Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Forumregels
1. De gedragsregels zijn ook hier van toepassing. We verwachten van iedereen in de eerste plaats respect voor de andere users
2. Er zal hier veel minder moderatie gebeuren op inhoud, maar wel meer moderatie op users. Dit betekent concreet dat we discussies in principe niet zullen afsluiten, users die geen zin hebben om de discussie verder te zetten, worden aangemoedigd om zelf de discussie te stoppen / negeren. Dit kan tot iets fellere discussie leiden, maar altijd met respect voor de mede-users!
Daar tegenover staat dat we users kunnen de toegang ontnemen uit dit subforum indien ze het naar ons afwegen te bont maken. Dit kan tijdelijk, dan wel definitief zijn en dit zal zonder enige verantwoording gebeuren
3. Indien u liever de topics uit dit forum niet ziet in de lijst van nieuwe posts, wordt dan lid van de groep "Opt out maatschappelijke uitdagingen in new posts" via deze link: ucp.php?i=167
4. Dit subforum mag op geen enkele manier een platform worden voor militanten / om duidelijk politiek te voeren. Userbase is en blijft een onafhankelijk forum met een duidelijke focus op technische onderwerpen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9753
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 39 keer

Ik ben dat gezag over die of die groep is de schuldige zo beu als corona. Het is heus niet 1 groep die het verschil maakt, het is een samenloop van veel besmettingen uit ALLE groepen.

De politiek reageert misschien niet altijd gepast of snel genoeg MAAR zelfs als ze dat zouden doen heeft het geen zin als teveel mensen er hun gat aan vegen. DAT is inderdaad de reden waarom we terug in de miserie zitten, een gebrek aan discipline.

Het is trouwens geen puur Belgisch probleem want de crisis neemt bijna overal weer toe. Dit is het gevolg van onze Westerse maatschappij die erg individualistisch is, ikke, ikke, ikke en de rest is goed om de schuld op te schuiven, zolang we maar niet zelfkritisch moeten zijn.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Oei sky, nu heb je wat gezegd zenne. Het is wachten tot wanneer de eerste reactie verschijnt die zegt dat je dan maar naar China moet verhuizen als het ginder dan zoveel beter is. Ik ken mijn pappenheimers hier ondertussen al een beetje.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

En ons Belgische paradijs verlaten... goed zot! :beerchug:
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 5 keer

:lol: :beerchug:
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

1207 schreef:
quovadis schreef: En de grens voor de scholen ophouden? Zoals Van Ranst ook zegt ik zou de scholen gewoon openhouden. Indien besmettingen kan je tijdelijk sluiten als het nodig is.k
Dus ook Van Ranst snapt het concept exponentieel niet helemaal?
sluit de scholen en ook dan duurt het een tiental dagen eer je het 1e effect van die maatregel ziet.
eventjes tijdelijk dat doen is onzin.

de oeverpoorttoestanden vertegenwoordigt niet de gehele horeca, net zoals hitlergroetende blokkers niet het hele Vlaams Blok vertegenwoordigen.


in mei ging de horeca open en de echte explosieve stijging begon pas na opening scholen (midden september), niet ergens eind mei (zoals je zou verwachten als de horeca een motor is)
als ik mij niet vergis zijn de scholen ook weer opengegaan in mei en is er dan ook geen echte explosieve stijging geweest
Laatst gewijzigd door quovadis 23 okt 2020, 13:49, in totaal 1 gewijzigd.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

sky schreef: De schuld ligt, zoals sommigen op sociale media willen verkondigen, niet bij de politiek, maar bij u en ik, die de regels niet willen volgen.
akkoord
sky schreef: In China hebben ze op een week tijd een hele stad met 6 miljoen mensen gecontroleerd omdat er een lokale uitbraak was. Van die 6 miljoen waren er een tiental positief. 7 dagen om 6.000.000 mensen te testen, dat zou men hier nog niet in 100 jaar klaar krijgen.

