Userbase 4.0 is live!

Vragen of opmerking aan het adres van de Userbase.be crew kan je hier posten. Ook nieuws ivm Userbase.be wordt hier gepost.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6343
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer
Bedankt: 616 keer
Recent bedankt: 4 keer

nu is het wel in orde, maar soms lijkt het te veranderen.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Gebruikersavatar
NuKeM
Administrator
Administrator
Berichten: 5505
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 238 keer
Recent bedankt: 4 keer

Raar dat het nu werkt, dacht even dat het misschien af stond:
Gebruikerspaneel -> Tab Forumvoorkeuren -> Menu Wijzig algemene instellingen -> Optie Verberg mijn online status
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6343
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer
Bedankt: 616 keer
Recent bedankt: 4 keer

ik denk dat het maken heeft met een timeout, ik was, denk ik, een reply aan het typen maar ondertussen iets anders gedaan waardoor het venster vrij lang is blijven openstaan.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Flippi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 902
Lid geworden op: 26 jan 2011, 18:44
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 3 keer

In Nieuws | Ander nieuws | VRT NU videoplatform online wordt post 945658 afgekapt op mijn smartphone Samsung Galaxy S7 met Chrome.
Screenshot_20221125-130728_Chrome.jpg
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14463
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1206 keer
Recent bedankt: 12 keer

Ik vermoed omwille van de code - tag.
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

Vandaag heeft het UB modern thema een update gekregen.
De grootste wijzigingen zijn:
  • Er werd veel aandacht besteed aan de mobiele variant van de website (Waar er soms toch wel wat problemen waren).
  • De beschikbare ruimte wordt nu ook beter benut: vroeger kwam het wel eens voor dat er wel heel veel witruimte was, waardoor er niet veel op het scherm weergegeven kon worden. Zeker voor de mobiele weergave zou dit positief moeten zijn, aangezien daarbij de plaats sowieso al gelimiteerd is.
  • Voor de donkere variant zijn er hier en daar ook nog wat kleine dingen toegevoegd die tijdens de vorige versies door de mazen van het net geglipt waren.
  • En nog een hele reeks kleine verbeteringen en probleempjes opgelost.
Het is mogelijk noodzakelijk de browser cache te legen vooraleer de nieuwe wijzigingen zichtbaar zullen zijn.

@Flippi Ook jouw hierboven gemeld probleem zou opgelost moeten zijn.
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14463
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1206 keer
Recent bedankt: 12 keer

@EotT zal de komende dagen nog enkele verbeteringen aanbrengen aan de moderne stijl. Alvast dank daarvoor EotT!
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

Het nieuwe jaar is begonnen, tijd voor wat nieuwe updates en verbeteringen! Zoals @Goztow al had aangekondigd, is de moderne stijl nog verder onder handen genomen. De grootste wijzigingen zijn:
  • Responsive mode (voor kleinere schermen)
    • Topics zonder reacties werden in het overzicht van de nieuwe bestanden niet correct weergegeven, niet alle tekst paste in de rij. (Dit was een bugje dat in de vorige versie geïntroduceerd was).
    • Verbetering van padding bij quotes. Er is nu iets minder witruimte bij quotes, waardoor er net wat meer tekst op het scherm kan.
    • Verbetering van de breadcrumbs: breadcrumbs worden beter weergegeven op kleinere schermen, en passen zich ook beter aan.
    • Sommige knoppen waren niet mooi uitgelijnd.
    • Sommige elementen stonden niet helemaal in beeld, bv het tekstvak om een commentaar te typen bij een topic.
    • Nog andere kleine veranderingen die de website op kleine schermen beter moet maken.
  • performantie verbeteringen door gebruik te maken van kleinere afbeeldingen (kleinere bestandsgrootte) -> zowel voor modern thema als classic.
Flippi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 902
Lid geworden op: 26 jan 2011, 18:44
Uitgedeelde bedankjes: 92 keer
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 3 keer

Ik zag nog een schoonheidsfoutje ("verbouw" is afgekapt), zie onderstaand screenshot. Is dat te verhelpen?

