Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Forumregels
1. De gedragsregels zijn ook hier van toepassing. We verwachten van iedereen in de eerste plaats respect voor de andere users
2. Er zal hier veel minder moderatie gebeuren op inhoud, maar wel meer moderatie op users. Dit betekent concreet dat we discussies in principe niet zullen afsluiten, users die geen zin hebben om de discussie verder te zetten, worden aangemoedigd om zelf de discussie te stoppen / negeren. Dit kan tot iets fellere discussie leiden, maar altijd met respect voor de mede-users!
Daar tegenover staat dat we users kunnen de toegang ontnemen uit dit subforum indien ze het naar ons afwegen te bont maken. Dit kan tijdelijk, dan wel definitief zijn en dit zal zonder enige verantwoording gebeuren
3. Indien u liever de topics uit dit forum niet ziet in de lijst van nieuwe posts, wordt dan lid van de groep "Opt out maatschappelijke uitdagingen in new posts" via deze link: ucp.php?i=167
4. Dit subforum mag op geen enkele manier een platform worden voor militanten / om duidelijk politiek te voeren. Userbase is en blijft een onafhankelijk forum met een duidelijke focus op technische onderwerpen
Plaats reactie
johann
Pro Member
Pro Member
Berichten: 230
Lid geworden op: 18 nov 2011, 00:44
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Bedankt: 35 keer

boulder schreef: Ik noem dat de mensen voorliegen.
Men klaagt over de mentaliteit van de Belgen, maar men heeft dus niet de moed om de waarheid te vertellen.
Moet men dan nog schrik hebben dat de mensen hun overheid ook niet al te ernstig nemen?
Bij allerlei debatten, en ook dit hier, merk ik altijd een soort mentaliteit van "de mensen zijn dom, we moeten ze niet teveel informeren".
Je krijgt de mentaliteit die je als overheid zelf kweekt.
Daar ben ik het totaal niet mee eens. Het is echt gewoon van dag tot dag, van uur tot uur de situatie analyseren, inschattingen maken en op een rustige manier communiceren. Dat heeft in de verste verte niets te maken met 'voorliegen', maar wel met continu leren.
Dat wil niet zeggen dat er geen fouten worden gemaakt, natuurlijk wel, maar wat verwacht je anders in deze omstandigheden?
Het maken van verwijten naar wie dan ook vind ik totaal ongepast. Braafjes de instructies van hogerhand opvolgen en creatieve oplossingen bedenken voor de eigen organisatie, is het enige waar we ons nu moeten mee bezig houden. En met creatief bedoel ik niet: proberen de richtlijnen te omzeilen, maar wel: hoe kunnen we met die richtlijnen in het achterhoofd het beste realiseren voor onze organisatie.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

In de sector is er bij m'n leveranciers nu al paniek dat NL in lockdown gaat.

Wat het immuunsysteem betreft: je hebt een grotere kans om niet besmet te worden als je middelen inneemt die het immuunsysteem versterken. Daarover is genoeg te vinden. Bvb:

4. True Immune Enhancement. Increase the use of supplements that enhance and strengthen the immune system. These include vitamins such as vitamin D vitamin A and large doses of vitamin C. Encourage the uptake of micronutrients including zinc and selenium which have specifically been shown to inhibit the entry of SARS and SARS-CoV-2 into human cells. An extract of licorice root appears to have some effect.

Ik neem in:

- propolis ampules die ik in water oplos
- vit a
- vit c
- vit d3 6000IU per dag
- zink
- selenium

Deze zaken zijn totaal niet uitverkocht, maar er wordt in het nieuws dan ook niks over gezegd ;) Niet alles is bij de normale apotheek te vinden. Zelfs de bio planet heeft niet alles.

Ik ga een facebook groep oprichten waar ik meer info ga posten, dit is zonder commercieel belang, stuur maar een bericht om te weten wat ik precies inneem en waar je het kan vinden. Voor mij is survival en een goed immuunsysteem nu belangrijker dan de eigen zaak.
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6350
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1287 keer
Bedankt: 486 keer
Recent bedankt: 2 keer

Gelukkig heb je ook zaken die wél pro-actief handelen. Lees net dat JBC al zijn zaken compleet sluit t.e.m. 3 april. Over de reden kan je nog gaan gissen (en misschien komt het hen ook financieel beter uit) maar het is in elk geval een beter signaal dan 's avonds langer te gaan openblijven. Hopelijk volgen nog diverse grote, niet-essentiële, businesses.

@ub4b: "Namely Liberty". Een website die blijkbaar ook ervan overtuigd is dat vaccinaties autisme veroorzaken. Waarom ben ik niet verbaasd...
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2382
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 359 keer
Bedankt: 165 keer

Ik onderhoud mijn immuunsysteem wel op de "gewone" manier..

