Nokia geeft vervroegd en onmiddellijk batterij update Lumia 800 vrij

Nokia heeft voor de Lumia 800 al meerdere updates uitgebracht de afgelopen maanden, waaronder firmware updates en Windows Phone OS updates, dit onder meer naar aanleiding van aanhoudende klachten over problemen met de batterijduur. De vorige update, die in februari uitkwam, bracht voor sommige gebruikers al soelaas, anderen bleven problemen melden met de stand-by tijd. Deze mensen waren dan ook allerminst blij toen in de eerste week van maart een nieuwe update opdook in Singapore, en Nokia België helaas moest melden dat wij ze pas zouden ontvangen “midden april”.

Nokia België heeft nu echter aangekondigd, dat door de urgentie van de update, de originele datum is weggevallen, en de update per direct (vanaf vandaag, 28 maart) beschikbaar is voor - voor zover wij weten - België en Nederland. De release data voor andere landen zijn onder meer 4, 11, en 18 April. Als je een Lumia 800 in je bezit hebt, kunnen we je ten zeerste aanraden om die aan de pc te hangen, Zune op te starten, en de update te installeren.

 Wat is er nu precies verbeterd in de 12070 update?

  • De batterijduur. Volgens Nokia was dit waar de gebruikers het meeste belang aan hechtten. Volgens interne testen van Nokia zou het toestel met de nieuwe update “beter presteren dan andere toonaangevende smartphones met vergelijkbare accu capaciteit”.
  • De geluidskwaliteit. Er waren inderdaad soms klachten te horen over de afwezigheid van bas, en soms een “blikkerig” geluid, dit zou met deze update ook verholpen zijn. Als gevolg daarvan zou een algemene verbetering in de geluidskwaliteit merkbaar zijn.
  • De verlichting van de softkeys (de 3 aanraak gevoelige knoppen onder het scherm). Iets wat sinds de vorige update voorkwam, was dat als je het scherm manueel op maximum of minimum helderheid zette, de verlichting van de softkeys onderaan het scherm uitviel. Dit is ook opgelost, de softkeys volgen nu terug de helderheidsinstelling van het beeldscherm.

Al bij al dus een heel erg leuke update voor de Lumia 800 gebruikers, die zeker in goede aarde zal vallen gezien de verbetering in batterijduur. Het is nu alleen nog wachten op een update die tethering mogelijk maakt, dat zit er deze keer nog niet in, maar er zou aan gewerkt worden.

Tip: In het geval dat Zune niet spontaan komt melden dat er een update is, kan je manueel zoeken door naar de “Phone/Telefoon” tab in Zune te gaan, vervolgens rechts bovenaan op “settings/Instellingen” klikken, en dan in de linkerkolom op “Update” klikken.