Edpnet brengt gegarandeerde snelheden via VDSL2 naar bedrijven

Volgende week lanceert Edpnet twee nieuwe VDSL2-abonnementen met gegarandeerde snelheden. De abonnementen zijn bedoeld voor de professionele markt. Edpnet is naar eigen zeggen de eerste Belgische provider die gegarandeerde snelheden levert via VDSL2. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuw ethernet-netwerk dat recent in gebruik is genomen. Voor de hardware heeft Edpnet een partnership gesloten met Cisco.

De twee VDSL abonnementen zijn VDSL Expert en VDSL Expert Plus. De eerste variant biedt maximale snelheden tot 30 / 6 Mbps (download / upload) met gegarandeerde snelheden van 12 / 1 Mbps. De prijs per maand bedraagt 145 euro en er is een activatiekost van 100 euro. Voor de Plus versie zijn er snelheden mogelijk tot 60 / 12 Mbps met gegarandeerde snelheden van 24 / 2 Mbps. Bij deze versie wordt een activatiekost van 175 euro in rekening gebracht en bedraagt de abonnementsbijdrage 295 euro per maand. Prijzen zijn exclusief BTW.

Bij de abonnementen zijn ongelimiteerd volume, vast ip-adres en de huur van de koperparen inbegrepen. Er kunnen een onbeperkt aantal gebruikers aangesloten worden op de abonnementen. De SLA die ook inbegrepen is, zorgt voor een herstelling van een gemeld probleem op de VDSL-verbinding binnen de acht werkuren. De apparatuur van Cisco wordt door Edpnet in huur aangeboden, wat wil zeggen dat het bedrijf zorgt voor de installatie, configuratie en het onderhoud.

Op ons forum geeft Joachim Slabbaert, COO van Edpnet, wat meer info omtrent de abonnementen. VDSL Expert is nationaal leverbaar en werkt op het Belgacom VDSL2-netwerk. Bij Expert Plus worden twee VDSL2-lijnen gecombineerd die samen één publiek IP-adres hebben (zowel upload als download). De gebruikte router, de Cisco 890 bundelt de twee Sagem modems (deze modems zijn nog steeds verplicht door het BIPT).

Slabbaert merkt ook nog op dat gegarandeerde VDSL2 de opvolger is van SDSL. 'Het is bovendien sneller en betaalbaarder. We kunnen dit op korte termijn opleveren.' Slabbaert realiseert zich dat niet enkel downloaden, maar ook uploaden heel belangrijk is voor bedrijven. Volgens de COO focust de concurrentie zich te veel op de downloadsnelheid.

Vanaf 12 december is er meer info te vinden op de website van Edpnet.