Huawei onbetrouwbaar ?

Algemene discussies over telecommunicatie
Stiaan
Plus Member
Plus Member
Berichten: 219
Lid geworden op: 04 aug 2012, 19:38
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 4 keer

Ik heb zonet een artikel gelezen waarin staat dat de VS het gebruik van Huawei probeert af te raden, ook voor mobiele netwerk installaties.
Heeft iemand enig idee welke leverancier de Belgische operatoren gebruiken voor de infrastructuur van hun mobiele netwerk? Ik meen me te herinneren dat dit ook Huawei is?

Bron: https://www.hln.be/ihln/multimedia/amer ... ~aeab8306/
Gray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1461
Lid geworden op: 17 apr 2005, 02:18
Uitgedeelde bedankjes: 370 keer
Bedankt: 155 keer

De VS maakt zich "zorgen" over andere landen :roll:
Die willen blijkbaar het alleenrecht om te kunnen spioneren.
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

Niet enkel de VS waarschuwt voor Huawei

DS 28/05/2018 http://www.standaard.be/cnt/dmf20180527_03532536
IVO BELET - EUROPARLEMENTSLID (CD&V)
Europa is te lief voor China
We zijn goed op weg om essentiële informatie en infrastructuur uit te verkopen aan een dictatuur. Europa moet zijn belangen veel harder verdedigen.
De uitrol van supersnel mobiel internet via het 5G-netwerk komt stilaan op volle toeren. De eerste 5G-antennes zijn begin deze maand in Berlijn de lucht ingegaan. Het Chinese Huawei investeert miljarden in de uitrol van het Europese 5G-netwerk, en lanceert binnenkort ook zijn eerste 5G-smartphone. We zijn goed op weg om essentiële informatie en infrastructuur uit te verkopen aan een dictatuur.
DS 26/02/2018 http://www.standaard.be/cnt/dmf20180225_03376871
Haast onopgemerkt leveren Chinese bedrijven steeds meer van onze mobiele internettechnologie. Specialisten waarschuwen voor de veiligheidsrisico’s.
‘België wordt een Chinese cyberkolonie’
Zo’n jaar geleden ontdekte de kleine informaticadienst in het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba iets merkwaardigs. Vanaf middernacht draaiden de servers twee uur op volle toeren, hoewel er dan bijna niemand werkt. Later bleek waarom. Sinds de opening in 2012 reisden elke nacht data vanuit het gebouw naar computerservers in Sjanghai, China, zo bericht Le Monde. De hoofdzetel werd gebouwd en gefinancierd door China, dat in de apparatuur vermoedelijk tal van achterpoorten had ingebouwd.

De Afrikaanse Unie is de Europese Unie niet. Toch maken experts zich ook grote zorgen over de veiligheid van netwerken in ons land. In België draaien alle telecomnetwerken – die van Proximus, Base (eigendom van Telenet) en Orange – op Chinese hardware, volgens kenners als enige land in West-Europa.
‘Het gaat om essentiële infrastructuur voor onze economie’, zegt Bart Preneel, professor computertechnologie (KU Leuven). ‘We worden gecyberkoloniseerd.’ China-expert Jonathan Holslag (VUB) treedt hem bij. ‘Op weinig plaatsen is het risico op cyberspionage en ongeoorloofde toegang tot politiek en economisch gevoelige informatie zo groot als in en rond de hoofdstad van Europa.’
Gebruikersavatar
KEHRYPY
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 14 nov 2018, 09:57

Het probleem is dat er tegenwoordig zoveel telefoons, servers, Routers, switches, smart TVs etc uit china komen.

Het gevaar zal niet enkel bij huawai liggen. Tevens als er ooit bewijs wordt voorgelegd dat er data wordt verzameld en / of doorgestuurd dan is voor het betrokken bedrijf europa, america en waarschijnlijk andere regios een verloren zaak. Ze zullen geboycot of wellicht zelfs juridisch geweerd worden.
Alius aliud dicit
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6790
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 225 keer
Bedankt: 614 keer
Recent bedankt: 3 keer

Wat je zelf doet, doe je hahum, beter.
Moesten we de zwarte, de bruine of de gele dan niet wantrouwen ?
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Probleem is China, en de enorme inmenging van de overheid in de bedrijven, en in Huawei het bijzonder.