Afbeelding
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

ub4b schreef:(...)als je middelen inneemt die het immuunsysteem versterken. Daarover is genoeg te vinden.
Zonder bronvermelding? :roll:
Misschien is het beter om een facebookpagina op te richten om dat soort kwakzalverij aan de man te brengen.

Ik volg liever:
ddd schreef:Ik onderhoud mijn immuunsysteem wel op de "gewone" manier...
En de medische wetenschap die zich richt op voorkomen, milderen en genezen van Covid19.

Hier word ik blij van:
https://tweakers.net/nieuws/164646/fabl ... atuur.html
Fablab helpt ziekenhuis Italië met 3d-geprint ventiel voor beademingsapparatuur
Een fablab heeft een Italiaanse ziekenhuis in nood geholpen met het regelen van een 3d-printer om een ventiel voor beademingsapparatuur voor de intensive care te fabriceren. Het ventiel functioneerde en kon ingezet worden bij de beademing van covid-19-patiënten.
Afbeelding
powaq
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 971
Lid geworden op: 16 sep 2008, 11:43
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 63 keer

heist_175 schreef:
ub4b schreef:(...)als je middelen inneemt die het immuunsysteem versterken. Daarover is genoeg te vinden.
Zonder bronvermelding? :roll:
Misschien is het beter om een facebookpagina op te richten om dat soort kwakzalverij aan de man te brengen.
True, maar goed het kan zeker geen kwaad om al je vitamines op peil te houden (vooral door gezond te eten). En voor vitamine D zit je eigenlijk gewoon beter in de zon. Veel effectiever (en die zou eraan komen de komende dagen/weken).

En inderdaad, sporten/bewegen, en stress vermijden (zal wel makkelijker zijn de komende dagen voor velen, al is de situatie zelf stresserend).
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Goed nieuws uit Italie, quarantaine lijkt te werken: https://www.tijd.be/dossiers/coronaviru ... tml#726800
woutervh schreef: Gelukkig gaat het om "slechts" een respiratoir virus waar het merendeel van zal herstellen. Wat als dit een HIV-achtig iets geweest was? Stemt toch tot nadenken imho
In principe kunnen zo'n zware virussen, die de bloedbaan nodig hebben om getransporteerd te worden, niet via de longen opgenomen worden. Zeg nooit nooit, maar in principe gaan het altijd respiratoire virussen zijn die dit soort dingen kunnen veroorzaken, dat was vroeger nooit anders (Spaanse griep, pokken, de pest, ...).

Dat gezegd zijnde, het is wel mogelijk dat het volgende SARS virus uit China veel dodelijker én besmettelijker is. Daarom dat we na deze crisis China verantwoordelijk gaan stellen zodat ze ervoor zorgen dat de omgeving voor het ontstaan van zo'n virussen verdwijnt daar. Inspanningen die de EU vroeger ook heeft moeten doen.
ubremoved_2964
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5295
Lid geworden op: 12 jan 2006, 14:25
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 387 keer

heist_175 schreef:
ub4b schreef:(...)als je middelen inneemt die het immuunsysteem versterken. Daarover is genoeg te vinden.
Zonder bronvermelding? :roll:
Misschien is het beter om een facebookpagina op te richten om dat soort kwakzalverij aan de man te brengen.
Dus jij gaat nu beweren dat er geen substanties zijn die het immuunsysteem versterken, en dat dit dus kwakzalverij is.

Doe maar verder, mijn overlevingskansen zijn groter door mensen zoals jij :)
R2D2
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1460
Lid geworden op: 20 aug 2015, 15:07
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer
Bedankt: 123 keer
Recent bedankt: 5 keer

heist_175 schreef:
Tomby schreef:'herd immunity'
Dan heb je niets onder controle en dat is compleet het tegenovergestelde van "flattening the curve".
Ik denk dat het in de UK sowieso niet veel zal uitmaken. De NHS kan het daar in normale omstandigheden al niet bolwerken, met schrijnende toestanden in ziekenhuizen. Jaren van "austerity" en tory beleid hebben de NHS uitgekleed. Daarom lijkt dit eerder een aanpak van onder de mat vegen en "Het lost zichzelf wel op". De sterksten en de rijken zullen het wel overleven". Jammer voor de bejaarde brexit-stemmers.

