Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Whatsapp is down... (2 reacties)
Gepost op 04 Okt 2021, 19:51 door DarkV
... blijkbaar voor gans de wereld.
 
Nieuwe ramp op komst (56 reacties)
Gepost op 09 Sep 2021, 15:39 door technicus
Binnenkort mss weken zonder internet.

https://www.caribemagazine.nl/een-sterk ... latleggen/
 
Telenet moet identiteit illegale downloaders mogelijk vrijgeven (14 reacties)
Gepost op 22 Jun 2021, 23:25 door satsurfer
https://datanews.knack.be/ict/nieuws/telenet-moet-identiteit-illegale-downloaders-mogelijk-vrijgeven/article-news-1749661.html?cookie_check=1624396922
 
Wereldprimeur: Proximus en Nokia halen 25 Gbps-snelheid over fiberlijn in Antwerpen (10 reacties)
Gepost op 26 Mei 2021, 16:14 door Tim H.
https://itdaily.be/nieuws/infrastructuur/wereldprimeur-proximus-en-nokia-halen-25-gbps-snelheid-over-fiberlijn-in-antwerpen/

Code: Selecteer allesTijdens een persconferentie in het Antwerpse Havenhuis activeren Nokia en Proximus ’s werelds snelste fibernetwerk. Het gaat om een live netwerk gebaseerd op de 25G PON-technologie van Nokia.

Passieve optische netwerken (PON) worden vandaag grotendeels gebruikt voor gigabitsnelheden, Gigabit PON (GPON). Tussendoor wordt er occasioneel 10 gigabit PON uitgerold (XGS-PON), maar daar ligt de limiet. Tot vandaag, want Proximus en Nokia presenteren trots de wereldprimeur van 25 gigabit PON (25G PON) in Antwerpen op een live netwerk. Het is een belangrijke stap in het streven naar steeds performantere netwerken in termen van snelheid, capaciteit en latency.

25G PON toont het potentieel van fiber (glasvezel) waarvan Proximus vandaag nog maar een fractie van benut wanneer je één van de gelukkigen bent met een aansluiting. De telecomprovider verwacht dat tegen 2022 symmetrische snelheden mogelijk zijn, zowel 25 Gbps download als 25 Gbps upload. Hiermee wil Proximus klaar zijn voor de nieuwste innovaties het komende decennium.
25G PON-netwerk

Guillaume Boutin, CEO van Proximus: ‘De activering van het eerste 25G PON-netwerk ter wereld geeft gestalte aan onze ambitie om een trendsetter te zijn en een referentieoperator te worden in Europa en, waarom niet, in de hele wereld. Samen met Nokia hebben we een technologische doorbraak gerealiseerd die een belangrijke motor zal worden voor de digitale economie en de maatschappij waar wij voor staan.”

    Samen met Nokia hebben we een technologische doorbraak gerealiseerd die een belangrijke motor zal worden voor de digitale economie en de maatschappij waar wij voor staan.
    Guillaume Boutin, CEO van Proximus

Federico Guillén, President Network Infrastructure bij Nokia, wijst naar het belang van de nieuwe Nokia Quillion-chipset die de technologie mogelijk maakt. “Quillion werd sinds zijn lancering vorig jaar al door meer dan 100 operatoren in gebruik genomen. Alle operatoren die vandaag de op Quillion gebaseerde GPON- en XGS-PON-oplossing implementeren, beschikken bovendien over de mogelijkheden om gemakkelijk te evolueren naar 25G PON.”

