Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Forumregels
1. De gedragsregels zijn ook hier van toepassing. We verwachten van iedereen in de eerste plaats respect voor de andere users
2. Er zal hier veel minder moderatie gebeuren op inhoud, maar wel meer moderatie op users. Dit betekent concreet dat we discussies in principe niet zullen afsluiten, users die geen zin hebben om de discussie verder te zetten, worden aangemoedigd om zelf de discussie te stoppen / negeren. Dit kan tot iets fellere discussie leiden, maar altijd met respect voor de mede-users!
Daar tegenover staat dat we users kunnen de toegang ontnemen uit dit subforum indien ze het naar ons afwegen te bont maken. Dit kan tijdelijk, dan wel definitief zijn en dit zal zonder enige verantwoording gebeuren
3. Indien u liever de topics uit dit forum niet ziet in de lijst van nieuwe posts, wordt dan lid van de groep "Opt out maatschappelijke uitdagingen in new posts" via deze link: ucp.php?i=167
4. Dit subforum mag op geen enkele manier een platform worden voor militanten / om duidelijk politiek te voeren. Userbase is en blijft een onafhankelijk forum met een duidelijke focus op technische onderwerpen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

@ub4b
Je noemt hier wel een aantal tegenstrijdige dingen in 1 adem. Fact Check? Pers?
Ja, de cijfers zullen maar een deel van het beeld geven. En er zullen ongetwijfeld gevallen door de mazen van het net glippen. Zowel in de opgaande als de neergaande richting. Hoewel ik mijn twijfels heb over het facebookverhaal. Ik vermoed hier een negatieve bevestiging. Nabestaanden worden normaliter niet op de hoogte gebracht of hun dierbare wel dan niet in de cijfers worden opgenomen. Maar ik ben wel nieuwsgierig naar de achtergrond.

Wat betreft de sterftecijfers van de laatste opstoot (ik noem het bewust geen tweede golf) die zullen wat accurater worden de komende weken. Wil je echt de hittegolf als mededader beschouwen zullen we de oversterfte moeten vergelijken met vorige warme periodes. Het is uiteindelijk en/en en niet en/of.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

petrol

waarom zijn de sterftecijfers in rusthuizen belangrijk?
of die nu volgende week of binnen een half jaar sterven, binnen 3j zijn ze, gemiddeld gezien, overleden.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

Da's geen 3 jaar.

In het NB stond eind vorig jaar (voor corona) een reeks over de kwaliteit en problemen enz van WZC.

Daar stond in dat een bewoner gemiddeld 18 maand in een WZC blijft voor hij of zij overlijdt.

En véél bejaarden (waren getuigenissen in de media) zouden nog liever corona krijgen dan hun kleinkinderen/kinderen 6 maand niet zien. Er waren gevallen waar de man of vrouw nog thuis woonde en hun partner in een WZC en ze hem of haar heel de tijd vande lockdown niet mocht zien.

Dat was onmenselijk.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

Hier baal ik nog meer van. Lagarde heeft destijds het economisch systeem proberen resetten, is niet gelukt (google Lagarde reset), maar nu hebben de NWO globalisten het ideale vehikel om hun plannen uit te rollen: COVID-19 the great reset.

Boek geschreven o.a. door Klaus Schwab, founder and executive Chairman of the World Economic Forum



Zeker een aanrader om te weten wat ze achter de schermen van plan zijn, want die info ga je niet op TV of op HLN zien passeren, maar zij die aan de touwtjes trekken steken niet veel weg.
woutervh
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2322
Lid geworden op: 09 mei 2007, 11:44
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 183 keer
Recent bedankt: 1 keer

Fascinerend hoe jullie gewoon blijven weg en weer gaan :-)

Feit is, er is corona, maar begin me toch ook wat vragen te stellen bij de aanpak.
We zijn net een weekendje naar zee geweest, en het is gewoon onnozel dat je op de dijk verplicht bent een mondmasker te dragen. De dijk is lang en breed. Als je een wandelingetje maakt op een rustig stuk, moet het al lukken dat er iemand binnen de 10meter loopt. Los van binnen de 1.5m. Gezonde zeelucht zeggen ze dan... Nochtans ben ik een grote voorstander van mondmaskers in de winkel, op café, op het werk, eigenlijk overal waar mensen samenhokken. Ik draag het dan ook al veel langer dan verplicht, maar het moet wel serieus blijven. En door het feit dat je er ook niet mag fietsen, moesten we onze fietstochtjes met 2 kleine kinderen die zelf fietsen en een baby in de fietskar gaan verleggen naar veel drukkere straten.

