Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Orange FR wil Orange Belgium volledig inlijven (0 reacties)
Gepost op 03 Dec 2020, 02:18 door satsurfer
https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/orange-wil-orange-belgium-volledig-inlijven/10269354.html
 
Belgische cloudspeler komt met white label-aanbod (1 reacties)
Gepost op 01 Dec 2020, 15:06 door satsurfer
https://datanews.knack.be/ict/nieuws/belgische-cloudspeler-komt-met-white-label-aanbod/article-news-1671647.html.amp
 
Na meer dan 20 jaar houdt 9lives op te bestaan (14 reacties)
Gepost op 26 Nov 2020, 01:22 door meon
Op 31 januari 2021 stopt Telenet met 9lives.be en dus ook de bijhorende community. :|
https://www.9lives.be/news/telenet-stop ... met-9lives

De crew daar heeft snel beslist om een doorstart in eigen beheer te doen onder de naam beyondgaming.be
https://www.9lives.be/forum/algemene-in ... akkel.html
 
Proximus verhoogt prijzen vanaf 1 januari 2021 (1 reacties)
Gepost op 18 Nov 2020, 20:46 door streulma
Meer info:

https://www.proximus.be/nl/id_cr_warnla ... /pricelist

De prijzen van de mobiele abonnementen veranderen niet.
 
OVH maakt alliantie met google (0 reacties)
Gepost op 11 Nov 2020, 15:25 door satsurfer
OVH zal gegevens op google servers plaatsen. Willen Europees alternatief.
https://www.google.com/amp/s/www.lesechos.fr/amp/1263574

https://tekdeeps.com/the-french-cloud-champion-ovh-joins-forces-with-google/
 
OVHcloud klaar voor een beursintroductie om zijn groei te financieren (0 reacties)
Gepost op 06 Nov 2020, 07:06 door satsurfer
https://www.usinenouvelle.com/article/le-francais-ovhcloud-ouvert-a-une-introduction-en-bourse-pour-financer-sa-croissance.N1024104
 
Test Aankoop vraagt telecomoperatoren downloadlimieten op te schorten (44 reacties)
Gepost op 28 Okt 2020, 14:49 door proximusboyke
Nu steeds meer mensen opnieuw moeten telewerken en leerlingen afstandsonderwijs moeten volgen, vraagt consumentenorganisatie Test Aankoop de telecomoperatoren om de downloadlimieten van vaste en mobiele internetverbindingen tijdelijk op te schorten.

Test Aankoop zal de verschillende operatoren aanschrijven met de vraag om "digitale solidariteit" te tonen.


stond tussen het coronanieuws op hln
 
Orange Belgium zet door met 'breedband only' (De Tijd 7/10) (87 reacties)
Gepost op 07 Okt 2020, 09:19 door satsurfer
Orange Belgium-topman Xavier Pichon duwt de aparte breedbandtoegang door. Dat is een van de diensten die het marktaandeel van de prijsbreker moeten verdubbelen tot 25 procent.

We hebben een sterk merk waarvan het potentieel nog niet volledig is aangeboord.

Nieuwe bazen, nieuw wetten. Maar niet alles verandert bij Orange Belgium nu Xavier Pichon (53) sinds1 september de touwtjes in handen heeft. De nieuwe CEO duwt het plan door van zijn voorganger Michaël Trabbia - die technologie- en innovatiebaas werd van de Franse moedergroep Orange - om Telenet en Proximus aan te vallen met een aanbod van enkel breedbandinternet. Die dienst leek op de helling te staan nadat de door de telecomwaakhond BIPT bepaalde huur die Orange Belgium aan Telenet moet betalen om zijn internet door te verkopen hoger was uitgevallen dan verwacht.

‘Er is vraag naar, dus moeten we ervoor gaan.’ Met die woorden schept Pichon duidelijkheid in zijn eerste gesprek met de schrijvende pers. De consument zal vermoedelijk nog dit jaar de dienst kunnen afnemen zonder dat die gebundeld wordt met telefonie en/of televisie.

De Fransman speelt zo in op de uit de VS overgekomen trend van ‘kabelknippen’, het opzeggen van het televisieabonnement ten voordele van het online kijken (streamen) van programma’s, series en films. Ook de rivalen Telenet en Proximus bieden breedband apart aan, maar tegen een prijs waar Orange Belgium flink onder wil duiken.

Breedband only is een van de diensten waarmee Pichon Orange Belgium wil doen groeien. ‘Ons marktaandeel bedraagt 10 procent. We mikken op 25 procent.’ Het klantenverloop moet dalen en het aanbod wordt - net als bij Telenet en Proximus - afgestemd op segmenten als gezinnen, jongeren en bedrijven. ‘We hebben een sterk merk waarvan het potentieel nog niet volledig is aangeboord.’

Pichon begon zijn carrière bij de bouwreus Bouygues, maar is een Orange-veteraan. Hij ging in 1998 aan de slag bij de Franse tele­comreus en werkte zich in 20 jaar op tot de nummer twee voor financiën en strategie.

De voorbije twee jaar nam hij een zijsprong naar de Boston Consulting Group in Sydney.

Pichon loopt warm voor de ‘hot issues’ in de Belgische telecomsector. 5G, de technologie voor supersnel mobiel internet, staat met stip op een. Nu de gewesten en de federale overheid de strijdbijl hebben begraven over de verdeling van de inkomsten van de veiling - die zo’n700 miljoen euro kan opbrengen - houdt niets de nieuwe federale regering nog tegen om de licenties snel te veilen. Pichon verwacht de veiling midden volgend jaar.

Al kan een rechtszaak roet in het eten gooien. Enkele organisaties en particulieren hebben beroep aangetekend tegen de voorlopige 5G-licenties, omdat de technologie volgens hen een negatieve impact heeft op de gezondheid en het milieu. Ook de emissienormen in Brussel en Wallonië moeten nog worden aangepakt om 5G te kunnen uitrollen.

Orange Belgium en de andere operatoren testen met de tijdelijke licenties het potentieel van de nieuwste generatie mobiel internet. Orange doet dat in de Antwerpse haven, waar een project loopt met sleep­boten van het Havenbedrijf en een ander bij de chemiereus BASF.

5G moet Orange een groter deel van de taart in het bedrijvensegment bezorgen, zegt Pichon. Dat is een stevige uitdaging, want die markt is niet minder fel bevochten dan de consumentenarena. Naast de twee grote rivalen lopen zich daar ook Cegeka, Citymesh en Entropia Investments warm.
 
Orange Belgium ambieert een leiderspositie bij het ontwikkelen van een duurzame smartphonemarkt (0 reacties)
Gepost op 05 Okt 2020, 13:47 door satsurfer
Afbeelding
https://orange.prezly.com/orange-belgium-ambieert-een-leiderspositie-bij-het-ontwikkelen-van-een-duurzame-smartphonemarkt
 
Vlaamse regering wil data-nutsbedrijf oprichten (10 reacties)
Gepost op 29 Sep 2020, 12:11 door DarkV
In de septemberverklaring van Minister-President Jambon staat dat de Vlaamse regering van plan is om deze legislatuur nog een data-nutsbedrijf op te richten. Ook wil het voluit gaan voor 5G, al blijven die plannen eerder vaag.

Bron: https://datanews.knack.be/ict/nieuws/vl ... 46889.html