• april 2010. Bellens wordt handel in voorkennis verweten nadat zijn vermogensbeheerder 14.000 Telindus-aandelen koopt. Uiteindelijk wordt de ceo van Belgacom niet bestraft omdat niet aangetoond kan worden dat Bellens persoonlijk achter de aankoop zit.
Noteer het volgende: door het eigengereid optreden van de CEO bekomt hij dat Telindus de overname beschouwt als een vijandelijke overname. Het bedrag dat met de overname gemoeid gaat kost BGC én dus de belastingsbetaler véél meer als nodig zou geweest zijn. De CEO heeft volstrekt géén voeling met Vlaanderen.
• juli 2011. La Raquette in Bergen, een gebouw van de vroegere RTT, wordt verkocht aan Xelis BVBA een bedrijf van Edmée De Groeve, PS-getrouwe en latere topvrouw van de Nationale Loterij. Bellens wordt in het onderzoek, dat nog steeds loopt, beschuldigd van passieve corruptie.
Toch raar, vooral als je ziet dat hieromtrent dan ook weer gezwegen wordt over de raad van bestuur, daar Bellens hierover niet alleen kon beslissen...
Een raad van bestuur waarin de regering, met daarin PS-ers, 51% van het beslissingsrecht heeft.
• Ondertussen nemen verschillende topmanagers van Belgacom ontslag omdat ze botsen met ceo Bellens, die op een kille en onbuigzame manier leiding zou geven aan het bedrijf. Michel De Coster, die de zakelijke divisie leidde, innovatiedirecteur Stijn Vander Plaetse, strategiedirecteur Grégoire Dallemagne en Executive Vice President consumer Business Unit Scott Alcott verlaten het bedrijf.
Dat bepaalde van die 'topmanagers' spraken over het volledig outsourcen naar Oost-Europa van verschillende administratieve diensten werd verzwegen.
Bellens was het daarmee niet eens
en Kil en Onbuigzaam???? Sorry, maar een manager die zich makkelijk laat ompraten om dingen te doen en dus om de vijf voet van windrichting verandert is dan wel goed?
• september 2011. Concetta Fagard, een naaste medewerkster van Bellens, wordt aan de deur gezet na klachten over pesterijen. De ceo probeert haar echter, tegen het advies van zijn raad van bestuur in, weer in dienst nemen. Uiteindelijk moet hij toch het onderspit delven en vertrekt Fagard.
al eens gekeken in hoeveel firmas eerder de klagers van pesterijen worden buitenspel gezet ipv de pesters?
Fagard kon inderdaad een bitch zijn, maar ze eiste dan ook van haar personeel dat ze hun werk goed deden, wat vooral bij (oudere) statutaire werknemers, niet in goede aarde viel
• januari 2013. Bellens is het niet eens met de pogingen van de federale regering, zijn werkgever, om de toplonen aan banden te leggen, en laat dat duidelijk blijken. ’Als de toplonen bij Belgacom omlaag moeten, kost dat 30 miljoen’, laat hij uitrekenen door zijn personeelsdienst.
en de berekening klopte die hij maakte...
Maar als Bellens dat zegt is het schandalig... Dat ondertussen Thys zegt dat hij niet wil inleveren levert alleen maar de commentaar op dat "het loon van de manager moet bekeken worden afhankelijk van zijn werk binnen het soort bedrijf", met andere woorden: Thys zou niet moeten inleveren....
Hypocriet genoeg?
• januari 2013. Op een toespraak voor een grote groep journalisten laat Bellens zich vervolgens erg kritisch uit over de stralingsnormen in Brussel, die het Belgacom ‘onmogelijk’ maken om een 4G-netwerk uit te rollen, iets waar veel bedrijven volgens de Belgacom-topman vragende partij voor zijn. ‘En wat zegt Brussel tegen hen? f*** you...’, laat Bellens optekenen. Beide uitspraken komen hem eind januari op een reprimande van minister van Overheidsbedrijven Labille (PS) te staan, die hem herinnert aan zijn rol als topman van het overheidsbedrijf.
Was inderdaad een schandaal... MAAR??? had hij ongelijk?
De CEO van Base steunde Bellens hierin, hoewel Bellens het misschien ongelukkig verwoord was, daar reageerde niemand op....
En toen Europa (Nellie Kroes) hetzelfde zei.... was iedereen vergeten dat het Bellens was die de kat de bel ombond.
• oktober 2013. Het bedrijf Immobel, waarvan Didier Bellens bestuurder is, probeert een gebouw van Belgacom aan de Brusselse Lebeaustraat te kopen. Belgacom laat intern en extern - door huisrevisor Deloitte - onderzoek doen naar het mogelijk belangenconflict, maar ziet geen graten in de verkoop. Bellens zelf stelt tegenover de kamercommissie Infrastructuur dat er geen transactie is en er dus ook geen belangenconflict kan zijn. Ondertussen heeft Immobel wel een officieel bod gedaan op het gebouw.
