Sagem Scarlet Box Firmware

Zit je met opmerkingen en een paar vragen over Scarlet of in verband met het vroegere SurfADSL, Tiscali of dxADSL? Post ze dan hier maar.
Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6030
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 345 keer

Ik ben een beetje aan het experimenteren geweest met de sagem Scarlet box. Omdat de huidige firmware nogal dikwijls zijn kuren heeft en ondermaats presteert zocht ik naar een alternatieve firmware. Deze vond ik niet, maar ik vond wel op dit forum in een andere post een mirror van de Scarlet site met alle firmwares (http://wildcat.espix.org/doc/bbox2/mirr ... skynet.be/)

Nu is mijn vraag, welke firmwares zijn veilig om op de router te zetten. Ik las dat de BBox firmwares ook op deze Sagem boxen werken, maar heeft iemand dit al getest.
Ik heb er FAST3464_6OC00A.img.secure.bin op geplaatst. Het duurde ongeveer een half uur voor ik weer verbinding had, maar de firmware is precies niet veranderd (Firmware-VTU-R:5.5.1.2IK105012 Time Oct 1 2009, 14:04:47 ). Wel is er bij statistics een optie verdwenen (adsl statistics), staat er in plaats van "SHOWTIME" nu "uSHOWTIME" :eek: en heb ik 2 nieuwe getallen zichtbaar, naast de Downstream line rate (37600kbps) en upstream line rate (7968kbps) staat er nu ook Bearer1 Downstream payload rate (30056kbps) en Bearer1 upstream payload rate (6048kbps). Verder geen verschil gemerkt, behalve dat het nog steeds ondermaats presteert.
Net gemerkt ook dat mijn Linksys router nu geen PPPoE connectie meer kan maken :bang: Dit wil ik wel zo snel mogelijk verhelpen :bang:

Iemand ervaring met bepaalde firmwares die goed werken op deze Sagem boxen?
ReLoad
Pro Member
Pro Member
Berichten: 299
Lid geworden op: 10 apr 2007, 15:23
Uitgedeelde bedankjes: 108 keer
Bedankt: 4 keer

met firmware bedoelen we: Runtime Code Version

Hierbij is zover ik weet de laatste specifiek voor scarlet: 6OS105-6OS005

Waarbij: 6OS105 (zie link die je zelf geeft: FAST3464_6OS105.img...> 30-Jun-2010 10:00 6.6M ) de gewone firmware (relatief veilig om up te date)
waarbij: 6OS005 (" " : FAST3464_6OS005.img...> 30-Jun-2010 10:00 6.6M ) de recovery firmware (gevaarlijk om zelf te doen, grotere kans op een brick!


De scarlet firmware zijn normaal altijd van het type:FAST3464_ 6OS### (waarbij # een nummer voorstelt).
De belgacom firmware zijn normaal van het type FAST3464_60A##.

info voor belgacom firmware: http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=43&t=28856

Jij heb dus belgacom firware op je sagem gezet, wat natuurlijk wel perfect mag/mogelijk is en zo heb je ook de recentste versie.
Het dus keuze of je wilt afstappen van de Scarlet firmware.
Belgacom firmware: up-to-dater , soms wel minder stabiel (denk ik)
Scarlet firmware: minder up-to-date, wel stabiel
dean3009
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 758
Lid geworden op: 07 mei 2007, 11:19
Uitgedeelde bedankjes: 68 keer
Bedankt: 26 keer

Ik heb 60R109-60A022 op m'n Scarlet Box gezet. De Scarlet firmware trok op de ***, nu loopt het veel stabieler en heb ik WPA2 ;)

Als je deze firmware er op flasht, moet je wel zorgen dat je de juiste volgorde hanteert, dacht eerst de nieuwe recovery firmware (60R109) en dan de gewone (60A022).
Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6030
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 345 keer

Bij mij staat er momenteel dus 6OS105-6OC00A op. Volgens u dus een Belgacom firmware, maar de Sagem Box gebruikt Belgacom toch niet? :eek: Ik zal eens die van dean3009 proberen een dezer dagen. Enig idee welke files dat zijn?
Ik veronderstel eerst FAST3464_6OR109.img.secure.res en vervolgens dan FAST3464_6OA022.img.secure. Eens proberen de volgende dagen. De functionaliteit maakt me niet zo erg uit, daar mijn Linksys router deze op zich neemt. Echter wil ik gewoon een stabiele firmware runnen voor de verandering + PPPoE terug door men Linksys kunnen laten afhandelen.
joriz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 560
Lid geworden op: 13 mei 2006, 22:36
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Bedankt: 41 keer