Op vakantie zijn wij naar Nederland geweest. Daar lachen ze u zelfs uit met zo'n mondmasker. Terrassen zitten gezellig vol, enz... Er is wel overal handgel en afstand houden wordt aanbevolen. Toch lijkt het er zoveel dramatischer niet te gaan.
Waarom kan Europa eigenlijk geen eenduidig telsysteem voorzien? Zodat tenminste landen en aanpak eenduidig met elkaar kunnen vergeleken worden en we van elkaar kunnen leren?

Uiteindelijk zijn virologen specialisten, maar ook vakidioten. Liefst zouden ze geen nauwe contacten meer zien want er zou wel eens een virusje kunnen overspringen. Maar er moet ook levenskwaliteit zijn. Je kunt een huis laten ontwerpen door een ingenieur. Het zal stevig en functioneel zijn, maar zal er niet uitzien. Daarvoor heb je verschillende insteken nodig. Mode, interieurarchitect, tuinaanlegger, ... Zodat alles wat "blend".
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

1207 schreef:petrol

waarom zijn de sterftecijfers in rusthuizen belangrijk?
Omdat alle sterfecijfers belangrijk zijn. Maar nogmaals, als je eens wist hoeveel mensen daar een wrede langdurige en onmenselijke dood zijn gestorven... schrijnend. En inderdaad phil48, de opsluiting van die mensen is barbaars.
Het verbaast me nog steeds hoe onbelangrijk een mensenleven voor sommigen is zowel naar kwaliteit als levensverwachting. Maar jullie weten nu wel hoe ik over WZC denk...

@woutervh : Metaforen gaan in deze niet op. Feit is wel dat mensen uit elkaar houden nog steeds de belangrijkste maatregel is. Maar ik heb zo'n donker bruin vermoeden dat we in de toekomst het virus gaan omarmen en z'n gang laten gaan om op een aantal prioriteiten niet te moeten inboeten.
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

En gelukkig maar, laat ons maar zelf beslissen wat, waar en hoe we leven.
Heel dat "je kan anderen besmetten zonder dat je het zelf weet" verhaal hangt al lang mijn voeten uit.
Alsof ik me verantwoordelijk moet voelen voor een ander zijn gezondheid ? Uiteindelijk beslis je nog altijd zelf of je vandaag of morgen op een volle trein wil gaan zitten naar Blankenberge strand of richting Bareclona trekt voor een citytrip.
Mij niet gelaten,..maar kom me dan ook aub niet vertellen dat ik een mondkapje moet dragen als ik door mijn dorp fiets of wandel
Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2966
Lid geworden op: 14 nov 2008, 08:22
Twitter: KrSi78
Locatie: Brugge
Uitgedeelde bedankjes: 286 keer
Bedankt: 202 keer
Recent bedankt: 6 keer
Contacteer:

iceke schreef:Alsof ik me verantwoordelijk moet voelen voor een ander zijn gezondheid ? Uiteindelijk beslis je nog altijd zelf of je vandaag of morgen op een volle trein wil gaan zitten naar Blankenberge strand of richting Barcelona trekt voor een citytrip.
Waarop is de sociale zekerheid geschoeid? Op solidariteit tussen mensen die het breder hebben en mensen die het minder breed hebben, tussen gezonden en zieken, tussen mensen die kunnen werken en mensen die dat niet kunnen (dus niet: niet willen!).
Een samenleving vorm je... samen, met respect en zorg voor elkaar.

