uitbreiding wi free

Heb je vragen of opmerkingen over deze provider via de kabel? Post dan je vragen hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6978
Lid geworden op: 05 feb 2010, 20:17
Locatie: kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 151 keer
Bedankt: 361 keer
Recent bedankt: 1 keer

Vanaf heden is wifree te gebruiken in :

belgie : telenet - voo
nederland : ziggo - Upc
duitsland : unitymedia
ierland : horizon
iphone 8+ : prox MUP
iphone 12 : max 512gb prox MUP
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb prox MUP
IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 nov 2014, 13:37
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer
Bedankt: 35 keer

Prachtige uitbreiding van het WiFree-aanbod!
Blond doesn't mean stupid :roll:
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16616
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 833 keer
Bedankt: 3009 keer
Recent bedankt: 14 keer

@proximusboyke
Het zou leuker zijn, als je een bron zou vermelden bij dit soort berichten, zodat we zelf wat meer info kunnen zoeken.
Of wat duiding geven ...

Denk nu maar niet dat je vanaf morgen overal in Duitsland, Nederland en Ierland een "Wi-free" gaat tegenkomen.
Wat je bedoelt is dat je in deze landen, met je Telenet login, gratis zal kunnen inloggen op de Homespots (en publieke Hotspots) van de genoemde providers.

Wat betreft Duitsland
De Homespots op de Duitse kabelmodems zijn nog niet actief denk ik, dat was gepland voor "deze zomer".
Klanten die hun "WiFiSpot" open zetten, kunnen zelf gebruik maken van het Hotspot netwerk:
    - via publieke WiFi Spots (Restaurants, Café's, Unitymedia Stores) aan 150 Mbps en onbeperkt volume
    - via WiFi Spots (op modems van klanten) aan 10 Mbps (en onbeperkt)
bron: https://www.unitymedia.de/privatkunden/ ... re-kunden/

Er is echter een proces aangesponnen door de Duitse Verbruikerscentrale (de Duitse "Test Aankoop") tegen de plannen van Unitymedia om de WiFi Spots massaal te activeren (opt-out). De Verbruikerscentrale wil dat dit gebeurt op basis van een Opt-in.
bron: http://www.chip.de/news/Unitymedia-wird ... 36046.html

Wat betreft Nederland
Daar is Ziggo van plan om de WiFispots te activeren in de Horizon media Box (= de digicorder).
Deze media box heeft namelijk een ingebouwde kabelmodem en WiFi.
Vele gebruikers die nog een aparte modem hebben, gebruiken die in bridge mode (met eigen router), zodat Ziggo in deze modems geen Hotspot kan activeren ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6978
Lid geworden op: 05 feb 2010, 20:17
Locatie: kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 151 keer
Bedankt: 361 keer
Recent bedankt: 1 keer

bron is iemand van binnen telenet. (niet een gewoon verkoperke)
Ik mocht het vanaf vandaag bekend maken, vanaf morgen zal het waarschijnlijk dan gecommuniceerd worden.
Je mag 500% zeker zijn.

Binnenkort ook sfr numericable france maar daar zijn de onderhandelingen nog bezig.

edit ; bijkomende landen : zwitserland oostenrijk tsjechie hongarij polen roemenië slovakije
iphone 8+ : prox MUP
iphone 12 : max 512gb prox MUP
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb prox MUP
Rke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 239
Lid geworden op: 27 nov 2006, 23:35
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 7 keer

Ik kreeg vandaag een update van de WiFi instellingen in de Telenet Mobile app. Hier stond deze info ook op vermeld!!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
bcool
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 03 sep 2012, 10:20
Twitter: coolbram
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 7 keer
Contacteer:

Update van de Telenet Mobile app voor de wifi profielen te installeren
Merk inderdaad de extra landen die vermeld zijn.

