Volg je Mobistar -verbruik op met de MyMobistar app

Mobistar lanceert vandaag de smartphone-app "MyMobistar" op de platformen iOS, Android en Windows Phone. Deze applicatie staat toe het verbruik te controleren van je belminuten, smsjes en mobiele data. Bovendien kunnen via de applicatie ook opties ge(des)activeerd worden en heb je toegang tot de voorbije 6 facturen.

De applicatie is gratis te downloaden in de Apple App Store, Google Play en de Windows Marketplace, maar ook het gebruik ervan is gratis, zelfs in het buitenland, en de app werkt zowel over een mobiele dataverbinding als over Wi-Fi. De applicatie staat immers toe om roaming-data-limieten in te stellen zodat shock-bills niet meer mogen voorkomen. Je kan in de applicatie ook op een kaart de dichtstbijzijnde Mobistar-shop vinden. Iedereen met een Mobistar-abonnement kan gebruik maken van de applicatie; zowel herlaadkaarten, abonnementen en Internet Everywhere.

De grafiekjes kleuren groen, oranje of rood afhankelijk van je eigen gewenste profiel: zo kan je focussen op belminuten, smsjes of data om te bepalen wat "rood" of "groen" moet zijn en kan je de evolutie van de afgelopen 6 maanden zien door het scherm liggend te kantelen.

  

Smartphonegebruik blijft stijgen 

Dat Mobistar een eigen app lanceert (in navolging van Hello! bij Belgacom en MyBase bij Base) is niet verwonderlijk. Uit een eigen enquête kwamen immers volgende resultaten naar voren:

De verkoop van smartphones en het gebruik van mobiel internet blijven explosief groeien bij de Belgische consument. Volgens een enquête die Mobistar bij ruim 3.000 personen heeft afgenomen, gebruikt 25 % van de Belgen vandaag een smartphone. Dat is 12 % meer dan het jaar daarvoor. Van die mensen die een mobiele telefoon hebben waarmee ze op het internet kunnen, geeft 59 % van de ondervraagde personen aan die functie vandaag te gebruiken, terwijl dat een jaar eerder maar 38 % was. Een ander onthullend cijfer: 47 % van de gebruikers van mobiel internet zeggen dat ze vandaag apps downloaden, in vergelijking met 33 % het jaar daarvoor.

  • Download via Apple App Store (Nog niet beschikbaar)
  • Download via Windows Marketplace (Nog niet beschikbaar)