Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Forumregels
1. De gedragsregels zijn ook hier van toepassing. We verwachten van iedereen in de eerste plaats respect voor de andere users
2. Er zal hier veel minder moderatie gebeuren op inhoud, maar wel meer moderatie op users. Dit betekent concreet dat we discussies in principe niet zullen afsluiten, users die geen zin hebben om de discussie verder te zetten, worden aangemoedigd om zelf de discussie te stoppen / negeren. Dit kan tot iets fellere discussie leiden, maar altijd met respect voor de mede-users!
Daar tegenover staat dat we users kunnen de toegang ontnemen uit dit subforum indien ze het naar ons afwegen te bont maken. Dit kan tijdelijk, dan wel definitief zijn en dit zal zonder enige verantwoording gebeuren
3. Indien u liever de topics uit dit forum niet ziet in de lijst van nieuwe posts, wordt dan lid van de groep "Opt out maatschappelijke uitdagingen in new posts" via deze link: ucp.php?i=167
4. Dit subforum mag op geen enkele manier een platform worden voor militanten / om duidelijk politiek te voeren. Userbase is en blijft een onafhankelijk forum met een duidelijke focus op technische onderwerpen
Plaats reactie
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

ddd schreef:Graag ook oplossingen..
6j en consequent overal

in duitsland is de opflakkering na begin schooljaar bijlange niet zo hevig als hier
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

De dubbele moraliteit is er ook nog steeds. Horeca dicht, en sociaal weefsel en grondrechten aangetast. Behalve als het gaat om de consensus die men denkt te maken met het virus als het gaat over het doordraaien van economie en maatschappij.

Alleen, virussen maken geen consensus. Het is tot aan het criminele toe om dat als overheid nog altijd te willen verkopen aan de bevolking.

*De scholen open, oh ja, de mensen moeten gaan werken.
*Uniefs en hoge scholen open, en het hele studentenleven dat er aan gekoppeld is
*En kruip maar op overvolle bussen om naar het werk te geraken.
*Ah maar op het werk kan je niet besmet raken. De realiteit vertelt ons wel een heel ander verhaal.

Ondertussen laat de overheid na om aan een efficiënte contactopsporing te doen en de momenten en plaatsen van besmettingen in kaart te brengen. We weten gewoonweg niet wat het virus globaal gezien doet op de werkvloer en in de scholen. Er is geen enkel bewijs dat zegt dat er geen of weinig besmettingen zijn daar. En mensen worden letterlijk ontmoedigd om zich noodzakelijk te isoleren.

Nogmaals, virussen maken geen consensus. Met niks en niemand.
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

Volledig eens Petrol, dus daarom de huidige maatregelen om contacten maximaal beperken: horeca toe (ook voor studenten), thuiswerken verplicht waar kan. Van mij mocht men nog veel verder gaan, hobbies bv.

De beste (niet haalbare) oplossing is, allemaal 14 dagen niet buiten komen, en het virus is vanzelf weg. En dan ook grenzen toe natuurlijk.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8272
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 526 keer
Recent bedankt: 12 keer

ddd schreef: De beste (niet haalbare) oplossing is, allemaal 14 dagen niet buiten komen, en het virus is vanzelf weg. En dan ook grenzen toe natuurlijk.
14 dagen dicht is nog het makkelijkste, iets dat zelfs onze politici kunnen, en is iets dat je perfect zou kunnen organiseren als je het op tijd laat weten. Doe het in een koude en donkere periode. Begin januari oid, na de feestelijkheden. Verleng de kerstvakantie met 2 weken, die 2 weken (4 januari-18 januari) zijn dan de algemene lockdown en niemand buiten tenzij via een gecontroleerd schema voor boodschappen en medicijnen. Voorzie een deal met Disney+/Netflix dat ze in die 2 weken gratis open staan. Voorzie een deal met Amazon en deel vouchers uit voor hun goedkope TV-stick. Voorzie elke werkdag educatieve programma's voor verschullende leeftijden. Verbied Telenet en co van de "telemeter" toe te passen in die periode. Organiseer "de warmste week" in die periode, uiteraard op een coronaveilige manier met inbellen.