Screenshot_20230103-193653_Chrome.jpg
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

@Flippi Verschillende onderdelen kunnen op een nieuwe lijn komen, maar een lange naam wordt niet gesplitst. Dat zou het moeilijk maken om het goed te krijgen. Aangezien dat niet veel voorkomt, ga ik daar nu geen tijd aan spenderen.
blatruwe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 nov 2018, 17:24
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Bedankt: 40 keer

Ik let er nu pas op, maar ik zie op mobiel 2keer dat hamburger menu staan. De bovenste werkt normaal, de onderste klapt een leeg menu open
Screenshot 1
Screenshot 1
Screenshot 2
Screenshot 2
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14463
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1206 keer
Recent bedankt: 12 keer

Op welke browser is dat?
Gebruikersavatar
Data technicus
Premium Member
Premium Member
Berichten: 694
Lid geworden op: 21 mei 2020, 14:39
Locatie: Spalbeek (Hasselt)
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 3 keer

blatruwe schreef: 04 jan 2023, 08:40 Ik let er nu pas op, maar ik zie op mobiel 2keer dat hamburger menu staan. De bovenste werkt normaal, de onderste klapt een leeg menu open

Screenshot_20230104-083748.jpg
Screenshot_20230104-084002.jpg
Ik heb dit ook op mijn Samsung op chrome, edge, Samsung internet maar enkel bij de UB classic en UB classic Dark en bij UB modern niet.
Bij chrome zelfs 3 keer.
Screenshot_20230104-120902_Photo Editor.jpg
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

Ik zal er vanavond eens naar kijken. Er zijn toch nog enkele andere dingetjes (zoals de breadcrumbs) die ik ook in classic thema wil verbeteren.
blatruwe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 nov 2018, 17:24
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Bedankt: 40 keer

Goztow schreef: 04 jan 2023, 11:17 Op welke browser is dat?
Firefox 108.1 op oneplus 6t
Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6046
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 831 keer
Bedankt: 516 keer
Recent bedankt: 10 keer

Ik zie dat niet, Firefox Nightly op s22u.
Screenshot_20230104_191655_Firefox Nightly.jpg
Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
blatruwe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 nov 2018, 17:24
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Bedankt: 40 keer

Net even in de responsive mode getest, het komt voor tussen een schermbreedte tussen 366 en 448 pixels
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

Ik heb nu volgende oplossing gemaakt voor modern thema voor verschillende scherm breedtes, ik zal dit ook proberen voor het classic thema.
Hoe kleiner het scherm, hoe meer elementen op een volgende lijn zullen komen. De knoppen aan de rechterkant worden steeds rechts uitgelijnd.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Of voor moderators/admins:
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Wanneer alles klaar is, zullen we het uitrollen zodat (hopelijk) alle problemen voor iedereen opgelost zijn.
Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3078
Lid geworden op: 18 dec 2004, 14:33
Locatie: 053 Aalst
Uitgedeelde bedankjes: 668 keer
Bedankt: 227 keer

Een antwoord posten vanuit het 'Snelle Reactie' vak moet via de grijze "Verstuur" knop gebeuren, maar daarnet was ik toch wel de blauwe "Plaats Reactie" knop aan het proberen, zekerst, en was dus eventjes in de war waarom mijn tekst niet gepost werd en een lege "volledige bewerker" getoond werd. Dus misschien die "Volledige bewerker" & "Verstuur" knoppen wat prominenter maken en links uitlijnen?
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

Alle problemen met de navigatie bovenaan de pagina zouden opgelost moeten zijn, zowel voor classic als voor modern thema.
De breadcrumbs voor het classic thema zijn ook aangepast zodat ze hetzelfde gedrag hebben als het modern thema.
JUD
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 sep 2013, 16:06
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 6 keer

De sneeuw is ongelooflijk irritant! Onmogelijk om op mobiel apparaat nog topics te lezen. Absoluut niet gebruiksvriendelijk zeker niet voor mensen met dyslexie.
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

@JUD: Je kan dat in jouw voorkeuren uitschakelen (Schakel Sneeuwvlokken CSS in uitvinken)
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2302
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 60 keer

Waarom niet omdraaien? Ik wil sneeuwvlokken.
JUD
Member
Member
Berichten: 92
Lid geworden op: 10 sep 2013, 16:06
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 6 keer

EotT schreef: 21 jan 2023, 19:20 @JUD: Je kan dat in jouw voorkeuren uitschakelen (Schakel Sneeuwvlokken CSS in uitvinken)
Bedankt.
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14463
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1206 keer
Recent bedankt: 12 keer

We hebben een kleine upgrade toegevoegd van het "citeer" systeem. Nu kan je ook:
- op PC een deel van een post selecteren om te citeren (er komt een "citeer" knop wanneer je tekst selecteert)
- op alle platformen (PC en mobiel) meerdere berichten selecteren om te citeren (er staat een extra knopje rechtsboven het bericht)

