Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Forumregels
1. De gedragsregels zijn ook hier van toepassing. We verwachten van iedereen in de eerste plaats respect voor de andere users
2. Er zal hier veel minder moderatie gebeuren op inhoud, maar wel meer moderatie op users. Dit betekent concreet dat we discussies in principe niet zullen afsluiten, users die geen zin hebben om de discussie verder te zetten, worden aangemoedigd om zelf de discussie te stoppen / negeren. Dit kan tot iets fellere discussie leiden, maar altijd met respect voor de mede-users!
Daar tegenover staat dat we users kunnen de toegang ontnemen uit dit subforum indien ze het naar ons afwegen te bont maken. Dit kan tijdelijk, dan wel definitief zijn en dit zal zonder enige verantwoording gebeuren
3. Indien u liever de topics uit dit forum niet ziet in de lijst van nieuwe posts, wordt dan lid van de groep "Opt out maatschappelijke uitdagingen in new posts" via deze link: ucp.php?i=167
4. Dit subforum mag op geen enkele manier een platform worden voor militanten / om duidelijk politiek te voeren. Userbase is en blijft een onafhankelijk forum met een duidelijke focus op technische onderwerpen
Plaats reactie
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

Dizzy schreef:En telewerk gebeurt enkel door bedrijven in complete onveiligheid :roll:

Dat ze hun kantoren dan aanpassen naar veiligheid voor hun personeel of zijn er geen inkomsten genoeg? Het is sowieso al een hondenjob om dagen naar de goorste en laagste prestaties van de mensheid te moeten kijken. Zelfs voor 3 keer mijn loon zou ik het niet eens overwegen.
Ik ben niet mee... in ieder geval, ik zit liever thuis te werken, dan dat ik naar kantoor zou moeten; en overal plexiglas tussen staat; alles met mondmasker te moeten doen; eten sowieso alleen want zonder masker... neen dank u
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

Dizzy schreef:Ondertussen verspreiden mensen onzin zelfs via de brievenbussen!
Hier schuilt nu net het probleem in het artikel wat u aanhaalt:
De vaccins zijn veilig en dat wordt echt wel gecontroleerd door de autoriteiten zowel in ons land als in Europa.
Zijn die autoriteiten dan zo betrouwbaar?

https://doorbraak.be/pano-de-vrt-en-de- ... theorieen/
Leugens om bestwil

Politieke complotten zijn er evenzeer, en het zijn niet altijd fata morgana’s. Soms komen ze met vertraging uit, soms helemaal niet. We hoeven niet ver te zoeken: toen begin dit jaar gezondheidsminister Maggie De Block de mondmaskervoorraad bleek geliquideerd te hebben, werd tussen politiek, de experten (Marc Van Ranst incluis) én de pers afgesproken dat het mondmasker als ‘nutteloos’ zou voorgesteld worden, teneinde het volk niet al te zeer te verontrusten. De WHO verspreidde dezelfde kwakkel. Wie toen alarm sloeg, was een drama queen. Met mondjesmaat en schoorvoetend geven de mainstream media die ‘leugen om bestwil’ vandaag ook toe.
Hoe kan ik de TV-virologen nog serieus nemen na dit?

[youtube]FgDFzAp0PzI[/youtube]
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

ub4b schreef: Zijn die autoriteiten dan zo betrouwbaar?
op medisch vlak wel ja

je kunt natuurlijk weinig aan deon als pakweg de russen de helft vd veiligheidsprotocollen overboord gooien om als 1e een vaccin te kunnen aankondigen.
kunt ge evengoed de bekende wodkatest doen.
proef je geen wodka hebt ge het virus en proeft ge hem wel zijt ge safe.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

iamborg schrijft: ...In tussentijd zijn er wel 4 nutteloze covid tests gebeurd en hebben 2 mensen 3 dagen voor niets in quarentaine gezeten...