China is aan een serieuze regressie bezig sinds Winnie The Pooh aan de macht is daar. De propaganda komt terug. De censuur is nog nooit zo erg geweest. En nu beginnen ze aan dat sociaal kredietsysteem. En die opkomende handelsoorlog doet er ook geen deugd aan. Het ziet er echt niet zo goed uit voor China, en een kat in het nauw maakt rare springen.

De overheid in China heeft geen enkele scrupules, en zal zich absoluut niet inhouden om economische of andere vormen van spionage uit te voeren via toestellen van Huawei. Het is niet dat Huawei enige macht heeft om dat te weigeren. Zo werkt het niet in China.

Ook al denk ik dat je in principe als consument niet echt een doelwit bent, toch moet je 2 keer nadenken alvorens dit model te ondersteunen. Voor bedrijven is Huawei sowieso volledig buiten de kwestie.

Mijn advies: blijf weg van Huawei en ZTE. Het is zeker niet zo dat er geen alternatief is voor China.

Proximus en co maken grote fouten door zo afhankelijk zijn van Huawei.
KEHRYPY schreef:Ze zullen geboycot of wellicht zelfs juridisch geweerd worden.
In de VS is dat reeds het geval. De EU/Belgie zie ik helaas niet krachtig genoeg om hier tegen op te treden, bang voor wedersancties van China. Zoals je wel weet zal Belgie ook het laatste land ter wereld zijn om te beseffen dat er op gespioneerd wordt.
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

Je hebt grotendeels gelijk, denk ik.
De zot in het witte huis heeft veel schade aangericht, ook veel collateral damage, maar heeft met China wel een aantal correcte, goede zetten gedaan:
- bescherming IP hoog op de agenda (al had hij dat beter gedaan met een bondgenootschap met andere landen, ipv de bondgenoten altijd maar te schofferen)
- asymmetrische investeringsclausules (China mag wel investeren in de rest van de wereld, maar de rest van de wereld mag dat niet in China)
- marktmacht van de US laten zien door ZTE bijna dood te nijpen (wat hij dus met Huawei ook zou kunnen doen)
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

Hoe goed is het om de Chinezen argwanend te behandelen als je tegelijk de Russen uw verkiezingen laat manipuleren :lol:
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Er is geen bewijs dat ze ze ooit in een stemcomputer gezeten hebben. Ze hebben advertenties op Facebook en co gekocht, maar afaik zijn dat nog altijd private bedrijven die niet instaan voor de organisatie van de verkiezingen.

Daarom dat ze we nu spreken over "inmenging" ipv manipulatie.

Dit doet dus helemaal geen onrecht aan de onderbouwde waarschuwing die geleverd wordt door de verschillende inlichtingendiensten tav Huawei en ZTE.
Med
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 20 aug 2017, 22:58
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 9 keer

De VS en UK doen al tientallen jaren aan spionage via het volledige internet te monitoren en gsm infrastructuur te hacken. En wie gelooft dat dit enkel maar voor "veiligheid" is, tja.... ondertussen is al langer duidelijk EN bewezen dat ook europese politici, EU, bedrijven,... hierdoor getroffen zijn. Maar dat word onder de mat van "bondgenoten" geveegd. Maar hoeveel heeft dit de Europese economie al geschaad?

Waarbij ik natuurlijk Huawei en China niet vrijpleit. Maar elke grootmacht doet dit. Ook de VS, UK, Rusland, zelfs India en diverse andere landen op kleinere lokale schaal. Waarbij ik dan ook nog de privé-bedrijven niet noem. Samsung, Apple, Google, Amazon,... iedereen wil data verzamelen. Ook de Belgische en Vlaamse regering. Meer weten over u, wat, waar, wie uitgeeft en betaald, wie naar wie belt,..... Hoeveel databanken zijn er ondertussen hier? En hoeveel staan er nog op stapel?

