Proximus biedt Huawei tablet-pc voor 350 euro

Proximus heeft de exclusiviteit verkregen op het verdelen van de Mediapad in België, een tablet-pc van het Chinese Huawei. De Mediapad is een tablet met het Android Honeycomb OS aan boord en gaat over de toonbank voor 350 euro. Bovendien verlaagt de grootste mobiele provider van het land de prijzen van de Blackberry Playbooks. De smartphone van de maand bij Proximus is de HTC Radar, een Windows Phone 7.5 smartphone.

De Huawei Mediapad heeft een 7 inch LCD-scherm (resolutie: 1280 x 800 px) dat aangedreven wordt door een 1,2 GHz dual-core processor. Aan boord zijn HSPA+ connectiviteit, WiFi b/g/n en Bluetooth 2.1. Er kan tot 16 GB aan gegevens opgeslagen worden, maar deze capaciteit kan uitgebreid worden met behulp van een microSD-kaart. Camera's van 5 MP aan de achterkant en 1,3 MP aan de voorkant ontbreken niet. De batterij, met een capaciteit van 4100 mAh zorgt voor een autonomie van 6 uur op één enkele lading. Het OS is Android Honeycomb 3.2. De aankoopprijs van de Mediapad bedraagt 349,99 euro.

Zoals u eerder kon lezen op Userbase, biedt Proximus ook de tablet-pc van RIM aan, de Blackberry PlayBook. Aanvankelijk ging deze tablet-pc over de toonbank voor 479 euro voor de 16 GB-versie en betaalde je honderd euro meer voor die met 32 GB opslagcapaciteit. Momenteel is de prijs verlaagd tot 299,99 en 399,99 euro voor resp. 16 en 32 GB.

Tot slot: Proximus zet voor de eerste keer een Windows Phone 7.5 smartphone in de kijker. De HTC Radar is één van de weinige WP 7.5 smartphones in België en kost 359,99 euro. De Radar moet het in ons land opnemen tegen de LG Optimus 7.5 die zich in dezelfde prijscategorie bevindt. De eerste Windows Phones van Nokia worden begin volgend jaar verwacht.