EDPnet vraagt bescherming tegen schuldeisers

Hier kan je alles kwijt over EDPnet
dovo
Plus Member
Plus Member
Berichten: 118
Lid geworden op: 28 nov 2015, 21:18
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Bedankt: 39 keer

cadsite schreef: 22 maa 2023, 18:30 Zo'n enorme schuldenberg voor zo'n kleine KMO dat doe je toch niet zomaar?
Helemaal in het begin van dit topic had ik al opgemerkt dat een ISP als EDP helemaal geen helicopter nodig heeft. Reken dan nog is alle kosten voor de aanvraag helihaven, de gerechtskosten om tegen de afkeuring in beroep te gaan, de kosten om dat terrein te kopen...
Ondertussen is de helicopter wellicht sinds eind februari 2023 verkocht.
dovo schreef: 09 nov 2022, 13:20 Provincie weigert milieuvergunning helihaven Sint-Niklaas. mirror artikel mirror video.
Nu blijken zij inderdaad een helicopter te hebben, destijds onder G-CKBI. En nu onder N1440L. Staat te koop sinds 2022-05-26. Waar N1440L waarschijnlijk op een onbekende holding is geregistreerd, was G-CKBI gewoon geregistreerd op EDP NET NV VAN LANDEGHEMSTRAAT 20 SINT-NIKLAAS 9100 BELGIUM.
Wat voor klanten zou EDPnet dan wel niet hebben om een helikopter nodig te hebben deze tot 130 keer per jaar te depanneren.
EDP is echt een kluwen van allemaal bedrijfjes. Zo heb je bijvoorbeeld Inticonet, welke op 29 juni 2021 hernoemd is naar TelcoTech(en sinds 1 mei 2018 die naam al gebruikte). Origineel stond deze ook in de Van Landeghemstraat, van 1 mei 2018 tot 1 augustus 2022 op de luchthaven van Deurne en momenteel een coworkspace in Opwijk. Niets over te vinden online, buiten een google review:
Ik kan niet direct iets over het bedrijf zeggen maar kom op de weg een wagen van ze tegen waarvan de chauffeur niets achter het stuur te zoeken heeft. Midden op de weg (tweebaans) rijden. Geen richting aangeven. Van veel te snel naar stapvoets waar je 90 km/U mag. Echt geen goede reclame voor jullie bedrijf.
Voor de bescherming tegen schuldeisers bekend was is EDP al een paar jaren aan het schuiven geweest met vennootschappen. Een van die vennootschappen - De Spreekbuis BVBA - heeft toch best een raar doel, toen ik het zag moest ik ook even lachen. Wat heeft dat nu te maken met een ISP.
DOEL.
De vennootschap heeft tot doel:
- Het promoten en uitoefenen alsook het geven van cursussen in telepathie, helderziendheid, psychokinese, spiritisme, astrologie, handlijnkunde, intuïtie, shiatsu, yoga, feng shui, klanktherapie, gilko, bachbloesem, chakra's, eenheid met de natuur, ying yang, kleurtherapie, bloesemseance, magnetisme, aardstralen, koffiedik lezen, wica, universele energie, terling, bijenwas tekenen, aromatherapie, astronumerologie, tarologie, psychometrie, I tjing, bioritme, grafologie, parapsychologie, alternatieve geneeskunde, reiki, hypnose, voetreflexologie, kaartleggen, numerologie, paragnosie, pendelen, reburn, werken met edelstenen en kruiden, het werken of in werking stellen van kosmische krachten, het uitoefenen van witte magie.
- Zelfstandig werkende kunstenaars en artiesten.
- Het schrijven van literaire boeken en kinder- en jeugdboeken.
- Het voordragen van haar boeken in het bijzijn van het publiek.
- Het uitgeven van tijdschriften met betrekking tot hoger genoemd doel.
- Het inrichten van ontspanningsavonden of –dagen in de meest ruime zin van het woord
- De verkoop van stickers of soortgelijke middelen.
- Het huren en aanwerven van alle nodige en nuttige roerende en onroerende goederen
Het lijkt me onwaarschijnlijk dat EDP installatie VDSL + gratis handlezing zou aanbieden, of met telepathie Proximus de tarieven laten verlagen. Vermoedelijk is dit gewoon een lege BV die ze hebben overgenomen, ben helaas niet helderziend. Heb zo al wel eens gehoord dat je creatief kan boekhouden door een lege BV over te nemen, maar hoe dat exact werkt ¯\_(ツ)_/¯.
Gebruikersavatar
JamesEarlGray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1322
Lid geworden op: 24 aug 2017, 13:04
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer
Bedankt: 135 keer

