1 april 2012 - Een korte opsomming van het aprilvis nieuws

Aflbeending van Kangoeroe met streetview amera
Zoals elk jaar heeft de internetwereld ook deze keer meegedaan met het 1 april-fenomeen. Her en der waren ludieke, innoverende, of ronduit hilarische artikels en aankondigen te lezen. Een korte opsomming uit dat grote aanbod leek ons wel leuk als begin van de nieuwe week, en als afsluiter van een weekend constant opletten voor grappen en hoaxes.
  • Adblock - Iedereen kent intussen de populaire browser extensie die komaf maakt met vervelende advertenties in Chrome en Firefox. Om 1 april te vieren introduceerde de maker ervan CatBlock, een extensie die de advertenties vervangt door, jawel, allerlei afbeeldingen van katten.
  • Nokia - Nokia zet de laatste tijd hard in op Windows Phone toestellen, en publiceerde vandaag een aankondiging over de laatste aanwinst in die familie, de “Nokia Ice”. Een smartphone bestaande uit niets meer dan de elektronica, een hydrofobe coating, en ijs als behuizing. Cool!
  • PhoneArena - Voor iedereen die zijn gading niet kan vinden in het grote aanbod van smartphones van de grote merken, is er nu eindelijk een oplossing. Bouw je eigen smartphone, goedkoop, en volledig te personaliseren met extra functies en onderdelen.
  • Virgin - Virgin is natuurlijk het geesteskind van Richard Branson, en heeft al fantastische dingen voortgebracht, waaronder Virgin Galactic en Virgin Oceanic. Maar omdat het altijd beter kan, is er nu Virgin Volcanic, gericht op het onderzoek –van de kern- van actieve vulkanen, en Virgin Time Travel, waarmee Richard Branson zelf al is teruggereisd naar 1972. Amazing, toch?
  • Thinkgeek - Bij Thinkgeek hebben ze altijd al een groot aanbod aan bizarre gadgets gehad, maar voor de 1e van april doen ze er graag nog wat vreemdere spullen bij. Wat dacht je van Marshmallow creeps, een Happy Hippos spel met iPad integratie, of een Game of Thrones parfum?

 

  • Google - Welja, van Google hebben we elk jaar al wel iets moois gezien op "April fools' day", maar dit jaar leek het erop dat de dingen maar bleven komen. Ze pakten onder meer uit met Google Maps in 8bit, plannen voor een zelfrijdende racewagen onder de naam “Google Racing”, maar ze gaven ook meer details vrij over Google Fiber, over de Kangoeroe experimenten van de Streetview divisie, en blijkbaar gaat Analytics nu ook al bijhouden van welke planeet je bezoekers komen. Ongelofelijk!
  • Userbase - Ja wij deden zelf ook mee, wat had je nu verwacht van ons? Al zou het wel leuk zijn geweest om echt zo een samenwerking te zien tussen Telenet en Alcatel-Lucent. Telenet zal zijn netwerk blijven verbeteren met het huidige Docsis 3.0 protocol, dat in theorie tot bijna een halve Gigabit downloadsnelheid kan leveren aan de gebruiker thuis. Op dit moment is Telenet, met FiberNet XL, in Vlaanderen de snelheidsleider als het aankomt op downloadsnelheid. En grove middelen inzetten om ongewenste gebruikers van het forum te houden? Nee, dat is niet iets wat we graag zouden toepassen, maar soms, heel soms, zou het wel handig zijn, hoor.
Dit was natuurlijk maar een kleine greep uit de vele 1 april-grappen en nieuwsberichten die rondzwerven op het internet, maar wat ons betreft gaat na dit artikel het hele gebeuren nu terug voor een jaartje de kast in. Vanaf nu krijgen jullie dus terug serieuze artikels en nieuwsberichten te lezen!
 
Update 02/04: Zoals elk jaar wel voorvalt, zijn er ook dit jaar 1-april artikels aanzien als "serieus", en overgenomen door andere media. Deze keer waren we echter zelf bij de slachtoffers daarvan, onze concullega's van Telecompaper vonden ons artikel over Telenet zo boeiend dat ze het overnamen als zijnde echt nieuws. Onze excuses aan Telenet voor eventuele misverstanden.