Niet dat het in ons land zoveel beter is. Want wat een geklaag van onze dokters, die zich graag tot helden ("Topdokters") laten uitroepen. Mijn ervaringen zijn wat dat betreft toch wat anders en mijn visie daarover is vanochtend nog maar eens bevestigd.
Ikzelf loop al weken met een verkoudheid. Die was in het begin wat heviger, maar beperkt zich de jongste drie weken tot een vervelende droge kuch. Nooit koorts of zo gehad. Nu wou ik in deze omstandigheden daar toch een doktersadvies over. Want niets is in deze omstandigheden zo angstaanjagend als iemand die hoest. En bovendien: er zijn ook corona-patiënten met zeer lichte of bijna geen symptomen. Dus ook daar wil ik voor mezelf maar vooral ook voor mijn huisgenoten een gefundeerde beslissing of ik besmettelijk ben of kan zijn.

Nu zijn de tests enkel nog voor mensen met zware ziekteverschijnselen voorbehouden. Naar een ziekenhuis gaan voor zo een test wordt afgeraden. Dus neem ik online een afspraak met de huisarts, met de vermelding dat het om een verkoudheid gaat. Word ik plots opgebeld door de huisarts dat ik met ziektebeelden ivm. de luchtwegen niet meer welkom ben wegens richtlijnen die ze ontvangen hebben. Ik moet maar best 7 dagen thuis blijven. Hij zou me een attest sturen hiervoor.
Nu ben ik een zelfstandige (freelancer). Met een attest ben ik niets. Ik moet kunnen werken en in mijn sector zal dat de komende maanden niet gemakkelijk zijn.
En nu weet ik nog altijd niet of ik eventueel besmettelijk ben voor mijn huisgenoten en hoe ik van mijn verkoudheid afkom.
Maar zo werkt de gezondheidszorg dus nu: ik kan niet terecht bij huisarts of ziekenhuis. En de huisarts was helemaal niet overwerkt of volgeboekt. In het online afspraken register was nog heel veel keuze.

Ander voorbeeld:
Mijn ouders hadden deze week 2 consultatie-afspraken gepland bij dokter specialisten. Afspraken die al zeer lang vastlagen want die artsen zijn zo ongelooflijk druk bevraagd. En die consultaties zijn belangrijk in verband met de opvolging van de pathologie en de bijsturing van de medicatie. Die afspraken werden allebei afgezegd wegens de corona-crisis. Alle begrip hiervoor want in een crisis moet je je dokters voorbehouden voor de urgente gevallen. Maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat die specialisten rheumatologie en dermatologie enige rol hebben in de behandeling van corona-patiënten.

Ik krijg sterk de indruk dat deze "helden" helemaal niet zo'n helden zijn, en dat ze doodsbang zijn om besmet te geraken en bijgevolg helemaal niet aan het werk zijn. En dat komt bovenop de nu al lange wachttijden voor bepaalde disciplines.

Je hoort ook veel over de oorlog die onze helden aan het voeren zijn in de ziekenhuizen. En dat het nu al bijna niet meer kunnen bolwerken. Maar nu blijken er in heel België "maar 252" gehospitaliseerden te zijn. Verspreid over alle ziekenhuizen... Met de exponentiële groei en de piek die nog lang niet bereikt is zijn dat geen goede vooruitzichten, als ze nu al zo aan het klagen zijn.

Ik vergelijk het een beetje met onze politie-agenten na de aanslagen. Die mocht je ook niet meer bellen of naar het politiekantoor gaan. Ze durfden ook niet meer op straat komen omdat ze bang waren als "terrorisme doelwit".

Blijkt nu dat de politie ook weer vraagt om niet naar het politiekantoor te gaan omdat ze daar ook bang zijn om besmet te worden.

Ik heb het wel gehad met onze "helden".
Laatst gewijzigd door R2D2 16 maa 2020, 13:22, in totaal 1 gewijzigd.
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 525 keer
Bedankt: 248 keer

Getypt achter uw pc'ke, lekker thuis?

Ik ben als iemand uit de verzorging weer aan twerk zonder bescherming. Een doos plastieken handschoentjes heb ik'gekregen, thats it. Met mn leeftijd ben ik zelf ook een risicopatient. Ja, ik heb schrik.

Voorlopig bel ik men werk nog niet af, maar op deze manier blijf ik ook niet verder werken, forget it... helden zijn de eerste die sterven
de koe zegt boe
R2D2
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1460
Lid geworden op: 20 aug 2015, 15:07
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer
Bedankt: 123 keer
Recent bedankt: 5 keer

Ik heb het niet over de verpleging. Maar over de artsen specialisten. Want uiteraard staan zijn in de frontlinie (naar eigen zeggen).
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6309
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 7 keer

Je hebt het duidelijk niet begrepen.
Je mag niet naar de huisarts omdat je in de wachtzaal andere mensen zou kunnen besmetten.
Er is in de media verteld dat je je best afzondert van je huisgenoten, andere slaapkamer bvb indien mogelijk.
Wat wil je dat je huisarts doet ? je persoonlijk in je gezicht zegt dat je moet uitzieken ? er is namelijk geen medicijn, moest je het nog niet weten…

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Gebruikersavatar
devilkin
Administrator
Administrator
Berichten: 6012
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 829 keer
Bedankt: 507 keer
Recent bedankt: 3 keer

ub4b schreef:
Dus jij gaat nu beweren dat er geen substanties zijn die het immuunsysteem versterken, en dat dit dus kwakzalverij is.

