Edpnet biedt 100 Mbit download over VDSL2

Drie jaar geleden voerde edpnet als eerste van alle VDSL-aanbieders haar snelheden op tot 50 Mbps download en 6 Mbps upload.  Vandaag doet de telecomaanbieder daar een serieuze schep bovenop met een quasi verdubbeling van de maximum snelheden: tot 100 Mbps download en 10 Mbps upload.

De Userbase-bezoekers hadden het al eerder gemerkt, sinds deze maand zien sommige VDSL2-gebruikers synchronisatie-snelheden tot 100 Mbit down opduiken in de lijnstatistieken. Dit is mogelijk dankzij de toepassing van verschillende VDSL technologieën (vectoring, DLM, DLM op vectoring…). Ondertussen is vectoring reeds op honderden straatkasten geactiveerd, een aantal dat letterlijk elke dag toeneemt: in 2016 zou de upgrade van het volledige VDSL2-netwerk voltooid moeten zijn. België zal op die manier een koploper in de wereld zijn wat betreft best geconnecteerde landen.

Aangezien edpnet-VDSL-abonnees ongelimiteerd hun volledige bandbreedte benutten kunnen zij ook effectief de aangeboden snelheden gebruiken, aangezien edpnet niet aan 'capping' doet zoals sommige andere VDSL-operatoren.

Om volop te kunnen genieten van de voordelen van de vectoring-technologie is het belangrijk om een ‘vectoring-compliant’ modem te gebruiken. Naast Belgacom's eigen BBox 3 wordt een dergelijke modem wordt ook door edpnet voorzien onder de vorm van een FRITZ!Box 7360. Meer recent heeft edpnet ook de certificering van de FRITZ!Box 7490 modem voor gebruik op het Belgische VDSL-netwerk bekomen.

Wie zich afvraagt welke maximale snelheden hij kan halen kan naar de vernieuwde website van edpnet surfen om een lijntest uit te voeren.

Discussie op het forum kan hier.