Informatie is "goud" geworden. En dat geld voor elk land, elk bedrijf. En de VS zal er zijn voordeel ook wel mee doen om China en Huawei te blijven beschuldigen van iets dat zijzelf ook doen...
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

Med schreef:De VS en UK doen al tientallen jaren aan spionage via het volledige internet te monitoren en gsm infrastructuur te hacken.
het grote verschil is natuurlijk dat Apple en Windows geen staatsbedrijven zijn

Elk Chinees bedrijf is per definitie een communistisch staatsbedrijf, met de hele politieke insteek en de politieke belangen er achter.
dus dat de Chinese geheime dienst mee aan de tekentafel vd nieuwste huawei zit verbaast me niet.
De Vs kan dan tegelijk een robbertje uitvechten met Apple om een iPhone van een potentiële terrorist te hacken

als een Chinees bedrijf in de A'pse haven investeert dan koopt China automatisch politieke invloed
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3935
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 138 keer
Bedankt: 64 keer

Klopt,het is ook daarmee dat Trump het in mijn ogen nooit zal kunnen halen van China,gewoon omdat China een land is die geregeerd word door enkele van de elite,die beslissen gewoon over alles,en er kan geen tegenspraak zijn.Als China beslist dat men 50 000 onderdanen zal laten verdwijnen,(bijv. door een tekort aan voedsel) dan zal dat ook gebeuren,alles om niet over zich te laten lopen,dat zijn dingen die Trump hem niet kan veroorloven.
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

CCatalyst schreef:
Dizzy schreef:Hoe goed is het om de Chinezen argwanend te behandelen als je tegelijk de Russen uw verkiezingen laat manipuleren :lol:
Er is geen bewijs dat ze ze ooit in een stemcomputer gezeten hebben. Ze hebben advertenties op Facebook en co gekocht, maar afaik zijn dat nog altijd private bedrijven die niet instaan voor de organisatie van de verkiezingen.

Daarom dat ze we nu spreken over "inmenging" ipv manipulatie.

Dit doet dus helemaal geen onrecht aan de onderbouwde waarschuwing die geleverd wordt door de verschillende inlichtingendiensten tav Huawei en ZTE.
Call it what you want, het resultaat is hetzelfde, we zitten met een oranje clown opgescheept.

Ik heb ook niets tegen argwaan tov China maar het komt mij gewoon een beetje hypocriet over als je anderzijds de Russen inschakelt.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7918
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 734 keer

Bwa, zelfs Kriske Peeters probeerde om de Chinezen naar België te halen. Naar Willebroek meer bepaald, een terrein van 7 ha langs de A12. Die Chinezen zijn wel slimmer dan dat. Het enige wat er langs de A12 ligt en iet of wat met Chinezen te maken heeft, is een Chinees restaurant.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 7590 AX + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

Jack Daniels schreef:Bwa, zelfs Kriske Peeters probeerde om de Chinezen naar België te halen.
yep, korte termijndenken

bv
https://www.trouw.nl/home/griekenland-b ... ~aae9c87a/
De eu zal dus nooit meer de Chinese schendingen tegen de mensenrechten veroordelen

Zou Athene z'n veto stellen omdat Chinese bedrijven miljarden in Griekenland pompen (na hun crisis)? of mag ik die link niet leggen?
Gray
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1461
Lid geworden op: 17 apr 2005, 02:18
Uitgedeelde bedankjes: 370 keer
Bedankt: 155 keer

Dizzy schreef:
CCatalyst schreef:
Dizzy schreef:Hoe goed is het om de Chinezen argwanend te behandelen als je tegelijk de Russen uw verkiezingen laat manipuleren :lol:
Er is geen bewijs dat ze ze ooit in een stemcomputer gezeten hebben. Ze hebben advertenties op Facebook en co gekocht, maar afaik zijn dat nog altijd private bedrijven die niet instaan voor de organisatie van de verkiezingen.