Juist, een hoop overbodige ellende en verspilling! Deze anekdote uitvergroten op nationale schaal, en we beseffen dan hoe onnozel/lukraak onze bewindvoerders omspringen met schaarse middelen :bang:
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

Er was in februari/maart nog te weinig gekend over Covid en mondmaskers. Ahja, want WHO (World Health Organisation) gaat zeggen dat ze niet beschermen omdat Maggyke de voorraad heeft vernietigd? Heerlijk complot... :lol: :lol:
Zelfs de hele pers zat mee in het complot? behalve de kritische pers dan, die wisten van niks?
Toen WHO wel van mening was dat ze helpen, draaien onze virologen mee. Natuurlijk. Alleen een ezel verandert nooit van mening.

Als ik zie wat uw "bronnen" allemaal zijn.. 8) Heerlijk
Laatst gewijzigd door ddd 19 nov 2020, 14:38, in totaal 1 gewijzigd.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

1207 schreef:
ub4b schreef: Zijn die autoriteiten dan zo betrouwbaar?
op medisch vlak wel ja
Iederen zijn geloof natuurlijk. Maar mensen zoals u zijn deel van het probleem.

De autoriteiten zijn duidelijk onbetrouwbaar gezien ze draaien met de wind rond mondmaskers, en toch is de perceptie er nog steeds bij de massa dat ze betrouwbaar zijn. Adviezen rond mondmaskers zijn medische adviezen.
Er was in februari/maart nog te weinig gekend over Covid en mondmaskers.
Een leugentje voor bestwil zeker.
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 14 keer

ub4b schreef:Zijn die autoriteiten dan zo betrouwbaar?
Beter dan een YT kanaal of andere "schimmige" bronnen in elk geval :).

Maar perfect? Zeker niet
- Asbestdoofpot
- Duogynon https://radio1.be/duogynon-een-zwangers ... -afwijking
- Softenon
- ...

Het kan zeker beter, maar het is net OVLD'er DeBlock die de fondsen voor de wetenschappelijke toesting van medicatie etc, geschrapt heeft.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20170917_03078365
Welke belangen dient Maggie De Block?
De minister van Volksgezondheid bespaart op ‘evidence-based medicine’. Een besparing die weleens veel geld zou kunnen kosten’, schrijft Ruben Mersch.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20170908_03060536
‘Wil De Block dat artsen alleen nog bijscholing van farmabedrijven krijgen?’
De organisatie Farmaka informeert huisartsen over welke geneesmiddelen best wel en welke best niet worden voorgeschreven – louter gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen. Het project staat ondanks goede resultaten op de helling en de medewerkers van Farmaka vrezen ontslag.

Farmaceutische bedrijven doen het al decennia: hun vertegenwoordigers trekken naar artsen met een wervend praatje over de nieuwste producten en staaltjes ervan, zodat artsen die gaan voorschrijven aan hun patiënten. De vzw Farmaka doet sinds tien jaar hetzelfde, maar in de bagage van haar medewerkers zitten alleen de nieuwste wetenschappelijke bewijzen over welke behandelingen bij bepaalde aandoeningen het beste helpen. Huisartsen zeggen daar veel aan te hebben. Maar het voortbestaan van de ‘onafhankelijke artsenbezoeken’, gefinancierd door de overheid, is hoogst onzeker.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

Dus het WHO zou weten dat mondmaskers helpen.
Waarom gaan die dan zeggen dat ze niet helpen? Hoe past dat in het complot?

(volgens mij gewoon omdat het een nieuw virus is)
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

Dat er communicatiefouten gebeuren klopt maar het gaat hier over betrouwbaarheid en ik vertrouw nog altijd meer op mensen die gestudeerd hebben over de materie en gerespecteerd worden in hun vakgebied dan een paniekzaaier zonder verdere basis.