Wat als het flashen mislukt? Heeft de Sagem de mogelijkheid om een recovery uit te voeren?
Bij de meerste routers is dit mogelijk via TFTP na een mislukte flash maar voor de Sagem kan ik zo direct niets terugvinden.
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/35Mbit / Fritzbox 7490
dean3009
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 758
Lid geworden op: 07 mei 2007, 11:19
Uitgedeelde bedankjes: 68 keer
Bedankt: 26 keer

MClaeys schreef:Bij mij staat er momenteel dus 6OS105-6OC00A op. Volgens u dus een Belgacom firmware, maar de Sagem Box gebruikt Belgacom toch niet? :eek:
De Scarlet firmware is in principe gewoon een Belgacom firmware zonder de Belgacom header/hoofding.
Gebruikersavatar
Devilzown
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1251
Lid geworden op: 10 sep 2007, 19:37
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 60 keer
Recent bedankt: 1 keer

Een bbox2 is gewoon een sagem 3464 in een lelijker verpakking. :-)
Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6030
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 345 keer

Klopt, maar de firmware van de Bbox 2 is wel beter (meestal). Ik snap niet dat het zo lang duurt om de header van de firmware te veranderen en dan vervolgens ook voor Scarlet uit te brengen. Daarom dat ik met die firmwares wat aan het prutsen was, maar nu ik geen PPPoE verbinding meer krijg op mijn Linksys ben ik er al minder tevreden over. Maandag als ik weer thuis ben ga ik die andere firmwares eens proberen en dan zal er wel eens een goede bij zitten veronderstel ik.
Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1617
Lid geworden op: 30 dec 2009, 22:36
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer
Bedankt: 169 keer

De laatste firmware van Belgacom is inderdaad recenter dan de firmware van Scarlet. Dat is volgens mij versie 60A040, die hier te vinden is (officiele site). Op uitgebreidere firewall-instellingen en andere javascript-codes na, is er niet veel verschil met de 60A022.img.secure.bin (die, zo leert mijn omgeving, ook nog veel wordt gebruikt). Als je die wil proberen, staat er hier een linkje ;)
Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6030
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 345 keer

Dan denk ik dat ik de voorlaatste eens ga testen, want als het andere javascript codes zijn wil dat zeggen dat voorlopig de speciale pagina's niet te vinden zijn. Daar zitten soms handige settings in :p bedankt

edit: Momenteel draait sinds een half uurtje 6OS105-60A022 op de Sagem. Ik kan maar 1 ding zeggen: Een wereld van verschil! Hij krijgt veel sneller een nieuw IP, ik had zelfs de indruk dat de reboot sneller ging (kan toeval zijn) :D Verder heb ik nog steeds Blocked out NAT errors in mijn log, op zich jammer, maar aangezien ik mijn Linksys terug een PPPoE verbinding kan laten maken maakt me dat al iets minder uit :) Inmiddels staat ook WPA2 actief
LaserJet
Premium Member
Premium Member
Berichten: 552
Lid geworden op: 01 dec 2008, 18:52
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 28 keer

Misschien domme vraag, maar hoe zet je feitleijk een nieuwe firmware op je sagem? :eek: :? :lol:
Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6030
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 345 keer

Je gaat naar je sagem (meestal 192.168.1.1), dan typ/plak je in de adresbalk volgende code:

Code: Selecteer alles

javascript:mimic_button('navigator: 9078..')
of met het getal 9077 (hangt van de firmware af, met mijn huidige Belgacom firmware is het nog een ander getal geworden)
druk op enter en je krijgt de update pagina :)
LaserJet
Premium Member
Premium Member
Berichten: 552
Lid geworden op: 01 dec 2008, 18:52
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 28 keer

Code: Selecteer alles

http://192.168.1.1/javascript:mimic_button%28%27navigator:%209077%27%29
dit typ ik, dan krijg ik "404 Not Found"
Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6030
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 345 keer

surfen naar 192.168.1.1, dan je adresbalk leeg maken en vervolgens de javascript code er in typen/plakken en op enter drukken. Ze dus niet aan elkaar plakken want dat werkt inderdaad niet. Voor de javascript code mag zelfs geen http staan, enkel puur de code
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16720
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 844 keer
Bedankt: 3046 keer
Recent bedankt: 21 keer

shahab schreef:Misschien domme vraag, maar hoe zet je feitleijk een nieuwe firmware op je sagem? :eek: :? :lol:
Tenzij je een "advanced user" bent (en uit je vragen kan ik opmaken dat je wsl niet tot deze categorie behoort :)) zou ik je afraden om zelf je Bbox2/Sagem te upgraden.
Dat is nergens voor nodig, en de nodige upgrades worden op tijd en stond bezorgd door de provider.
Je loopt het risico dat niets werkt, en voor eigen stommiteiten geeft je provider geen support !
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
LaserJet
Premium Member
Premium Member
Berichten: 552
Lid geworden op: 01 dec 2008, 18:52
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 28 keer