Daarom dat ze we nu spreken over "inmenging" ipv manipulatie.

Dit doet dus helemaal geen onrecht aan de onderbouwde waarschuwing die geleverd wordt door de verschillende inlichtingendiensten tav Huawei en ZTE.
Call it what you want, het resultaat is hetzelfde, we zitten met een oranje clown opgescheept.

Ik heb ook niets tegen argwaan tov China maar het komt mij gewoon een beetje hypocriet over als je anderzijds de Russen inschakelt.
Men heeft oa 'uit Rusland' wat advertenties/tweets gekocht op sociale media, met als vermoedelijke reden, het amerikaanse volk te "verdelen" (dus niet pro-Trump).
Dat riedeltje dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen door Rusland is er vooral gekomen omdat de democraten niet willen inzien dat ze gefaald hebben, dat maakt het minder pijnlijk natuurlijk als je kan zeggen "Het is de schuld van de Russen..."

On topic: ik stel voor dat we routers pakken van Cisco (US), firewalls van Checkpoint (Israel), end-point protection van Kaspersky(Rusland) en de gsm)infrastructuur van Huawei. Op die manier heeft elke inlichtingdienst even veel informatie en wordt er niet gediscrimineerd :wink:
1207 schreef:
Jack Daniels schreef:Bwa, zelfs Kriske Peeters probeerde om de Chinezen naar België te halen.
yep, korte termijndenken

bv
https://www.trouw.nl/home/griekenland-b ... ~aae9c87a/
De eu zal dus nooit meer de Chinese schendingen tegen de mensenrechten veroordelen

Zou Athene z'n veto stellen omdat Chinese bedrijven miljarden in Griekenland pompen (na hun crisis)? of mag ik die link niet leggen?
Zo is dat, de betaler bepaald.
Waarom denk je dat men in de US geen verdere sancties neemt tegen Saudie-Arabie?
https://www.knack.be/nieuws/wereld/vs-e ... 55273.html
Een leven is misschien veel waard, maar geen 110miljard dollar, serieus blijven he ;)
fendtje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 04 jan 2007, 01:06
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Bedankt: 71 keer

Huawei onbetrouwbaar.

Wat dan te zeggen van Telenet die uw kijkgedrag volgt
Facebook , Google enz

Die zijn dan wel betrouwbaar.
Och ja die laatsten komen van Uncle Sam.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

fendtje schreef: Och ja die laatsten komen van Uncle Sam.
De VS heeft inderdaad "gag orders". Maar een Amerikaans bedrijf kan zonder vervolging een "canary" opzetten die de gag order verraadt. Verder mogen Amerikaanse bedrijven rapporten publiceren over het aantal verzoeken dat het van de overheid ontving. En ze mogen gerust kritisch zijn en de alarmklok in de publieke opinie als de overheidsinmenging te ver gaat.

Als een Chinees bedrijf een van deze dingen doet verdwijnt het of wordt de voltallige staf "vervangen"...

Voor de rest is het gebruik van Telenet/Facebook/Google/enz een keuze. Net zoals Huawei dat is. Het wordt natuurlijk wel een probleem als alle providers hier Huawei-apparatuur beginnen te gebruiken, want dan kan je er niet meer omheen. Omgekeerd zie ik het nog niet gebeuren dat je bij Facebook "moet" passeren om van een provider gebruik te maken. Daar knelt het schoentje dus.

Tenslotte: in China is er geen concept als "privacy". Officieel nog steeds communisme, alles en iedereen is een gemeen goed.
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 434 keer
Bedankt: 1972 keer

Dit gaat trouwens veel verder dan telecom... het Westen (en andere delen van de wereld) verkopen zichzelf gewoon aan China.