Reis je China binnen vanuit het buitenland, verplicht 14 dagen in quarantaine in een hotel aangeduid door de overheid, en daar staan ze je op te wachten aan de luchthaven en niet zoals hier, "euh meneer, wij willen u aanraden om alstublieft 14 dagen in quarantaine te gaan, we gaan het niet controleren, maar we vragen het je lief" :lol:

Ik wil zeker geen lof afsteken over China, er zijn veel dingen die daar niet goed gaan. Maar als je daar tegen de mensen zegt doe dat, dan doen ze dat (omdat ze weten dat er serieuze sancties volgen, die zeker soms niet goed te keuren zijn), waar ik alleen maar mee wil zeggen, als men de regels hier min of meer zou volgen, zaten we nu niet in deze miserie. Maar nee, de mensen willen graag dit en graag dat, ....
Maar dit is toch wel allemaal politiek? :-)
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/in- ... erwachten/

Beter laat dan nooit, maar in NL lijkt men die 2de golf eindelijk beter aan te pakken :-D
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 5 keer

ik lees ook dat men hier niet een voldoende testcapaciteit geraakt en dat bepaalde farmabedrijven hun capaciteit hebben verminderd om terug eigen ontwikkeling te doen van geneesmiddelen.

In dat artikel over China stond trouwens dat ze daar bv 5 stalen tegelijk testen, indien dat positief was, testte men alle 5 de stalen individueel.
Als je zo 4 groepen van stalen kan testen en 1 op de 4 positief is, heb je met 4 + 5 testen, 20 stalen getest. ((4 x per 5) + 5 individuele omdat er 1 groep positief was)

Dan kan het snel gaan, ik vraag me af waarom men hier zoiets niet kan.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

Dat gaat hier niet werken omdat bijna 17% positief test.
Als je dus 5 stalen samen gaat testen, ga je heel veel positieve testen hebben. Die je dan nog eens moet testen.
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1372
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 114 keer
Recent bedankt: 5 keer

ja maar tijdens dhet begin van de eerste golf of in het begin van de tweede was dat wel mogelijk geweest. En had men kordater kunnen optreden.
Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3872
Lid geworden op: 23 feb 2010, 21:03
Uitgedeelde bedankjes: 217 keer
Bedankt: 315 keer

CCatalyst schreef:Het onderwijs in Vilvoorde was deze week pure chaos door massaal aantal besmette leerlingen en leerkrachten + honderden leerlingen in quarantaine. Omdat het volledig uit de hand liep heeft de gemeente beslist om over te schakelen op afstandsonderwijs in 4 jaren van het secundair onderwijs, en dit minstens tot de week na de herfstvakantie.
Ik wil dit toch wat nuanceren met cijfers die ik net ontvangen heb van een school in Vilvoorde waar een van ons kinderen op het school zit; een school net buiten het centrum met ongeveer 900 leerlingen, afgelopen trimester zijn er 9 besmettingen geweest onder de leerlingen en slechts twee leerkrachten die positief zijn getest. Het clb heeft bevestigd dat 8 besmettingen van de leerlingen buiten het school is gebeurd en dat bij 1 leerling de besmettingshaard niet gekend was, afstandsonderwijs komt er na de herfstvakantie voor de 2e en 3e graad maar enkel 1 op 4 weken. Deze school heeft dit met het stadsbestuur kunnen onderhandelen omdat ze net correct omspringen met alle maatregelen die genomen zijn en de besmettingshaard, mocht die er zijn, onder controle bleef.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

sky schreef:ja maar tijdens dhet begin van de eerste golf of in het begin van de tweede was dat wel mogelijk geweest. En had men kordater kunnen optreden.
Dan wel, maar dan zou onze capaciteit nu van 60-70.000/dag ook al gewoon moeten volstaan om snel in te grijpen.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

quovadis schreef: als ik mij niet vergis zijn de scholen ook weer opengegaan in mei en is er dan ook geen echte explosieve stijging geweest
en vergelijk de 2 situaties nu eens intellectueel eerlijk en zoek de verschillen?

op hogescholen gaan lessen nu fysiek door en in mei-juni was alles online (verplaatsingen)
op het middelbaar mocht toen maar de helft vd school fysiek les volgen
...

ik zeg niet dat de scholen per definitie en per direct dichtmoeten hé :)
ik zeg wel dat het niet kan zijn dat men de asymptomatiek in die groep misbruikt om de problemen in dei groep te ontkennen en negeren.
+ bij uitbreiding alle gevolgen op de rest vd maatschappij

we praten hier over eens sector waar ca 2 miljoen burgers voltijds in zitten, van crèche tot de doctoraatsstudent en naast leerkracht en prof horen catering en kuisvrouw daar ook toe. men beslist politiek dat die niet dicht mogen zonder dat men weet wat er aan de hand is. deze zomer heeft men allerlei criteria onderhandelt ivm kleurencodes en die zijn allemaal op de schop gegaan, men is vandaag ook weer overal semantisch aan het balletdansen. sommige sluiten op eigen iniatief maar dat is dan zeker geen rood omdat ...