Dat de mondmaskers vernietigd werden was te lezen in de pers dus geen geheim. Dat dit te linken is aan de verklaringen over de mondmaskers behoeft ook geen Sherlock Holmes, dat had ik zelf ook al bedacht en dat werd door Van Ranst zelf met zoveel woorden gezegd tijdens een interview toen men hem vroeg of het niet beter was om sneller in te zetten op mondmaskers: "ze moeten er wel zijn".

Trouwens, dezelfde opmerking heb ik in de topic zelf ook gemaakt. Je kan niet toeteren over mondmaskers als je ze niet hebt.

De denkfout bij complotdenkers is omdat ze een fout vinden dat ze ervan uitgaan dat alles fout is. Ik lees net dat iemand dit probeert door te stellen: "deze anekdote uitvergroten op nationale schaal en...". Je kan een denkfout maken maar als je erop gewezen wordt en je blijft ze maken dan zijn er 2 mogelijkheden: je bent gewoon oliedom of je hebt slechte bedoelingen. Sommige combineren dit ook probleemloos maar ik laat iedereen vrij om dit als derde optie te beschouwen :lol:

De publicaties waar het artikel over spreekt zijn gevaarlijk want ze zetten mensen aan om hun gezondheid en die van anderen op het spel te zetten. Dat is ronduit crimineel en de uitgevers mogen ze vast zetten. Dit is niet beter dan ronselaars voor andere extreme ideologieën.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

ddd schreef:Dus het WHO zou weten dat mondmaskers helpen.
Waarom gaan die dan zeggen dat ze niet helpen? Hoe past dat in het complot?

(volgens mij gewoon omdat het een nieuw virus is)
Ik heb het niet over het WHO. Ik heb het over het samenspannen tussen de Block, Van Ranst en de media.
Er waren geen mondmaskers want blok aan ons been had net een stapel laten vernietigen, dus we maken de mensen wijs dat het niet hoeft.

[youtube]FgDFzAp0PzI[/youtube]

Nadien beweren dat het een nieuw virus was om er zich onderuit te praten, is het zoveelste excuus.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

ub4b schreef:toen begin dit jaar gezondheidsminister Maggie De Block de mondmaskervoorraad bleek geliquideerd te hebben, werd tussen politiek, de experten (Marc Van Ranst incluis) én de pers afgesproken dat het mondmasker als ‘nutteloos’ zou voorgesteld worden, teneinde het volk niet al te zeer te verontrusten. De WHO verspreidde dezelfde kwakkel. Wie toen alarm sloeg, was een drama queen. Met mondjesmaat en schoorvoetend geven de mainstream media die ‘leugen om bestwil’ vandaag ook toe.
Uit het artikel gequote. Of dat complot gaat dan weer te ver?
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

ub4b schreef:
1207 schreef:
ub4b schreef: Zijn die autoriteiten dan zo betrouwbaar?
op medisch vlak wel ja
Iederen zijn geloof natuurlijk. Maar mensen zoals u zijn deel van het probleem..
misschien dan toch eens verdiepen hoe medische research naar medicatie en vaccins eigenlijk werken.
waarom er zoveel fases zijn in studies naar medicatie zoals dit vaccin.
...
dat is geen geloof hoor :)
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

Dat is een andere denkfout van complotdenkers. Ze belijden een geloof in een onbewezen theorie en gaan dan van de foute veronderstelling uit dat een tegenovergestelde mening ook een geloof is terwijl dit op wetenschappelijk onderzoek/testen is gebaseerd. Ze maken van wetenschap dus een geloof dat je kan volgen of niet. Het is de redenering van de aarde is plat want ik geloof niet dat ze rond is :bang:
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

1207 schreef: misschien dan toch eens verdiepen hoe medische research naar medicatie en vaccins eigenlijk werken.
waarom er zoveel fases zijn in studies naar medicatie zoals dit vaccin.
...
dat is geen geloof hoor :)
Lees eens het boek bijwerking van John Virapen
https://www.bol.com/nl/p/bijwerkingen/1 ... country=BE

En dan ivm vaccins worden dezelfde smerige truukjes gebruikt ...

