Telenet lanceert Teletenne

 

Vanaf maandag 2 juli zal Telenet digitale terrestriële televisie lanceren. Hierbij wordt het televisiesignaal niet via de coaxkabels in de straat getransporteerd maar komt het signaal toe dankzij een kleine binnenhuisantenne, smartcard en decoder die de klant plaatst.

Teletenne zal 11,50 euro per maand kosten voor 13 zenders, waaronder naast de VRT-kanalen ook VijfTV, VT4, Acht, National Geographic, MTV, Kanaal Z, Nickelodeon, Njam, Studio 100TV en Ment TV. Opvallend is dat de kanalen van de VMMa (VTM, 2BE, JIM) niet aanwezig zijn in het lijstje. Vermoedelijk zullen ook deze zenders later in het aanbod terecht komen. Verder is er een electronische programmagids die tot twee dagen vooruit kijkt. 

Voor wie Teletenne in huis (of in de caravan of buitenverblijf) wil halen, kan vanaf 2 juli een speciale set aankopen waarin een kleine binnenhuisantenne, een Teletenne smartcard en een door Telenet gecertificeerde decoder zullen zitten; deze set kost 129 euro. De decoder heeft geen opnamefunctionaliteit of interactiviteit en kan aangesloten worden op het televisietoestel via een HDMI of SCART-aansluiting. 

Teletenne is beschikbaar in het uitzendgebied van Norkring, het bedrijf waarmee Telenet samenwerkt. Algemeen is Teletenne beschikbaar in Vlaanderen en Brussel. Opzoeken of er ontvangst is op een locatie kan via de door Telenet beschikbaar gestelde kaart. Teletenne wordt per jaar (138 euro) betaald, echter de klant is niet gebonden aan het contract. De smartcard is nog tot het einde van dit jaar zonder activeringskost van 50 euro te verkrijgen. Uiteraard is er geen kabelaansluiting nodig voor Teletenne.