Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Hoe Proximus met ultra vectoring aan sneller internet werkt (21 reacties)
Gepost op 06 Aug 2018, 17:56 door philippe_d
Artikel in Techzine België over Super-vectoring 35b:

Glasvezel is de toekomst, maar de uitrol ervan in heel België is een project op lange termijn. Daarom zijn tussenoplossingen cruciaal. De huidige telefoonkabel heeft zijn beperkingen, maar ultra vectoring opent binnenkort de weg naar snellere prestaties.

Proximus staat vandaag zwaar onder druk van Telenet en Voo, en moet zijn aanbod scherp houden. De topsnelheid vandaag staat op 100 Mbps, terwijl Orange en Telenet met 200 tot zelfs 400 Mbps schermen. Proximus maakt gebruik van de telefoonkabel, Telenet van de coaxkabel. Zonder een van beide inferieur te noemen, moet Proximus een duidelijke stap voorwaarts zetten om competitief te blijven. Dat komt er nu aan onder de noemer ‘ultra vectoring’.

volledig artikel:
https://www.techzine.be/blogs/16971/hoe ... werkt.html
 
Proximus moet nieuwe glasvezelnetwerk openstellen voor concurrenten (150 reacties)
Gepost op 29 Jun 2018, 21:02 door cptKangaroo
Proximus moet nieuwe glasvezelnetwerk openstellen voor concurrenten | HLN.be
De CRC stelt vast dat Proximus, Telenet, Brutélé en Nethys “nog steeds een aanmerkelijke marktmacht hebben op de wholesalemarkten (de verkoop van diensten aan operatoren)”. De regulatoren oordelen daarom dat de netwerken van Proximus, Telenet, Brutélé en Nethys open moeten blijven voor concurrerende operatoren die toegang vragen.
De wholesaleprijzen (toegangsprijzen die de alternatieve operatoren betalen aan Proximus of de kabeloperatoren) verminderen, in sommige gevallen tot 20 procent en dit vanaf augustus 2018.
Het Europese bureau voor de statistiek Eurostat geeft aan dat de prijzen in onze buurlanden de voorbije twee jaar tussen de 2 en 13 procent daalden, terwijl ze in ons land met meer dan 6 procent stegen.
 
Mega-intercommunale Fluvius kandidaat voor Vlaamse glasvezel (15 reacties)
Gepost op 29 Jun 2018, 16:44 door konda
https://www.tijd.be/ondernemen/milieu-e ... 26785.html

Hij stelt vier voorwaarden. De snelheden moeten omhoog (naar 2,5 gigabit per seconde), met een dekking in heel Vlaanderen. De tarieven moeten ook omlaag en het netwerk moet openstaan voor concurrenten.


Tegen eind van zomer K merci
 
Telenet kan niet zonder overnames (19 reacties)
Gepost op 20 Jun 2018, 23:15 door r2504
Als Telenet wil blijven groeien, moet het overnemen. En daarvoor moet het proberen in Franstalig België door te breken. Of dat graag de Amerikaans-Vlaamse speler ziet komen, is een andere vraag. Met een niet-bindend bod op het Brusselse Brutélé steekt Telenet zijn nek uit.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20180620_03571754 (Paywall)
 
Cloudflare’s 1.1.1.1 privacy-focussed DNS service goes down hard (2 reacties)
Gepost op 31 Mei 2018, 21:32 door r2504
If you can read this you are probably not affected, but if you did decide to use Cloudflare’s new privacy-focused DNS service you are probably finding yourself unable to connect to websites on your PC.

The service is currently having an issue on IP4 networks, with Cloudflare saying:

Investigating – Cloudflare is currently seeing query timeouts for our IPv4 addresses for our public DNS resolver (1.1.1.1 and 1.0.0.1). IPv6 addresses are currently not affected (2606:4700:4700::1111 and 2606:4700:4700::1001). We are investigating further and will provide updates as they become available.


Bron: https://mspoweruser.com/cloudflares-1-1 ... down-hard/
 
Google heeft 10x meer data over jou dan Facebook (7 reacties)
Gepost op 15 Mei 2018, 14:42 door r2504
Vergeet Facebook, de echte datavreter is Google. Dat blijkt uit het opvragen van persoonlijke data bij deze twee populaire internetdiensten.

Internetbedrijf Facebook en zijn CEO stonden de laatste weken in het oog van de storm. Zo kwamen er onlinegegevens van tientallen miljoenen leden bij een derde partij terecht. Maar in het bewaren van data van geregistreerde gebruikers gaat Google nog veel verder. Dat blijkt uit een test van MARK Magazine waarbij enkele gebruikers hun persoonlijk data-archief opvroegen bij zowel Google (via takeout.google.com) als Facebook.

Bron: https://www.jobat.be/nl/artikels/mark-g ... -facebook/
 
Orange Belgium wil breedband apart verkopen (62 reacties)
Gepost op 11 Mei 2018, 20:02 door kaarsenbril
Orange Belgium wil breedband apart verkopen, eindelijk, zou ik zeggen :-D Laat ons allen hopen en duimen voor Orange

https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/orange-belgium-wil-breedband-apart-verkopen/10011064.html

De operator Orange Belgium is van plan om breedbandtoegang apart te verkopen wanneer de regulator dat toelaat. Dat zegt topman Michaël Trabbia in een interview met Le Soir.