Is het zo risicovol dat hij niet meer zal werken dan?

Maar als hij van uit zijn eige niet reset, enz dan vind ik dat toch wel de moeite waard.
Gebruikersavatar
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6030
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 376 keer
Bedankt: 345 keer

Er is altijd een risico natuurlijk, maar zelf heb ik al dankzij dit topic met enkele firmwares zitten experimenteren, geen enkel probleem tegengekomen. Je moet wel geduld hebben, want in het begin dat de nieuwe firmware er op staat reageert de router zoals bij een eerste boot => verschillende automatische restarts en disconnects, en dat duurt toch wel wat minuten voor dat stopt. Tijdens dit proces mag je hem dus niet resetten of uitschakelen.
techy
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 02 mei 2011, 22:29

kleine tip :
installeer geen belgacom firmare op uw sagem-box

die firmware kan namelijk zorgen dat de zero-touch van belgacom binnenhaalt en u even in je haar doet krabben :wink:
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1627
Lid geworden op: 26 okt 2005, 23:19
Uitgedeelde bedankjes: 64 keer
Bedankt: 88 keer

Ook al zet je de belgacom firmware om de scarlet box, de zero touch zal nooit lopen op een scarlet lijn.
Het kan wel zijn dat je een nieuwe firmware binnen haalt, maar dat is iets anders dan de zero touch.
silencer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3991
Lid geworden op: 08 jul 2008, 02:07
Locatie: 398m van de [email protected]
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer
Bedankt: 102 keer
Recent bedankt: 1 keer

Juist: flash enkel dit:

Runtime Code Version 6OS105-60A040
(of recenter)
techy
Starter
Starter
Berichten: 15
Lid geworden op: 02 mei 2011, 22:29

@ redman , idd is eigenlijk een firmwareupdate van belgacom dan. Maar het kan voorvallen dat @scarlet veranderd word naar @skynet
Dit is iets wat vaak over het hoofd geziien word het eerste uur :-D
adis
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 mei 2011, 01:45
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Hi!
I need help. I upgraded my flash on a scarlet box to FAST3464_60A040.img.secure.bin from the web menu. The box did not reboot. I reboot it manually and now all the leds are green but I can not connect to the box anymore. I tried to reset the box. The box leds flashed a few times and then all shut off. What went wrong? What can I do? Thanks for your help in advance!

best regards
Adis
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16720
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 844 keer
Bedankt: 3046 keer
Recent bedankt: 21 keer

Not surprised ... I guess your Box is dead :(
That is the risk you take by flashing your modem :-) .

In normal circumstances, there is absolutely no reason why people want to update firmware’s on the modem, this is done automatically by the ISP when needed.

Unless you know what you do, and you are aware of the risks, and you have no problem taking the risk and ending up with a dead modem, you should stay away of such experiments.

PS. Ik besef dat dit geen antwoord is op de vraag van vorige poster, maar ik wil iedereen toch waarschuwen dat er wel degelijk risico's verbonden zijn aan het manueel flashen van firmwares.
Tenzij je echt weet wat je doet, 100pct bewust bent van de risico's, en het risico wil nemen om te eindigen met een kapotte modem, begin je best niet aan zulke "experimenten".
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-98303 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
adis
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 mei 2011, 01:45
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Thanks for your feedback. What dead means? I believe there is a way to reflash the box like any router right? I wanted to enable the box with WPA2. The sagem is with Scarlet not with Belgacom. How can I do now?
Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1617
Lid geworden op: 30 dec 2009, 22:36
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer
Bedankt: 169 keer

You can reflash the firmware using serial or JTAG. There are some instructions here: http://www.zoobab.com/bbox2
Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5736
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
Locatie: 127.0.0.1
Uitgedeelde bedankjes: 188 keer
Bedankt: 322 keer
Recent bedankt: 2 keer

seems fun to try :lol: (I mean it :d)