500 besmettingen per 100 000 en Beels in A'pen beweert dat alles onder controle is bij het stedelijk onderwijs. (afspraak vorige week) Duitsland grijpt in vanaf 50/100 000 en Ierland is nu 6 weken dicht en die zitten aan 300.

Onze politici zijn blijkbaar nog steeds niet in staat om een zoomconferentie te organiseren en willen altijd fysiek overal aanwezig zijn. Dat zijn de mensen die ons beleid uitstippelen, nog steeds.
gewoon 1x het goede voorbeeld geven s teveel gevraagd. Talloze van die mannen zijn al besmet geraakt en hopelijk is alles ok met Wilmès

mailracer
in A'pen heeft het zorgbedrijf, ad random, 2 rusthuizen getest (Tol en melgeshof). in beide verzorgingstehuizen was >50% besmet zonder dat ze enige idee hadden hoe dit kwam en de directies uit de lucht vielen. Waarom zou dat op een school anders zijn? Voor zover ik weet is het zorgbedrijf niet overgegaan om alle rusthuizen te testen. Ik heb geen wet dat de betrokken diensten (onderwijsnetten) sommige scholen volledig getest hebben (het blijft afgaan op symptomen die kinderen in 95% vd gevallen nooit hebben)
Ontkenningsstrategie want wat je niet weet kun je negeren?
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

sky schreef:ja maar tijdens dhet begin van de eerste golf of in het begin van de tweede was dat wel mogelijk geweest. En had men kordater kunnen optreden.
Dat is inderdaad de kern van de zaak! Een uitbraak missen of niet indijken betekent meteen dat brononderzoek en contacttracing onmogelijk worden :-(
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

Je moet niet naar China te verhuizen om de goeie stukken van hun corona-aanpak te proberen kopiëren naar België.
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

@1207: ik zou niet liever hebben dat ze testen op scholen en daarnaar handelen. Indien besmettingen tijdelijk sluiten en afstandsonderwijs is geen enkel probleem. Wel heb ik een probleem met scholen gewoon dicht te gooien zoals Ccatalyst al over bezig is sinds mei.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

wied schreef: Dat is inderdaad de kern van de zaak! Een uitbraak missen of niet indijken betekent meteen dat brononderzoek en contacttracing onmogelijk worden :-(
maar dan zit je direct bij allerlei politieke taboes

een opflakkering in Borgerhout? dan zit men eerst een week in een spagaat want men wil niet racistisch overkomen. Na een week heeft men dan een compromis gevonden om het enkel over dichtbevolkte en arme wijken te hebben. Op die moment zit het virus natuurlijk al lang in heel A'pen en beslist men dan maar dat het boeregat diep in de kempen ook een nachtklok opgelegd krijgt.

stap vandaag A'pse covidafdelingen binnen en verbaas u over het hoge aantal joden
Brussel kleurt vuurrood en de politie had toch al het lef om 100 pv's uit te schrijven. Moedige flikken maar hoe wilt ge kordaat optreden als dit soort dingen direct onbespreekbaar zijn?
Gebruikersavatar
Data technicus
Premium Member
Premium Member
Berichten: 689
Lid geworden op: 21 mei 2020, 14:39
Locatie: Spalbeek (Hasselt)
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 2 keer

Deze voormiddag zegt Van Gucht Steven op de persconferentie dat we tegen eind deze week richting 20.000 besmettingen per dag gaan en dat dan ruim meer dan 1 op 100 besmettelijk is. Maar denk dat hij daar een reken foutje heeft gemaakt en dat dit meer als 20 op 100 moet zijn die besmettelijk zijn. Denk maar eens na als je deze cijfers ziet voor een lockdown. Wij België worden binnen 1 week de slechtste van Europa en in het begin zat heel Europa te kijken naar ons hoe we deze crisis aanpakte maar nu durven ze gewoon geen lockdown uit te spreken omdat onze regering geen sinterklaas wilt spelen als iedereen op de dop staat maar aan mensen die al jaren op de dop staan doen ze niks aan en blijven ze maar geld geven en de werkende mensen draaien voor die uitbetalingen.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

@1207

Efficient te werk gaan heeft alles te maken met "doen" en weinig met "willen"! Die hollanders zitten op een (pensioenfonds) berg van ca 1.600 miljard en wij, wij zitten op een berg... schulden :-(
En met meer dan 10.000 doden zijn we nooit de betere geweest in de EU...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9753
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 39 keer