[youtube]ryZfxSmshb8[/youtube]

Ik daag de pro-vaxxers uit om punt-voor-punt ALLES van deze arts onderuit te halen. Hij is trouwens vrijgesproken.
Laatst gewijzigd door ubremoved_2964 19 nov 2020, 16:13, in totaal 1 gewijzigd.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

1 uur 40 minuten, neen dank u.
Er staat al onzin genoeg op hun homepage om nog maar door te klikken: http://www.tegenstroom.eu/pagina's/p=index.html
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

ddd schreef:1 uur 40 minuten, neen dank u.
Er staat al onzin genoeg op hun homepage om nog maar door te klikken: http://www.tegenstroom.eu/pagina's/p=index.html
Voila je verliest de discussie nu al. Je gaat niet in op de kwestie maar zoekt een drogreden om zeker niet te moeten kijken.

Welke reden ga je aanhalen voor

https://www.bol.com/nl/p/bijwerkingen/1 ... country=BE
Bijwerkingen waarvan sommige dodelijk kunnen zijn, is een bekentenis van een ex-topman uit de farmaceutische industrie.
Nadat hij met pensioen ging heeft hij jaren gezwegen. Na een hevige en onethische advertentie-campagne gericht op kinderen, die door zijn ex-werkgever enkele jaren geleden gelanceerd werd in Duitsland - waar hij woont -
verbrak hij zijn stilzwijgen.

Hij vertelt in dit boek dat hij een van de criminelen was, die o.a. het medicijn Prozac® op de markt heeft geholpen:
het medicijn dat de meeste zelfdodingen teweeg heeft gebracht.

Hij heeft zelfs getuigd in processen van slachtoffers van dit medicijn tegen de producent.
Hij vertelt hoe hij ambtenaren heeft omgekocht om nieuwe medicijnen goedgekeurd te krijgen.
We weten allemaal dat de farmaceutische industrie er geen belang bij heeft dat wij
gezond zijn; ze hebben er belang bij dat we hun producten gebruiken en ze zijn uit op winst, veel winst.
Maar dat er corruptie, omkoping, fraude en belangenverstrengeling plaatsvindt om die winst veilig te stellen,
zal voor vele lezers een nieuw feit zijn.
Het zijn schokkende bekentenissen. Dr. John Virapen geeft aan het eind van dit boek een lijst van zaken die de
consument kan doen om deze praktijken te helpen stoppen.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

Google eens op "bijwerkingen vitamine supplementen". Levensgevaarlijk spul volgens sommigen...

Antwoord jij eens waarom WHO heeft "gelogen" over dragen van mondmasker?
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

ddd schreef:Google eens op "bijwerkingen vitamine supplementen". Levensgevaarlijk spul volgens sommigen...

Antwoord jij eens waarom WHO heeft "gelogen" over dragen van mondmasker?
nr 17
http://www.pnl-nlp.org/download/propaganda/page4.htm

zo voorspelbaar
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

Wow, ik val echt van mijn stoel, bijwerkingen! ik had nooit gedacht dat dat bestond :roll:

Die dokter is vrijgesproken van schriftvervalsing omdat hij mensen een attest verschaft om niet te moeten vaccineren. Ik weet niet wat de redenering en argumentering van de rechter was maar zo onschuldig is dit niet.

Heel wat ziektes hebben wij zo goed als uitgeroeid door vaccinatie. Omdat nu mensen onder valse voorwendselen overhaald worden om niet te vaccineren brengen ze iedereen in gevaar. Het kan me niet schelen wat iemand gelooft maar de slachtoffers van oa mazelen zijn wel echt en helaas steeds meer courant. Als uw geloof anderen in gevaar brengt is het niet langer een persoonlijke aangelegenheid.