De vraag is of we daar op termijn beter van gaan worden.
Gebruikersavatar
bitbite
Premium Member
Premium Member
Berichten: 558
Lid geworden op: 18 dec 2012, 14:01
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer
Bedankt: 42 keer

Jack Daniels schreef:Het enige wat er langs de A12 ligt en iet of wat met Chinezen te maken heeft, is een Chinees restaurant.
Da's ondertussen gesloten dacht ik.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

fendtje schreef:Huawei onbetrouwbaar.
Wat dan te zeggen van Telenet die uw kijkgedrag volgt
Facebook , Google enz
Die zijn dan wel betrouwbaar.
Och ja die laatsten komen van Uncle Sam.
de insteek is compleet anders
google verzamelt informatie om geld te verdienen en staat los vd overheid, als ge de complotten negeert
de Ceo van een Chinese multinational mag ni eens pissen zonder toestemming van Peking

R2504
we zijn het vaak oneens maar hier zeker niet

Op korte termijn graaft het westen z'n eigen graf als ze de rode loper blijven uitrollen voor Peking.
Sommige EU lidstaten hangen al aan het Infuus van Peking en geven hun soevereiniteit af, bv de Grieken.
fendtje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 789
Lid geworden op: 04 jan 2007, 01:06
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Bedankt: 71 keer

1207 schreef:
fendtje schreef:Huawei onbetrouwbaar.
Wat dan te zeggen van Telenet die uw kijkgedrag volgt
Facebook , Google enz
Die zijn dan wel betrouwbaar.
Och ja die laatsten komen van Uncle Sam.
de insteek is compleet anders



Op korte termijn graaft het westen z'n eigen graf als ze de rode loper blijven uitrollen voor Peking.
Sommige EU lidstaten hangen al aan het Infuus van Peking en geven hun soevereiniteit af, bv de Grieken.
Enkel Uncle sam heeft de waarheid in pacht.
En maar slaafs Uncle sam volgen 15 miljard aan speelgoed vliegtuigjes.
Kan men mee pronken te behoeve van Uncle Sam.
Als een conflict ontstaat wat zou het eerste doel zijn van een vreemde mogendheid , de speelgoed vliegtuigjes.
We leven in 2018 .
Maar ja zich bang laten maken , geld uitgeven , dat we als kleine garnaal moeten onder gaan.
Word toch eens wakker.
Tijden veranderen ,vroeger de spanjaarden , de 19 eeuw de fransen en nederlanders , de 20 de indi boys , de 21 ......
Kleine garnaaltjes he.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

...vroeger de Spanjaarden!? En de Oostenrijkers, en de Duitsers, en de neo-liberalen...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

fendtje schreef:Als een conflict ontstaat wat zou het eerste doel zijn van een vreemde mogendheid , de speelgoed vliegtuigjes.
We leven in 2018 .
We leven in 2018 en jij gaat als eerst een vliegtuig kapot maken :)?
Israël, de VS en Rusland (en velen met hen) vallen als eerste aan met IT-wapens: DDOS (en soortgelijk) en ransomware. Petya, WannaCry, ... om bedrijven plat te leggen, heeft veel meer impact dan een vliegtuig vermorzelen. Daarenboven kan je als land altijd ontkennen dat jij het gedaan heb, wat met een vliegtuigaanval toch ietske moeilijker is (al probeert Rusland het wel al enkele jaren met vlucht MH17 en de BUK rakketten).
En dan hebben we het nog niet gehad over het van binnenuit aanvallen door subversieve partijen te financieren. Bv Rusland financieerde mee Marine Le Pen, het Vlaams Belang, VVD, de Brexit, ...