Doe maar verder, mijn overlevingskansen zijn groter door mensen zoals jij :)
Relatief. Want jouw lijf leert het wel af om deze stoffen uit voeding te halen, dus heb je mogelijks een grotere impact als je ermee stopt. Plus, wat het effect is van de vulmiddelen in vele van die vitamines op langere termijn is, is ook niet echt duidelijk.

Maw, neem ze als je ze nodig hebt voor een boost, en zorg gewoon dat je algemeen gezond leeft.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6350
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1287 keer
Bedankt: 486 keer
Recent bedankt: 2 keer

Voor zij die aan het roepen waren dat de opvang op scholen voor een probleem zouden zorgen : https://www.hln.be/nieuws/binnenland/on ... ~aa444efb/

Ik zag dit weekend ook een brief van het ACOD passeren op Facebook, waarin ze de beslissing om scholen niet helemaal te sluiten hekelden. Beschamend gewoon, en ik kon het niet anders beschouwen dan als campagne voor de komende sociale verkiezingen.
R2D2
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1460
Lid geworden op: 20 aug 2015, 15:07
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer
Bedankt: 123 keer
Recent bedankt: 5 keer

Joe de Mannen schreef:Je hebt het duidelijk niet begrepen.
Je mag niet naar de huisarts omdat je in de wachtzaal andere mensen zou kunnen besmetten.
Er is in de media verteld dat je je best afzondert van je huisgenoten, andere slaapkamer bvb indien mogelijk.
Wat wil je dat je huisarts doet ? je persoonlijk in je gezicht zegt dat je moet uitzieken ? er is namelijk geen medicijn, moest je het nog niet weten…

J.

1, voor zover ik weet heb ik geen corona. Ik ben niet gaan skieën in risicogebied en ik heb die verkoudheid al van voor corona in België was.
Ik wil daarom een behandeling voor mijn verkoudheid, omdat een aanslepende verkoudheid op termijn slecht kan uitdraaien, en net de verzwakking kan zijn waardoor corona kan toeslaan.
2, er is geen wachtzaal meer bij de huisarts want enkel nog op afspraak (omwille van corona).
3, ik mag hopen dat er nog wel medicijnen bestaan tegen verkoudheden.
En als ik toch corona zou hebben dan lijkt het mij nuttig dat dat bevestigd wordt voor mezelf en mijn omgeving.
Als ik mezelf preventief zou afzonderen omwille van een verkoudheid dan zat ik nu al 6 weken in quarantaine...

Ik wil gewoon aanhalen dat de vrees voor corona nu de gewone gezondheidszorg al danig onmogelijk maakt. En ik heb het over de vrees, niet de ziekte zelf.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

R2D2 schreef: Ikzelf loop al weken met een verkoudheid. Die was in het begin wat heviger, maar beperkt zich de jongste drie weken tot een vervelende droge kuch.
Geen dokter nodig, loop naar apotheek achter Bronchosedal Mucus (J&J Consumer). Dat helpt u van de droge kuch af die blijft "steken" na een verkoudheid. De apotheker zal dat bevestigen.
Gebruikersavatar
JamesEarlGray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1322
Lid geworden op: 24 aug 2017, 13:04
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer
Bedankt: 135 keer

ub4b schreef:Dus jij gaat nu beweren dat er geen substanties zijn die het immuunsysteem versterken, en dat dit dus kwakzalverij is.
Nee, volgens mij zijn die stoffen wel degelijk noodzakelijk voor een goed afweersysteem.

EDOCH is het niet nodig voor een gezond persoon dat voldoende variatie in voeding heeft om dergelijke stoffen als supplementen te nemen, omdat de dosis van al die stoffen in dagelijkse leven met correcte voeding reeds voldoende zijn. De kwakzalverij bestaat erin om mensen te overtuigen dat ze die supplementen nodig hebben. Niet waar dus.
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

R2D2 schreef: 3, ik mag hopen dat er nog wel medicijnen bestaan tegen verkoudheden.
Die bestaan niet, behalve symptoombestrijding (die niet zelden erger is, zie bv hospitalisatie van het TV gezicht Coppens).
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Een verkoudheid duurt geen "weken". Wat hij heeft - op basis van de symptomen die hij beschrijft (hardnekkige droge hoest, voor het overige volledig symptoomvrij, recent een verkoudheid doorgemaakt) - is simpelweg overblijvende mucus van de verkoudheid (die voorbij is) die vast is komen te zitten in de luchtwegen. Het lichaam probeert die er telkens wel uit te krijgen met de hoest, maar dat lukt niet, ze zitten te vast, en dus heb je de typische hardnekkige droge hoest. Dit is een vrij typische situatie na "zware" verkoudheden die veel mucus geproduceerd hebben.

