FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Ernie » 13 Jul 2018, 18:18

Hi guys

Ik probeer hier een FB7360 aan te sluiten op een bestaande, goed werkende PX VDSL aansluiting aan te sluiten ipv een BBOX3 maar krijg geen verbinding.
De aansluiting is geen typische, nieuwe NTP maar iets wat ouder is met 2 RJ11 aansluitingen, doch de verbinding is stabiel en op volle snelheid met de BBOX3.
Nu heb ik gewoon de RJ11 kabel die naar de BBOX3 loopt in de FB gestoken, deze naar fabrieksinstellingen gereset, Proximus zonder TV als provider gekozen, de VDSL login gegevens met @SKYNET ingevoerd maar krijg geen verbinding: er zou geen VDSL signaal zijn.

Iemand van jullie een idee wat hier aan de hand kan zijn?

Alvast bedankt!
E
Laatst gewijzigd door Ernie op 13 Jul 2018, 20:12, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
TanknaT
Pro Member
Pro Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 28 Jul 2007
Bedankt: 31 keer
Uitgedeelde bedankjes: 25 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding

Berichtdoor TanknaT » 13 Jul 2018, 19:27

Op deze link vindt u alvast enige uitleg. "https://nl.avm.de/service/fritzbox/fritzbox-7360/knowledge-base/publication/show/55_Power-led-knippert/".

Ik veronderstel dat uw power-lampje continue knippert. Dat wijst erop dat er dan inderdaad geen DSL signaal binnenkomt. Kan je dat bevestigen en zo ja, Kun je eventueel zelf een aansluitkabel produceren. Op dit forum staan legio gebruiksaanwijzingen om dit zelf te doen.
Voor elk ingewikkeld probleem bestaat een simpele, mooie maar foute oplossing

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding

Berichtdoor Ernie » 13 Jul 2018, 20:12

Hey TanknaT, ik weet dat de RJ11 kabel die nu naar de BBOX3 verbonden niet ideaal is omdat de FB een RJ45 aansluiting heeft maar dit zou moeten werken omdat enkel de 2 middelste pinnen worden gebruikt, zoals dat toch ook bij de BBOX3 is, niet?
Ik had Annex A gekozen, misschien dat dit de reden is dat er geen verbinding wordt gemaakt maar kan dit ervoor zorgen dat er geen VDSL signaal wordt geregistreerd?

Of de oplossing ligt in zelf een kabel maken betwijfel ik, correct me if I'm wrong, maar vermits de wandcontactdoos geen NTP2007 is, zijn de aansluitingen anders.
Bovendien ga ik ervan uit dat vermits de bestaande RJ11 kabel werkt met de BBOX3, deze ook met de FB zou moeten werken of zie ik dat verkeerd?

keerekeerweere
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 09 Nov 2008
Locatie: Opwijk
Bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Contact:

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding

Berichtdoor keerekeerweere » 13 Jul 2018, 20:27

Ernie schreef:Hey TanknaT, ik weet dat de RJ11 kabel die nu naar de BBOX3 verbonden niet ideaal is omdat de FB een RJ45 aansluiting heeft maar dit zou moeten werken omdat enkel de 2 middelste pinnen worden gebruikt, zoals dat toch ook bij de BBOX3 is, niet?
Bovendien ga ik ervan uit dat vermits de bestaande RJ11 kabel werkt met de BBOX3, deze ook met de FB zou moeten werken of zie ik dat verkeerd?

Ik heb destijds ooit nog zelf een kabeltje gemaakt voor een vdsl verbinding van een Fritzbox 7390... maar dat was eerder om zowel dsl als pstn lijn aan te sluiten

Hier heb je pinouts van de connectoren voor een 7360:
https://en.avm.de/service/fritzbox/frit ... and-ports/

fritz7360.png
Provider: Edpnet VDSL XL: 85Mbps Down, 35 Mbps Up
Modem: Telenet modem only
Modem: BBox 3V+
Router: Edgerouter X
VOIP: OVH on Fritz!Box 7390
Afbeelding

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4911
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 581 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Jack Daniels » 13 Jul 2018, 20:42

Ik gebruik al jaaaaaren dergelijk adaptertje op de FB. Werkt perfect en geen geknoei met draadjes aansluiten op de klemmen.
https://www.benl.ebay.be/itm/New-RJ45-P ... SwiYFXIZXU
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Ernie » 13 Jul 2018, 21:02

Is die RJ11 waarmee de BBOX3 wel werkt dan niet goed?
Vergeten te vermelden: FritzOS: 6.52, DSL driver kan ik blijkbaar niet zien vermits hij nu niet als modem is ingesteld - telefonie moet werken.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13910
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2260 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 625 keer
Contact:

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding

Berichtdoor philippe_d » 13 Jul 2018, 21:34

Ernie schreef: Bovendien ga ik ervan uit dat vermits de bestaande RJ11 kabel werkt met de BBOX3, deze ook met de FB zou moeten werken of zie ik dat verkeerd?

