HTC gaat groot aantal toestellen upgraden naar Android 4.0

  

De Taiwanese fabrikant HTC heeft aangekondigd dat een groot deel van hun smartphones tegen september de upgrade naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zal ontvangen. Daarmee is alweer een stap gezet richting een grotere vertegenwoordiging van ICS binnen de Android-statistieken.

Er is al een tijdje commotie rond de fragmentatie op de Android markt. Een groot aantal toestellen moet het nog steeds doen met oudere versies; in maart vertegenwoordigde Gingerbread (Android 2.3) nog steeds 61,5% van het totaal aantal Android toestellen.

Voor de mensen met een smartphone van HTC komt hier nu dus in veel gevallen verandering in, al zijn er enkele toestellen die de upgrade niet zullen ontvangen. HTC zelf haalt aan dat, omwille van performance en gebruikscomfort, toestellen met een rom geheugen van 512MB en lager, geen upgrade zullen krijgen. Dat omvat onder meer de HTC ChaCha, Salsa, Wildfire S, en Explorer.

Voor de toestellen die wel een upgrade naar Android 4.0 krijgen, heeft HTC een voorlopige planning publiek gemaakt waar per toestel de te verwachten releasedatum in terug te vinden is. Hou er echter wel rekening mee dat het tot 45 dagen kan duren vooraleer een update na release beschikbaar is op je toestel, dit omwille van mogelijke test procedures en goedkeuringen van de netwerkoperatoren.

Toestel

Tijdsframe

DROID Incredible 2 by HTC

Nog te bepalen (Eind augustus)

HTC Amaze 4G

Mei-Juni

HTC Desire S

Juni-Juli

HTC Desire HD

Juli-Augustus

HTC EVO 3D

Juni-Juli

HTC EVO 4G+

Mei-Juni

HTC EVO Design 4G

Juni-Juli

HTC Incredible S

Juni-Juli

HTC Sensation

Maart-Juni

HTC Sensation 4G

Maart-Juni

HTC Sensation XE

Maart-Juni

HTC Sensation XL

April-Juni

HTC Rezound

Juni-Juli

HTC Rhyme

Juni-Juli

HTC Thunderbolt

Juli-Augustus

HTC Velocity 4G

Maart-Juni

HTC Vivid

Maart-Juni

Dit zou betekenen dat tegen Augustus voor het merendeel van de HTC toestellen een update beschikbaar is, en dat de updates dan rond september voor alle klanten beschikbaar zouden zijn. Voor mensen met een HTC tablet is er momenteel geen upgrade voorzien. HTC tablets (onder meer de Flyer) zullen op Honeycomb (Android 3.*) blijven draaien.