Ook Bart De Wever (N-VA), burgemeester van Antwerpen, tekent present op de wereldprimeur in zijn stad. “Antwerpen is naast wereldhaven en welvaartsmotor ook de referentiestad voor het Internet of Things. De digitale snelwegen die we vandaag aanleggen, bereiden ons dus voor op de noden van morgen. En dat is niet enkel goed nieuws voor technologiefanaten, maar ook voor onze economie en bijgevolg onze welvaart en ons welzijn.”
Fiberklaar start in Geel

Proximus zet vol in op fiber in België en wil tegen 2028 1,5 miljoen Vlaamse woningen van glasvezel voorzien. Het netwerk zal open zijn, en wordt dus geen exclusief eigendom van Proximus. Zo kunnen ook andere partijen van de infrastructuur gebruik maken om een eigen internetaanbod naar klanten te brengen. De voorwaarden om van de infrastructuur gebruik te maken zijn voor iedereen gelijk, al voorziet Proximus als enige vanaf dag één een aanbod.

Eind vorig jaar kondigde Proximus een samenwerking met het Zweedse EQT Infrastructure aan. De twee zetten een joint venture op om de uitrol van glasvezel in ons land te versnellen. Onder de naam Fiberklaar investeert het 2,5 miljard euro in de uitrol van het fibernetwerk. Geel is een van de eerste steden waar Fiberklaar aan de slag gaat met ‘Fiber to the Home’, kortweg FTTH, om bedrijven en woningen aan het fibernetwerk te connecteren.
 
Enquete over routervrijheid (65 reacties)
Gepost op 17 Mei 2021, 23:39 door philippe_d
De Free Software Foundation Europe (FSFE) heeft een enquête online gezet over routervrijheid:
https://survey.fsfe.org/index.php/628449?lang=en

Ik stel voor dat Userbasers deze survey massaal invullen :-D
 
Proximus scoort vooral met duurdere abonnementen (4 reacties)
Gepost op 30 Apr 2021, 10:07 door satsurfer
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210430_92270217
 
Waar zijn de telefooncentrales gebleven ? (15 reacties)
Gepost op 21 Apr 2021, 19:58 door Dagupan
Puur uit nieuwsgierigheid. Omdat ik hier een artikel over las https://www.mechelenblogt.be/2013/06/neo-rtt-0
Waar zijn echter de centrales gebleven waar al de signalen vandaan komen Vroeger had elke stad toch wel een groot gebouw vanwaar al de telefoon- tv- en internetsignalen vandaan kwamen. In mijn stad zou ik niet weten waar dit ergens kan zijn
Bv Proximus dit signaal moet toch ergens vandaan komen via installaties, maar buiten de winkels bestaat er niets anders.
Heb op deze vraag eens gegoogld maar nergens is info te vinden. Het enigste dat ik las was deze text.

Nog later, in de jaren zestig, bouwde de RTT de Vaartdijk vol tot tegen het Zegelgebouw met nog eens twee complexen. En tussen wat mijn broer en ik steeds de eerste building van Mechelen noemden - het magazijn van de RTT, (gebouwd in het interbellum) - verrees nog eens een bouwsel voor diezelfde RTT. Tegen het jaar 2.000 waren al deze bouwsels achterhaald door de modernere technologie van het digitaal telefoonverkeer en kwamen ze leeg te staan wegens onnuttig en niet meer van deze tijd.
 
6G en het dystopische internet: toegangscontrole, censuur, afluisteren en puntensysteem (2 reacties)
Gepost op 18 Apr 2021, 09:49 door ub4b
https://tech.slashdot.org/story/21/04/1 ... lan-for-6g

Huawei is proposing a fundamental internet redesign, which it calls "New IP," designed to build "intrinsic security" into the web. Intrinsic security means that individuals must register to use the internet, and authorities can shut off an individual user's internet access at any time. In short, Huawei is looking to integrate China's "social credit," surveillance, and censorship regimes into the internet's architecture...
 
nieuw onderwerp? (17 reacties)
Gepost op 09 Apr 2021, 12:41 door Buzz
Hoe begin je op deze website een nieuw onderwerp?
 
Ombudsman telecom hekelt onderbemande klantendienst Proximus (7 reacties)
Gepost op 25 Mar 2021, 12:16 door satsurfer
https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/ombudsman-telecom-hekelt-onderbemande-klantendienst-proximus/10293552.html