Send me all your bricked BBOXes for free :angel:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
adis
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 mei 2011, 01:45
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Petervanakelyen schreef:You can reflash the firmware using serial or JTAG. There are some instructions here: http://www.zoobab.com/bbox2
Many thanks. Serial sounds good. I used to flash Cisco routers in the past over serial. Can I connect the RX TX GND directly to serial or I need a converter to USB? Once connected over serial, I presume that it loads the image over tftp right? Got some hopes.
Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5736
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
Locatie: 127.0.0.1
Uitgedeelde bedankjes: 188 keer
Bedankt: 322 keer
Recent bedankt: 2 keer

for that I recommend you to buy a cheap MAX232 IC or equivalent, what you need is in the datasheet.
4 capacitors, and of course the connectors and a power supply.
I think it's by usb memory stick :wink:
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1617
Lid geworden op: 30 dec 2009, 22:36
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer
Bedankt: 169 keer

adis schreef:
Petervanakelyen schreef:You can reflash the firmware using serial or JTAG. There are some instructions here: http://www.zoobab.com/bbox2
Many thanks. Serial sounds good. I used to flash Cisco routers in the past over serial. Can I connect the RX TX GND directly to serial or I need a converter to USB? Once connected over serial, I presume that it loads the image over tftp right? Got some hopes.
As you can see in this picture, it seems to be neccessary to use an USB converter. You can make one yourself using a MAX232 as honda4life suggests. Flashing the firmware is probably done over TFTP as you already presumed. :)
Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5736
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
Locatie: 127.0.0.1
Uitgedeelde bedankjes: 188 keer
Bedankt: 322 keer
Recent bedankt: 2 keer

This pinout is different than the table so be careful :wink:
I think you copy your files to a temp directory from usb drive (formatted as ext because of linux kernel), and flash it then.

Why you need the IC is because of RS232 is negative locic: 1 is -11V and 0 is +11V.
Many elektronics work at +5V, with positive logic: 1=+5V and 0 is +5V (TTL)
So you need to invert and level shifting (down and up), the capacitors are used as a charge pump for sending to computer +-11V
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1617
Lid geworden op: 30 dec 2009, 22:36
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer
Bedankt: 169 keer

I think you copy your files to a temp directory from usb drive (formatted as ext because of linux kernel), and flash it then.
I don't think so. Shouldn't be there some flash memory on the USB converter board in that case? Most of the time you just use HyperTerminal/any of the linux serial consoles to start a TFTP client that loads up the configuration from the TFTP server in the network.
Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 okt 2005, 10:35
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 47 keer

Recovery is possible!

Recently I've tried to flash the BGC fw and "bricked" the sagem, it seemed that my sagem doesn't like 60A042. After a bit fiddling I found out that one can recover from a bad flash w/o resorting to JTAG as long as you have a good recovery image.

Thing that you need:
- a dhcp server
- a tftp server
- s sniffer (tcpdump wireshark)
- some common sense

how this works? Booting in recovery mode and samgem will get an IP from dhcp server then do a netboot/etherboot and download the image from tftp server, then you can access the web/telnet interface again then reflash with a good image, that's it.

Step by step howto:

- start a sniffer
- boot the samgem in recovery mode by pressing the reset button and power on
- you will see that it asks an IP and should get it from the dhcp server
- you will see that it tries to download a file from an IP (write down this IP as tftp server) with a path (write it down) and filename (write it down)
- give your tftp server the IP address that you wrote
- rename the FAST3464_<whatever> to the filename you wrote and move it to the direcoty (relative to your tftp root) path that you wrote
- reboot the sagem in recovery
- surf to the IP of sagem (the one it got from the dhcp server)
- flash as usual
- done

As said earlier you need to find a good image, my sagem doesn't like 60A042 no matter what I do, but 60A040 works like a charm.
Basil Fawlty
Starter
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 aug 2010, 09:28

Wat is nu eigenlijk de meest recente Scarlet firmware die veilig te flashen is? Ik heb momenteel 6OS105-6OS005 draaien, maar ik zie dat er ook recentere Scarlet images zijn zoals 6OS105. Deze heeft wel een andere extensie.
Gebruikersavatar
Starlet
Starter
Starter
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 mei 2011, 14:50
Locatie: Brussel
Bedankt: 3 keer

redman schreef:Ook al zet je de belgacom firmware om de scarlet box, de zero touch zal nooit lopen op een scarlet lijn.
Het kan wel zijn dat je een nieuwe firmware binnen haalt, maar dat is iets anders dan de zero touch.
Sinds ongeveer een week loopt ZTC (Zero Touch Configuration) nu wel op Scarlet lijnen, onafhankelijk van de firmware.
Kali
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 jun 2011, 13:06

Sir xming, thank you for your post, you are my hero.