Wat de trein betreft: als het vrijetijdsverkeer/vakantie betreft heb je een punt, maar voor anderen kan dit een noodzakelijke verplaatsing zijn: niet op komen dagen op het werk = ongewettigd afwezig = ontslag.
Computer(k)nul
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

woutervh schreef:We zijn net een weekendje naar zee geweest, en het is gewoon onnozel dat je op de dijk verplicht bent een mondmasker te dragen. De dijk is lang en breed. Als je een wandelingetje maakt op een rustig stuk, moet het al lukken dat er iemand binnen de 10meter loopt. Los van binnen de 1.5m. Gezonde zeelucht zeggen ze dan... Nochtans ben ik een grote voorstander van mondmaskers in de winkel, op café, op het werk, eigenlijk overal waar mensen samenhokken. Ik draag het dan ook al veel langer dan verplicht, maar het moet wel serieus blijven.
Het grote probleem is dat jij en ik vermoedelijk wel weten wanneer een mondmasker aangewezen is (in drukke omgevingen) maar een groot deel van de bevolking niet. Spijtig genoeg gaat men daar wel de richtlijnen op afstemmen zodat je nu overal een mondmasker moet dragen, zelfs op de meest absurde plekken eerst. Het gevolg hiervan is dan weer dat de maatregelen draagkracht verliezen omdat er geen consistentie inzit (ik draag het dus niet als ik ga fietsen/wandelen en er niemand te bespeuren is).
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

Ik denk dat de flikken ook wel orders meegekregen hebben hoe ze dat verbod moeten handhaven...
Ik ging zaterdagavond nog een strandwandeling maken met de dochter & daarvoor moet je dus eerste de dijk over.
Voor dat stukje vertik ik het dus om een masker op te zetten, maar dan zal je natuurlijk altijd zien dat je op 2 flikken botst :angel:
Long story short, ik zij dat ik enkel de dijk overstak en mijn mondmasker bij had, daar maakten ze echt geen probleem van.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

petrol242 schreef: Omdat alle sterfecijfers belangrijk zijn.
ik heb het over de context rusthuis.
daar waar de bewoners gemiddeld bijna 90 zijn en daar gemiddeld 3j overleven/industrieel in leven gehouden worden.
daar lijkt me de levensduur echt volstrekt irrelevant te zijn
je kut toch neit bij elke besmetting een rusthuis elke keer 14 dagen dichtgooien?
Het verbaast me nog steeds hoe onbelangrijk een mensenleven voor sommigen is zowel naar kwaliteit als levensverwachting.
als ik vandaag rond mij hoor.
toch heel veel mensen, vanaf 50, die nog liever doodvallen dan in een rusthuis terecht te komen.
Maar ik heb zo'n donker bruin vermoeden dat we in de toekomst het virus gaan omarmen en z'n gang laten gaan om op een aantal prioriteiten niet te moeten inboeten.
de huidige toestand kun je niet vasthouden.
Dan heb ik het echt niet over het economische luik. bv hoe dit virus ons sociaal verlamd, dat kan echt niet blijven duren
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

iceke schreef:Ik denk dat de flikken ook wel orders meegekregen hebben hoe ze dat verbod moeten handhaven...
Het probleem is dat de politie niet altijd over het nodige IQ beschikt om de geest van de wet te interpreteren :cop:
1207 schreef:ik heb het over de context rusthuis.
daar waar de bewoners gemiddeld bijna 90 zijn en daar gemiddeld 3j overleven/industrieel in leven gehouden worden.
daar lijkt me de levensduur echt volstrekt irrelevant te zijn
Heb je nog grootouders... zo ja mogen we deze dan meteen een spuitje geven zodat we ervan verlost zijn :bang:

Of hoe zou je jezelf voelen als andere over jou gaan beslissen dat je levensduur "verstreken is" ?

Rare wereld, over abortus maken we ons druk en mensen van 80 (want heus niet iedereen in een rusthuis is 90+) schrijven we gewoon af ?
1207 schreef:je kut toch neit bij elke besmetting een rusthuis elke keer 14 dagen dichtgooien?
En wat met scholen... dat kinderen geen verspreiders zijn gaat nog in ons gezicht ontploffen vrees ik.