Overigens, we schieten hier - terecht - op China, maar Israël heeft ook al zo'n fratsen gedaan.
Zo’n jaar geleden ontdekte de kleine informaticadienst in het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba iets merkwaardigs. Vanaf middernacht draaiden de servers twee uur op volle toeren, hoewel er dan bijna niemand werkt. Later bleek waarom. Sinds de opening in 2012 reisden elke nacht data vanuit het gebouw naar computerservers in Sjanghai, China, zo bericht Le Monde. De hoofdzetel werd gebouwd en gefinancierd door China, dat in de apparatuur vermoedelijk tal van achterpoorten had ingebouwd.
Dat was tussen Ethiopië en China, maar Israel heeft ook een levendige militaire industrie die ook (oa) naar NL uitvoert. Daar was jaren geleden ophef over software (SaaS) die Justitie gebruikte om verhoren te capteren en op te slaan. Bij het (her)beluisteren bleek dat er stukken tussenzaten die geen geluid bevatten, iets wat niet kan aangezien je met een micro altijd wat 'ruis' hebt.

Dus links of rechts worden we altijd wel genaaid. Er is echter een verschil genaaid te worden door een democratisch systeem dan door een dictatuur. In de VS maakt iedereen zich boos over Acosta die zijn accreditatie kwijt speelt, omdat hij te lastige vragen stelt aan de president. In de VS zorgt een rechter dat Acosta zijn accreditatie terug krijgt, in China was Acosta nu dood (zoals Kashoggi dus).
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 434 keer
Bedankt: 1972 keer

heist_175 schreef:Dus links of rechts worden we altijd wel genaaid. Er is echter een verschil genaaid te worden door een democratisch systeem dan door een dictatuur. In de VS maakt iedereen zich boos over Acosta die zijn accreditatie kwijt speelt, omdat hij te lastige vragen stelt aan de president. In de VS zorgt een rechter dat Acosta zijn accreditatie terug krijgt, in China was Acosta nu dood (zoals Kashoggi dus).
Ik denk dat dat een goede samenvatting is van alles... maar blijkbaar hebben een aantal mensen zo'n VS aversie (ik heb hier trouwens nog niemand zien verklaren dat ze heilig zijn) dat ze liever van de regen in de drup lopen.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6595
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 343 keer
Bedankt: 273 keer

Slechte vergelijking, het ligt allemaal wel iets ingewikkelder! Acosta en Kashoggi dachten allebei het gelijk aan hun (US) kant te hebben :-(
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Cherry, Netflix, Astra1&2 FTA
Gebruikersavatar
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9755
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 385 keer
Bedankt: 592 keer
Recent bedankt: 38 keer

Gray schreef:
Dizzy schreef:Ik heb ook niets tegen argwaan tov China maar het komt mij gewoon een beetje hypocriet over als je anderzijds de Russen inschakelt.
Men heeft oa 'uit Rusland' wat advertenties/tweets gekocht op sociale media, met als vermoedelijke reden, het amerikaanse volk te "verdelen" (dus niet pro-Trump).
Dat riedeltje dat Trump de verkiezingen heeft gewonnen door Rusland is er vooral gekomen omdat de democraten niet willen inzien dat ze gefaald hebben, dat maakt het minder pijnlijk natuurlijk als je kan zeggen "Het is de schuld van de Russen..."
Het verschil was klein en het aantal stemmen zelfs lager dan de - inderdaad ondermaatse - tegenpartij, een zeer kleine ingreep is dus voldoende gebleken. Doel was mensen ofwel proteststemmen te laten uitbrengen of gewoon niet te gaan stemmen. Punt is en blijft dat we nu met de oranje clown zitten.
Wil je iemand kwaad maken, vertel hem dan leugens. Wil je iemand razend maken, vertel hem dan de waarheid.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Het gaat van kwaad naar erger met Huawei.

Huawei is nu ook verbannen in Australie, Nieuw-Zeeland en ons buurland het Verenigd Koninkrijk.

Canada arresteerde gisteren een van de toplui van Huawei.

Nederland laat ze nog toe maar zal er vanaf nu strenger op toezien dat ze niet dominant worden.

In Belgie is Huawei reeds dominant. Orange zegt dat het ok is omdat de Belgische overheid en de staatsveiligheid geen adviezen over Huawei hebben uitgebracht, dus er is geen vuiltje aan de lucht volgens hen (paraplu). Proximus zegt akte genomen te hebben van de arrestatie en zal het dossier opvolgen. Telenet beweert alternatieven klaar te hebben.