Als hij verdund water aan zijn slachtoffers verkoopt is dit vrij onschuldig zolang deze mensen niet voor ernstige zaken op hem vertrouwen en zijn verdund water. Soms denken mensen dat kwakzalvers iets van de middeleeuwen zijn maar helaas Jambers kan er nog altijd een aflevering rond maken.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

@ub4b
Ja jongens, jij bent ver heen... :-)
Ik ga het hierbij laten. Have fun in uwe Matrix.
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

en ondertussen zakt onze R-waarde onder 0,8 (de laagste waarde sinds eind augustus)
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 14 keer

ub4b schreef:Maar dat er corruptie, omkoping, fraude en belangenverstrengeling plaatsvindt om die winst veilig te stellen,
zal voor vele lezers een nieuw feit zijn.
Dan ben je wel heel naïef, dat je daar nog van zou schrikken.
Onze eigen minister(s) van volksgezondheid bezondigen zich constant aan die zaken, maar raken herverkozen.
Overigens: de corruptiegevallen staan gewoon in de pers hé, niets "geheim" aan.

Mensen maken zich liever druk over iemand met een hoofddoek, een boerkini of bij een al dan niet Vlaamse sjerp voor de burgemeesters :bang: .

Dat de farma zich misdraagt, is dus niets nieuws.
Dat de overheid zich laat inpakken, daar kiezen we zelf voor.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

John Virapen, ooit directeur bij Eli Lilly and Company. Een bedrijf gespecialiseerd in middeltjes tegen depressie, psychische gezondheid, diabetes, hart- en vaatziekten, kanker,... Diezelfde John beweert dat de farma industrie nieuwe ziektes creëert om de omzet te garanderen. Zo een sujet haal jij aan in een discussie over Corona? Je kon evengoed Johanna Wilhelmina Petronella Damman aka genezend medium Jomanda als bron citeren.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

ddd schreef:1 uur 40 minuten, neen dank u.
Er staat al onzin genoeg op hun homepage om nog maar door te klikken: http://www.tegenstroom.eu/pagina's/p=index.html
in de Vs is het nogal hot en te beweren dat vaccins autisme veroorzaken, doet deze mens dat ook :)
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

Dizzy schreef: Heel wat ziektes hebben wij zo goed als uitgeroeid door vaccinatie.
Ben je daar zo zeker van? De enige die zo goed als uitgeroeid is zijn de pokken.
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

Mazelen kwam tot enkele jaren geleden bij ons nog maar zelden voor en zo zijn er nog ziektes. Vandaar ook dat ik schreef "zo goed als". Er zal altijd ergens nog wel iets van sluimeren maar met vaccinatie kan dit geen probleem vormen. Het is pas als een voldoende aantal mensen hiermee stopt dat het weer kans maakt op opnieuw toe te nemen. Als een aantal charlatans echter onzin gaan beginnen verspreiden waardoor dat aantal toeneemt, zit je snel weer met de gebakken peren.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 14 keer

Ben ik de enige die merkt dat er terug meer mensen het niet zo nauw nemen met de maatregelen,
nu we van alle kanten bemoedigend nieuws horen:
- piek bereikt van besmettingen, hospitalisatie en ICU
- vaccins lijken goed te werken

Zo gaan we er nooit geraken natuurlijk.
We zitten nog steeds aan een paar duizend besmettingen per dag, 33K per week...
Of is de ambitie écht om voor een volgende golf te gaan?

- meer mensen dan voordien met mondmasker op de kin
- bezoek in huis
- ...
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2065
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 209 keer
Bedankt: 118 keer

heist_175 schreef:
ub4b schreef:Maar dat er corruptie, omkoping, fraude en belangenverstrengeling plaatsvindt om die winst veilig te stellen,
zal voor vele lezers een nieuw feit zijn.
Dan ben je wel heel naïef, dat je daar nog van zou schrikken.
Onze eigen minister(s) van volksgezondheid bezondigen zich constant aan die zaken, maar raken herverkozen.
Overigens: de corruptiegevallen staan gewoon in de pers hé, niets "geheim" aan.

Mensen maken zich liever druk over iemand met een hoofddoek, een boerkini of bij een al dan niet Vlaamse sjerp voor de burgemeesters :bang: .

