Telenet maakt plaats vrij op kabel, schrapt enkele analoge zenders

Telenet gaat enkele zenders schrappen uit het analoog aanbod. De kabelprovider wil de extra ruimte die daarmee vrijkomt benutten voor digitale diensten en hogere internetsnelheden.

Tussen 26 april en 19 juni zal Telenet een gefaseerde herschikking doen van het bestaande aanbod, lees: enkele analoge kanalen schrappen. Alle regionale en nationale zenders blijven, idem voor de zenders met de meeste kijkcijfers. Deze zenders vertegenwoordigen meer dan 90% van de kijkcijfers, zegt het bedrijf. Telenet wil minstens 21 zenders behouden in het analoog aanbod. Nu al kunnen klanten zien via de Telenet-website welke zenders in hun regio verdwijnen en vanaf eind maart krijgt elke klant een persoonlijke brief toegestuurd met daarin de veranderingen die van toepassing zijn op hun situatie. 

Telenet wil de verdere evolutie van internetdiensten en breedbandinternet niet in de weg staan, toch benadrukt het bedrijf dat analoog televisiekijken in de nabije toekomst niet verdwijnt; 36% van het tv-kijkend klantenbestand doet dat nog steeds via de analoge kabel. Om die groep te overtuigen toch te kiezen voor digitale televisie, heeft Telenet een speciaal vrijblijvend aanbod uitgewerkt: zij kunnen vier maanden lang zonder kosten een HD Digicorder testen. Daarna kiest de klant of hij de digicorder gaat huren of terug brengt. Een andere optie is de aankoop van een recycled HD Digibox, met een kost van 50 euro (ipv 99 euro), inclusief gratis installatie en activatie.