dragonflo schreef: 22 maa 2023, 20:20 En op het einde van de dag spek je nog steeds de rekening van Proximus, want edpnet is afhankelijk van het Proximusnetwerk. Zo ver dus illusie dat je het duopolie kunt breken.
Niet nodig om te herhalen wat ikzelf al exact heb gezegd. En natuurlijk is dit niet genoeg, maar dat wil niet zeggen dat ik niet mag probren. Soit, uw cynisme jegens uw idealistische medeconsument is u gegund, ge kunt er waarschijnlijk gewoon niet aan doen.
hologic
Plus Member
Plus Member
Berichten: 197
Lid geworden op: 21 jul 2003, 17:29
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 4 keer

Eens benieuwd wat eruit gaat komen:

https://tweakers.net/nieuws/207946/mede ... ximus.html
stefan1234
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 05 sep 2019, 14:15
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 23 keer

Buitengewoon interessant informatie van @dovo , waarvoor dank. De mensen die het duopolie of de postjespakkende polletiekers als standaardverklaring van alles aandragen, dienen te beseffen dat het niet is omdat je een plausibele verklaring van iets hebt, dat de factoren in die verklaring daarom noodzakelijk bepalend zijn/waarom in concreto.
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6309
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 7 keer

Het is niet abnormaal dat iemand die een bedrijf overneemt dit integreert in de rest van z'n 'portfolio' en als die portfolio nogal divers is krijg je van die rare dingen zoals hierboven beschreven.
Proximus gaat niet anders doen hoor.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1974
Lid geworden op: 23 nov 2006, 08:55
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Uitgedeelde bedankjes: 52 keer
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) onderzoekt of Proximus zijn machtspositie heeft misbruikt bij de overname van zijn in financiële moeilijkheden geraakte concurrent EDPnet. Mogelijk zal de autoriteit de overname tegenhouden. Proximus meent dat er geen probleem is.]De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) onderzoekt of Proximus zijn machtspositie heeft misbruikt bij de overname van zijn in financiële moeilijkheden geraakte concurrent EDPnet. Mogelijk zal de autoriteit de overname tegenhouden. Proximus meent dat er geen probleem is.
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Business Mobile Flex + (smartphone) & Business Mobile Flex (Mifi router) - 3CX/Teams Direct Routing - Proximus TV
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2302
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 1 keer

Samengevat: we onderzoeken het, zoals de vorige, maar er gaat niets aan de hand zijn :bang:
Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6126
Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 245 keer
Bedankt: 584 keer
Recent bedankt: 10 keer

en als er wel iets aan de hand is kunnen (willen) we er niets aan doen.
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9750
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 39 keer

Dat onderzoeken moet je lezen als: we wachten tot de storm is overgewaaid en doen dan gewoon verder.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
gunmaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 812
Lid geworden op: 06 okt 2010, 12:29
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 63 keer

Jammer dat er hier nog niemand van EDPnet rechtstreeks heeft gereageerd. Mogelijks is dat een slecht teken door de grip die Proximus reeds heeft.

Mogelijks zijn er ook hele goede zaken mogelijk. Wie weet een volledig symmetrisch fiber abonnement i.p.v. zo'n domme 1000/500.
Als ik het goed begreep had EDPnet hier vroeger niet de funds voor om dit in hun back-end aan te passen. Zo heeft Proximus wel de mogelijkheid om de 1% tevreden & b2b te stellen via een apart merk.
satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5755
Lid geworden op: 09 okt 2004, 23:24
Uitgedeelde bedankjes: 536 keer
Bedankt: 347 keer
Recent bedankt: 1 keer

