Het laatste nieuws in de breedbandwereld

Deze pagina biedt een overzicht van de 10 laatste nieuwsberichten gepost in ons breedband nieuwsforum. Je kan doorklikken naar deze nieuwsberichten om er op het forum op te reageren.
Trage upload of download (5 reacties)
Gepost op 25 Feb 2020, 10:51 door heist_175
Geen idee of dit onder "breedband nieuws" geplaatst mag worden, aangezien het eerder over smallband gaat :bdaysmile:

DeStandaard regio Antwerpen - LOKET BLIJFT ONDERTUSSEN BESCHIKBAAR - Omgevingsvergunning Oosterweel uploaden duurt ‘drie weken’ - https://www.standaard.be/cnt/dmf20200224_04863570

Drie volle weken. Zo lang zal het duren om de kolossale omgevingsvergunning voor de Antwerpse Oosterweelverbinding digitaal in te dienen bij de Vlaamse overheid. Dat zei Luc Hellemans, algemeen directeur van bouwheer Lantis, in het Vlaams Parlement.

‘Om de volledige vergunning voor de werken op rechteroever op het digitale Omgevingsloket van de Vlaamse overheid in te dienen, hebben we drie weken of 504 uren uploadtijd nodig.’

Of anders gesteld: de Lantis-werknemer die zich met zijn identiteitskaart op de website van de Vlaamse overheid aanmeldt om vervolgens de reusachtige vergunning in te dienen, ‘zal pas drie weken later zijn identiteitskaart weer uit de kaartlezer kunnen nemen, omdat pas dan de vergunning voor de Oosterweelverbinding volledig is opgeladen’.

e bewuste omgevingsvergunning telt 2.200 documenten, waarbij één document goed is voor 2.500 pagina’s en telkens nog eens 33 bijlages. De Oosterweelverbinding – het rondtrekken en herinrichten van de Antwerpse Ring via onder meer verschillende tunnels – is het grootste infrastructuurproject ooit in Vlaanderen. Het departement Omgeving van de Vlaamse overheid beklemtoonde gisteren dat het Omgevingsloket gedurende deze periode ook beschikbaar blijft voor andere aannemers en architecten, die via dezelfde weg hun bouwaanvragen naar de overheid doorsturen. (wer)


Het is niet duidelijk of de Lantis medewerker de upload met een 56K modem doet, of het omgevingsloket met een 56K modem werkt.
Als ik dat thuis op mijn EDPnet lijn zou doen, zou ik 9TB uploaden.
Aan de KUL hadden we 100/100 synchroon op de campuspc's, wat 22TB zou betekenen.

Wie is hier aan het zeveren eigenlijk?
- heeft Lantis echt een prul lijn om de file te versturen?
- heeft de Vlaamse overheid een prul lijn om de file te ontvangen?
- is de file honderd duzend terabyte groot?
 
Telenet versus Copyright troll (3 reacties)
Gepost op 17 Nov 2019, 02:07 door redman
Weer een Amerikaans copyright troll die deze keer telenet achterna gaat.

Ik hoop dat de Telenet porno kijkers gewoon verder hun gang kunnen gaan.... :lol: :-D

https://torrentfreak.com/bittorrent-related-eu-court-191116/
 
snelheid internet (1 reacties)
Gepost op 31 Okt 2019, 11:36 door Bart Brugge
Intussen ruim 20 dagen aangesloten bij Proximus maar nog geen verdere verhoging gekregen na de eerste verhoging van de uploadsnelheid.
De downloadsnelheid blijft hangen op 70 Mpbs.
Nochtans met deze waardes lijkt mij een verhoging toch mogelijk???
Kan men er zelf iets aan doen om de snelheid alsnog omhoog te krijgen of zit er niets anders op dan wachten en hopen op een verhoging???
Ik heb de bbox3 uitgelezen zie hieronder.
Schermopname (31).png
 
Topvrouw Dominique Leroy ruilt Proximus in voor Nederlands telecombedrijf KPN (59 reacties)
Gepost op 05 Sep 2019, 18:27 door Goztow
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/09/05 ... -proximus/

Ze mogen op zoek naar een nieuwe ceo bij proximus.
 
Tadaam (744 reacties)
Gepost op 01 Sep 2019, 17:52 door Rubinho
Hoi,

Zag dit net passeren online. Tadaam.be
Ziet er een telenet spin off uit.
Ongelimiteerd internet via 4g over wifi, enkele tv zenders via apps, voor 40ۥ
Duurder pakket voor meer streams en iets sneller.
Kleine lettertjes nog niet gelezen.
Weet iemand hier meer van?
 
EU: nieuwe regels bij online aankopen vanaf Sept '19 (4 reacties)
Gepost op 10 Aug 2019, 18:04 door rmag
Vanaf September moeten internet aankopen met een Multi-factor_authentication gebeuren ter bescherming van de consument.
Bron:
Bron2

Nu mijn bank had dit al langer ingevoerd dus verandering voor mij.
 
Proximus en Orange Belgium slaan de handen in elkaar om het mobiele toegangsnetwerk van de toekomst te ontwikkelen (30 reacties)
Gepost op 11 Jul 2019, 18:18 door Tomsworld
Bron :

https://www.proximus.com/nl/news/Proxim ... uture.html

Proximus en Orange gaan hun zendapparatuur samen uitbaten in en joint venture.

