Knoflookteentjes met basilicum

Onderwerpen die nergens anders thuis horen en toch eerder technisch van aard zijn? Post ze hier!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3442
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 125 keer
Provider

Aangezien er hier zich toch wat hobby koks bevinden, waag ik mijn kans. :-)

In de Colruyt kan je van die Boni knoflookteentjes met basilicum vinden (die staan bij de olijven).
Ik vind dat geweldig lekker. De straffe smaak van knoflook is er uit, en het smaakt vrij zout.

Iemand een idee hoe je dat zelf maakt? Ik zou dat namelijk zelf eens willen maken.
De toenemende haast is een symptoom van de wereld die steeds meer in getallen wordt uitgedrukt.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8028
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 384 keer
Bedankt: 740 keer

Is dat opgelegd in olie? Ik ken het niet maar is volgens mij gewoon een kwestie van knoflookteentjes te pellen, in afsluitbare bokaal doen, aanvullen met basilicum blaadjes en olie erbij. Klaar. Voor de basilicum: inkepingen geven in de blaadjes zodat ze hun volledige aroma afgeven. Niet parallel met de nerven maar haaks op de nerven snijden. En de hele boel zul je wel even moeten laten trekken op een koele, donkere plaats.
MacMini M1 - MacMini M2 - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3442
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 125 keer
Provider

Neen, dat is zonder olie.
Het gaat dus hierover:
https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl ... licum-200g


Met olie had ik het nog begrepen (de smaak trekt dan wat in de olie).
Ik denk eerder gepekeld ofzo? Maar ik weet het dus niet.

Lap, da's al één bron minder waarvan ik dacht: die gaat dat wel weten. :-)
De toenemende haast is een symptoom van de wereld die steeds meer in getallen wordt uitgedrukt.
BertG3
Administrator
Administrator
Berichten: 1831
Lid geworden op: 27 okt 2014, 20:46
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer
Bedankt: 233 keer
Recent bedankt: 2 keer
Provider

Dat zal wel in olie gezeten hebben hoor, maar bij het verpakken uit de olie gehaald. Wanneer je kijkt bij de productinformatie staat er ook olijfolie.

https://fic.colruytgroup.com/productinf ... go/3446099

Ik ken ze en kan inderdaad bevestigen dat ze lekker zijn :P
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6186
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 273 keer
Bedankt: 1957 keer
Recent bedankt: 5 keer

Ik ken dit product uit de Colruyt niet, maar als je zout en zuur (azijn) in de ingrediënten ziet, gaat het bijna zeker over gefermenteerde producten.
Volgens mij zoek je dus een recept om zelf verse knoflook te fermenteren.
[youtube]IdBNt-5_yKg[/youtube]
Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3442
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 125 keer
Provider

Merci voor de info.

Dat fermenteren in dat filmpje lijkt er inderdaad wel dicht tegen te zitten (of helemaal op), want ze smaken wel nogal zout.

Dat ga ik dus eens proberen!
De toenemende haast is een symptoom van de wereld die steeds meer in getallen wordt uitgedrukt.
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6887
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 230 keer
Bedankt: 624 keer

Oppassen voor botulisme als je ze oplegt in olie (werk schoon & eet ze direct op)
9livesuni
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1203
Lid geworden op: 25 jun 2012, 17:31
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 2 keer
Provider

Ik gok op meermaals blancheren
Gebruikersavatar
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3442
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 125 keer
Provider

iceke schreef:Oppassen voor botulisme als je ze oplegt in olie (werk schoon & eet ze direct op)
Daarom dat ik ook graag een beproefd recept/stappenplan volg in plaats van zelf te gaan experimenteren...
Maar ik had inderdaad ook al gehoord van de kans op botulisme bij opleggen in olie. Toch merci voor de waarschuwing!


Bij meermaals blancheren, zouden ze nooit zo zout smaken denk ik... maar ik kans mis zijn natuurlijk.
De toenemende haast is een symptoom van de wereld die steeds meer in getallen wordt uitgedrukt.
9livesuni
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1203
Lid geworden op: 25 jun 2012, 17:31
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 93 keer
Recent bedankt: 2 keer
Provider

Zout en olie is gemakkelijk toe te voegen. Blancheren maakt ze eetbaar. Eet maar eens een rauw teentje en eentje die geblancheerd is. De eerste geven ze op een studentendoop het ander behoort tot de gewone keuken.
Plaats reactie

Terug naar “Allerlei”