https://itchannelpro.nl/niet-een-niet-t ... in-belgie/
"Iedereen snapt dat die overname het begin zal zijn van een verregaande consolidatie, want ook in België bij Proximus is er geen ruimte voor zoveel concurrentie binnen een bedrijf. Net als indertijd KPN een handvol merken had (Het Net, Planet, Telfort, XS4All) zullen er bij de buren een, maximaal twee overblijven bij de incumbent. Wat er is aangekondigd kun je daarom ook als een inhaalslag zien."
Gebruikersavatar
MaT
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2083
Lid geworden op: 18 feb 2014, 15:40
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer
Bedankt: 311 keer

gunmaster schreef: 28 maa 2023, 20:44 Mogelijks zijn er ook hele goede zaken mogelijk. Wie weet een volledig symmetrisch fiber abonnement i.p.v. zo'n domme 1000/500.
Het zijn net de duopolisten die de assymetrische snelheden overnemen van de DSL/coax technologie om deze nog wat uit te melken. Waarom zou je immers meer geven dan wat de klanten vandaag gewoon zijn?
EDPnet deed het inderdaad niet vanwege de kosten, maar zou net één van de partijen geweest zijn waar je het wel kon verwachtten.
Het BIPT aanziet modems en routers als een onderdeel van de eindapparatuur van de eindgebruiker waardoor deze vrij te kiezen zijn voor breedband en internettelefonie.
Bron
gunmaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 812
Lid geworden op: 06 okt 2010, 12:29
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 63 keer

MaT schreef: 28 maa 2023, 20:58
gunmaster schreef: 28 maa 2023, 20:44 Mogelijks zijn er ook hele goede zaken mogelijk. Wie weet een volledig symmetrisch fiber abonnement i.p.v. zo'n domme 1000/500.
Het zijn net de duopolisten die de assymetrische snelheden overnemen van de DSL/coax technologie om deze nog wat uit te melken. Waarom zou je immers meer geven dan wat de klanten vandaag gewoon zijn?
EDPnet deed het inderdaad niet vanwege de kosten, maar zou net één van de partijen geweest zijn waar je het wel kon verwachtten.
Ik weet eigenlijk niet of we het zo ver moeten zoeken. Het is misschien een grote boite dat Proximus maar grote kans dat er nooit iemand die mee aan tafel zat daarover gedacht heeft. Ik herinner me nog het bezoek destijds aan het NOC van Proximus (of was het toen nog BGC?). We stelden daar toen de vraag, waarom niet meer upload? Ze reageerden haast verrast, dat daar zelfs vraag naar was.

Ik verwacht een gebrek aan publieke kennis van het belang waardoor het niet naar boven komt in marktonderzoeken of zelfs geen marktonderzoeken. En vermoedelijk ook de marketingafdeling met 0,0 IT kennis die een vrijgeleide krijgt.

EDPnet is kleiner, beseft het belang en kan er een case van maken op management niveau. Hopelijk doen ze dat en krijgen ze de nodige funds om het abonnement aan te bieden.
nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1533
Lid geworden op: 09 dec 2011, 17:55
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 178 keer
Bedankt: 220 keer

satsurfer schreef: 28 maa 2023, 20:49 "Net als indertijd KPN een handvol merken had (Het Net, Planet, Telfort, XS4All) zullen er bij de buren een, maximaal twee overblijven bij de incumbent."
Beschikken zij over inside information of hebben ze een glazen bol om zo'n beweringen te publiceren?
vdps
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 05 jan 2017, 00:47
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 6 keer

nickz schreef: 28 maa 2023, 22:22
satsurfer schreef: 28 maa 2023, 20:49 "Net als indertijd KPN een handvol merken had (Het Net, Planet, Telfort, XS4All) zullen er bij de buren een, maximaal twee overblijven bij de incumbent."
Beschikken zij over inside information of hebben ze een glazen bol om zo'n beweringen te publiceren?
't is er eentje van kristal.
stefan1234
Pro Member
Pro Member
Berichten: 344
Lid geworden op: 05 sep 2019, 14:15
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 23 keer

nickz schreef: 28 maa 2023, 22:22
satsurfer schreef: 28 maa 2023, 20:49 "Net als indertijd KPN een handvol merken had (Het Net, Planet, Telfort, XS4All) zullen er bij de buren een, maximaal twee overblijven bij de incumbent."
Beschikken zij over inside information of hebben ze een glazen bol om zo'n beweringen te publiceren?
Zijn gewoon voorspellingen op basis van een aannames over hoe telecommarkten werken en over de betrokken spelers. Zie niet in wat daar controversieel aan is.
TomMe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 205
Lid geworden op: 24 nov 2006, 15:19
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 8 keer