Oplossing hiervoor is eenvoudigweg een expectorans zoals guaifenesine die die mucus "los" en beweeglijk kan maken zodat ze bij de hoest wel uit het lichaam kunnen raken. Binnen max een week is het dan opgelost. Geen voorschrift nodig.
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5198
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 265 keer
Bedankt: 226 keer

johann schreef:Daar ben ik het totaal niet mee eens. Het is echt gewoon van dag tot dag, van uur tot uur de situatie analyseren, inschattingen maken en op een rustige manier communiceren. Dat heeft in de verste verte niets te maken met 'voorliegen', maar wel met continu leren.
Fout. Van Ranst zei zelf dat ze niet van 0 naar 100 konden op één keer, en dat ze de mensen wat moesten voorbereiden.
Dat betekent wel degelijk dat ze op het moment dat ze aan het begin van hun 'voorbereiden' zijn, ze al heel goed weten dat de situatie veel erger is dan dat ze op dat moment vertellen.
Dat is dus voorliegen.
Kijk gerust hoe Maggie op 5 maart ons nog wilde wijsmaken dat het maar een griepje was, dat is nota bene maar 11 dagen geleden...
https://www.facebook.com/devijfdemacht/ ... 1038/?t=10

johann schreef:Dat wil niet zeggen dat er geen fouten worden gemaakt, natuurlijk wel, maar wat verwacht je anders in deze omstandigheden?
Het maken van verwijten naar wie dan ook vind ik totaal ongepast.
Als ministers op 5 maart nog beweren dat het maar een griepje is, dan mag je daar wel kritiek op geven, ja.
Noem je dat voorbereid zijn?
Ondertussen zijn er geen mondmaskers, en is Maggie waarschijnlijk opgelicht door een Turks-Belgische, die nog op een VLD lijst gestaan heeft.
johann schreef:Braafjes de instructies van hogerhand opvolgen en creatieve oplossingen bedenken voor de eigen organisatie, is het enige waar we ons nu moeten mee bezig houden. En met creatief bedoel ik niet: proberen de richtlijnen te omzeilen, maar wel: hoe kunnen we met die richtlijnen in het achterhoofd het beste realiseren voor onze organisatie.
De richtlijnen zal ik zeker opvolgen, waarschijnlijk zal ik nog verder gaan.
Maar vraag mij niet om naïef te zijn.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

Bewegen is noodzakelijk voor het lichaam en ook voor de mentale gezondheid. Blijf in uw kot is dus relatief. Veel mensen gaan wandelen want ik heb er nog nooit zoveel in de natuurgebieden gezien als de laatste dagen. Er is geen probleem zolang je voldoende afstand bewaart. Mochten mensen echt wekenlang amper bewegen dan zal de gezondheidsschade ook groot zijn. Spieren oa nemen sneller af dan je denkt en zitten wordt niet voor niets het nieuwe kanker genoemd.

Over de supplementen dit, het is inderdaad iets dat serieus aan bedrog/kwakzalverij doet denken. Vitamines zijn goed maar die zitten al in een gebalanceerde voeding. Wie gezond en vooral gevarieerd eet zal voldoende voedingsstoffen binnen krijgen. De verkopers van de supplementen spelen gewoon in op de angst en onwetendheid van de mensen om hun spullen te verpatsen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Teveel aan bepaalde stoffen is soms zelfs schadelijk maar dat vermelden ze er nooit bij. Eet gewoon gezond en maak dagelijks een fikse wandeling, zo zal je gezonder door deze crisis komen dan wekenlang als een couchpotato te bingewatchen op paprikachips :lol:

Over de communicatie: ik vind het goed dat de overheid niet meedoet met de paniekzaaierij uit sommige pers. Wat heeft paniek als voordeel? De boodschap in stappen brengen werkt gewoon beter. Mensen krijgen de tijd om aan de maatregelen te wennen die niet te overdreven lijken. Uit onderzoek is al gebleken dat erge/grove boodschappen vaak tegenovergesteld werken, bij verkeerscampagnes is dat al gebleken. Zij die toch in hun broek schijten hebben waarschijnlijk toch al lang de rekken geplunderd :wink:

Het is goed dat er nu een noodregering is zodat er sneller kan ingegrepen worden. De politieke spelletjes mogen nu wel even stoppen. In ieder geval zal deze episode één ding opleveren, het belang van volksgezondheid en sociale zekerheid moet niet meer benadrukt worden.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6309
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 7 keer

Wat Van Ranst en anderen ook al heel de tijd zeggen is dat er een maatschappelijk draagvlak moet zijn voor maatregelen.
Kijk nu hoeveel mensen gaan:
- feesten voor de café's dichtgaan
- shoppen over de grens
- op café gaan over de grens
-...