I had the 6OS105-6OS005 and flashed to 6OS105_60A046, and allthough there were no apparent interruptions during the process, it broke the sagem box (all leds green, can't connect to it).

Luckily I had a copy of xming's instructions, a dhcp deamon, a tftp deamon and wireshark preinstalled for exactly this reason.

For me, after the recovery boot, the sagem modem looked for a "0305A8C0.img" in the tftp root folder at ip 192.168.5.2, and when everything was configured correctly I could see it download that file and sure enough it came to life again, sort of.

1) I tried flashing 6OS105-6OS005 again to undo my mistake, strangely enough that broke it again immediately.
2) I tried FAST3464_60R10A.img.secure.res, a recovery firmware, which made the modem available again at 192.168.1.1 and the dhcpd works but apparently this firmware doesn't give you a functional modem, The webinterface only shows a recovery page saying it is waiting for functional firmware, which I assume will automatically arrive on a belgacom line, but no such luck. (Should probably have downloaded the 60R109 recovery firmware Dean3009 suggested).
3) Since those were the only 3 firmware's I had, I flashed 6OS105_60A046 again, which actually worked while it was on, but broke again after the first reboot.
4) I tried reflashing 6OS105_60A046 again, didn't even start.
5) I went back to the recovery firmware, then back to 6OS105_60A046, logged in and did a reset to factory defaults, reconfigured everything and now everything seems to work, even after a reboot.

I can't say what exactly made work, but it does. There seems to be some version upgrades that work and some that don't.

In conclusion:
1) Messing with the firmware is not for the faint of hearted, don't.
2) If you are to go through with it, make certain you understand what xming did to recover his box and be prepared to do the same. (for example by using his method to do the upgrade in the first place)
3) Plainly flashing to the latest belgacom firmware 6OS105_60A046 at the time of this writing seems a bad idea.

Dean3009 suggested flashing 60R109 (a recovery firmware) first and then something else, he used (60R109-60A022 for him), so that will probably work. If i were to try again to go to the latest firmware, I'd probably try.

60R109 -> 60R109-60A022 -> factory reset -> 60S105-60R040 -> factory reset -> 60S105-60R046 -> reconfigure

But no guarantees this will work or you need all the steps. Again be prepared to follow xming's instructions, or don't.

On the upside, running the latest belgacom firmware on a sagem box does work, the tr98 process is no longer the terrible resource hog. Can't tell yet if it improved stability.
Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 okt 2005, 10:35
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 47 keer

I am glad that it helped you.

Nu dat ik erover nadenk, het is mogelijk om een nieuwe fw te testen zonder te flashen.

- booten in recovery mode met de nieuwe fw op de tftp server

Dit is een net/etherboot zonder te flashen, dus na een normale reboot, heb je terug je oude fw.
Kali
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 jun 2011, 13:06

Ah, dus die recovery procedure vervangt de huidige firmware niet, maar start eenmalig op met de firmware van de tftp server, dit verklaart waarom een reboot telkens opnieuw de sagem box deed vastlopen.

Ik veronderstel dan dat de reset to factory defaults uiteindelijk hetgene geweest is wat de zaak terug herstelt heeft. Of met andere woorden, de nieuwe belgacom firmware werkt op de sagem box, maar niet met de instellingen die je overerft van je scarlet firmware.
Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 okt 2005, 10:35
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 47 keer

Ah, dus die recovery procedure vervangt de huidige firmware niet, maar start eenmalig op met de firmware van de tftp server, dit verklaart waarom een reboot telkens opnieuw de sagem box deed vastlopen.
idd, sagem boot gewoon met de img van de tftp server, het staat ook in mijn uitleg dat je na het booten van tftp
- surf to the IP of sagem (the one it got from the dhcp server)
- flash as usual
Wss was het bij jou een factory reset genoeg geweest. Bij mij wou v. 42 echt niet werken, 40 doet het wel goed, heeft iemand een linkje voor 46?
Gebruikersavatar
Petervanakelyen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1617
Lid geworden op: 30 dec 2009, 22:36
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 96 keer
Bedankt: 169 keer

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 okt 2005, 10:35
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 47 keer

dankjewel
Plaats reactie

Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”