Maar ook daar zie je waarschijnlijk geen probleem... tot je kinderen je besmetten (het is niet omdat je niet dood gaat aan Covid dat je niet levenslang problemen hebt door de aangerichte schade).
powaq
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 971
Lid geworden op: 16 sep 2008, 11:43
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 63 keer

DarkV schreef:(het is niet omdat je niet dood gaat aan Covid dat je niet levenslang problemen hebt door de aangerichte schade).
Moest men dit eens wat meer uitlichten in de media dan zouden we veel minder problemen hebben met mensen die zich niet aan de regels houden. De lange termijn gevolgen voor veel patiënten zijn rampzalig.
Nu blijft men enkel maar in termen van dood/niet dood spreken.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

DarkV schreef: Heb je nog grootouders... zo ja mogen we deze dan meteen een spuitje geven zodat we ervan verlost zijn :bang:
1 vd 4 had kanker en ik was dolblij dat die van zijn lijdensweg af was
een andere is zwaar dement geworden, Die had ook echt gewoon vroeger mogen sterven naar mijn goesting.
Of hoe zou je jezelf voelen als andere over jou gaan beslissen dat je levensduur "verstreken is" ?
Geef rusthuisbewoners van 85 gewoon de keuze, volle bescherming om niet ziek te worden
Hun kleinkinderen kunnen blijven vastpakken met het risico wel ziek te worden en evtl vroeger te overlijden.
Ik beslis niet hé :)
1207 schreef: Maar ook daar zie je waarschijnlijk geen probleem....
een vaccin zal pas ergens eind volgend jaar beschikbaar zijn voor iedereen, tot dan zul je dus met dat virus moeten leven. wil jij rusthuisbewoners tot dan blijven opsluiten? Ik zou dat redelijk mensonwaardig vinden en daarmee schrijf ik die mensen niet af of pleit ik ervoor om ze nu al een spuitje te geven.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

1207 schreef:naar mijn goesting.
Dat zegt natuurlijk genoeg :roll:
1207 schreef: wil jij rusthuisbewoners tot dan blijven opsluiten? Ik zou dat redelijk mensonwaardig vinden en daarmee schrijf ik die mensen niet af of pleit ik ervoor om ze nu al een spuitje te geven.
Zo komt je opmerking toch over... maar rusthuisbewoners besmetten zichzelf niet hé. Misschien moeten we het personeel eens wat meer verantwoordelijkheidszin bijbrengen want ik vrees dat het daar vaak fout gaat, en daar kan je de rusthuisbewoner moeilijk voor laten opdraaien/opknopen.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

Oei DarkV, dat vind ik een beetje een slag onder de gordel naar het personeel van WZC toe. Al lang voor de uitbraak is het personeel door wanbeleid en besparingen onderbemand, onderbetaald en absoluut niet gesteund in haar opdracht.

Het aantal minuten om iemand te verzorgen werd al voor corona met de chronometer afgeklokt. Wassen, eten geven, naar de pot helpen, pamper vervangen,... En dan kwam ons covietje op de proppen. Personeel zonder het nodige beschermingsmateriaal, zonder medische bijstand en dan pakken ze nog de zuurstoftoestellen af.

@1207 : Ik behoor tot die 50-plussers die absoluut niet in zo een sterfhuis terecht willen komen. Maar we hebben die toegelaten en onze maatschappij is onze ouderen blijkbaar liever kwijt dan rijk. Het zal overal niet zo een vaart lopen hoop ik, maar voor je plezier steken ze je daar niet in weg. Ook niet iedereen kan daar uit weg blijven.
Men blijkt inderdaad de huidige toestand niet te kunnen vasthouden en dat zal zijn gevolgen hebben. Niet iedereen kan van thuis uit werken en de groot industrie heeft nooit stil gelegen. Maar den bubbel van vijf ga je moeten handhaven en dat mombakkes ga je te pas en te onpas moeten opzetten. Maar we kunnen gerust zijn. In de pers zegt men dat het aantal besmettingen aan het afnemen is...
Laatst gewijzigd door petrol242 17 aug 2020, 13:49, in totaal 1 gewijzigd.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

DarkV schreef: Dat zegt natuurlijk genoeg :roll:
eigenlijk niet of weet jij hoe ze eraan toe was?

dit zegt me wel dat levenskwaliteit voor u blijkbaar een veel minder belangrijke rol als voor mij speelt.

Zo komt je opmerking toch over... maar rusthuisbewoners besmetten zichzelf niet hé.
wie besmet zichzelf wel?
Misschien moeten we het personeel eens wat meer verantwoordelijkheidszin bijbrengen want ik vrees dat het daar vaak fout gaat,
die mensen slapen thuis en moeten ook naar den aldi voor eten, ik zou dat niet direct nalatigheid noemen.

petrol
naar aanleiding van dit ken ik mensen die nu hun woning verkopen en nu al gaan uitzien, liefst nieuwbouw, voor een maximaal aanpasbare woning. eentje waar ze op hun 90E nog door het wit gele kruis gewassen kunnen worden als dat nodig zou zijn, Iets ouder als gij maar daar door corona echt mee bezig.