Terwijl het doel is om de besmetting te vertragen door minder intermenselijk fysiek contact.

Als deze maatregelen afgekondigd waren op 5 maart (om maar een datum te noemen) dan was er nog meer ongehoorzaamheid en nog mer protest geweest, wat het effect niet ten goede komt, in tegendeel.

Hier de boel sluiten omdat er in Italie doden vallen, heeft helaas geen maatschappelijk draagvlak. In landen zoals China is zoiets 'gemakkelijker' af te dwingen wegens dictatuur. Kies zelf maar waar je wil gaan wonen, zou ik zeggen.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5198
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 265 keer
Bedankt: 226 keer

Joe de Mannen schreef:Wat Van Ranst en anderen ook al heel de tijd zeggen is dat er een maatschappelijk draagvlak moet zijn voor maatregelen.
Het ging in de eerste plaats om informatie geven.
Ik sprak van voorliegen, dat gaat dus over informatie verstrekken, nu heb je het over maatregelen nemen.
Dat is de volgende stap.
Joe de Mannen schreef:Kijk nu hoeveel mensen gaan:
- feesten voor de café's dichtgaan
- shoppen over de grens
- op café gaan over de grens
-...
Ja, hoeveel mensen zijn dat?
Heb je daar cijfers van?
De media focust daar terecht op, om die mensen op hun burgerplicht te wijzen, maar of het om veel mensen gaat of niet, geen idee.
Joe de Mannen schreef:Als deze maatregelen afgekondigd waren op 5 maart (om maar een datum te noemen) dan was er nog meer ongehoorzaamheid en nog mer protest geweest, wat het effect niet ten goede komt, in tegendeel.
Dat zijn van die gratuite beweringen, waar is uw motivatie om dat te zeggen?
Joe de Mannen schreef:Hier de boel sluiten omdat er in Italie doden vallen, heeft helaas geen maatschappelijk draagvlak. In landen zoals China is zoiets 'gemakkelijker' af te dwingen wegens dictatuur. Kies zelf maar waar je wil gaan wonen, zou ik zeggen.
Zo kun je alles verantwoorden natuurlijk.
Feit is dat er veel te lang gewacht is met maatregelen te nemen, en dit gaat leiden nog tot strengere maatregelen, omdat men het moeilijk onder controle zal krijgen.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
ITnetadmin
userbase crew
userbase crew
Berichten: 8974
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 199 keer
Bedankt: 690 keer
Recent bedankt: 2 keer

Tja, als men de huisarts niet meer mag zien bij een hardnekkige verkoudheid (zelfdiagnose die gerust verkeerd kan zijn), dan moet men ook niet verbaasd zijn dat er mensen bij de reservatie niet meer bijzeggen wat ze denken dat het is, of gewoon de symptomen erger gaan voorstellen of bijverzinnen.
R2D2
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1460
Lid geworden op: 20 aug 2015, 15:07
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer
Bedankt: 123 keer
Recent bedankt: 5 keer

CCatalyst schreef:Oplossing hiervoor is eenvoudigweg een expectorans zoals guaifenesine die die mucus "los" en beweeglijk kan maken zodat ze bij de hoest wel uit het lichaam kunnen raken. Binnen max een week is het dan opgelost. Geen voorschrift nodig.
@CCatalyst: Ben jij een arts ? En waarom kon mijn arts met diezelfde info mij dan die diagnose/oplossing niet geven?

Ik blijf zwaar ontgoocheld in hoe het nu loopt.
Er was enige tijd terug sprake van dat consultaties in sommige gevallen ook op afstand konden, via skype of gelijkaardig. Technisch perfect mogelijk maar dit werd gekelderd door de huisartsen en de overheid.
Dat zou nu toch een deel van de oplossing kunnen zijn?
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 980
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 34 keer
Bedankt: 37 keer

Joe de Mannen schreef:Hier de boel sluiten omdat er in Italie doden vallen, heeft helaas geen maatschappelijk draagvlak.
Ik zou daar nog zo zeker niet van zijn. Als ik zie dat verschillende firma's en winkels op vrijwillige basis sluiten dan is dat toch een teken dat deze begaan zijn met klanten en personeel.
Als ik dan hoor dat grote firma's zoals Volvo niet hetzelfde doen als Audi, Torfs nog zelfs zijn sluitingstijd zou willen uitbreiden eerst... Daar maak ik een lijstje van om toch goed over na te denken nadat het virus verdwenen is.
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
Stroper
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1894
Lid geworden op: 24 aug 2011, 10:27
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 2 keer

