Toptoestellen Samsung, LG krijgen Ice Cream Sandwich

Enkele toptoestellen van Samsung en LG krijgen volgend jaar een update naar Ice Cream Sandwich (Android 4.0), het nieuwste mobiele OS van Google. Hieronder is een overzicht te vinden welke toestellen een update krijgen, en welke spijtig genoeg niet.

In het eerste kwartaal brengt Samsung Ice Cream Sandwich (ICS) naar verschillende Galaxy smartphones. In Q1 zijn de Galaxy S2 en Note als eerste aan de beurt. Daarna volgen diverse tablets waaronder de Tab 7.0 Plus, Tab 8.9 en Tab 10.1. Ook de Galaxy R, een soort S2 "Lite", krijgt ICS. Spijtig nieuws voor eigenaars van een Galaxy S of Galaxy Tab, want zij krijgen geen officiële ICS te zien. Deze toestellen zouden niet genoeg RAM en ROM aan boord hebben om ICS vlot te laten draaien naast Touchwizz, de "schil" van Samsung rondom Android.

Ook LG brengt heugelijk nieuws: gedurende het tweede kwartaal zal ICS uitgerold worden naar de Optimus 2X (de eerste smartphone met dual core processor) en Optimus Sol. In het derde kwartaal zijn de Optimus 3D (de eerste 3D-telefoon) en Optimus Black aan de beurt. Ook diverse Amerikaanse toestellen krijgen een upgrade. De exacte data kunnen variëren per land, per provider en per toestel. 

Wie geen ICS te zien krijgt, kan uiteindelijk nog een custom rom installeren, zoals bvb. MIUI of CyanogenMod. Of je kan een nieuw toestel kopen met ICS meegeïnstalleerd (zoals de Galaxy Nexus), of je probeert een nieuw toestel en OS uit, zoals Windows Phone van Microsoft of iOS van Apple.