Ook grappige vaststelling, dezelfden die beweren dat mensen in totaal afgescheiden werelden leven ,beschuldigen nu de mensen uit de andere werelden (Walen, moslims, joden,...) van besmettingen :lol:

De boel loopt uit de hand omdat mensen zich te weinig aan de regels houden. Ze loopt ook elders uit de hand dus met enkel Belgische mentaliteit of problemen heeft het minder te maken dan met een gebrek aan collectief doen wat nodig is... en maar wijzen naar een ander :roll:
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

Dizzy schreef: De boel loopt uit de hand omdat mensen zich te weinig aan de regels houden.
De realiteit is wel iets complexer dan dat...
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9753
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 39 keer

Toch niet, als iedereen de basisregels respecteert zaten we nu niet in deze situatie. Als je met complex bedoelt dat elke groep boter op het hoofd heeft ,dan geef ik je gelijk.

ipv te doen wat nodig is, zit men gewoon de schuld op het favoriete doelpubliek naar keuze te steken :lol:
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

mailracer schreef:Het clb heeft bevestigd dat 8 besmettingen van de leerlingen buiten het school is gebeurd
Waar de besmettingen gebeuren is op zich ook niet relevant. Een besmetting ontstaat trouwens nooit spontaan op een plaats... iemand brengt ze er altijd mee naartoe en dan is het vooral belangrijk met hoeveel mensen deze persoon in contact komt op die plaats.

Moraal van het verhaal... met zo weinig mogelijk mensen in contact komen... en dat lijkt me niet evident als je op een school met enkele honderden tesamen zit of zelfs maar aan de schoolpoort staat.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Bommetje onder de Corona boetes:
De ministeriële besluiten die de dringende maatregelen opleggen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken zijn onwettig. De rechtbanken mogen ze niet toepassen. De wet op de civiele veiligheid van 1963 bepaalt dat de Koning de regels voor de civiele veiligheid vaststelt. De minister van Binnenlandse zaken coördineert de acties en lokt de nodige maatregelen uit. Maatregelen “uitlokken” is niet hetzelfde als maatregelen “uitvaardigen” (wat ze uiteindelijk deed). Een ministerieel besluit, dat normaal aangelegenheden van bijkomstig belang regelt, wordt door de minister zonder medewerking van de regering genomen en is zijn of haar individuele verantwoordelijkheid. Maar de voltallige regering wordt geacht achter een koninklijk besluit te staan.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

Jack Daniels schreef:Bommetje onder de Corona boetes:
De ministeriële besluiten die de dringende maatregelen opleggen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken zijn onwettig. De rechtbanken mogen ze niet toepassen. De wet op de civiele veiligheid van 1963 bepaalt dat de Koning de regels voor de civiele veiligheid vaststelt. De minister van Binnenlandse zaken coördineert de acties en lokt de nodige maatregelen uit. Maatregelen “uitlokken” is niet hetzelfde als maatregelen “uitvaardigen” (wat ze uiteindelijk deed). Een ministerieel besluit, dat normaal aangelegenheden van bijkomstig belang regelt, wordt door de minister zonder medewerking van de regering genomen en is zijn of haar individuele verantwoordelijkheid. Maar de voltallige regering wordt geacht achter een koninklijk besluit te staan.
Tscheldt zegt dit maar is dit ook correct?
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Als je verder leest zie je ook die wettekst. Ja, het is dus correct en al die boetes zijn onwettig. Niet alleen maken onze excellenties er een puinhoop van, ze kennen bovendien hun eigen wetten niet eens. Hoe stom kan je zijn? Een ministerieel besluit uitvaardigen terwijl er een koninklijk besluit nodig is.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

Jack Daniels schreef:Als je verder leest zie je ook die wettekst. Ja, het is dus correct en al die boetes zijn onwettig. Niet alleen maken onze excellenties er een puinhoop van, ze kennen bovendien hun eigen wetten niet eens.
we zullen zien of dit idd klopt als idd iedereen zijn boetes kan terugvorderen :lol:
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

quovadis schreef: we zullen zien of dit idd klopt als idd iedereen zijn boetes kan terugvorderen :lol:
Maak je geen illusies. Remember een paar jaar geleden een of andere energiebijdrage die iedereen moest betalen? Achteraf besliste de rechtbank dat de bijdrage illegaal was maar dat een terugbetaling niet aan de orde van de dag was. Dat kan dus allemaal in deze bananenrepubliek.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