Paille is nog niet verkocht, én de plannen van verkoop zijn naar verschillende firma's verstuurd opdat ze een bod konden doen....
Maar omdat in één van die 12 firma's Bellens voorzitter is, is het een probleem...
Dat er andere firma's zijn, waarvan de CEO's ook een politiek kleurtje hebben wordt verzwegen.
• oktober 2013. Als klap op de vuurpijl stuurt Bellens een brief naar CD&V-voorzitter Wouter Beke om zich te beklagen over diens parlementslid Roel Deseyn. Die had Belgacom in het kader van de hacking van het bedrijf beschuldigd van liegen. Belgacom verdedigt de ceo, die zich volgens het bedrijf ‘persoonlijk gekwetst voelt door een aantal verregaande en onterechte aantijgingen door de heer Deseyn.’ Beke noemt de tussenkomst van Bellens ‘ongeoorloofd’.
Deseyn beweerde dat Belgacom zijn mails las... Bellens heeft zich daaromtrent verduidelijkt daarna.
Indien Deseyn dit vermoeden had, had hij dit niet aan de pers moeten melden, maar aan het gerecht, zodat er op een serene manier onderzoek gevoerd kon worden. Door dit eerst naar de pers te lekken heeft Deseyn er echter voor gezorgd dat, indien dit zo was, alle bewijzen konden verdwijnen... Wie is er dan het kieken? Deseyn of Bellens?
Verder nog de opmerking dat de schoonzuster van dhr. Deseyn een plaats heeft in de raad van bestuur van Telenet en het Vlaams Parlement (waar Deseyn dus in zetelt) eveneens aandeelhouder is van Telenet.
Als Deseyn Belgacom zo wantrouwt... waarom zit hij dan bij Belgacom als klant?
• november 2013. Net op de dag dat Stefaan De Clerck, de nieuwe voorzitter van Belgacom, uitleg moet komen geven in het parlement over het Stro-gebouw, zorgt de ceo voor nieuwe deining. Hij vergelijkt premier Di Rupo met een 'klein kind', dat hem enkel bij het naderen van het jaareinde belt, om te informeren of Belgacom een dividend uitkeert. ‘Een beetje zoals een klein kind dat om zijn Sinterklaas komt.’
wat klopt er niet aan aan zijn uitleg?
Het is een feit dat in vele gemeenten Belgacom wordt tegengewerkt omdat die gemeenten participaties hebben in Intercommunales/kabelmaatschappijen die ondertussen Telenet/Voo als klant hebben of zelfs erdoor zijn overgenomen... Vaak genoeg mag Belgacom geen werken verrichten hierdoor die nodig zijn om de infrastructuur te vernieuwen.
En geen haan die daarnaar kraait...
Maar wél staan de politici van vaak dezelfde partij als die van de gemeenten die Belgacom tegenwerken, elk jaar in de rij om hun dividenden te incasseren bij hetzelfde Belgacom.... Om nog maar te zwijgen dat bijvoorbeeld het pensioenfonds van Belgacom intégraal is leeggezogen om de begroting op pijl te krijgen....
Belgacom is voor de regering niet meer dan een melkkoe dat zijn mond moet houden en melk geven.
FEIT is wel dat onder Bellens, ondanks de groeiende concurrentie, Belgacom stabiel gebleven is, en, als énige staatsbedrijf, in staat is winst te genereren.... Als je dit vergelijkt met Nederland, waar KPN 80% van zijn klantenbestand verloren heeft na de vrijmaking of met Duitsland, waar Deutsches Telecom 7500 mensen moest ontslaan, doet Belgacom het nog niet zo slecht... Ze staan qua Europese telecomoperatoren zelfs in de top... en België is inmiddels een van de landen met de grootste breedbanddichtheid ter wereld.
Nog een FEIT is dat Belgacom, in tegenstelling tot Bpost en de NMBS, relatief weinig stakingen kent... meer zelfs...
Lees hier maar eens wat het ACOD (nochtans een stakingsgevoelige vakbond) zélf zegt over Bellens:
http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen ... 8-3125.art
Ik denk dat je best eens De Financieel Economische Tijd bij de hand neemt, die toch politiek neutraler is dan De Standaard, waarin men vorige week een analyse maakte van Bellens' carrière bij Belgacom en waarin de conclusie is dat Bellens een héél goede manager is, maar alleen moet leren wanneer hij zijn mond moet houden....
Ik persoonlijk zou liever een baas/ondergeschikte hebben die ervoor zorgt dat het bedrijf het goed doet en nochtans zich af en toe verspreekt dan een ja-knikker die zijn mond niet opendoet maar de firma naar de haaien laat gaan