Vooral het onderste stukje illustreert het goed

* Kenmerken van een gedeeld mobiel netwerk

Kenmerken van een gedeeld mobiel netwerk waarbij kernnetwerken en spectrum onafhankelijk worden beheerd:


Vrijheid om niet-gedeelde ('unilaterale') sites en/of capaciteit in het netwerk te implementeren op het laagste niveau van capillariteit;
Op het niveau van de site: vrijheid om parameters voor data- en spraakkwaliteit in te stellen, spectrumbanden en technologielagen te implementeren;
End-to-end differentiëring in de dienstverlening op de Consumer, Enterprise- en Wholesalemarkten;
Volledige scheiding van gebruiks- en gebruikersdata en volledige vrijheid om een onafhankelijk beleid te voeren om de performantie, beveiliging en automatisering van het netwerk te verhogen.


Afbeelding

Ik ben wel benieuwd wat dit betekend voor Base / Telenet
 
Nederland legt vrije modem/router keuze vast (deel 2). (8 reacties)
Gepost op 10 Jul 2019, 22:11 door MaT
Het originele topic is blijkbaar gesloten voor god weet welke reden :roll: .
Een nieuw topic dringt zich op want de zaak is natuurlijk nog niet afgelopen, er is een kleine update over het tijdsverloop: vanaf oktober kan er meer duidelijk komen over de beslissing die men gaat nemen.

https://tweakers.net/nieuws/155002/duid ... tober.html
 
Regulator hakt in telecomtarieven (voor gebruik netwerk derden) (75 reacties)
Gepost op 07 Jul 2019, 14:29 door ToMiKoN
Dit artikel staat dit weekend de Standaard
https://www.standaard.be/cnt/dmf20190705_04495728

Regulator hakt in Telecomtarieven

Alternatieve telecombedrijven die de netwerken van groten zoals Telenet gebruiken, zullen daar voortaan minder voor moeten betalen. De telecomregulator BIPT wil zo de concurrentie op de telecommarkt aanzwengelen.

Hoeveel moeten alternatieve telecomaanbieders aan de grote jongens betalen om hun netwerken te gebruiken? Als het van telecomregulator BIPT en de mediaregulatoren afhangt, wordt dat een pak minder. Ze publiceerden gisterenavond hun langverwachte herziening van de groothandelstarieven. En die hakken er goed in. Dat moet de concurrentie aanzwengelen en de consument dus ten goede komen.

De tarieven zijn een hot topic in telecomland. Zo gebruikt Orange het netwerk van Telenet om digitale televisie en vast breedbandinternet aan te bieden. Maar de ceo van Orange, Michael Trabbia, liet al verschillende keren verstaan dat de prijzen die het daarvoor aan Telenet moet betalen te hoog liggen om er nog winst mee te maken. En onlangs nog stelde Bart de Groote, ceo van Mobile Vikings, in De Standaard dat zijn bedrijf graag vast internet en tele­visie wil aanbieden, maar dat de huidige prijzen dat niet toelaten.

Bijna halvering

De nieuwe prijzen moeten aan die verzuchtingen tegemoetkomen. In zijn communicatie geeft het BIPT twee voorbeelden van fictieve alternatieve operatoren. Vandaag betalen zij aan Telenet maandelijks 20,29 euro per klant die zij via hun netwerken bedienen. Volgens de nieuwe tarieven zou dat slechts 12,61 euro en 13,12 euro zijn. De exacte prijs is afhankelijk van het aantal klanten, het concrete productaanbod en het dataverbruik van de klanten op piekuren.

‘Het zijn veel scherpere prijzen, dat klopt’, zegt Jimmy Smedts, woordvoerder van het BIPT. Voor een speler als Orange zal de prijs allicht iets hoger liggen, omdat het al een grotere klanten­basis heeft, ‘maar het zal zeker lager zijn dan wat het vandaag betaalt’. De exacte tarieven mag het BIPT niet meedelen, omdat die confidentieel zijn. Daarom geeft het alleen fictieve voorbeelden. ‘Wij denken dat dit de concurrentie zal aanscherpen’, zegt hij nog. ‘En dat er hierdoor nieuwe spelers op de markt kunnen komen.’

Bij Orange, dat de nieuwe tarieven ook vrijdagavond pas ontving, moesten ze de cijfers nog analyseren en werkten ze aan een officiële reactie. Die was vrijdag nog niet klaar.

Beroep

Normaliter gaan de nieuwe tarieven begin volgend jaar in. Operatoren kunnen de komende twee maanden beroep aantekenen, maar dat werkt niet opschortend. Telenet kon nog niet zeggen of het protest zal aantekenen. ‘We gaan het document de komende weken in detail bestuderen’, stelt woordvoerster Isabelle Geeraerts, die verder niet wenste te reageren.
 
Mediacampagne Orange met JCVD (5 reacties)
Gepost op 17 Jun 2019, 13:39 door satsurfer
https://www.hln.be/showbizz/celebrities/jean-claude-van-damme-als-romeinse-keizer-of-op-een-roze-flamingo-jij-beslist~a70a3361/

Nieuwsbrief Orange:
[url]https://orange.prezly.com/orange-en-jcvd-samen-op-een-lijn-om-belgie-meer-keuze-te-bieden#embed-def2accd-31f0-4514-a74a-828321cf9ac9
[/url]

"Wij willen de consument een zo breed mogelijk keuzepakket bieden, met meer controle, en gaan daarin zo ver mogelijk. Vanuit die visie lanceert Orange Belgium vandaag een mediacampagne met celebrity Jean-Claude Van Damme."

zal geen goedkope campagne zijn. JCVD komt niet voor niks naar België voor een fotoshoot. :-D