Telenet informeert klanten over btw-verhoging

Telenet informeert haar klanten over de komende btw-verhoging voor digitale televisie, van 12% naar 21%. De verhoging gaat in op 1 januari 2012. De btw-verhoging is een gevolg van het regeerakkoord van de Federale Regering.

Telenet-klanten met een digicorder zien per 1 januari 2012 hun factuur stijgen met maximaal anderhalve euro. Wie een zenderpakket heeft, zoals bvb. Prime of Sporting Telenet, moet ook meer betalen. Zo bedraagt de kostprijs van Prime Film vanaf nieuwjaarsdag 21,55 euro per maand, in plaats van 19,95 euro nu. Sporting Telenet wordt maximaal twee euro duurder. Een volledig overzicht is te vinden op de website van de online klantenservice.

Een digicorder huren wordt niet duurder, idem voor bestellingen uit de TV-theek, internetten of telefoneren. Dat komt omdat deze diensten vroeger al gerekend werden aan een btw-tarief van 21%. De prijzen van het analoog kabelabonnement en de Sporting Dagpas stijgen niet

Telenet benadrukt dat de btw-verhoging komt vanuit de Federale Overheid; het gaat niet om een prijsstijging van Telenet uit. Klanten kunnen daarom hun abonnement niet kosteloos opzeggen, tenzij ze voldaan hebben aan de minimum contractperiode.

Vanaf wanneer voert Telenet de verplichte btw-verhoging naar 21% door?
Vanaf 7 januari 2012…
  • past Telenet de verplichte btw-verhoging naar 21% toe op de Telenet-aanrekening of –factuur
  • gelden de nieuwe prijzen incl. 21% btw voor digitale tv en extra zenderpakketten die je vindt op telenet.be en op je aankoopbevestiging

Correctie op de aanrekening...

Bij aanrekeningen die zowel gaan over de periode vóór 7 januari als na 7 januari, zie je bij digitale televisie in de detailbijlage telkens 2 periodes voor het kabelabonnement en eventuele zenderpakketten. De eerste (tot 7/1/12) incl. 12% btw, de tweede (vanaf 7/1/12) incl. 21% btw.