Veel mensen belanden in serviceflats en rusthuizen omdat de eigen woning onbewoonbaar wordt voor hen (obstakels genre trappen en te lastig bad)
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

petrol242 schreef:Oei DarkV, dat vind ik een beetje een slag onder de gordel naar het personeel van WZC toe. Al lang voor de uitbraak is het personeel door wanbeleid en besparingen onderbemand, onderbetaald en absoluut niet gesteund in haar opdracht.
Het was misschien wat kort door de bocht en zonder een doorgedreven contact tracing kan je moeilijk raden naar de bron van de besmetting (welke los staat van de professionele situatie). Trouwens ik ben van mening dat het personeel in een WZC zn' taak uitmuntend en met veel passie doet ondanks de beperkte middelen.
1207 schreef:naar aanleiding van dit ken ik mensen die nu hun woning verkopen en nu al gaan uitzien, liefst nieuwbouw, voor een maximaal aanpasbare woning. eentje waar ze op hun 90E nog door het wit gele kruis gewassen kunnen worden als dat nodig zou zijn, Iets ouder als gij maar daar door corona echt mee bezig
En daar gaan ze dan moederziel alleen wonen zonder enig sociaal contact ?

Los van het feit dat men WZC tegenwoordig runned als een commerciele instelling waar je maximaal winst moet uithalen is het concept op zich helemaal niet fout (en ik ken ouderen die er heel gelukkig waren). Onze maatschappij is namelijk niet gericht op het in huis nemen van je ouders en hier voor te zorgen, in tegenstelling tot andere culturen.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

DarkV schreef: En daar gaan ze dan moederziel alleen wonen zonder enig sociaal contact ?
buren?
DarkV schreef:het concept op zich helemaal niet fout
dat zegt ook niemand
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

1207 schreef:buren?
Eerst en vooral moet je dan buren hebben van ongeveer dezelfde leeftijd (al doe ik hier wel vaker een babbeltje met mij oudere buren), maar vooral moet je nog goed te been zijn (en hier moet je gewoon geluk hebben). Nee, een WZC is heus niet fout... wel hoe we mastodonten dit concept laten uitzuigen op kosten van zowel de bewoners als het personeel.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

ub4b schrijft: ...want die info ga je niet op TV of op HLN zien passeren...

Mw Lagarde heeft niettemin voor het oog van de hele wereld haar geldkoffers opengemaakt om aan te tonen dat daarin 750 miljard € zit, waarvan bijna voor de helft "gratis" geld!? Misschien haar manier om toe te geven dat jarenlange "austerity" politiek vooral onze zorgdiensten heeft ondermijnd :-(
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

DarkV schreef: maar vooral moet je nog goed te been zijn (en hier moet je gewoon geluk hebben).
daarom een aanpasbare woning hé, kunt ge desnoods in de rolstoel nog rondrijden thuis
DarkV schreef: Nee, een WZC is heus niet fout..
[/quote]
met het concept is niets mis maar de geïndustrialiseerde versie zoals we ze hier kennen is compleet fout
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

Covid-19 heeft ons goed duidelijk gemaakt dat onze hele samenleving een "ge-industrialiseerde" versie is :-(
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5755
Lid geworden op: 09 okt 2004, 23:24
Uitgedeelde bedankjes: 536 keer
Bedankt: 347 keer
Recent bedankt: 1 keer

https://business.techpulse.be/nieuws/26 ... app-store/
Nederlandse CoronaMelder verschijnt in Play en App Store :-D
Twitter: https://twitter.com/danielverlaan/status/1295396972589981696
Laatst gewijzigd door satsurfer 17 aug 2020, 19:51, in totaal 1 gewijzigd.
Gebruikersavatar
Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 14441
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1600 keer
Bedankt: 1194 keer
Recent bedankt: 3 keer

Bij velen leeft hier nog het idee dat het een keuze is om naar een wzc te gaan. Vaak is het echter zo dat onze ouderen naar wzc gaan omdat ze zorg nodig hebben. Ofwel vanwege dementie ofwel somatische. Je mag behuis ombouwen wat je wil, als je moeder zwaar dement komt, wat ik echt hoop dat nooit zal gebeuren, dan heb je geen keuze.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

Nog een land waar ze beter even gaan nadenken hoe ze dit moeten aanpakken...