Het moeilijke is de nazorg achteraf en het op tijd blussen van de brandjes. Daarvoor zijn onze politici dan weer niet capabel.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

En dan ook grenzen toe natuurlijk.
Dat lukt misschien in China, maar bij de Belgen ??
14 dagen dicht is nog het makkelijkste, iets dat zelfs onze politici kunnen, en is iets dat je perfect zou kunnen organiseren als je het op tijd laat weten. Doe het in een koude en donkere periode. Begin januari oid, na de feestelijkheden. Verleng de kerstvakantie met 2 weken, die 2 weken zijn dan de algemene lockdown en niemand buiten tenzij via een gecontroleerd schema voor boodschappen en medicijnen.
Je vergeet even de singles en de één ouder gezinnen. En de kinderen die in de vorige lockdown nog in de tuin konden spelen, moeten nu maar een maandje op hun kamer blijven? Dan worden ze allemaal gek, inclusief de ouders.
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5081
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 5 keer

+ 2 weken is soms niet genoeg omdat er zieken zijn die nog steeds besmettelijk zullen zijn na die 2 weken.

En idd zoals phil zegt ik denk niet dat dit in dit land zal lukken.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8272
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 526 keer
Recent bedankt: 12 keer

phil48 schreef: Je vergeet even de singles en de één ouder gezinnen. En de kinderen die in de vorige lockdown nog in de tuin konden spelen, moeten nu maar een maandje op hun kamer blijven? Dan worden ze allemaal gek, inclusief de ouders.
Iedereen moet een inspanning doen. We kunnen dat "gek worden" beheersen door de initiatieven die ik opgelijst heb, van de warmste week tot het opschorten van telemeters en free-to-air van D+, Netflix, Prime Sports, een educatief aanbod en wat nog. Door het ook kort na de feesten in te plannen zou er sociaal wat marge aanwezig moeten zijn. Van sociaal leven op slot tot het zomeruur terug is worden we ook gek, als in dat we dat toch weer aan onze laars gaan lappen met alle gevolgen vandien.

Economische schade is er sowieso, en ik heb liever de korte pijn dan de lange pijn.

Dat gezegd zijnde, ik sluit me aan bij de consensus dat het niet zal lukken. Niet omwille van die lockdown, wel de nazorg.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

CCatalyst schreef: Dat gezegd zijnde, ik sluit me aan bij de consensus dat het niet zal lukken. Niet omwille van die lockdown, wel de nazorg.
als je ub's diagram ziet op de vorige pagina dan denk ik dat sluiten horeca simpelweg volstrekt nutteloos is voor de golf
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2625
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer
Bedankt: 94 keer

1207 schreef:
Ordon schreef: En ja, allicht komt er straks weer een "verlichte" geest de boel afbranden met argumenten naast de kwestie (zoals mensenrechten, etc) om het behaalde resultaat, in meerdere landen, toch maar niet naar waarde te willen schatten.
het is een feit dat communistische staten en dictaturen Corona vele beter aanpakken

China heeft nauwelijks doden, N-Korea zit volgens mij ngo altijd maar aan 1 besmetting, Rusland heeft na 5 maand al een vaccin, Turkije en Witrussen zijn quasi coronavrij en over Cuba hoort ge ook niets.
In Aziatische dictaturen sterft af en te eens iemand aan longcomplicaties, paar maand geleden nog een ex-leider vd khmer, maar uiteraard is dat nooit corona

Van mij moogt ge naar N-Korea verhuizen en u daar veiliger voelen :)
Met een avondklok over het ganse Belgisch grondgebied voel jij je allicht ook véél beter. :lol: :lol:
Grondwettelijke rechten. Iemand?

En overdag allicht ook veel veiliger aangezien de Belgische beleidslieden het zo voortreffelijk aanpakken (quod non). 8)
9livesuni
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1104
Lid geworden op: 25 jun 2012, 17:31
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 85 keer

Ordon schreef: Grondwettelijke rechten.


Ge gaat er ver mee komen met het verdedigen van al die verworvenheden.

Hier is een mondmasker ondraaglijk om te dragen, het gezin onuitstaanbaar en vooral de vreemdeling een probleem.

Geen idee wat het constant bevredigen van het invidu kost maar het zal blijven aanslepen zolang men niet de daadkracht heeft van de chinezen.

