Android-app Yelo beschikbaar, nu ook VT4 en VijfTV te bekijken

Telenet heeft deze week de Android-app van Yelo geïntroduceerd. Bovendien kunnen alle gebruikers van deze online-dienst veertien nieuwe zenders bekijken.

Yelo werd eind 2010 voorgesteld en liet gebruikers toe een beperkt aantal zenders te bekijken op hun computer, iPhone en iPad. Er werd toen geen Android-app geïntroduceerd omdat er bijkomende afspraken nodig waren met de zenders, rechtenhouders en programmamakers. Toch was er een omweg: via een browser die Flash ondersteunt, kunnen Telenet-klanten op de Yelo-website live tv kijken. Het wachten is nu voorbij: de app is beschikbaar in de Android Market en kan gebruikt worden op zowel smartphones als tablets. Met de app kunnen gebruikers de tv-gids raadplegen en hun digicorder programmeren.

Tegelijk met deze lancering, heeft Telenet een hele hoop zenders toegevoegd aan het aanbod, waaronder VT4, VijfTV en Kanaal Z. Daarnaast zijn volgende zenders te bekijken via Yelo: één, Canvas, Ketnet, Njam, Disney TV, nickelodeon, nick jr, Studio 100 tv, MTV, TMF, MENT, Q-Music, Acht tv, Xite, La Une, La Deux, RTL-TVI, Club RTL, Plug RTL, La Trois, Eurosport, CNBC, Bloomberg en BBC Entertainment. Een volledig overzicht is te vinden op hun website via deze link. Dat brengt het totaal aantal op 31.