Jack Daniels schreef:
quovadis schreef: we zullen zien of dit idd klopt als idd iedereen zijn boetes kan terugvorderen :lol:
Maak je geen illusies. Remember een paar jaar geleden een of andere energiebijdrage die iedereen moest betalen? Achteraf besliste de rechtbank dat de bijdrage illegaal was maar dat een terugbetaling niet aan de orde van de dag was.
Grondwettelijk hof heeft bepaald dat er geen terugbetaling moest komen van de Turteltaks. Is een compleet ander verhaal

Hier gaat het over volgens Tscheldt onwettige boetes. Die kunnen volgens mij altijd teruggevorderd worden.

Dus ik ben benieuwd
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Turteltaks was ook onwettig. Enkel in België kan het dus gebeuren dat de burger een onwettige taks betaalt zonder recht op terugbetaling. De Corona boetes zijn ook onwettig. Dus wat het onwettig karakter betreft is er helemaal geen verschil. Er is nog altijd een verschil tussen gelijk hebben en gelijk krijgen.
Laatst gewijzigd door Jack Daniels 23 okt 2020, 16:38, in totaal 1 gewijzigd.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Gebruikersavatar
Data technicus
Premium Member
Premium Member
Berichten: 689
Lid geworden op: 21 mei 2020, 14:39
Locatie: Spalbeek (Hasselt)
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 91 keer
Recent bedankt: 2 keer

Jack Daniels schreef:Bommetje onder de Corona boetes:
De ministeriële besluiten die de dringende maatregelen opleggen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken zijn onwettig. De rechtbanken mogen ze niet toepassen. De wet op de civiele veiligheid van 1963 bepaalt dat de Koning de regels voor de civiele veiligheid vaststelt. De minister van Binnenlandse zaken coördineert de acties en lokt de nodige maatregelen uit. Maatregelen “uitlokken” is niet hetzelfde als maatregelen “uitvaardigen” (wat ze uiteindelijk deed). Een ministerieel besluit, dat normaal aangelegenheden van bijkomstig belang regelt, wordt door de minister zonder medewerking van de regering genomen en is zijn of haar individuele verantwoordelijkheid. Maar de voltallige regering wordt geacht achter een koninklijk besluit te staan.
Denk dat je eens verder moet kijken dit is het koninklijk besluit van 6 april: https://crisiscentrum.be/sites/default/ ... l_2020.pdf en daar vallen alle ministiële besluiten onder met betrekking van boetes. Dus dit is zever. Boetes zijn wel geldig. En als je iets wilt zeggen lees dan hier eerst eens. https://crisiscentrum.be/nl/news/crisis ... -je-vragen
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/23 ... september/

en een maand later

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/10/23 ... avirus-vo/
WIlmès ligt op de intensieve maar alles gaat goed

maar het is totaal niet nodig om te weten waar de opflakkeringen zitten en hoe de dynamiek van dit virus werkt in de verschillende domeinen en bij de verschillende bevolkingsgroepen

en neen, de nieuwe regering kan zich niet achter de oude verstoppen
dit zag je toen ook al aankomen en was voorspelbaar.

subiet moeten de chinezen ons komen helpen gelijk in Italie
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Wie belazert wie? 2 grafieken, 1 die de Walen zien in de Waalse media en 1 die de Vlamingen zien in de Vlaamse media
Capture2.PNG
Capture.PNG
Verklaring:
Onze Waalse broeders tellen alle coronabesmettingen op sinds maart 2020. Daardoor lijkt het alsof er in Wallonië veel minder coronabesmettingen zijn dan in Vlaanderen.
In Vlaanderen geeft men gewoon het aantal besmettingen weer die de laatste 2 weken gemeten werden.
Heel dat Corona gebeuren is eigenlijk niet meer dan 1 grote grap. Het is echt hilarisch om zien hoe er hier met cijfers en grafieken gegooid wordt en geen enkele van die cijfers of grafieken houdt steek.
Laatst gewijzigd door Jack Daniels 23 okt 2020, 17:32, in totaal 1 gewijzigd.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