Alexander De Croo (Open VLD), minister van telecom, zegt dat we de Britten meer in de gaten moeten houden dan de Chinezen. Van De Croo is het geweten dat hij in de zak zit van de Chinezen, hij heeft een sterartikel op de website van Huawei.

In het artikel van De Tijd beweert De Croo ook dat Huawei niet levert aan de overheid, maar na een korte fact-checking kon De Tijd achterhalen dat dat niet klopt en ze wel degelijk leveren.

https://www.tijd.be/ondernemen/telecom/ ... 76503.html

Afbeelding

Afbeelding
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5082
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 84 keer
Bedankt: 153 keer
Recent bedankt: 5 keer

De Croo doet veel aan buitenlandse handel en dat niet in positieve zin.

Die is nu bezig in Zuid-Afrika om België promoten.
Gebruikersavatar
Patje
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3543
Lid geworden op: 03 sep 2003, 19:18
Locatie: (Ledegem)West vlaanderen
Uitgedeelde bedankjes: 211 keer
Bedankt: 93 keer

Nog een artikel van gisteren op datanews :

https://datanews.knack.be/ict/nieuws/be ... RNBDATANNL&
Intel® i3-10100 Quad-Core @4,10 GHZ. Ram:16 GB DDR4. SSD NVMe 500 GB || Windows 11 Home X64 || GSM Samsung Galaxy A13 @ Hey!
Afbeelding Afbeelding
Mobile Vikings internetBox * https://www.speedtest.net/nl/result/15184105255.png
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Het gaat niet goed met Huawei.
Med
Pro Member
Pro Member
Berichten: 364
Lid geworden op: 20 aug 2017, 22:58
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 9 keer

CCatalyst schreef:
Alexander De Croo (Open VLD), minister van telecom, zegt dat we de Britten meer in de gaten moeten houden dan de Chinezen. Van De Croo is het geweten dat hij in de zak zit van de Chinezen, hij heeft een sterartikel op de website van Huawei.
Feit blijft wel dat al bewezen is dat de Britten Proximus gehackt hebben en alzo informatie verzameld hebben. Van Huawei en China zijn er sterke vermoedens, maar heeft men nog steeds géén bewijzen gevonden ondanks wereldwijde onderzoeken door gespecialiseerde geheime diensten.
xayana
Premium Member
Premium Member
Berichten: 694
Lid geworden op: 21 dec 2009, 17:33
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 77 keer

Huawei lijkt mij een slachtoffer te zijn. Hun goedkope telefoons trekken op niks, maar dat terzijde. Het is een bedrijf dat (terecht) booming is (was) en daar worden mensen bang van.
Moet je eens nadenken of de insinuaties niet worden ingefluisterd door een concurrent van Huawei, die misschien more evil is dan Huawei.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3443
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 96 keer

fendtje schreef: Enkel Uncle sam heeft de waarheid in pacht..
Uncle zit tegne apple te procederen voor de code van een terrorist en apple zegt:"den boom in"

Huawei is een chinees staatsbedrijf, De Chinese overheid hoeft niets te hacken want ze zitten mee aan de tekentafel
en China is een communistische dictatuur.

dus ja, een Chinees die huawei gebruikt kan aannemen dat al z'n chats/pw/... gewoon uitgelezen kunnen worden door de dictatuur
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Med schreef: Feit blijft wel dat al bewezen is dat de Britten Proximus gehackt hebben en alzo informatie verzameld hebben. Van Huawei en China zijn er sterke vermoedens, maar heeft men nog steeds géén bewijzen gevonden ondanks wereldwijde onderzoeken door gespecialiseerde geheime diensten.
Ik weet niet of het sarcasme duidelijk is. Toen de Britten ons hackten hadden we ook geen bewijzen. Die komen pas achteraf :-)

Belgie heeft nogal de neiging om achteruit te kijken en reactief te werken inzake zo'n dingen, andere landen hebben een heel andere aanpak en werken proactief. En het zijn niet de minste landen deze keer (en het is ook niet enkel de VS meer).
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Opnieuw een arrestatie van een personeelslid van Huawei, deze keer in de EU.