Ik voorspel bij deze alvast dat Edpnet op termijn volledig ontmanteld zal worden tot er niks meer van overblijft, buiten dan misschien de naam..en dan nog. Het is duidelijk dat we naar een landschap evolueren waar we slechts nog de illusie hebben dat we een keuze kunnen (en mogen) maken.
Bron: mijn kristallen bol.
gunmaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 812
Lid geworden op: 06 okt 2010, 12:29
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 63 keer

Tjaa er is natuurlijk een economische wetmatigheid dat elke sector zal consolideren tot je met een duopolie of monopolie zit.
Zie je overal (telecom, restaurants, grote bedrijven, kmo's) alles gaat samen. Dat moeten ze wel voor steeds meer efficiëntiewinsten te kunnen behalen.
Op wereldvlak zie je dat al met een groot aantal producten: autofabrikanten, liften, vliegtuigen, voeding, ....

De vraag is wanneer wordt het geconsolideerd, aan welke snelheid en probleem en hoe lang gaat het duren voor je in een mono/duopolie zit.
In ieder geval de job van de regulator om marktmanipulatie te voorkomen, in theorie toch.
Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3064
Lid geworden op: 18 dec 2004, 14:33
Locatie: 053 Aalst
Uitgedeelde bedankjes: 666 keer
Bedankt: 227 keer
Recent bedankt: 1 keer

Met glasvezel erbij kan Proximus altijd claimen dat er daardoor al genoeg concurrentie is, en het BIPT zal daar naar goede gewoonte braafjes mee akkoord gaan.
FredjeFr
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 46
Lid geworden op: 28 mei 2015, 09:54
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 1 keer

Volgens mij zal Edpnet wel blijven bestaan als het onder proximus komt te staan. Edpnet zal dan 'stiefmoederlijk' behandeld worden. Nieuwigheden, snellere internet zal dan als laatste aangeboden worden. Kijk maar naar Scarlet, die zijn nu zo fier dat ze (onlangs verhoogd) een internetsnelheid kunnen aanbieden 70/10, terwijl dat bij Edpnet al lang 100/40 is. En zo zal het ook gaan bij Edpnet in de toekomst. Want hoelang zal het duren eer ze 1000/500 kunnen aanbieden net zoals Mobile Viking aan dezelfde prijs of iets goedkoper?!
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9750
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 39 keer

gunmaster schreef: 29 maa 2023, 17:57 Tjaa er is natuurlijk een economische wetmatigheid dat elke sector zal consolideren tot je met een duopolie of monopolie zit.
Zie je overal (telecom, restaurants, grote bedrijven, kmo's) alles gaat samen. Dat moeten ze wel voor steeds meer efficiëntiewinsten te kunnen behalen.
Op wereldvlak zie je dat al met een groot aantal producten: autofabrikanten, liften, vliegtuigen, voeding, ....

De vraag is wanneer wordt het geconsolideerd, aan welke snelheid en probleem en hoe lang gaat het duren voor je in een mono/duopolie zit.
In ieder geval de job van de regulator om marktmanipulatie te voorkomen, in theorie toch.
Dat is helemaal geen economische wetmatigheid en zeker niet bij elke sector.

Ook bij telecom zie je elders meer concurrentie en lagere prijzen.

