Belgacom lanceert Samsung Galaxy S3

Belgacom lanceert de Galaxy S3, de nieuwste top-smartphone van Samsung. Deze smartphone met quadcoreprocessor gaat de concurrentie aan met de HTC One X, die in dezelfde prijscategorie zit.

De Galaxy S3 is begin mei gepresenteerd door Samsung. De nieuwe top-smartphone kent enkele leuke features waardoor het toestel zich moet onderscheiden van de concurrentie. Zo kent het toestel Smart Stay, een functie die door middel van de front facing camera automatisch detecteert wanneer de gebruiker het toestel gebruikt en het toestel actief houdt. S-Beam (NFC) dan weer zorgt ervoor dat je, door middel van twee toestellen met de rug tegen elkaar te houden, gemakkelijk documenten en foto's kan delen.

Met S-Voice, een functie vergelijkbaar met Siri, die te vinden is in de iPhone 4S van Apple, kan je de Galaxy S3 besturen door middel van spraakcommando's. Ook Direct Call is inbegrepen, een functie die ervoor zorgt dat wanneer je een sms aan het opmaken bent voor een contactpersoon, en je houdt het toestel tegen je oor, dat het een spraakoproep met die contactpersoon start. Een volledige Nederlandstalige review waarin alle functies vermeld worden, vind je op Youtube.

De specificaties in het kort zijn: 1,4 GHz quadcoreprocessor, 4,8 inch HD Super AMOLED-scherm met een resolutie van 720 bij 1280 pixels, Corning Gorilla Glass 2 (voor de krasbestendigheid), 16 GB opslagruimte (met versies van 32 en 64 GB), uitbreidbaar dankzij een MicroSD-slot tot 64 GB extra, 1 GB RAM, HSPA+ internet tot 21 Mbps, 8 MP achterwaartse camera en front facing van 1,9 MP, 2100 mAh batterij, en Android 4.0.4 met een TouchWizz-schil over. Dankzij de samenwerking met Dropbox, kan je via 50 GB in "de cloud" bewaren. Het toestel is er in een blauwe en witte versie. Opgelet: er wordt gebruik gemaakt van een MicroSIM, zoals we die eerder al zagen in de One S en X van HTC en iPhone 4 en 4S van Apple. 

Belgacom levert van nu tot 11 juli de 16 GB blauwe en witte versie voor net geen 650 euro. Wie online het toestel bestelt, ontvangt een gratis 16 GB microSD-kaartje. Wie het toestel aankoopt vóór 7 juli, kan bovendien via de Facebook-pagina van Samsung België een gratis case aanvragen.