Trabbia reageert op de publicatie vorige week van de beslissingen die de telecomregulator BIPT wil nemen om voor meer concurrentie te zorgen. Het dossier ligt nu bij de Europese Commissie, die er nog op kan reageren.

De topman van Orange Belgium loopt in een gesprek met Le Soir al vooruit op één van de nieuwigheden: de regulator wil het voor alternatieve spelers zoals Orange mogelijk maken om een ‘stand alone’ internetaanbod te verkopen, dat geen deel uitmaakt van een ‘bundel’ of 'pack' met daarin ook telefonie en/of televisie.

Met zo’n product hoopt Trabbia vooral jongeren te bereiken die genoeg hebben aan een internetaansluiting en die bijvoorbeeld tv kijken via een online dienst zoals Netflix. ‘Vandaag hebben die consumenten geen keuze omdat een ‘internet only’ product bijna even duur is als een pack’, zegt hij.

Trabbia belooft dat de prijs van het internetproduct ‘significant lager’ zal zijn dan die van een pack met internet en televisie. Maar omdat de regulatoren eerst nog moeten beslissen hoe de groothandelsprijzen worden vastgelegd (de prijzen waartegen alternatieve spelers capaciteit inkopen bij Proximus PROX-0,08% en Telenet TNET0,48% ) zal het volgens de Orange-topman nog zeker tot midden volgend jaar duren eer het nieuwe product gelanceerd wordt.
 
Edpnet maakt glasvezelaanbod bekend (101 reacties)
Gepost op 02 Mei 2018, 11:48 door meon
Nadat begin oktober vorig jaar werd aangekondigd dat edpnet een wholesaledeal had met Proximus om gebruik te gaan maken van het glasvezelnetwerk, maakt edpnet vandaag het aanbod voor de residentiële markt bekend.

Net zoals bij het VDSL-aanbod, zijn er twee fiberabonnementen: het Fiber XL en het Fiber XS abonnement.

Het Fiber XL abonnement biedt snelheden tot 250 Mbps download en 30 Mbps upload. Maandelijks betaal je €44,95 per maand incl. BTW (en een éénmalige activatiekost van €50 incl. BTW).

Het Fiber XS abonnement biedt snelheden tot 110 Mbps download en 10 Mbps upload. Maandelijks betaal je €34,95 per maand incl. BTW (en een éénmalige activatiekost van €50 incl. BTW).

Met deze prijzen per maand positioneert edpnet zich scherp in de markt. Zoals steeds, kan je bij beiden abonnementen genieten van echte ongelimiteerde datatrafiek. En je krijgt ook een gratis telefonie-abonnement.

Als hardware biedt edpnet de FRITZ!Box 7490 modem aan. Deze kost €149 incl. BTW. Maar de thuisgebruiker heeft voor zijn fiber-abonnement een vrije hardware-keuze. Iets wat edpnet altijd al hoog in het vaandel heeft gedragen.

Glasvezel is nog niet voor iedereen beschikbaar, immers de uitrol van het Proximus glasvezelnetwerk is ongoing. Maar met de lancering van de twee fiberabonnementen is edpnet er alvast klaar voor. Wie wilt weten of glasvezel reeds mogelijk is op zijn of haar adres, kan terecht op de webpagina van edpnet: https://edpnet.be/nl/thuis/fiber.html

Bestellen kan vanaf 15 mei.

Leuke prijzen voor wat je krijgt en flink onder de prijs van bijvoorbeeld een Telenet Fiber 200.
Ik had wel liever meer symmetrische snelheden gezien, upload is nog altijd relatief laag voor een technologie waarbij in principe er geen bandbreedte voor upload opgeofferd wordt voor download (toch?).
 
Telenet heeft 1,3 miljard euro over voor Waals telecombedrijf VOO (15 reacties)
Gepost op 16 Apr 2018, 11:45 door Vaganzza
https://tweakers.net/nieuws/137423/tele ... f-voo.html


Telenet-directeur John Porter zegt tegen L'Echo dat Telenet behalve die 1,3 miljard euro ook 300 miljoen euro zou investeren in het netwerk van de telecomoperator en bovendien een adviesraad zou instellen. Die adviesraad zou bestaan uit politici.
[...]
Als een overname niet lukt, wil Telenet mogelijk het netwerk van VOO leasen.
 
Gotcha? 1,4 miljard pw online ? (11 reacties)
Gepost op 06 Apr 2018, 13:09 door lacer
Eerder een storm in een glas water of toch iets om serieus te nemen ?
https://gotcha.pw/news
Het kwam ook op het VRT nieuws gisteravond.

Hier getest met 3 email adressen en bij 2 zijn ze blijkbaar uitgelekt.
Ze tonen echter enkel de 2 eerste tekens van het paswoord. Het valt mij op dat er van die 2 tekens er slechts 1 klopt, de andere is fake.

Tijd om nog eens onze paswoorden te veranderen.