En de kost van de complete lockdown kunnen de meesten gerust zelf dragen.
Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3872
Lid geworden op: 23 feb 2010, 21:03
Uitgedeelde bedankjes: 217 keer
Bedankt: 315 keer

1207 schreef:
CCatalyst schreef: Dat gezegd zijnde, ik sluit me aan bij de consensus dat het niet zal lukken. Niet omwille van die lockdown, wel de nazorg.
als je ub's diagram ziet op de vorige pagina dan denk ik dat sluiten horeca simpelweg volstrekt nutteloos is voor de golf
Dat kan zijn, maar als de cijfers nu gaan dalen, dan is het niet nutteloos geweest. Al bij al ben ik geen specialist op gebied van pandemie, en. Ik denk weinig UB-ers; maar ik zie liever jeugd naar de school gaan, ipv op café zitten; Als de -18 jarige op het school zijn, dan kunnen de ouders ook gemakkelijker aan telewerk doen en los je ook het probleem op het openbaar vervoer op. Kwestie van de cirkel te doorbreken.
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2970
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 165 keer
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 1 keer

petrol242 schreef: *Ah maar op het werk kan je niet besmet raken.
Inderdaad, als je de maatregelen consequent toepast is de kans om op het werk besmet te raken verwaarloosbaar klein.
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2625
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer
Bedankt: 94 keer

9livesuni schreef:
Ordon schreef: Grondwettelijke rechten.


Ge gaat er ver mee komen met het verdedigen van al die verworvenheden.

Hier is een mondmasker ondraaglijk om te dragen, het gezin onuitstaanbaar en vooral de vreemdeling een probleem.

Geen idee wat het constant bevredigen van het invidu kost maar het zal blijven aanslepen zolang men niet de daadkracht heeft van de chinezen.

En de kost van de complete lockdown kunnen de meesten gerust zelf dragen.
De Chinezen ligt voor velen, als voorbeeld van aanpak, wat moeilijk.
Ze slagen er niet in de kern van de aanpak gescheiden te houden van andere facetten.

Nieuw-Zeeland is allicht een beter, minder beladen, voorbeeld.
Nieuw-Zeeland speelt ook zéér kort op de bal bij een nieuwe uitbraak.
En, ja, dat werkt.

Aanmodderen zoals in België werkt duidelijk niet.
Dat is een feit.
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

Laat me niet lachen,
België 383 mensen per vierkante km Nieuw-Zeeland 18 mensen per vierkante km
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2625
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer
Bedankt: 94 keer

Ook in de steden hoor iceke.
Misschien helpt een iets minder pessimistisch gedachtengoed...
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

mailracer schreef: Dat kan zijn, maar als de cijfers nu gaan dalen,
hopelijk, maar ik het blijft vervelend dat we nog steeds blind varen. feit blijft dat na de opening vd horeca de besmettingen niet zijn toegenomen, voor zover dat diagram correct is (waar ik vanuit ga).
ok, iedereen kent de extreme voorbeelden vd oeverpoort maar het gros is ok. De brasserie, de Sterrenrestaurants en de tea-room zijn vandaag safe, ik zie geen reden om die te sluiten. Zeker niet als je nergens een harde aanwijzing hebt dat de besmettingen daar zouden zitten. Er zullen besmettingen zijn maar 10 000 op 2 weken terwijl ze al sinds mei open zijn?
als de opening geen stijging veroorzaakte zou ik niet weten waarom een sluiting nu plots voor een ommekeer/daling zal zorgen
ik zie liever jeugd naar de school gaan, ipv op café zitten;
ik ben toch bevreesd voor de jeugd
1,2 à 1,5 miljoen die dagelijks quasi zonder maatregelen samenhokken, de helft moet blijkbaar geen mondmasker dragen en 99% van hen die het virus binnenkrijgen worden niet ziek en hebben nergens last van.
Als van die groep dan eentje op de intensieve belandt dan impliceert dat mi toch dat er bijzonder veel van die gasten besmet zijn.

men doet alsof men ergens na een onderhandeling tot een compromis en consensus is gekomen met dat virus.
ik snap uw economische redenering maar da virus houdt daar echt geen rekening mee hé.

onlangs iemand hier met een besmette vrouw maar die vrouw moest gaan werken als ze niet ziek was. Vandaag het zorgbedrijf in eht nieuws. in 1 rusthuis 44 vd 80 bewoners besmet en ondertussen 2 dood. De economische logica vh zorgbedrijf snap ik maar het virus zegt dank u als ge besmette werknemers de rusthuizen in stuurt.
Laatst gewijzigd door 1207 17 okt 2020, 18:53, in totaal 4 gewijzigd.
Zandmen
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 10 okt 2020, 18:23
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 1 keer

