inductievuuur

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6352
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 663 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 27 Okt 2015, 11:16

Nee, ik zou helemaal niet aanraden om een grillpan te kopen die je gewoon op het inductievuur plaatst. Ik zou iets aanraden in de stijl van wat ik heb (zie foto in hoger bericht). Hoeft daarom niet even groot/zwaar te zijn. Als ik iets bak op dergelijke plaat, dan gebruik ik (zoals in veel Spaanse keukens) gewoon een breed plamuurmes wat je tussen plaat en vlees... schuift om het te keren.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9430
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 685 keer
Recent bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 378 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor heist_175 » 27 Okt 2015, 11:33

Ik had het ook over een pan (bv deze) en niet over een grillpan.

Afbeelding

Ik zie het voordeel niet van zo'n vierkante plaat tov een "gewone" pan?
Geen idee wat zo'n vierkante (teppanyaki) plaat kost? De pan in mijn voorbeeld kost €204 (Collishop).

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6352
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 663 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 27 Okt 2015, 12:02

Bij grillen op een plancha zoals ik er eentje heb (of grillen in het algemeen) wordt verondersteld dat vetten die uit het vlees komen weg kunnen lopen. Gebruik je een gewone pan zoals die Demeyere of zo een plaat om op het inductievuur te zetten, dan blijft alle vetstof onvermijdelijk in het recipiënt en dat kan bij grillen nooit de bedoeling zijn.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1995 keer
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor ubremoved_539 » 27 Okt 2015, 12:43

En je kan geen mooie streepjes bakken in je steak ;-)

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5469
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor iceke » 27 Okt 2015, 13:59

Nee, bij grillen veronderstel je dat je een mooi baklaagje krijgt zonder vetstof. roosteren in't mooi Nederlands. Je kan dit in den oven, op de bbq of in een grillpan (liefst een gietijzeren & geen teflon)

Uw plaat is geen grill & zal het ook nooit worden, ik kan mijn biefstuk ook zonder boter of olie in een gewone pan smijten, maar dat maakt het dus geen grillpan :bang:

ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 Mar 2004
Bedankt: 48 keer
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor ubremoved_983 » 27 Okt 2015, 14:27

Ik grill mijn steak in de grilloven van mijn Falcon fornuis ;-)

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6352
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 663 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 27 Okt 2015, 14:44

Stoefer :angel:
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 831
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor sky » 28 Okt 2015, 08:12

Als je een grillpan wilt voor je inductievuur koop dan iets zoals deze.
Hebben wij thuis ook, is volledig gietijzer en heeft geen anti-aanbaklaag dus ook geen schadelijke stoffen; zoals iceke reeds zei

Afbeelding

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5469
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor iceke » 28 Okt 2015, 09:46

Ik heb dezelfde, maar gebruik die eigenlijk nooit binnen. Veel te veel rook of spetters. Een Pan zoals die van heist leent zich veel meer voor de gerechten die wij maken.
Alle gebakken vlees smaakt zoveel beter in een gewone pan tov een tefal of grill pan. Vuur op hoog, amper of geen vetstof op je vlees aanbrengen, dichtschroeien aan beide kanten & daarna vuur lager, boter in de pan en verder laten garen.

sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 831
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 84 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor sky » 28 Okt 2015, 10:05

Maar dan heb je gewoon een gebakken biefstuk en geen gegrilde.
Het is wat je wilt natuurlijk.
Het spet inderdaad soms wel wat, maar dat nemen we er dan wel bij.
Blijkbaar zou de soort olijfolie ook verschil uitmaken.

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6352
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 663 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 318 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor Jack Daniels » 28 Okt 2015, 11:02

Dat was mijn gedacht dus ook. Grillen houdt in: vlees op de grillplaat en om te bakken gewoon gebruik maken van het vet wat in het vlees zit. Maar er dan boter bij doen en verder laten garen in de pan??? Dan heb je alles behalve gegrild vlees.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5469
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 605 keer
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer

Re: inductievuuur

Berichtdoor iceke » 28 Okt 2015, 11:14

Idd, die stukken hou ik voor op de bbq of in de oven, ik grill amper stukken die kleiner zijn dan 500g (of het zouden schaaldieren moeten zijn),


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten