft Proximus het enige voor particulieren beschikbare 4G/LTE netwerk in Belgie. 

Ook voorziet Base in al haar tariefplannen ongelimiteerd SMSen, in navolging op Proximus, waar ook gratis SMSen in alle tariefplannen is inbegrepen. Enkele nieuwe professionele tariefplannen zijn PRO Talk waarbij men voor €30 ongelimiteerd kan bellen en anderhalve GB ter beschikking heeft. Ook wie veel naar het buitenland belt kan met PRO Leader ongelimiteerd bellen en sms'en binnen Europa aan €100/maand.

Verder is Base Company haar netwerk aan het uitrusten met DC-HSPA+. Wie een compatibel toestel heeft kan hierdoor (theoretische) snelheden halen tot 42Mbps op reeds 61% van het Base Company netwerk. Tegen eind september van dit jaar zou het volledige netwerk moeten voorzien zijn van de nieuwe DC-HSPA+ technologie.

Huidige klanten van Base kunnen via mijnbase overstappen naar een nieuw tariefplan.

Discussieer mee op ons forum!