Zucht

https://www.demorgen.be/nieuws/huisarts ... ~be3927d9/

Kunnen alle covid ontkenners zich melden bij dokter L Ghyselinck te Kruisem
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

1207 schreef:De economische logica vh zorgbedrijf snap ik maar het virus zegt dank u als ge besmette werknemers de rusthuizen in stuurt.
Misschien is het iets minder simplistisch dan dat je het voorstelt, want ik denk niet dat die directie bewust zieke verzorgsters het rusthuis instuurt. Wellicht was het kiezen tussen "dat" en op halve kracht werken, waardoor de 88 bewoners quasi geen verzorging meer kregen.

Wat besmet op het werk betreft, Nederland geeft wel cijfers vrij van de "waar".

70 procent wordt in huiselijke kring besmet door een huisgenoot, op het werk worden 13 procent besmettingen genoteerd.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

phil48 schreef: Misschien is het iets minder simplistisch dan dat je het voorstelt, want ik denk niet dat die directie bewust zieke verzorgsters het rusthuis instuurt. Wellicht was het kiezen tussen "dat" en op halve kracht werken, waardoor de 88 bewoners quasi geen verzorging meer kregen.
.
bewust doen bedrijven dat niet, geen verwijt maar al die dingen helpen niet tegen da virus
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

duizend schreef: Inderdaad, als je de maatregelen consequent toepast is de kans om op het werk besmet te raken verwaarloosbaar klein.
Niet alle werkgevers zijn in orde met hun werkvloer, en vooral gaan er een aantal heel slecht om als het toch tot besmetting komt, of als werknemers in contact zijn geweest met covid-19 patiënten. Steevast gaat het dan om een "laag risico" contact en is de eerste bekommernis de continuïteit van het bedrijf. De verantwoordelijkheid die daar ligt wordt enorm onderschat. Of mensen die gedwongen worden om verlof op te nemen, of financieel verlies lijden door een quarantaine en niet durven doorgeven dat ze eigenlijk een risico vormen, met alle gevolgen van dien.

Gezien we in België de besmettingen totaal niet in kaart brengen heb je ook geen flauw benul van de besmettingen op het werk. Ik weet wel wat ik op de werkvloer zie en dat de besmettingen aan het doorsijpelen zijn, ook in de bedrijven waar de kans kleiner zou zijn.

In het buitenland zien we die opsporing wel en daar is na de thuissituatie, de werkvloer de tweede belangrijkste plek van besmetting. Mijn echtgenote is in ieder geval in een broeihaard in een dienstencentrum (Zorgbedrijf!) besmet geraakt. Zij kwam buiten haar werk niet de deur uit en in het gezin zijn we allemaal negatief getest na haar positieve test. Dus kan je de rekening snel maken.

Op een bureel of via telewerk is het iets gemakkelijker. Maar in de zorg, op de industriële werkvloer, vleesfabriek (Westvlees), bierbrouwerij (Inbev), Doel (26! besmettingen), op weg naar het werk in overvol openbaar vervoer, op de bouwwerf,... ligt het wel iets anders.
phil48 schreef:70 procent wordt in huiselijke kring besmet door een huisgenoot, op het werk worden 13 procent besmettingen genoteerd.
Dat zijn de cijfers. Maar die 13% neemt zijn besmetting dus mee in de huislijke en vertrouwde kring, als een trojaans paard.

De kans is even groot op de werkvloer als in eender welke andere omgeving buiten de vertrouwde bubbel waar mensen bij elkaar komen.
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2970
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 165 keer
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 1 keer

Neen, de kans op de werkvloer is zeer klein, als men de regels volgt.
Nederlandse cijfers zijn duidelijk.
Het is dus omgekeerd.
De thuisbesmetting wordt meegenomen naar het werk ...