Het personeelslid, dat de Chinese nationaliteit heeft, wordt verdacht van spionage.

https://www.tijd.be/dossier/europareeks ... 86304.html
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

Justitie in de VS heeft op basis van het onderzoek nu officiele strafklachten ingediend tegen Huawei. De aanklachten zijn de diefstal van zakelijke geheimen van een Amerikaans-Duitse GSM-operator en de schending van de handelssancties met Iran.

https://www.tijd.be/politiek-economie/i ... 91823.html

Huawei is ondertussen ook in Japan niet meer welkom om dezelfde redenen: https://www.reuters.com/article/japan-c ... SL4N1YB6JJ
Gebruikersavatar
heist_175
Moderator
Moderator
Berichten: 14885
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 484 keer
Bedankt: 1054 keer
Recent bedankt: 15 keer

Het blijft toch een onwelriekend gebeuren, niet?
https://www.economist.com/business/2019 ... -countries
President Donald Trump has linked Ms Meng’s legal fate to the prospects of America getting a good deal in trade talks with China.
Vorige week nog kwam TheEconomist met een analyse over de aankoop van een onderdeel van Alstom door GE (TheEconomist 17/01/2019). Waarbij een heel sterk vermoeden is dat het ministerie van Justitie toch niet zo onpartijdig is als we zouden (willen) hopen.

Het DOJ lijkt vooral de belangen van de Amerikanen te behartigen en is niet vies om informatie te delen met Amerikaanse bedrijven om hen een "competitive advantage" te geven.Voor de Calimero's: dit heeft niets met Trump van doen, want onder de vorige presidenten speelden de Amerikanen het spel ook zo: FATCA, BNP boete, ...

In de Huawei case lijkt het er toch ook sterk op dat het over iets anders gaat dan foefelen met de boekhouding of "Iran sancties omzeilen":
- de US wil dat China toegeeft en dreigt daarom paradepaardjes dood te nijpen (ZTE, Huawei)
- de US vindt het sneu dat Huawei verder staat in de ontwikkeling van 5G dan Westerse bedrijven (deels omdat Huawei vermoedelijk toegang heeft tot ongelimiteerde fondsen)
Ik snap nog steeds niet waarom de VS liever bondgenoten aanvalt (Westerse landen, NAVO bondgenoten, de EU, ...) ipv samen één blok te vormen bij de WTO om symetrische rechten/plichten af te spreken tussen China en de rest van de wereld.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

heist_175 schreef: - de US vindt het sneu dat Huawei verder staat in de ontwikkeling van 5G dan Westerse bedrijven (deels omdat Huawei vermoedelijk toegang heeft tot ongelimiteerde fondsen)
Ik denk persoonlijk dat Qualcomm wel verder staat dan Huawei inzake 5G. Zeker kan je dat nooit weten natuurlijk (itt tot Huawei heb ik namelijk geen inzage in bedrijfsgeheimen van anderen) maar het omgekeerde zou me toch verbazen.

Alle andere insinuaties blijven uiteraard insinuaties zonder een hard bewijs. En ik wil er toch op wijzen dat al een tijdje niet meer alleen de VS tegen Huawei is, er zijn ondertussen andere westerse landen bijgekomen (en niet de minste) die allen de zijde van de VS gekozen hebben en Huawei buiten houden.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8274
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer
Bedankt: 527 keer
Recent bedankt: 13 keer

De veiligheidsdiensten van de VS hebben de Belgische veiligheidsdiensten gewaarschuwd voor Huawei en ze raden af met Huawei samen te werken voor de uitrol van 5G.

https://www.tijd.be/politiek-economie/b ... 95004.html

Ondertussen ook bevestigd door de regering.

De EU is het enige grote Westerse economisch blok waar Huawei nog welkom is.
Plaats reactie

Terug naar “Telecom Algemeen”