Toevoegen van
Ziggo
UPC Wi-Free
Unitymedia WifiSpot
Horizon Wi-Free

IMG_1593.jpg
bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1931
Lid geworden op: 08 nov 2004, 12:13
Locatie: Nossegem
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 24 keer

hoe moet je die app gebruiken? ik installeerde de android versie, start de app en vul mijn Telenet-Login en wachtwoord in maar dat radertje (of hoe heet dat) blijft maar draaien en ik word niet aangemeld
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5847
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1082 keer
Bedankt: 432 keer
Recent bedankt: 2 keer

Had nog nooit van die app gehoord, maar heb dan ook geen Mobile bij Telenet. Raar dat ze dat niet wat meer promoten ook voor non-mobile klanten, voor WiFree + buitenlandse partners. Binnenkort zit ik een week in Nederland. Eens in de gaten houden hoe goed die app werkt om automatisch op Ziggo in te loggen.
PS: hier alleszins geen problemen met die app (Android).
bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1931
Lid geworden op: 08 nov 2004, 12:13
Locatie: Nossegem
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 24 keer

Werkt dat enkel met een telenet sim en mobiel abonnement? Dan zou het kunneb dat de app niet werkt want heb een mobi sim

Verstuurd vanaf mijn Nexus 6P met Tapatalk
bcool
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 03 sep 2012, 10:20
Twitter: coolbram
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 7 keer
Contacteer:

Zelf gebruik de app voor de wifi-hotspots op een telefoon met Orange en eentje met Proximus.
Maakt niet uit welke sim er in zit hoor, al heb ik wel een telenet volgens gebruik nummer in een andere telefoon
Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4917
Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer
Bedankt: 365 keer
Recent bedankt: 13 keer
Contacteer:

Begrijpelijk, maar jammer dat dit enkel voor de mobile klanten is.
Om internationaal op WiFi te geraken heb ik me een FON AP aangeschaft. Ik moest toch mijn WiFi netwerk uitbreiden om in de tuin op WiFi te geraken, dus een echte meerkost was het niet voor mij.
IYZY
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 nov 2014, 13:37
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer
Bedankt: 35 keer

Blond doesn't mean stupid :roll:
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5847
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1082 keer
Bedankt: 432 keer
Recent bedankt: 2 keer

cadsite schreef:Begrijpelijk, maar jammer dat dit enkel voor de mobile klanten is.


Waar lees jij dat dat enkel voor Mobile klanten is ? Blijkbaar heeft Tweakers het nu zelfs ook zo overgenomen.
Volgens mij werkt dat voor eender welke klant die WiFree heeft. Ik heb de app op mijn wifi-only iPad geinstalleerd en dat werkte gewoon. Onder 'Algemeen -> Profiel' heb ik nu Telenet Mobile met daaronder dan 5 wifi-netwerken gaande van Telenet WiFree tot Horizon Wi-Free.

Ik hoop overigens dat die app er ook voor zorgt dat gekende wifi netwerken altijd voorrang krijgen op WiFree. Heb in het verleden al paar keer voorgehad dat een device hier thuis met WiFree geconnecteerd had ipv met het thuis-netwerk.
bcool
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 03 sep 2012, 10:20
Twitter: coolbram
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 7 keer
Contacteer:

Heb zopas op tweakers ook wat meer info gepost:

Het is mogelijk met een andere simkaart in het toestel. Zelf heb ik er een buitenlandse sim in zitten, en op mijn tweede telefoon is het een Orange sim. Op beiden heb ik de nieuwe wifi-profielen feilloos kunnen installeren.
Het is geen vereiste om een telenet sim in de telefoon te hebben om deze wifi hotspots te kunnen gebruiken.
Staat ook zo expliciet vermeld op de Telenet website. Iedereen met een internet abonnement en een android of ios apparaat kan de mobile app gebruiken om de wifi netwerk profielen te installeren.