Toegevoegd na 44 seconden:
svermassen schreef: 21 jan 2023, 19:27 Waarom niet omdraaien? Ik wil sneeuwvlokken
We houden de sneeuw graag voor het winterseizoen ;).
blatruwe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 nov 2018, 17:24
Uitgedeelde bedankjes: 26 keer
Bedankt: 40 keer

Goztow schreef: 04 feb 2023, 11:10 - op PC een deel van een post selecteren om te citeren (er komt een "citeer" knop wanneer je tekst selecteert)
Lijkt ook in Firefox mobile te werken.
woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2354
Lid geworden op: 09 mei 2007, 11:44
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 186 keer
Recent bedankt: 3 keer

Dat citeer knopje dat naar uw muis springt had niet gemoeten... Wat is er verkeerd met gewoon te selecteren wat je wil citeren om dan op de standaard knop drukken?
Het ligt aan ook aan mijn eigen eigenschap van eigenlijk rond te klikken als ik iets aan het lezen ben, maar is nu wel super vervelend. (Nu, mijn huisgenoten en collega's gaan misschien dankbaar zijn dat ik zo ga afleren van rondklikken :p)
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

@woutervh Ik wil wel eens kijken om dit toe te voegen aan de gebruikersinstellingen zodat je het kan uitschakelen.
Gebruikersavatar
Converted
Pro Member
Pro Member
Berichten: 337
Lid geworden op: 11 aug 2006, 16:08
Twitter: ReleaseUrSelf
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer
Bedankt: 16 keer

@EotT Hier loopt iets niet goed met de uitlijning vanboven...

Afbeelding
"ONEup -> 1000/40"
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

@Converted Ik zal het aanpassen, bedankt om het te melden!

Met een groot scherm was me dit niet opgevallen:
Afbeelding

Maar dit is beter:
Afbeelding
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14463
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1206 keer
Recent bedankt: 12 keer

Je kan nu ook posts eenvoudig delen via FB, twitter, reddit en whatsapp
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

@woutervh Je kan de citeer knop uitschakelen als je dit wilt (gebruikerspaneel > Extra instellingen)
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1671
Lid geworden op: 26 okt 2005, 23:19
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 95 keer

Kan het zijn dat de code voor het android userbase icoontje "Toevoegen aan startscherm" verdwenen is...
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

@redman Bij mij werkt dat gewoon, heeft op zich ook niets met de website te maken (zolang de favicon maar is ingesteld denk ik).
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1671
Lid geworden op: 26 okt 2005, 23:19
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 95 keer

Vroeger moest dat geprogrammeerd worden, hoe dat nu werkt weet ik niet.
https://realfavicongenerator.net/favico ... serbase.be
geeft aan dat het niet in orde is voor userbase
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

Ik wil er wel eens naar kijken, maar bij mij is er geen probleem:
Afbeelding
(misschien afhankelijk van welke browser je gebruikt?)
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14463
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1206 keer
Recent bedankt: 12 keer

We werken aan een kleine beveiligingsupdate
Gebruikersavatar
Sasuke
userbase crew
userbase crew
Berichten: 5531
Lid geworden op: 13 aug 2003, 20:25
Locatie: Vlaanderen
Uitgedeelde bedankjes: 238 keer
Bedankt: 467 keer

Ik kan geen nieuwe post maken in bvb het Software forum ... krijg error 500 bij deze link:
posting.php?mode=post&f=9
Who the fxxk is General Failure and why is he reading my hard disk ?
Afbeelding
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14463
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1206 keer
Recent bedankt: 12 keer



Toegevoegd na 24 minuten 1 seconde:
In principe zijn we nu terug van weggeweest. Laat het osn weten indien er problemen zouden zijn.
EotT
Crew support
Crew support
Berichten: 657
Lid geworden op: 13 sep 2010, 13:11
Uitgedeelde bedankjes: 168 keer
Bedankt: 301 keer

redman schreef: 19 feb 2023, 01:16 Vroeger moest dat geprogrammeerd worden, hoe dat nu werkt weet ik niet.
https://realfavicongenerator.net/favico ... serbase.be
geeft aan dat het niet in orde is voor userbase
Alle checks zijn bijna allemaal in orde nu, we zijn nog bezig met een klein probleempje. Jouw probleem zou wel opgelost moeten zijn.
Plaats reactie

Terug naar “Userbase: Aankondigingen, vragen en suggesties”