Een werkplek waar men de regels volgt is de veiligste plek op aarde qua Corona.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8272
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 526 keer
Recent bedankt: 12 keer

duizend schreef: Een werkplek waar men de regels volgt is de veiligste plek op aarde qua Corona.
Tenzij de ventilering het virus duchtig rond transporteert omdat de baas verse lucht aanvoeren te duur vindt. Dan is zelfs 1.5m waardeloos.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

duizend schreef:Neen, de kans op de werkvloer is zeer klein, als men de regels volgt..
als men dat consequent doet en bv bij elk symptoom en/of positieve test thuis blijft, da's de regel, dan zitten we binnen de 14 dagen in een lockdown 2.0
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5081
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 5 keer

Ik merk laatste tijd dat ik nogal veel van men neus last heb(niesbuien en snotternuis) maar dat kan geen symptoom zijn van covid(geen enkel ander syptoom)
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2970
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 165 keer
Bedankt: 266 keer
Recent bedankt: 1 keer

1207 schreef: als men dat consequent doet en bv bij elk symptoom en/of positieve test thuis blijft, da's de regel, dan zitten we binnen de 14 dagen in een lockdown 2.0
Als je positief test en gaat werken... :bang:
Tja... Dan is het bij jouw op het werk inderdaad hopeloos.
Gebruikersavatar
NuKeM
Administrator
Administrator
Berichten: 5494
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 234 keer
Recent bedankt: 4 keer

Hoe zit het eigenlijk met de sensitiviteit en specificiteit van de door onze labo’s gebruikte tests? Mijn test deze week spreekt van een “RT-qPCR” test, die van enkele maanden daarvoor enkel van “PCR”.
De enige (recente) sensitiviteit cijfers die ik snel heb kunnen vinden zitten in de 98%. Aangezien ik mij nog slecht voel (nog steeds symptomen heb) zou het dus kunnen dat mijn test vals negatief was (op den duur begin je dat te denken, al is de kans klein, nu blijkbaar toch niet zo klein).
Als die 98% klopt en je zet dat uit op het aantal dagelijkse tests, dan zijn er dus best wel wat mensen die vals negatief testen (met de nodige risico’s daaraan verbonden).
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

duizend schreef:Neen, de kans op de werkvloer is zeer klein, als men de regels volgt.
De kans op het werk is klein, de kans op school is klein, van de horeca heeft men geen bewijs, ... kortweg, we weten niet echt vanwaar het vandaan komt (wat ik ook vaak hoor van mensen die besmet zijn, ze weten gewoon niet waar).

Ik dacht dat er ook geen cijfers van bestonden... ondanks het contact onderzoek.
9livesuni
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1104
Lid geworden op: 25 jun 2012, 17:31
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 85 keer

DarkV schreef: (wat ik ook vaak hoor van mensen die besmet zijn, ze weten gewoon niet waar
Dat ge van bij HIV soms goed kan gokken is een ding, een griepje lijkt me toch al moeilijker.

Het zou tot nauwe contacten te herleiden zijn, maar die zijn er veel voor de meeste op een dag. Wie dat er me tegenwoordig allemaal in den draai houdt omdat ze zich zo graag een klapke doen in tijden dat ge niet echt wil socializen
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

DarkV schreef: ondanks het contact onderzoek.
er is geen contactonderzoek

net het verhaal vd journalist gelezen
ik heb hetzelfde gemerkt
mijn naam werd doorgegeven dus ik kreeg telefoon en namen van collega's gaf hij niet door, die mensen werden dus gerust gelaten.

das ni serieus hé
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2625
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer
Bedankt: 94 keer

phil48 schreef:Wat besmet op het werk betreft, Nederland geeft wel cijfers vrij van de "waar".

70 procent wordt in huiselijke kring besmet door een huisgenoot, op het werk worden 13 procent besmettingen genoteerd.
Als, en ik schrijf ALS, deze getallen juist zouden zijn dan heeft het zeer weinig nut om de cafés en de restaurants te sluiten.
Het heeft dan ook zeer weinig nut om alle culturele evenementen te verbieden.

Want AL de andere factoren in onze maatschappij zouden dan slechts tesamen voor 30% van de besmettingen verantwoordelijk zijn?

Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat de besmettingen op café in gezinsverband, besmettingen op restaurant in gezinsverband, besmettingen op culturele evenementen in gezinsverband etc in de korf van 70% zijn terecht gekomen.

Uiteraard willen werkgevers hun aandeel ook geminimaliseerd zien.

Uiteraard willen scholen hun aandeel geminimaliseerd zien.