Edit: beetje extra info van de telenet website:
=> wie kan de app gebruiken en wat er mee doen? : https://www2.telenet.be/n...net-mobile-app-gebruiken/

=> uitleg over de buitenlandse operatoren en de wifi-profielen:
https://www2.telenet.be/n...-publieke-wifi-netwerken/
Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4917
Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer
Bedankt: 365 keer
Recent bedankt: 13 keer
Contacteer:

Ik heb het even geprobeerd, de app is geinstalleerd.
Ik probeerde in te loggen, maar kreeg een foutmelding:
-------
Oei, geen internet
Om telenet mobile te gebruiken moet je eerst internetverbinding maken. Dit kan via de instellingen van je toestel.
--------
Mijn gsm (android) is verbonden met internet via wifi, maar toch werkt het niet.
Ook via (proximus) 4g lukt het niet om in te loggen.

Ook met mijn iPad wil het niet lukken, zelfde melding.
bcool
Member
Member
Berichten: 51
Lid geworden op: 03 sep 2012, 10:20
Twitter: coolbram
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 7 keer
Contacteer:

cadsite schreef:-------
Oei, geen internet
Om telenet mobile te gebruiken moet je eerst internetverbinding maken. Dit kan via de instellingen van je toestel.
--------
Mijn gsm (android) is verbonden met internet via wifi, maar toch werkt het niet.
Ook via (proximus) 4g lukt het niet om in te loggen.

Ook met mijn iPad wil het niet lukken, zelfde melding.

Ben je verbonden met een telenet verbinding om profielen te installeren?
Straal je ook de publieke signalen uit via je telenet modem? Of zou je die afgezet hebben?

anders eens de problemen oplospagina van Telenet raadplegen: https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/probleem-met-telenet-wi-free/

Hier werkt alles perfect in ieder geval dus lijkt me geen algemeen probleem
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5847
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1082 keer
Bedankt: 432 keer
Recent bedankt: 2 keer

cadsite schreef:Ik probeerde in te loggen, maar kreeg een foutmelding:



Wat bedoel je met 'wanneer ik probeer in te loggen' ? Op de plaats waar je je login+paswoord moet ingeven bij het configureren van de app, of wanneer je effectief met een hotspot verbindt ?
Dat eerste werkt gewoon bij mij. Dat laatste zou bizar zijn dat je daarvoor online moet zijn, want het punt is net dat je hiermee online geraakt zonder van dure roaming gebruik te moeten maken.
Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4917
Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer
Bedankt: 365 keer
Recent bedankt: 13 keer
Contacteer:

Ik ben thuis, dus via een telenet verbinding.
Ik kan niet inloggen bij het opstarten van de app.
Edit
Nog eens extra gekeken dat ik ingelogd was met de telenet verbinding en geen fon spot, homespot of wifree en dan lukte het wel. Morgen ga ik naar Nl, dan kan ik het echt testen..
woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1644
Lid geworden op: 09 mei 2007, 11:44
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 145 keer

Iemand enig idee wat dit betekent voor Yelotv bijvoorbeeld? Zullen ze dan ook toelaten dat je dit kunt gebruiken vanop deze buitenlandse hot-spots met uw telenet credentials?
Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4917
Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 172 keer
Bedankt: 365 keer
Recent bedankt: 13 keer
Contacteer:

woutervh schreef:Iemand enig idee wat dit betekent voor Yelotv bijvoorbeeld? Zullen ze dan ook toelaten dat je dit kunt gebruiken vanop deze buitenlandse hot-spots met uw telenet credentials?

Als ik een zigo spot vind in NL morgen zal ik het testen.
nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 dec 2011, 17:55
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 166 keer
Bedankt: 212 keer

woutervh schreef:Iemand enig idee wat dit betekent voor Yelotv bijvoorbeeld? Zullen ze dan ook toelaten dat je dit kunt gebruiken vanop deze buitenlandse hot-spots met uw telenet credentials?

Natuurlijk niet. Yelo TV werkt uitsluitend op het netwerk van Telenet. Zij beschikken zeker niet over de rechten om die zenders en opnames naar het buitenland te streamen, net zoals bij bv. Netflix wordt dat allemaal geregeld per land.

Verstuurd vanaf mijn Xperia-smartphone met Tapatalk
Plaats reactie

Terug naar “Telenet (Chello, UPC)”