Het is aan de overheid om in een regulator te voorzien die machtsmisbruik van te grote spelers binnen de perken houdt. Omdat ze dat niet voldoende doet maken grote spelers daar misbruik van.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
springfield
Pro Member
Pro Member
Berichten: 276
Lid geworden op: 16 dec 2011, 12:28
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 10 keer

Kan goed zijn dat edpnet blijft bestaan maar ik denk dat de kans toch klein is dat Proximus met 4 merken zal blijven werken. Ik vermoed toch binnen 2 jaar een verandering als de heisa rond de overname weg is. Maar hoeft daarom niet edpnet te zijn dat verdwijnt.
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9750
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 39 keer

Ze kunnen er Mobile EDPnet Vikings van maken :)
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2029
Lid geworden op: 22 jan 2010, 18:59
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer
Bedankt: 143 keer
Recent bedankt: 1 keer

Het kleine JimMobile merk bestaat ook nog steeds. Heeft trouwens zeer goedkope tarieven voor bepaalde doelgroep.
gunmaster
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 812
Lid geworden op: 06 okt 2010, 12:29
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 63 keer

Dizzy schreef: 30 maa 2023, 08:29
gunmaster schreef: 29 maa 2023, 17:57 Tjaa er is natuurlijk een economische wetmatigheid dat elke sector zal consolideren tot je met een duopolie of monopolie zit.
Zie je overal (telecom, restaurants, grote bedrijven, kmo's) alles gaat samen. Dat moeten ze wel voor steeds meer efficiëntiewinsten te kunnen behalen.
Op wereldvlak zie je dat al met een groot aantal producten: autofabrikanten, liften, vliegtuigen, voeding, ....

De vraag is wanneer wordt het geconsolideerd, aan welke snelheid en probleem en hoe lang gaat het duren voor je in een mono/duopolie zit.
In ieder geval de job van de regulator om marktmanipulatie te voorkomen, in theorie toch.
Dat is helemaal geen economische wetmatigheid en zeker niet bij elke sector.

Ook bij telecom zie je elders meer concurrentie en lagere prijzen.

Het is aan de overheid om in een regulator te voorzien die machtsmisbruik van te grote spelers binnen de perken houdt. Omdat ze dat niet voldoende doet maken grote spelers daar misbruik van.
Dat spreekt mijn prof economie je graag tegen :wink:
Een andere economische wet is dat een duopolie doorgaans leidt tot de laagste prijzen. Dit is echter in een zuivere markt zonder prijsafspraken en het betreft de tijdslimiet naar oneindig.

Ontopic:
4 merken is zeker teveel voor Px. Ik zie de volgende scenario's over een jaar of 5:
- Samensmelten merken MV & EDP, mogelijks met whitelabel branding maar achter de schermen is het allemaal hetzelfde.
- EDP gaat op in MV (al dan niet voor consumenten), MV is nu éénmaal een bekender merk en heeft onder velen nog wel een positieve naam (als we alles sinds medialaan vergeten).
- Voor Scarlet zijn de bovenstaande scenario's ook mogelijk.
- EDPn blijft bestaan maar focust zich op B2B in concurrentie met de andere specialty KMO providers.
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9750
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 39 keer

gunmaster schreef: 31 maa 2023, 02:00 Dat spreekt mijn prof economie je graag tegen :wink:
Een andere economische wet is dat een duopolie doorgaans leidt tot de laagste prijzen. Dit is echter in een zuivere markt zonder prijsafspraken en het betreft de tijdslimiet naar oneindig.

Ontopic:
4 merken is zeker teveel voor Px. Ik zie de volgende scenario's over een jaar of 5:
- Samensmelten merken MV & EDP, mogelijks met whitelabel branding maar achter de schermen is het allemaal hetzelfde.
- EDP gaat op in MV (al dan niet voor consumenten), MV is nu éénmaal een bekender merk en heeft onder velen nog wel een positieve naam (als we alles sinds medialaan vergeten).
- Voor Scarlet zijn de bovenstaande scenario's ook mogelijk.
- EDPn blijft bestaan maar focust zich op B2B in concurrentie met de andere specialty KMO providers.
Monopolievorming is helemaal niet zo evident. Anders zouden alle oudere sectoren enkel uit monopolies bestaan. Zelfs in de telecom is dat mondiaal niet het geval. De bewering klopt dus gewoon niet en is veel te veralgemenend.

Er is een zekere natuurlijke beweging naar consolidatie door factoren zoals schaalvergroting en kostenreductie maar dat is niet onbeperkt. Ook speelt de overheid en regulators een rol.

