Nokia Lumia 900 vanaf volgende week verkrijgbaar in België

Een tweetal weken geleden kondigde Nokia aan dat de Lumia 610 verkrijgbaar zou zijn in België. Op het Mobile World Congress in februari werden zowel de 610 (als budget-toestel), als de 900 (als High-end model) gelijktijdig voorgesteld, dus het was nog maar een kwestie van tijd vooraleer ook de Lumia 900 in België zou opduiken.

Nokia heeft dit nu bevestigd: vanaf volgende week zou de Nokia Lumia 900 in België verkrijgbaar zijn in de witte en de zwarte uitvoering, met een adviesprijs van € 549. Dit plaatst de Lumia 900 op prijsvlak een stukje boven de Lumia 800, die bij de meeste winkels te vinden is voor € 499 (Er loopt nog tot 30 juni een cashback actie van € 100 op de Lumia 800).

In ruil voor die hogere prijs krijg je natuurlijk ook extra functionaliteit en iets andere specificaties. Zo heeft de Lumia 900 onder meer een 4,3” scherm en een grotere accu dan de Lumia 800, en voegt hij ook een 1,3MP front-facing camera toe. Een uitgebreidere vergelijking tussen de Lumia 800 en de Lumia 900, kan vinden in dit artikel.

Net zoals de andere Lumia’s, heeft ook de Lumia 900 een aantal handige applicaties geïnstalleerd die exclusief beschikbaar zijn voor Nokia toestellen. Of je nu op zoek bent naar een overzicht van de tram verbindingen in de buurt, de verkeerssituatie op je reisweg wil bekijken, een nieuwe gps route wil berekenen of de bus nemen, Nokia Maps, Drive, en Transport staan klaar om je bij te staan waar nodig.

Buiten de applicaties die exclusief zijn voor de Nokia Windows Phone toestellen, heb je met de Lumia 900 natuurlijk ook toegang tot de Windows Phone Marketplace, waar ook een massa handige applicaties staan te wachten om uitgetest te worden.

Dus, ben je op zoek naar een nieuwe smartphone, of heb je een Lumia 800 of een ander Windows Phone toestel, en wil je een groter scherm, of een frontfacing camera, of een grotere accucapaciteit? Vanaf volgende week kan je in de telecomwinkels terecht voor een Lumia 900!