Motorola RAZR MAXX komt naar Europa

In mei zal Motorola de RAZR MAXX verkopen in delen van Europa en het Midden-Oosten, een toestel dat ons vooral opviel omwille van de hoge batterijcapaciteit, die vlot twee keer zo hoog ligt als de gemiddelde smartphone.

Het toestel heeft een 4,3” scherm met een resolutie van 540 x 980 pixels. Het toestel is uitgerust met Corning Gorilla Glass, wat zorgt voor minder kans op krasjes, en is voorzien van een coating die het beter moet beschermen tegen spatten en druppels. Opvallender is echter de dikte, met net geen 9 mm en een body van Kevlar-vezel is het toestel dunner dan pakweg een iPhone 4 zonder in te boeten aan batterijcapaciteit; deze bedraagt 3300 mAh.

Naast de 1,2GHz dualcore-processor is er 1 GB aan RAM-geheugen, 8 GB interne opslag en een 8 megapixel camera in het toestel verwerkt. Uiteraard is er een microSD-slot aan boord die geheugenkaartjes tot 32GB kan slikken en er wordt een 16 GB microSD-kaartje meegeleverd bij het toestel. Het toestel is ook voorzien van een front-facing camera.

Opvallend is dat het toestel geleverd wordt met Android 2.3 Gingerbread en niet met de nieuwste versie van het besturingssysteem, 4.0 Ice Scream Sandwich. Echter zou er wel een update voorzien zijn naar deze laatste versie, of dit daadwerkelijk ook voor Europa zal zijn en wanneer eigenaars deze update mogen verwachten blijft nog onduidelijk.

Voor wie een smartphone zoekt, deze veel gebruikt en niet gebonden wil zijn aan het stopcontact, kan met dit toestel wel eens de baan op. Of en wanneer dit toestel naar België komt en aan welke prijs is helaas nog niet bekend.