Dat een duopolie NIET tot lagere prijzen leidt is ook duidelijk, de prijzen zijn hier hoger dan landen waar er wel meer concurrentie is. Prijsafspraken zijn net interessant in een markt waar er weinig spelers zijn zoals bij een duopolie extreem het geval is. Ipv te concurreren is het veel makkelijker om ofwel de prijzen af te spreken. En je hoeft zelfs geen formele afspraken te maken, je kan ook gewoon de concurrent volgen. Geeft hij extra service dan doe je dat ook, verhoogt hij de prijzen dan doe je dat ook, komt er een ander aanbod, kopieer dat gewoon. Dat is exact wat we bij ons zien. Ja, je kan veranderen maar je krijgt ongeveer hetzelfde voor dezelfde prijs. De weinige concurrentie wordt opgekocht en dient enkel om de schijn van concurrentie te laten bestaan, een excuus om niets aan het duopolie te doen.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 17490
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 923 keer
Bedankt: 3349 keer
Recent bedankt: 4 keer

gunmaster schreef: 31 maa 2023, 20:36 We gaan al even offtopic (mods misschien afsplitsen?)
Serieus off-topic :cry:
Kunnen de discussie in deze topic a.u.b. beperken tot de toekomst van EDPNet
Over de wijdere (politieke) context en discussies in verband met "één fibernetwerk" enz ... bestaan al topics ..

Dus terug volledig on-topic a.u.b.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Fiber Essential (50/8 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.50, aangesloten op Proximus ONT (VLAN20).
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5784
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 261 keer
Bedankt: 1771 keer
Recent bedankt: 4 keer

Het enige wat momenteel relevant is in dit topic:
De Belgische Mededingingsautoriteit heeft een onderzoek geopend naar een mogelijk misbruik van machtspositie door Proximus in het kader van de overname van edpnet, met toepassing van de Towercast-rechtspraak.

Edpnet is een operator die breedbandcommunicatiediensten aanbiedt in België, die momenteel een gerechtelijke reorganisatieprocedure doormaakt. In het kader van deze procedure werden verschillende aanbiedingen voor de overname van edpnet gedaan, waaronder één door Proximus. Gezien de omzet van edpnet is de verkoop ervan niet onderworpen aan een onderzoek en een voorafgaande goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) in het kader van de concentratiecontrole.

Bij vonnis van 21 maart 2023 heeft de Rechtbank Gent, afdeling Dendermonde, in eerste aanleg de overdracht van de activiteiten van edpnet aan Proximus bevolen.

Gelet op de ernstige aanwijzingen van aanzienlijke belemmeringen van de mededinging die hem ter kennis werden gebracht, heeft de Auditeur-generaal van de BMA, na raadpleging van de directeur Economische Zaken, besloten een onderzoek in te stellen op grond van artikel IV.39, 2° van het Wetboek Economisch Recht (WER) naar een mogelijk misbruik van machtspositie door Proximus als gevolg van de overname van edpnet. Aan deze zaak wordt het zaaknummer CONC-RPR-23/0001 toegekend.

In dit verband wijst de Auditeur-generaal erop dat het Hof van Justitie van de Europese Unie op 16 maart een baanbrekend arrest heeft gewezen in zaak C-449/21, Towercast, waarin het heeft verduidelijkt dat een fusie van ondernemingen die niet voldoet aan de dwingende drempels voor controle vooraf waarin het nationale recht voorziet, door een mededingingsautoriteit van een lidstaat kan worden onderzocht als een misbruik van machtspositie in het licht van de structuur van de mededinging op een markt met een nationale dimensie. Met andere woorden, het Hof van Justitie heeft op basis van artikel 102 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (VWEU), dat overeenkomt met artikel IV, lid 2, WER, ondubbelzinnig de bevoegdheid van de nationale mededingingsautoriteiten bevestigd om achteraf niet aan te melden concentraties te onderzoeken in het kader van de controle op concentraties.