Uiteraard wil iedere belanghebbende sector zijn aandeel geminimaliseerd zien...
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

Trouwens als de besmettingen voornamelijk in huiselijke kring gebeuren... wie brengt het dan mee naar huis en waar haalt die het vandaan ?
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

Ordon schreef: Als, en ik schrijf ALS, deze getallen juist zouden zijn dan heeft het zeer weinig nut om de cafés en de restaurants te sluiten.
Het heeft dan ook zeer weinig nut om alle culturele evenementen te verbieden.

In Duitsland komen ze aan gelijkaardige cijfers. Natuurlijk (ik dacht dat het op Op1 was, Nederlands praatprogramma) werd erbij gezegd dat je dat mee naar huis brengt van café en eetgelegenheden, waar je geen mondkapjes draagt en met vrienden samen zit.

Daarom hebben ze in Nederland de horeca gesloten.

@NuKem

Dat is wat tijdens de zogezegde 2de golf in de zomer gebeurde. Blijkbaar blijft ook het "dode" virus nog tot drie maand in je lichaam en de helft van de positieve gevallen toen waren eigenlijk false positives, ze konden niemand meer besmetten - maar testen toch positief.
Pengu
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 810
Lid geworden op: 28 sep 2003, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer
Bedankt: 39 keer
Recent bedankt: 1 keer

Zandmen schreef:Zucht

https://www.demorgen.be/nieuws/huisarts ... ~be3927d9/

Kunnen alle covid ontkenners zich melden bij dokter L Ghyselinck te Kruisem
Heel erg spijtig voor de dokter die nu door de dood wordt bedreigd en dat daardoor zijn carrière om zeep is. Maar hij heeft het enkel en alleen aan zichzelf te danken. De egoïst dat hij is. Hij komt in contact met heel veel mensen waarvan een significant deel een risicopatiënt kan zijn, of familie zijn van een risicopatiënt. Deze mens zal hopelijk een verbod krijgen om ooit nog zijn beroep te mogen uitoefenen. En ik hoop dat hij daarbovenop nog een celstraf krijgt om een boorbeeld te stellen naar de hele bevolking om de verantwoordelijkheid op te nemen.

Het is jammer dat de horeca opnieuw moet sluiten. Maar zoals ik de mensen nu bezig hoor is het enkel om zichzelf te doen. Mijn zaak, ik dit, ik dat. Egoïstische kutmaatschappij. Tijd om misschien eens nieuwe regels en wetten op te stellen die en meerwaarde bieden voor de mens als levend wezen dat veel meer waard is dan al die horeca samen. Spuugzat ben ik die egotripperij en het zou een meerwaarde zijn voor mens, dier en planeet als we van dit soort individuen verlost zijn.
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2625
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer
Bedankt: 94 keer

Juist DarkV,

De cijfermanipulatie is volop in gang gezet.
De huiselijk kring sputtert niet tegen.
In tegenstelling tot al de andere sectoren "die het niet geweest willen zijn".
Al de andere sectoren verrichten linksom of rechtsom lobbywerk.
Pengu schreef:Het is jammer dat de horeca opnieuw moet sluiten. Maar zoals ik de mensen nu bezig hoor is het enkel om zichzelf te doen. Mijn zaak, ik dit, ik dat. Egoïstische kutmaatschappij.
Zo eenvoudig is het niet.
Vele ondernemers kijken tegen een faillissement aan!
Dat is echt niet niks hoor.
Erger, het wordt door de overheid boven deze mensen hun hoofden beslist.

"Gij gaat failliet. Uw buurman niet. En nu graag slikken EN zwijgen."

Maak het maar mee...
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

Misschien toch een beetje relativeren.

Ook in pre corona tijden gingen veel zaken failliet, meestal in de horeca (behalve in 2019, toen was de bouw de zwaarst getroffen sector).

Aantal faillissementen in ons land piekte in 2019

Binnen het Vlaams Gewest steeg het aantal faillissementen vorig jaar met 16 procent (5.763 faillissementen in 2019, 794 meer dan in 2018) en in het Waals Gewest steeg het aantal faillissementen met 12,5 procent (2.932 faillissementen in 2019, 326 meer dan in 2018).

In het Brussels Gewest daalde het aantal faillissementen juist licht met bijna 1 procent (3.012 faillissementen in 2019, 28 minder dan in 2018). Van den Broele benadrukt wel dat Brussel in 2018 een bijzonder sterke stijging kende.