Dat de farma zich misdraagt, is dus niets nieuws.
Dat de overheid zich laat inpakken, daar kiezen we zelf voor.
De farma da's gewoon very, very, very, very, very, very, very big big big big business. Idem voor verstrekkers van hulpmiddelen met bv. winstmarges tot 300% bv. voor orthopedische schoenmakers. Idem voor hulpmiddelenmarkt.

Daar rollen miljarden.

En finaal: this is Belgium, Sicily of the North. Hier kan alles, zelfs tot omhoog vallen toe ...
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

heist_175 schreef:Ben ik de enige die merkt dat er terug meer mensen het niet zo nauw nemen met de maatregelen,
- ...
als dat zo zou zijn dan kunnen de cijfers onmogelijk dalen
of blijven we in politieke onzin hangen?

stijgen cijfers = schuld burger
dalen cijfer = briljante poltici en beleid

beleid beslist dat scholen sinds deze week open moeten. als cijfers binnen 14 dagen stijgen? ligt dat dan weer aan de burgers?
EenAndereGebruiker
Starter
Starter
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 nov 2020, 23:12

1207 schreef:je kunt natuurlijk weinig aan deon als pakweg de russen de helft vd veiligheidsprotocollen overboord gooien om als 1e een vaccin te kunnen aankondigen.
kunt ge evengoed de bekende wodkatest doen.
proef je geen wodka hebt ge het virus en proeft ge hem wel zijt ge safe.
Is dat de pseudo-medische versie van de "Two minutes of hate"? Onze autoriteiten zijn betrouwbaar, die van de andere niet. Onze autoriteiten zijn betrouwbaar, die van de andere niet. Onze autoriteiten zijn betrouwbaar, die van de andere niet. Onze autoriteiten zijn betrouwbaar, die van de andere niet.

Welke medische informatie heb jij dat de Russen liegen over hun vaccin? Zelfs The Lancet was tevreden over het verloop van de ontwikkeling en de testen. De grootschalige efficiëntie moet nog bewezen worden, maar dat is met alle coronavaccins nog zo.

Het WHO heeft een lijst gepubliceerd (https://www.who.int/publications/m/item ... e-vaccines) met 48 kandidaat-vaccins. Zijn die ook allemaal rommel - behalve de drie "van ons"? - of enkel het oh-zo-valse vaccin van die leugenachtige Russen?

De reden dat andere kandidaat-vaccins doodgezwegen worden (en Sputnik afgebroken werd in de media in augustus, tot The Lancet er positief over schreef) is omdat de Europese Commissie een contract heeft met slechts drie firma's voor een vaccin. Een ander vaccin zullen we hier in Europa niet krijgen, Zeur over hun achterlijk beleid ten opzichte van onze gezondheid, niet over de andere. :roll:
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

edit: niet meer relevant aangezien de originele post werd weggenomen
Laatst gewijzigd door quovadis 20 nov 2020, 15:05, in totaal 1 gewijzigd.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

@Dizzy : Schrijf dan toch zo geen dingen want ze zijn niet correct, zelfs niet 'zo goed als'. Vaccinatie is niet altijd heiligmakend, laat staan dé remedie om ziektes onder controle te krijgen. Het is zelfs levensgevaarlijk om daar zo massaal op te vertrouwen.

Voor een goede respons zijn een aantal essentiële voorwaarden noodzakelijk :
*Uiteraard voldoende efficiëntie en gedragenheid.
*Gemakkelijk en snel te verdelen.
*Zowel pathogeen als antigenen moeten zo stabiel mogelijk zijn.
En laat dat nu net die laatste twee dingen zijn die mankeren in het geval van SARS-CoV-2. Het virus is a-typisch, snel muterend en de antigenen bijlange na niet stabiel. Distributie van het vaccin is duur, complex en kan niet altijd en overal in de ideale omstandigheden. Enige terughoudendheid is dan wel aangewezen denk ik. Het zou te gek zijn mochten er serieuze bijwerkingen optreden bij een vaccin dat achteraf gezien misschien toch niet zo nuttig blijkt? Maar het blijkt wel het ideale middel om de kop terug in het zand te kunnen steken en de natte droom van business as usual de volgende golf te laten voorbereiden.

