Accespoint ssid wijzigen

StinkyPanda
Plus Member
Plus Member
Berichten: 103
Lid geworden op: 24 Apr 2011
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Accespoint ssid wijzigen

Berichtdoor StinkyPanda » 2 weken 5 dagen 12 uur geleden (02 Jul 2018, 20:24)

Is het mogelijk op één of andere manier mogelijk om het ssid te wijzigen van een AP7465CE-TN wanneer je niet meer op het telenet netwerk zit ?

Sinds vandaag heb ik Orange internet maar het "telenet" acces point blijft nog altijd het vorige telenet ssid uitzenden ipv dat hij het nieuwe Orange ssid overneemt.
Ik weet dat je dit in MijnTelenet zelf kan aanpassen, maar aangezien de telenet modem niet meer is aangesloten... :?

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 28467
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1866 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 360 keer

Re: Accespoint ssid wijzigen

Berichtdoor r2504 » 2 weken 5 dagen 10 uur geleden (02 Jul 2018, 22:47)

Geen idee van de type AP's... maar er was er eentje dat als IP-adres .50 had en een webinterface.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1299
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 81 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer

Re: Accespoint ssid wijzigen

Berichtdoor Sinna » 2 weken 5 dagen 10 uur geleden (02 Jul 2018, 23:02)

Da's al een hele tijd geleden: de D-Link G700AP.
Default IP-adres: 192.168.0.50, default creds: admin / (leeg). Terug naar fabrieksinstellingen door de resetknop 5 seconden ingedrukt te houden.
Computer(k)nul

barttech
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 43
Lid geworden op: 17 Aug 2013
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Accespoint ssid wijzigen

Berichtdoor barttech » 2 weken 5 dagen 9 uur geleden (02 Jul 2018, 23:29)

Deze AP hebben geen webinterface dus deze kun je niet configureren deze kunnen alleen beheerd worden via mijn telenet .

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6458
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 479 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Accespoint ssid wijzigen

Berichtdoor ITnetadmin » 2 weken 5 dagen 7 uur geleden (03 Jul 2018, 01:17)

"Bucht", dus.

StinkyPanda
Plus Member
Plus Member
Berichten: 103
Lid geworden op: 24 Apr 2011
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer

Re: Accespoint ssid wijzigen

Berichtdoor StinkyPanda » 2 weken 5 dagen 2 uur geleden (03 Jul 2018, 06:53)

Ok bedankt voor de info.
Voorlopig ben ik mijn Orange modem dan maar dezelfde ssid gegeven dan het AP.
Dit lijkt ook te werken

Kenniey
Pro Member
Pro Member
Berichten: 347
Lid geworden op: 15 Apr 2011
Bedankt: 34 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: Accespoint ssid wijzigen

Berichtdoor Kenniey » 2 weken 4 dagen 22 uur geleden (03 Jul 2018, 10:08)

Dat accesspoint achter een modem van een bevriende telenet klant hangen, even wachten tot het zichtbaar is in zijn/haar mijn telenet.
Dan aanpassen naar wat jij wilt (één wifi-netwerk uitschakelen op de HGW modem), wijzigingen zijn binnen de 15 min actief.
Indien je bevriende klant een modem only heeft van telenet, kan je het ap ook achter de eigen router hangen.
Dan duurt het wel langer vooraleer het ap zichtbaar is in zijn/haar mijn telenet en vooraleer de instellingen actief staan.


Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten