PlayStation Vita in voorverkoop bij Proximus, gratis mobiel internet

Proximus start de voorverkoop van de PlayStation Vita, een handheld toestel om te gamen. Er wordt gratis mobiel internet voor 31 dagen bij voorzien.

De PlayStation Vita (PSVita) is enkele maanden geleden voorgesteld en is de opvolger van de PlayStation Portable die intussen meer dan zes jaar oud is. De primaire functie van de Vita is gamen. Via het PlayStation Network, waarmee je draadloos kan verbinden via 3G of Wifi, kunnen er games gedownload worden. Sociaal netwerken kan via de gratis applicaties van Twitter, Facebook en foursquare. Doordat de Vita uitgerust is met twee camera's, één aan de voorkant en één aan de achterkant, kan de gebruiker ook videobellen met Skype. Daarnaast is er een ingebouwde browser, waar ondersteuning is voorzien voor Java, HTML5 en cookies.

Proximus is intussen gestart met de voorverkoop van de PSVita Wifi 3G via de webwinkel. De kostprijs bedraagt 300 euro voor het toestel. Er wordt gratis een 4 GB geheugenkaart meegeleverd en ook een Pay&Surf simkaart. Op de simkaart staat 200 MB, maar wie bestelt via www.generation.be/psvita, krijgt 200 MB extra. Het volume is 31 dagen geldig. De levering gebeurt vanaf 22 februari.