Op maandag heeft het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid de nieuwe dagcijfers bekend gemaakt die in dit geval betrekking hebben op het weekend. Er wordt gesproken over 16.269 nieuwe positief geteste personen sinds vorige week vrijdag waarvan er 1.833 de afgelopen 24 uur zijn getest. Dat is minder dan vorige week vrijdag toen er 2.987 nieuwe positieven bijkwamen.

Het gaat om 1.833 gevallen die de afgelopen 24 uur zijn geregistreerd maar het totaal aantal positief geteste personen steeg van vrijdag op maandag met 16.269 personen (359.082 personen op maandag min 342.813 personen op vrijdag).

Van de 1.833 geregistreerde nieuwe positief geteste personen werden er 389 gemeld in Aragón, 344 in Baskenland, 324 in de Madrid regio, 203 in Andalusië, 129 in Catalonië, 78 op de Canarische Eilanden, 21 in de Valencia regio, 15 in Murcia en 2 op de Balearen eilanden.

De cijfers die HIER (PDF) te downloaden zijn laten zien dat er de afgelopen 14 dagen 59.162 nieuwe corona besmettingen of positieven bij zijn gekomen terwijl dat aantal de afgelopen 7 dagen 32.329 was.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

DarkV schreef:
Het was misschien wat kort door de bocht en zonder een doorgedreven contact tracing kan je moeilijk raden naar de bron van de besmetting (welke los staat van de professionele situatie). Trouwens ik ben van mening dat het personeel in een WZC zn' taak uitmuntend en met veel passie doet ondanks de beperkte middelen.
Spijtig dat er in dit forum geen "bedankt" knop is. Bij deze dit dan maar : :thumbs:
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

petrol242 schreef:Oei DarkV, dat vind ik een beetje een slag onder de gordel naar het personeel van WZC toe. Al lang voor de uitbraak is het personeel door wanbeleid en besparingen onderbemand, onderbetaald en absoluut niet gesteund in haar opdracht.

Het aantal minuten om iemand te verzorgen werd al voor corona met de chronometer afgeklokt. Wassen, eten geven, naar de pot helpen, pamper vervangen,... En dan kwam ons covietje op de proppen. Personeel zonder het nodige beschermingsmateriaal, zonder medische bijstand en dan pakken ze nog de zuurstoftoestellen af.

@1207 : Ik behoor tot die 50-plussers die absoluut niet in zo een sterfhuis terecht willen komen. Maar we hebben die toegelaten en onze maatschappij is onze ouderen blijkbaar liever kwijt dan rijk. Het zal overal niet zo een vaart lopen hoop ik, maar voor je plezier steken ze je daar niet in weg. Ook niet iedereen kan daar uit weg blijven.
Men blijkt inderdaad de huidige toestand niet te kunnen vasthouden en dat zal zijn gevolgen hebben. Niet iedereen kan van thuis uit werken en de groot industrie heeft nooit stil gelegen. Maar den bubbel van vijf ga je moeten handhaven en dat mombakkes ga je te pas en te onpas moeten opzetten. Maar we kunnen gerust zijn. In de pers zegt men dat het aantal besmettingen aan het afnemen is...
Die 18 maand gemiddeld geeft eigenlijk heel goed aan wat het probleem is, we gaan te laat naar het wzc.
Idealiter ga je naar het WZC om in alle comfort van uw oude dag te genieten, in de praktijk is het meestal omdat je echt niet meer voor jezelf kan zorgen.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

Voilà. Zo is dat.

In pre corona tijd kwam ik regelmatig in zo'n wzc voor een familielid van mijn echtgenote.

Really. Met 75 procent van de bewoners kan je zelfs geen deftig praatje meer maken. Sommigen weten zelfs niet waar hun eigen kamer is na de gezamelijke maaltijd.

Anderen liggen hele dagen op hun bed naar tv te staren en moten met álles geholpen worden.