Theoretisch wel ... ervan uitgaande dat je de juiste aansluiting op de Fritzbox gebruikt, en dat de Fritzbox ingesteld is als modem :-) .

Wat betreft Annex.
- Je mag/kan Annex A gebruiken, indien je op een Broadband ROP zit (vectoring).
- Je moet Annex B gebruiken als je op een Ikanos ROP zit.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

FlashBlue
Moderator
Moderator
Berichten: 1943
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 294 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1034 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor FlashBlue » 13 Jul 2018, 21:52

Een RJ 11 plug in een rj 45 poort gebruiken is geen goed idee.

Buiten dat er slecht contact kan optreden, ga je ook nog eens de buitenste contacten van je rj45 poort kapotbuigen doordat de RJ11 plug deze volledig induwt...

dus spaar jezelf veel miserie uit (en los wellicht direct ook je vdsl probleem op) door de juiste connector te gebruiken voor de juiste poort.

Steven7
Premium Member
Premium Member
Berichten: 465
Lid geworden op: 07 Aug 2004
Locatie: Veerle
Bedankt: 35 keer
Uitgedeelde bedankjes: 22 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Steven7 » 13 Jul 2018, 23:04

Annex A werkt meestal, Annex B werkt altijd.
Ik vermoed dat daar het probleem zal liggen.

Al kan het natuurlijk ook liggen aan de RJ11 die niet diep genoeg in de dsl-poort steekt.

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Ernie » 13 Jul 2018, 23:07

Uiteraard in juiste aansluiting geprobeerd & FB als modem ingesteld na de reset.
Hoe kan ik zien/weten of het om een Ikanos of Broadband ROP gaat? Puur uit nieuwsgierigheid.
Het is een Sagemcom, met de Sagem tool?

Ik zou een netwerkkabel kunnen gebruiken en aan 1 zijde de connector afknippen om de draden rechtstreeks op de klemmen aan te sluiten maar...
zoals ik al schreef gaat het niet om een NTP2007 en ik weet niet of het dan nog kan/werkt zoals dat wel mogelijk is met een een NTP.

De Px test geeft:

Code: Selecteer alles

Geadverteerde snelheid: tot 100 Mbps download - tot 15 Mbps upload
Maximumsnelheid beschikbaar voor 50.4% van de lijnen met uw configuratie: 51,6 Mbps download - 9,5 Mbps upload
Gegarandeerde maximale snelheid. Dit is ook de minimale snelheid: 28,9 Mbps download - 3,4 Mbps upload
Is hier iets uit af te leiden?

EDIT: Met een start het ik net 50,8/3,8Mbps gemeten.

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 18147
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 882 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1739 keer
Contact:

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor krisken » 13 Jul 2018, 23:23

Wat zegt www.lijntest.be?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië + Billi (2x 100/30Mbps profiel)
Telefonie = WeePee + Speakup + Billi + OVH
GSM = Orange Koala Smartphone + Scarlet Red
TV = Bhaalu + Netflix + Orange
Netwerk = Mikrotik & UBNT powered

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Ernie » 13 Jul 2018, 23:30

Te verwachten downloadsnelheid: 59.63 Mbps | Max: 60 Mbps
Te verwachten uploadsnelheid: 14.81 Mbps | Max: 15 Mbps

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13910
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2260 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 625 keer
Contact:

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 13 Jul 2018, 23:30

Ernie schreef:De Px test geeft:

Code: Selecteer alles

Geadverteerde snelheid: tot 100 Mbps download - tot 15 Mbps upload
Maximumsnelheid beschikbaar voor 50.4% van de lijnen met uw configuratie: 51,6 Mbps download - 9,5 Mbps upload
Gegarandeerde maximale snelheid. Dit is ook de minimale snelheid: 28,9 Mbps download - 3,4 Mbps upload
Is hier iets uit af te leiden?.

Ja.
Volgens mij zou je hieruit kunnen afleiden dat jouw lijn nog geen vectoring ondersteunt...
In ieder geval: zet jouw FritzBox op Annex B, dan werkt het beide voor Ikanos en Broadcom.
Eens je modem synct zie je welke DSLAM je hebt:

screenshot_380.png
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Ernie » 13 Jul 2018, 23:51

Ok guys, zal niet meer voor vandaag zijn maar kom hier wel op terug.
Bedankt en fijn, warm weekend!

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Ernie » 30 Jul 2018, 20:52

Het was dus een kwestie van Annex B te selecteren.
Bedankt Philippe!

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13910
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2260 keer
Recent bedankt: 22 keer
Uitgedeelde bedankjes: 625 keer
Contact:

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor philippe_d » 30 Jul 2018, 22:15

En heb je dus nog een Ikanos DSLAM?
Welke snelheid krijg je nu?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Ernie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 377
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer

Re: FB7360 (2de hands) op Px VDSL: geen verbinding, wel met BBOX3

Berichtdoor Ernie » 30 Jul 2018, 23:26

idd, Ikanos
ub.JPG


Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: unknown_entry_ en 0 gasten