De opening van een onderzoek loopt niet vooruit op de mogelijke uitkomst ervan en het bedrijf dat het voorwerp uitmaakt van dit onderzoek zal volledig bij de procedure worden betrokken.
bron: https://www.bma-abc.be/sites/default/fi ... 10_BMA.pdf

Dus de totaal losstaande Towercast-uitspraak van 16 maart 2023 door het Hof van Justitie van de Europese Unie zet de overname van EDPnet door Proximus nu volledig op losse schroeven.
Daar had Proximus sowieso geen rekening mee kunnen houden omdat de Towercast-rechtspraak ten tijde van het bod op EDPnet nog niet bestond.

Afwachten dus, de overname door Proximus is nog lang niet zeker!
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14441
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1194 keer
Recent bedankt: 3 keer

Het off topic deel over 1 netwerk is afgesplitst naar viewtopic.php?t=63911
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

Heeft iemand zicht op een timing?
Wanneer mag/moet BMA pleiten? Wanneer moet wie oordelen over al dan niet verder gaan met Proximus?
nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1533
Lid geworden op: 09 dec 2011, 17:55
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 178 keer
Bedankt: 220 keer

Zijn hier nog EDPnet-klanten die normaal hun factuur ontvangen op de 1ste van de maand en nog niets hebben ontvangen deze maand? Bij mij was dit ook al het geval op 01/11/2022 en 01/12/2022, waarna ik op 01/01/2023 een factuur ontving voor drie maanden abonnementsgeld.
Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1839
Lid geworden op: 14 dec 2005, 11:58
Locatie: 03BOO0
Uitgedeelde bedankjes: 355 keer
Bedankt: 172 keer
Recent bedankt: 3 keer

ah neen idd nog niets ontvangen, normaal steevast op de 1e van de maand. Ook in portaal gecheckt, staat geen nieuwe factuur...
Edpnet VDSL XL - 100/35 Fritz!Box 7530
Orange Go Extreme
wquatan
Member
Member
Berichten: 97
Lid geworden op: 04 maa 2010, 23:34
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Bedankt: 7 keer

Ik krijg die altijd op de 28ste van de maand, en ook op 28/3/2023 gekregen
Laatst gewijzigd door wquatan 03 apr 2023, 14:53, in totaal 1 gewijzigd.
B.Kafka
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 27 maa 2019, 02:45
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 3 keer

Idem hier. Factuur komt normaal stipt op de eerste van de maand via mail. Niks ontvangen. Zal het zeker in de gaten blijven houden, als Proximus het al voor het zeggen heeft kan er vanalles 'mislopen'.
fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1959
Lid geworden op: 26 jan 2009, 09:29
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Bedankt: 155 keer

ik krijg die altijd 15 dagen vooraf dus april is al betaald
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1
novie
Plus Member
Plus Member
Berichten: 112
Lid geworden op: 02 jul 2016, 21:16
Locatie: Luxembourg
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
Bedankt: 8 keer
Recent bedankt: 1 keer

Hier ook normaal factuur op eerste van de maand.
Tot op heden nog niks ontvangen.
Mxds02
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 29
Lid geworden op: 24 apr 2022, 07:50
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

idem geen factuur vanaf 01/04.

Krijg wel irritante telefoontjes voor een proximus promotie sinds een paar dagen. Ze zijn ook wel langsgeweest om na te gaan of fiber mogelijk is in het gebouw waar ik woon. Liefst zou ik EDPnet fiber nemen, maar ja, geen idee of dat nu nog wel zo slim is.

Callcenter zei ook dat Scarlet zou verdwijnen als merk. Of dat klopt weet ik niet.
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2302
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 1 keer

Dat van Scarlet heb ik ook al opgevangen.
Dus die kans zit er dik in.
De andere sub-merken hebben meer hun eigen sterktes.
Dus die zullen voorlopig wel blijven.
Djohnnie
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 33
Lid geworden op: 05 okt 2009, 19:53
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 1 keer

Ik had er nog niet bij stilgestaan, maar factuur ontvang ik inderdaad altijd stipt op de eerste van de maand en nu nog niets...
dragonflo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 890
Lid geworden op: 30 dec 2009, 23:49
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 28 keer

Ik heb ook nog geen factuur ontvangen. Normaal altijd ook op de eerste van de maand. De bemanning heeft het schip verlaten.
Gesloten

Terug naar “EDPnet (LaTribu)”