Jack Daniels schreef: Verklaring:
Onze Waalse broeders tellen alle coronabesmettingen op sinds maart 2020. Daardoor lijkt het alsof er in Wallonië veel minder coronabesmettingen zijn dan in Vlaanderen.
In Vlaanderen geeft men gewoon het aantal besmettingen weer die de laatste 2 weken gemeten werden.
allebei verkeerd natuurlijk
nu goed, laat ons best eerst een paar weken over het juiste papiertje discussiëren, misschien kunnen we nog eens een taskforce oprichten om de juiste procedures te bepalen om dit grafiek-probleempje te bespreken want dat is nu echt wel de absolute hoofdzaak en het allerdringendste om daar een consensus rond te vinden
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

@Dizzy : Laatst nog eens een bus of tram gepakt omdat je niet anders kan? Of op een bouwwerf of fabrieksvloer gestaan? Of een overvolle overslagplaats of magazijn? Of als trucker van de ene haard naar de andere gereden? Of niet in quarantaine bent gegaan omdat je niet weet dat je besmet bent? Omdat je niet getest wordt? Of omdat je het financieel of praktisch niet kan? Of zelfs in een gekende broeihaard moet werken zonder het zelf te weten? Uiteindelijk, wat zijn "de maatregelen"? Wat ga je doen als een werkgever in "zijn maatregelen" schrijft : "Altijd voldoende afstand houden. En als dat niet kan moet je maar een mondmasker dragen."?

We mogen uiteraard niet met de vinger wijzen maar tegelijk zeg je dat het de schuld is van de burger die "de maatregelen" niet strikt toepast?
Je sociale contacten hou je heel bewust beperkt, tot je plots die andere wereld in moet stappen waar men van Covid-19 precies nog nooit gehoord heeft?
De meeste mensen kunnen niet telewerken en zijn overgeleverd aan de omstandigheden waarin ze bloot gesteld worden. Dat is de harde realiteit.

Eén externe besmetting, op het werk, in de turnzaal, op school, op café, is genoeg om heel je gezin aan te steken. Want als je heel consequent bent pas je "de maatregelen" ook toe binnen je huiselijk kring en uiteraard doet niemand dat of je moest alleenstaand zijn of op een andere planeet leven.

Het is dus wél iets complexer. Zoals dr Van Noppen het goed stelde : Er zijn een aantal factoren die gewoonweg niet met elkaar rijmen en dan denken we aan gezondheid, individuele vrijheid en economie. Maar toch worden er tussen die drie compromissen gesloten terwijl er zich nu al drama's afspelen. En zolang we die compromissen blijven sluiten zullen de drama's alleen maar groter worden op alle drie vlakken.

Uiteindelijk zullen we naar een lockdown afglijden die alleen maar desastreuzer en langer zal zijn, hoe langer we wachten.
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2970
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 165 keer
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 1 keer

Gelukkig zijn het aantal besmettingen op het werk zeer zeldzaam.
Toch zeker in die bedrijven waar men de regels respecteert
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

En van waar haal je die informatie? Die is er niet omdat er in België geen onderzoek naar gedaan wordt.

Onze buurlanden doen dat wel en die cijfers zijn gelijklopend tussen de 10 en 15%, op de tweede plaats na het gezin én ook stijgend.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

begin voetbalseizoen was het virus er niet, dan in 1 of 2 clubs en dit weekend worden al 3 matchen uitgesteld (speeldag 7 of 8 zijn we nu). voor kerstmis gaan we speeldagen meoten uitstellen, gegarandeerd

besmettingen zijn ook daar zeldzaam, zeker in een omgeving waar spelers meermaals per week getest worden
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Porno acteurs en actrices worden ook regelmatig getest op HIV. Je zal maar besmet geraken tussen 2 testen door en ondertussen een aantal tegenspelers/tegenspeelsters besmet hebben.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3872
Lid geworden op: 23 feb 2010, 21:03
Uitgedeelde bedankjes: 217 keer
Bedankt: 315 keer

quovadis schreef:@1207: ik zou niet liever hebben dat ze testen op scholen en daarnaar handelen. Indien besmettingen tijdelijk sluiten en afstandsonderwijs is geen enkel probleem. Wel heb ik een probleem met scholen gewoon dicht te gooien zoals Ccatalyst al over bezig is sinds mei.
De maatregelen die men nu neemt zijn net om de scholen open te kunnen houden en telewerken mogelijk te maken zonder al te veel aan de economie te zitten. Als je redeneert dat scholen een broedhaard zijn, dan moet je ook openbaar vervoer verbieden :idea:
Als je de -14 jarige naar school stuurt, dan kan je thuis op een normale manier aan telewerken doen.
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”