Apple geeft iOS 5.1.1 update vrij voor iPad, iPod Touch, en iPhone

Apple heeft vandaag een kleine update vrijgegeven voor iOS, het besturingssysteem van de iPad, iPhone, en iPod Touch. De vorige update dateerde nog maar van 7 maart, toen werd iOS 5.1 gelanceerd, samen met de nieuwe iPad.

Waar dat iOS 5 en 5.1 een redelijk lange lijst aan bugfixes en verbeteringen introduceerden, is bij iOS 5.1.1 de lijst vrij summier. Het belangrijkste lijkt de oplossing van een 2G/3G schakelprobleem bij de nieuwe iPad. Het volledige lijstje met aanpassingen vind je hieronder: 

  • Verbetering van de HDR (High Dynamic Range) functionaliteit in combinatie met de camera-toegang vanaf het vergrendelscherm;
  • Meerdere aanpassingen die zorgen voor een betere/betrouwbaardere omschakeling tussen 2G en 3G netwerken op de nieuwe iPad;
  • Een aantal bugfixes en verbeteringen op het vlak van de Airplay video afspeelfunctie;
  • Verbeterde (betrouwbaardere) synchronisatie van Safari bookmarks en de Reading List;
  • Een bugfix voor het ten onrechte verschijnen van de “Unable to purchase” (Kopen niet mogelijk) melding, terwijl de aankoop wel succesvol was.

Al bij al dus een beperkte update, maar zoals bij alle besturingssystemen, is het ook in dit geval aan te raden om alle updates te installeren. Zeker als je de HDR functie of Airplay gebruikt, of een 3G model van de nieuwe iPad hebt. De update is beschikbaar via iTunes, en via de ingebouwde update functie van iOS zelf.