Google publiceert beelden van de Amazone op Street View

Verleden jaar, meer bepaald in augustus, kondigde Google aan dat hun welbekende Street View camera’s ingezet zouden worden voor het in beeld brengen van delen van het Amazonegebied. Omdat het een enorm uitgestrekt gebied betreft, zou het (voorlopig) beperkt blijven tot een klein deel, in de buurt van de Rio Negro zijrivier.

 Intussen zijn we ongeveer 9 maanden verder, en op 21 maart, “World Forest Day”, heeft Google bekend gemaakt dat de beelden beschikbaar zijn op Street View. Natuurlijk bevat elk landschap aparte uitdagingen, in dit geval het ontbreken van geasfalteerde wegen, en de aanwezigheid van grote waterlopen en moerasgebieden. Google heeft dan ook nauw samengewerkt met de “Amazonas Sustainables Foundation” voor het in beeld brengen van deze regio. Wat uiteindelijk geleid heeft tot het gebruik van de Street View fiets, al dan niet op een boot geplaatst, en het achterlaten van camera’s bij de vertegenwoordigers van FAS, voor het maken van extra (binnenshuis en buitenshuis) foto’s.


 

Maar ondanks alle techniek die erachter zit, en het duwtje in de rug voor World Forest Day, draait het nog steeds om de beelden natuurlijk. En die zijn met momenten echt dagdroom materiaal, zelfs op een mooie lentedag als deze. Kijk bijvoorbeeld eens rond in dit overstroomde bos, of vaar de rivier af. En als je liever zelf iets wil ontdekken, dat kan dan hier, sleep het Street View ventje de kaart op, en kies een stukje Amazone uit om te ontdekken!