Ik ben net naar de winkel geweest(met de fiets, dus geen gehamster :cop: ). En ik denk niet dat ik al ooit zoveel wielertoeristen/joggers heb zien rondlopen.
Een softlock wordt dus al niet goed opgevolgd. Ik kan mij niet inbeelden wat dat zal geven mocht er een totale lockdown komen.
Gebruikersavatar
Splitter
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5250
Lid geworden op: 10 maa 2010, 12:30
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer
Bedankt: 526 keer
Recent bedankt: 12 keer

Stroper schreef: Ik kan mij niet inbeelden wat dat zal geven mocht er een totale lockdown komen.
als we niet opletten kan dat best zijn dat het een militaire lockdown zou worden...
ik vermoed nu wel niet dat het zover zal komen, maar als ik me niet vergis is het wel wettelijk mogelijk?
DIBO
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 883
Lid geworden op: 28 maa 2009, 22:21
Uitgedeelde bedankjes: 183 keer
Bedankt: 97 keer

bambipower schreef:Getypt achter uw pc'ke, lekker thuis?

Ik ben als iemand uit de verzorging weer aan twerk zonder bescherming. Een doos plastieken handschoentjes heb ik'gekregen, thats it. Met mn leeftijd ben ik zelf ook een risicopatient. Ja, ik heb schrik.

Voorlopig bel ik men werk nog niet af, maar op deze manier blijf ik ook niet verder werken, forget it... helden zijn de eerste die sterven
En veel te weinig mensen die bij die harde realiteit stilstaan, maar wel vooral met zichzelf bezig zijn. Ik zou zelfs niet durven van job ruilen.
Mijn onvoorwaardelijk, grenzeloos respect heb je al.
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6309
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 506 keer
Bedankt: 613 keer
Recent bedankt: 7 keer

timmermc schreef:
Joe de Mannen schreef:Hier de boel sluiten omdat er in Italie doden vallen, heeft helaas geen maatschappelijk draagvlak.
Ik zou daar nog zo zeker niet van zijn. Als ik zie dat verschillende firma's en winkels op vrijwillige basis sluiten dan is dat toch een teken dat deze begaan zijn met klanten en personeel.
Als ik dan hoor dat grote firma's zoals Volvo niet hetzelfde doen als Audi, Torfs nog zelfs zijn sluitingstijd zou willen uitbreiden eerst... Daar maak ik een lijstje van om toch goed over na te denken nadat het virus verdwenen is.
Nu is er wel draagvlak voor meer, omdat er hier ook doden gevallen zijn, niet omdat er in italie doden vielen...
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6350
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1287 keer
Bedankt: 486 keer
Recent bedankt: 2 keer

Stroper schreef:En ik denk niet dat ik al ooit zoveel wielertoeristen/joggers heb zien rondlopen.
Een softlock wordt dus al niet goed opgevolgd.
Er is toch ook totaal niet de opdracht gegeven helemaal thuis te blijven? Integendeel, er is aangemoedigd om toch op individuele basis toch nog buiten te komen om te wandelen, joggen...
Stroper
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1894
Lid geworden op: 24 aug 2011, 10:27
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 156 keer
Recent bedankt: 2 keer

Effe voor de duideijkheid. Ze waren in verschillende groepen aan het fietsen in koerspakjes
De joggers waren inderdaad met max 2.
DarkV
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3724
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:47
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer
Bedankt: 154 keer
Recent bedankt: 3 keer

Stroper schreef:Ik ben net naar de winkel geweest(met de fiets, dus geen gehamster :cop: ).
Ik tijdens de middag en de parking stond vol... en de schappen met de klassiekers waren nog steeds leeg ?
R2D2
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1460
Lid geworden op: 20 aug 2015, 15:07
Uitgedeelde bedankjes: 86 keer
Bedankt: 123 keer
Recent bedankt: 5 keer

Er wordt nog steeds gehamsterd.
2 winkels gedaan voor enkele zaken en nog niet alles gevonden.
Colruyt rantsoeneert nu met maximum hoeveelheden voor bepaalde producten maar toch zijn nog veel rekken leeg.
Andere producten zagen we in grote hoeveelheden buiten gaan. 10x wc-eend en zo.
We staan precies voor een oorlog. Als de lock down ingaat zijn sommigen onder ons goed voorzien.
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 909
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 266 keer
Bedankt: 43 keer