Een tegenvoorbeeld : bij de pokken daarentegen is het zelfs zo dat de antigenen evengoed langdurig werkzaam zijn tegen variola major (dé gevaarlijke pokken) na een besmetting met de onschuldige koepokken. Goedkoop en gemakkelijk wereldwijd in te zetten. In ontwikkelingslanden werd aan ringvaccinatie gedaan. Bij een uitbraak werd een heel gebied tegelijk gevaccineerd. Met het nodige resultaat dus. Maar, serieuze kanttekening, als er nu een uitbraak komt zijn de gevolgen niet te overzien.

Dus de ene pathogeen en respons is de andere niet. Vaccinatie, ok, maar dan wel doordacht, als het nut heeft en als de gevolgen goed gekend zijn.
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14441
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1194 keer
Recent bedankt: 3 keer

iamborg schreef:
Reden: één van de artsen gaf schoorvoetend toe dat het om centen draait. Positieve patient = meer centen die naar het hospitaal stromen.

In tussentijd zijn er wel 4 nutteloze covid tests gebeurd en hebben 2 mensen 3 dagen voor niets in quarentaine gezeten.

Statistieken hé...

P.
Die arts is slecht ingelicht vrees ik. Sciensano werkt met confirmed en suspected covid patiënten. Kort door de bocht is een Confirmed er eentje met een positieve test. Voor suspected patiënten zijn er geen extra centen.

Het is wel zo dat er procedures zijn om covid patiënten gescheiden te houden. Ik ben niet zeker of men suspected patiënten preferentieel als covid behandelt (just in case) of niet.
NickG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1637
Lid geworden op: 13 sep 2005, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 52 keer

heist_175 schreef:Ben ik de enige die merkt dat er terug meer mensen het niet zo nauw nemen met de maatregelen,
nu we van alle kanten bemoedigend nieuws horen:
- piek bereikt van besmettingen, hospitalisatie en ICU
- vaccins lijken goed te werken

Zo gaan we er nooit geraken natuurlijk.
We zitten nog steeds aan een paar duizend besmettingen per dag, 33K per week...
Of is de ambitie écht om voor een volgende golf te gaan?

- meer mensen dan voordien met mondmasker op de kin
- bezoek in huis
- ...
Ja viel me niet bij het afzetten van kinderen aan school ook op. Een pak minder mensen die het mondmasker (correct) dragen. En ook: een stuk meer grootouders/ouderen die de kleinkinderen blijkbaar afzetten. Da's een tijdje minder geweest, maar nu viel het me toch op. Wil dit zeggen dat er weer meer gezinnen wat losser omgaan met de social distancing & grootouders weer zonder problemen doen oppassen? Geen idee... Ik weet ook niet of dit zo'n groot probleem is -dat zien we wel binnen een paar weken-, maar het geeft me iig ook wel wat een ongemakkelijk gevoel.

Anderzijds snap ik het wel: ik heb wekelijks zowat ruzie met mijn schoonouders die het allemaal overdreven vinden en gewoon langs willen komen. Ik snap hun kant ook wel, maar zou het mezelf nooit vergeven als ze besmet geraken via mij en het niet overleven (want: risico groep)
Gebruikersavatar
Sasuke
userbase crew
userbase crew
Berichten: 5526
Lid geworden op: 13 aug 2003, 20:25
Locatie: Vlaanderen
Uitgedeelde bedankjes: 238 keer
Bedankt: 467 keer
Recent bedankt: 6 keer

Ik heb mijn ouders al niet meer 'live' gezien sinds februari, mijn dochter is geboren op 1 maart en nog nooit haar grootouders gezien. Gaat mij met momenten heel moeilijk af, maar zowel langs mijn als langs hun kant zit de schrik er in dat we hen aansteken. Dus ja ... we skypen/teamsen regelmatig, dat wel, maar dat is toch wel anders. In ieder geval ben ik wél blij dat mijn ouders het correct kunnen plaatsen en zelf ook heel erg inzetten op social distancing.