En 90 procent of meer weet zelfs niet welke pillen ze moeten slikken. Die wordrn gewoon voor hun neus neergezet en door het personeel ingelepeld.
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

We filosoferen wel eens dat we op ons xtigste graag in onze slaap zouden gaan...
In de praktijk houden ze ons nog een paar jaar in leven terwijl ons ticketje al lang opgebruikt is.
Dan krijg je idd schrijnende toestanden in de WZC's.
Ligt dat aan het personeel ? Aan het tekort aan middelen? Aan de Porsche van den directeur ?

Verder leven heel veel mensen tegen 200%, die sloef sigaretten en bak duvel verlengen uw kwalitatieve levensjaren niet echt, die 4 marathons per jaar of elke week naar Comme Chez Soi ook niet trouwens.

Maar "de zorg" moet daar natuurlijk bovenstaan & voor alles een oplossing hebben, ook al is er die niet.
Dan krijg je zo'n scheve situatie's als waar we nu inzitten, alles moet wijken om toch maar die laatste dode of "besmetting" te voorkomen.

Het gaat ondertussen al niet meer over zieken maar over besmettingen. Ziek worden doet er ondertussen al niet meer toe :bang:
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

iceke schreef:
Het gaat ondertussen al niet meer over zieken maar over besmettingen. Ziek worden doet er ondertussen al niet meer toe :bang:
Deze week. De corona cijfers. Vier doden ipv twee per dag. Een stijging met vijftig procent. Zei de nieuwslezer met ernstig gezicht.

Komaan zeg. En dat terwijl er in maart april in WZC en op IC aan de lopende band mensen aan corona stierven.
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

Goztow schreef:Bij velen leeft hier nog het idee dat het een keuze is om naar een wzc te gaan. Vaak is het echter zo dat onze ouderen naar wzc gaan omdat ze zorg nodig hebben. Ofwel vanwege dementie ofwel somatische. Je mag behuis ombouwen wat je wil, als je moeder zwaar dement komt, wat ik echt hoop dat nooit zal gebeuren, dan heb je geen keuze.
Het is vaak wel degelijke een keuze, niet altijd gemaakt door de betrokkene zelf trouwens.
En dus kan je als maatschappij, of als "gemeenschap" rond de betrokkene ook andere keuzes maken

https://www.standaard.be/cnt/dmf20200812_97615734 - Het leven eindigt al te vaak waar je niet wilt zijn
‘Is dat nu zo erg?’

Twee recente voorbeelden uit de praktijk. Een ondernemer begon rond zijn tachtigste lichte geheugenproblemen te krijgen. Hij werd geholpen door zijn echtgenote, met wie hij in een villa in een groene wijk woonde. Plots stierf de echtgenote aan een beroerte. De familie – drie kinderen wonen niet veraf, er zijn ook kleinkinderen en achterkleinkinderen – besliste dat het best was dat de man verhuisde naar een woonzorgcentrum. In die vreemde omgeving wordt zijn milde dementie snel erger. Door corona kan hij bovendien weinig mensen zien. Hoe zal zijn laatste levenstijd eruitzien?

Een dame van negentig woonde haar leven lang in een landelijke omgeving en bracht vijf kinderen groot. Toen ze weduwe werd, verhuisde ze naar een appartement in de dorpskern, dicht bij haar familie, die haar geregeld bezoekt. Ze woont alleen, maar is helemaal niet eenzaam. Na een val komt ze in het ziekenhuis terecht. Na enkele dagen moet ze daar weg. De sociale dienst stelt een plaats voor in een voorziening elders in de provincie, de familie stemt in. Het ziet er niet naar uit dat ze nog naar het dorp waar ze heel haar leven heeft gewoond zal terugkeren.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

iceke schreef:Het gaat ondertussen al niet meer over zieken maar over besmettingen. Ziek worden doet er ondertussen al niet meer toe :bang:
Ze willen het zo lang mogelijk rekken, de overheid merkt nu dat ze de burger met idiote regeltjes kunnen raken, en het gaat niet terug naar normaal zolang er geen vaccin is.