Frankrijk in lockdown voor 15 dagen. Nu wachten tot het bij ons is zeker
Crazy2
Member
Member
Berichten: 85
Lid geworden op: 09 maa 2008, 15:34
Locatie: Heusden-Zolder, België
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer

Woensdag is het zover.
De militairen die ik ken hebben vandaag en morgen verlof gekregen zodat ze vanaf woensdag erin kunnen vliegen.
Less is more
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6438
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 106 keer
Bedankt: 736 keer

DarkV schreef:[...]schappen met de klassiekers waren nog steeds leeg ?
R2D2 schreef:[...]maar toch zijn nog veel rekken leeg.
En hier zien we een schoolvoorbeeld over hoe dat zo'n waanbeelden ontstaan "ik zie het met m'n eigen ogen gebeuren, die kan ik op z'n minst toch nog wel vertrouwen, dus ik moet het wel bij het rechte eind hebben!". Veel van de huidige problemen zijn aan dit soort idioot gedrag toe te kennen.

Dat de lekken leeg zijn op die XX aantal tiental seconden of zelfs minuten of zelfs dat half uur dat je van op de parking van de winkel tot aan de kassa gewandeld bent wilt gewoon zeggen dat de f*** beperkte stock van die f*** winkel op dat f*** moment van de f*** dag nu net dan leeg zijn. Ga een uur later of de volgende dag naar dezelfde winkel en uw rek is weer helemaal aangevuld.
Fractal Design North • 13900KS • Asus ROG Ryuo III 240mm • Asus Z790-E • Z5 7800 c34 64GB RGB • nVidia RTX4090FE • Samsung 990 PRO 2TB • Asus ROG Swift PG42UQ 42” OLED 138Hz
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Bedankt: 222 keer

Begint toch ook absurde proporties aan te nemen. Het enige wat men wil voorkomen is dat de ziekenhuizen de opvang niet aan kunnen. Toch niet meer dan dit? Of verzinnen mensen er nu zelf vanalles bij? Op het werk werd ik net niet door een collega verbaal aangevallen omdat mijn vriendin verpleegkundige is en met Corona patiënten is contact is gekomen, nog voor al de strenge maatregelen van kracht werden. Hij maakte mij er onvriendelijk en met verheven stem op attent dat ik 7 mensen op het werk nu heb kunnen besmetten en dat ik maar moest thuisblijven.

Heu, onder welk mom? Ziek? Dat pakt niet. Verlof? Dat pak ik liever op als ik er nood aan heb. Als ik dan zei dat hij misschien ook net 7 mensen had besmet omdat hij vorige week waarschijnlijk wel eens uit geweest is en ik netjes toen al thuis bleef was het al een pak minder maar aub, de mensen zijn compleet de verkeerde kant aan het doorslaan. Had van de week een afbeelding gemaakt, nog effe en het moet zo bijna als ik sommigen her en der zie afgeven. Met zelf verzonnen verhalen en alles er op en er aan.
ALdi.jpg
Wat betreft winkels die nu al sluiten en 'begaan' zijn met de klanten. Zou het niet eerder begaan zijn met hun omzet? De frituur was van het weekend ook gewoon open, enkel afhaal. Wanneer ik er passeerde stond er 2 man binnen en verder niets. Als je normaal een full house hebt op zaterdag en nu misschien een derde van de klanten is het ook snel gekozen om de week erop dicht te doen onder het mom van: wij willen ons steentje bijdragen. Ondertussen al twee frituren hier die van het weekend open waren die toch beslist hebben om de volle week (!!!) te sluiten.
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer
Bedankt: 64 keer

quovadis schreef:Frankrijk in lockdown voor 15 dagen. Nu wachten tot het bij ons is zeker
Ik denk dat ook,men is gewoon bang dat de hospitalen vol gaan zitten,en daardoor vele patienten niet meer zal kunnen helpen,met zeer veel doden tot gevolg.
Ik vraag mij alleen af,bij een echte lockdown hoe je nog aan voedsel moet geraken,want dan moet echt iedereen thuis blijven.
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Bedankt: 222 keer

Bij alle EU landen die in lockdown zitten mag je nog steeds naar je werk en naar de winkel.

In alle geval, om 20u naar huis gereden, je ziet amper een kat op de baan. Of een echte lockdown/avondklok noodzakelijk is... Die is er eigenlijk al...

Wat mij eerder opvalt, alle systemen om files op te lossen,... Wel, blijkbaar kan telewerken een behoorlijke rol spelen en hopelijk wordt dit dus wat breder gedragen nadien. Na lang zeuren mogen we ook op het werk telewerken, maar het is uitzonderlijk en enkel voor de duur dat de crisis duurt. Ik hoop dat het anders gaat uitdraaien en dat het een blijver gaat worden. (= het telewerken he. :) )
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”