De schoonouders,... das een ander paar mouwen ... die hebben ons precies al vergeten (we wonen het verste) en hebben wekelijks onderonsjes met de andere kinderen (ahja, das toch onze bubbel) ... en die begrijpen niet waarom wij niet langskomen (da kan toch gene kwaad zo ene keer).

Ik vrees er alleen voor dat deze situatie nog lang gaat duren ...
Who the fxxk is General Failure and why is he reading my hard disk ?
Afbeelding
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 14 keer

Sasuke schreef:da kan toch gene kwaad zo ene keer
Sinds het goede nieuws op TV (vaccins, dalende cijfers) hoor ik die quote wel vaker.
Hou u vast voor een 3de golf als we de cijfers niet PLAT krijgen (zoals in juni/juli).
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

Die cijfers zullen zakken, maar gaan niet helemaal plat vrees ik. En dat is ook niet genoeg zoals nu wel gebleken is. Dus ja, die derde golf...

@ iamborg : Overal zullen er wel eens verhalen opduiken en dat alles administratief niet 100% zou lopen is te verwachten. Van wie kwam trouwens de melding dat hij covid positief was? Contact tracing? Hospitaal? Familie?

Het is ook normaal dat een ziekenhuis heel secuur te werk gaat en mensen met mogelijke symptomen als 'verdacht' beschouwd. Het feit dat hij op een gewone afdeling lag en snel ontslagen is, sterkt mijn vermoeden dat hij niet als positief is beschouwd. Ziekenhuizen moeten individuele gegevens verstrekken van zowel de opname als het ontslag van covid-19 patiënten. Ik betwijfel dus dat je schoonvader in de statistiek is opgenomen. Sciensano hanteert vrij waterdichte criteria om een geval als positief of negatief te beschouwen.

Even terzijde : Een moleculaire test is niet de enige manier om Covid-19 vast te stellen. Een CT van de borstkas in combinatie van een klinisch onderzoek naar bijkomende symptomen is ook een manier.

Die testen zou ik alleszins niet nutteloos nemen anders hadden 2 mensen iets langer in quarantaine gezeten dan drie dagen. Het is maar hoe je het bekijkt.
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Bedankt: 222 keer

Verwacht iedereen hier nu om de cijfers plat te krijgen terwijl we gewoon mogen gaan werken? Realistisch blijven...

Ik denk ook niet dat een bezoekje bij (schoon}ouders zo'n ramp is als je afstand houdt of eens gaat wandelen...

Wat mij wel meer begint tegen te steken... De nachtklok. Heeft dat enig nut?
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5084
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 5 keer

@sasuke,

Heftig. ik heb nochtans al mijn grootouders gezien in de betere periode samen met mijn meter. Enkel de andere oma nog niet gezien maar zij is best bang. Daarnaast ook wel wat vrienden gezien.

Enigste is dat ik al 3 weken niet was geweest bij men ma en grootouders maar grootouders(behalve die ene oma) meter en nonkel en mama zijn allemaal besmet. Waar mijn ma het heeft opgelopen weet ze niet. Men grootouders werden besmet door men meter en nonkel. Dus dat is wel erg logisch maar waar die laatste 2 het dan hebben opgelopen weten ze ook niet.

Ik heb het alleszinds nog niet gehad en ik hoop dat ik er gevrijwaard van blijf.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

@sasuke

Je kunt ook corona veilig mensen ontmoeten he. Een picknick in de tuin, een wandeling in het bos... ik zeg maar iets. Want zo kan je toch niet leven ??
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”