Dus het gaat nu nog enkel over besmettingen .... oei als we de testcapaciteit nu eens flink opdrijven en iedereen gaan testen, dikke paniek?

http://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationa ... r-BB17rg6L

Ik geloog al lang niet meer in de cijfers gezien ze niet peer reviewed zijn, en ze alles in hun statistiek kunnen steken zolang het hun agenda maar dient.
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

image (1).png
phil48 schreef: Deze week. De corona cijfers. Vier doden ipv twee per dag. Een stijging met vijftig procent. Zei de nieuwslezer met ernstig gezicht.
Maak je geen Illusies, die cijfers gaan drastisch naar omhoog gaan de volgende 2 weken.
Er is maar 2 keer oversterfte per jaar, met de griep & met een hittegolf....
Alleen dit jaar niet natuurlijk, dit jaar gaan we "allemaal" sterven aan corona ipv aan de griep of de warmte.

https://statbel.fgov.be/nl/visuals/mortaliteit
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1818
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 25 keer

ub4b schreef:oei als we de testcapaciteit nu eens flink opdrijven en iedereen gaan testen, dikke paniek?
We weten waarom "de overheid" dit doet. Of toch tenminste die 7 MR & O VLD-ministers die denken dat ze nu het land regeren.

Als alles normaliseert (zoals in de meeste landen rondom ons) dan is er geen nood meer voor volmachten. En hoe kunnen ze "dit" dan rekken tot eind september? Dus graag stijgende cijfers.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

iceke schreef: Er is maar 2 keer oversterfte per jaar, met de griep & met een hittegolf....
Alleen dit jaar niet natuurlijk, dit jaar gaan we "allemaal" sterven aan corona ipv aan de griep of de warmte.
Nochtans is dat wat we in de zuidelijke staten van de VS gezien hebben. Geen probleem in de lente als het niet te warm is en iedereen buiten zit. In de zomer wordt het te warm => allemaal naar binnen aan de airco die het virus duchtig verspreidt in een gebouw => recordcijfers. Dat zal hier straks ook zichtbaar worden.
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

Wij zijn toch geen airco land ? Rijden wij van uit ons airco huis met onze airco auto naar de airco shopping mall ? Wij vallen liever dood van de warmte ;-)
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

CCatalyst schreef:
iceke schreef: Er is maar 2 keer oversterfte per jaar, met de griep & met een hittegolf....
Alleen dit jaar niet natuurlijk, dit jaar gaan we "allemaal" sterven aan corona ipv aan de griep of de warmte.
Nochtans is dat wat we in de zuidelijke staten van de VS gezien hebben. Geen probleem in de lente als het niet te warm is en iedereen buiten zit. In de zomer wordt het te warm => allemaal naar binnen aan de airco die het virus duchtig verspreidt in een gebouw => recordcijfers. Dat zal hier straks ook zichtbaar worden.
De uptick in Antwerpen was er in juli, als het nog niet heet was.
In uw logica (airco) zouden we de komende dagen een uptick moeten zien in gans België, iedereen had het te warm vorige week en de week ervoor.
De huidige tendens is echter dalende...

Ik betwijfel dat temperatuur as such een voorspellende waarde heeft. Je moet zorgen dat je niet besmet raakt: afstand houden.
Gebruikersavatar
Dfrog
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1236
Lid geworden op: 27 feb 2007, 22:07
Locatie: Beerse
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Bedankt: 22 keer

Er is gelukkig duidelijk 'leven-na-corona' :-D -> https://www.hln.be/video/duizenden-mens ... an~p162255

Graag zou ik in de media ipv de term 'besmettingen' vervangen zien door 'het aantal Corona-positief geteste personen'.

De term 'besmettingen' geeft een onnodig bedrukkend gevoel + men geeft het weer alsof het waarheid is. Terwijl over het algemeen aangenomen wordt dat het aantal effectief besmette personen een stuk hoger ligt dan 'het aantal Coronoa-positief geteste personen'. Die cijfers zijn dus brol indien ze niet gekaderd worden. Men blijft ze ook maar optellen, een persoon die een tweede keer positief getest wordt komt hoogstwaarschijnlijk mee op het lijstje.

Als men iedereen op een ander virus zou testen, hoeveel positieven zouden daar wel niet uitkomen? Het lijkt wel een fetisj.

edit: woordje vergeten ("hoger")
Laatst gewijzigd door Dfrog 18 aug 2020, 21:25, in totaal 1 gewijzigd.
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

Dus om duidelijker te communiceren, gaan we allerlei "mist" spuiten?
Van die paar honderd zijn we zeker dat ze besmet zijn, al de rest is "buikgevoel" :).
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”