In tegenstelling tot andere jaren leverde in 2019 niet de horeca maar wel de bouwnijverheid het grootste aantal faillissementen. De bouw kende een absoluut recordaantal van 2.086 faillissementsuitspraken, een toename met 7,5 procent.

De horeca volgde op de tweede plaats met 2.072 faillissementsuitspraken (+3,7 procent), de transportsector was derde met 521 uitspraken.


Bron: De Standaard, 6.01.2020
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2625
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 50 keer
Bedankt: 94 keer

phil48 schreef:Misschien toch een beetje relativeren.

Ook in pre corona tijden gingen veel zaken failliet, meestal in de horeca (behalve in 2019, toen was de bouw de zwaarst getroffen sector).
't Ja, je kan alles kapot relativeren natuurlijk...
[u]16 juni 2020[/u]: Bart Haeck schreef:Bedrijfsdata-expert Graydon verwacht dat het aantal faillissementen verdrievoudigt tot vervijfvoudigt. De coronacrisis kan de komende maanden en jaren tot 50.000 faillissementen leiden, zegt Eric Van den Broele, senior manager onderzoek en ontwikkeling bij Graydon.
Bron: De Tijd

Dat was de inschatting in juni 2020 na de eerste golf!

Maak de rekening ook maar eens op menselijk gebied...
Goed begonnen, goed bezig en dan "pats-boem": einde verhaal.
Jaren in de schulden leven voor een behoorlijk groot aantal ondernemers, hun gezinnen, hun werknemers!
Ja, ook hun werknemers die financieel afhankelijk zijn/waren (loon!) van de gefailleerde.
Niet alles laat zich herleiden tot getallen hoor.

Lees de eerste berichten in deze thread er maar eens op na hoe sommige mensen het toen gigantisch overdreven vonden om op dat ogenblik zware inspanningen te leveren.
Hoe men de signalen betreffende de ernst van deze pandemie straal negeerde én bleef negeren.
Zelfs nu zijn er nog velen die geloven dat het binnen enkele maanden "wel terug normaal zal zijn".
Er zal dan toch groot wonder dienen te gebeuren mijn inziens.
Maggie De Block: "Het is maar een griepje..."
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

En ondertussen worden in Duitsland de maatregelen 1 na 1 teruggefloten door het gerecht.
Ik vraag me af waarop ze hier wachten.
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6350
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1287 keer
Bedankt: 486 keer
Recent bedankt: 2 keer

Zandmen schreef: Kunnen alle covid ontkenners zich melden bij dokter L Ghyselinck te Kruisem
Bemerk het woord ‘mogelijk’ in de titel. De titel is nogal suggestief, ook in andere kranten. De feiten zijn enkel dat een bepaalde arts het blijkbaar onnodig achtte van in zijn praktijk een mondmasker te dragen en hij nu zelf blijkbaar besmet is. Hoeveel van die 100+ patiënten hij hierbij besmet heeft, zal nog moeten blijken.
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer
Bedankt: 37 keer

Ordon schreef:Grondwettelijke rechten. Iemand?
Ik had toch liever gezien dat het vivaldi kliekske een samenscholingsverbod zou afkondigen voor die nachtelijke uren.
Maar neen, het is makkelijker en vooral goedkoper in extra prestaties bij de veiligheidsdiensten, om maar meteen de grondwetten met de voeten te treden en zoals de Duitse bezetter destijds een avondklok in te stellen.
Er is schijnbaar draagvlak gekomen bij de bevolking sedert dat gouverneurke in Antwerpen dit heeft doorgevoerd en dat hebben de nieuwe excellenties ook opgemerkt.
Een jaar geleden achtte ik dit soort van maatregelen nauwelijks nog denkbaar, nu vraag ik me af wat we nog op ons bord gaan krijgen in deze nep-democratie en nep-regering.
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Cathy Berx' recentste streven: Het actief opsporen van superverspreiders. Men moet die lui naar Japans voorbeeld verplicht isoleren in een hotel, vindt Cathy doodleuk.
En nog iets wat je niet meteen gaat vinden in de regimepers (eigenlijk alles wat onder DPG resorteert):

Enkele Franse (oud-)ministers kregen donderdag de politie over de vloer. Er zijn klachten dat ze te laat in actie zijn geschoten en slecht hebben gehandeld om de coronacrisis te lijf te gaan.
https://www.tijd.be/dossiers/coronaviru ... 58146.html
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”