Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13154
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Goztow » 22 Nov 2020, 12:06

Mijn schoonouders zijn er bijna 75 en wensen graag een nieuwe TV. Ik ben hen een beetje aan het helpen maar ik ben zelf geen echte specialist.

Huidige situatie.

living
een Philips CRT TV (jawel!) van een 15 jaar oud. Het was één van de laatste CRT TV's die ze nog konden vinden toen de flat TV's opkwamen maar dat vertrouwden ze toen niet zo goed. :-D Maar nu hebben ze er toch genoeg van dat iedereen hen zegt "ah jullie hebben nog geen platte tv" als ze op bezoek komen. De CRT TV werkt an sich nog goed trouwens, maar de beeldkwaliteit is... nou ja :)

De CRT TV heeft 2 scarts (jawel!) die aangesloten zijn op een DVD-speler en een proximus decoder v5. Dit werkt momenteel OK. De Proximus decoder en DVD speler hebben ook een HDMI out. Er staat ook nog een videocassettespeler die momenteel niet aangesloten staat want er zijn niet genoeg scarts in de TV. Die kan enkel met scart worden aangesloten, denk ik, er is alleszins geen HDMI out op.

Tenslotte staat daar nog een kleine hifi toren: radio en cassette en een aparte CD-speler die 3 keer zo groot is als een recente dvd-speler. Beide worden eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt.

slaapkamer
een kleine Philips platte TV die ik voor hen 2e hands op de kop had getikt. Hier moet er niks veranderen. Deze heeft één hdmi en één scart poort.

Nieuwe situatie
Het is dus de moment voor een grote kuis.

Enkele bedenkingen:
- het moet eenvoudig blijven en sterk aanleunen bij wat ze kennen
- basis gebruik van proximus decoder en zo is in orde!
- alles wat ik kan kopen zal een verbetering zijn bij wat ze nu hebben. Maar ik wil dat ze nu wel een tijdje goed zitten met een goede, eenvoudige setup
- TV komt op een TV-meubel te staan dat 1 meter breed is
- Het ganse smart gebeuren zal ik best aan hen laten voorbijgaan, denk ik. Ze kijken enkel normale TV + PVR van proximus TV. DVD's zijn enkel voor de kleinkinderen (hoewel ik misschien best mijn netflix eens zou installeren op hun proximus decoder.
- budget is rond de 750 €. Zoals zo vaak zullen ze wel neerleggen wat moet, maar dit lijkt me en hen een redelijk bedrag
- ik zou aankopen bij coolblue (als ik ze hiervan kan overtuigen want komen ze dat dan ook installeren als dat via internet is besteld?) of via Vandenborre (aangezien ik daar redelijk goede after sales ervaring heb).

Mijn idee zou als volgt zijn. Graag jullie meningen en ook antwoorden op een paar vragen.

living
Aangezien ze Philips vertrouwen (die CRT TV heeft toch wel goed zijn werk gedaan), zou ik opnieuw voor Philips gaan. Persoonlijk denk ik dat ambilight ook wel een leuke gimmick zou kunnen zijn voor hen, hoewel ze, denk ik, niet zo goed begrepen hebben wat het is. Alternatieven zijn LG of Samsung meen ik te begrijpen.
Er is comfortabel plaats voor een 43'' TV. Ze zitten op iets meer dan 2,5 meter van de TV
Ook de DVD-speler zou ik vervangen aangezien deze soms hapert bij het afspelen. Ik zou kunnen een blueray speler nemen, maar ze hebben totaal geen bluerays (en daar ook nog niet echt van gehoord).

Bij Coolblue kom ik dan op deze totaallijst van Philips 43' tv's: https://www.coolblue.be/nl/televisies/s ... rk:philips waaruit ik de volgende aan het bekijken ben.

Philips 43PUS7805 - Ambilight (2020)
https://www.coolblue.be/nl/product/8629 ... -2020.html

Deze heeft momenteel mijn voorkeur. Geen onnodige toeters en bellen (smart deel) en toch 4k. Prijs is zeker OK. Wat mij nogal hard stoort is dat er slechts 3 HDMI-poorten op zitten en geen 4! Dat betekent dat met de decoder en dvdv speler er nog slechts één over blijft.

Ik dacht eraan om eventueel een eenvoudige soundbar bij te installeren om een betere geluidskwaliteit te hebben, ook omdat ze de dvd-speler gaan gebruiken als cd-speler.

Enkele dingen daarbij:
- mogelijks een extra complexiteit in het gebruik. Tenzij dit allemaal mooi geïntegreerd mee werkt (geen extra afstandsbediening, gaat aan als tv aan gaat, enzovoort)? Ik heb hier geen ervaring in en wens graag jullie input hierrond
- moet dit dan de laatste hdmi poort van deze TV innemen? Dan is er geen enkele reserve meer
- die zou dan rond de 150 € max moeten liggen, heb je voor dat budget eigenlijk wel iets extra tov het geluid dat standaard met de tv mee komt?
- mogelijk kan de soundbar in tweede instantie erbij komen indien zou blijken dat het geluid niet super is. Volgens mij zullen ze het geeneens merken.

DVD speler: bijvoorbeeld deze https://www.coolblue.be/nl/product/8645 ... ep200.html

slaapkamer
Ik zou de videocassette speler hier aansluiten zodat ze in de zeldzame gevallen dat ze die willen gebruiken, dat ook kunnen.

Al de rest van de oude "brol" gaat naar het containerpark.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2083
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor 1207 » 22 Nov 2020, 12:38

kun je de tv aan de muur hangen? Dan kun je evtl groter gaan
overwogen om toch naar telenet en ci+ te gaan? dan is het gewoon allemaal via 1 toestel, 1 afstandsbediening, ... (weet natuurlijk niet hoe vaak ze filmpjes huren, extra pakketten, pauzeren gebruiken, ...)
elke nieuwe tv heeft wel een netflixknop en app, daarvoor heb je geen extra bakje nodig
zoek een dvd-speler die alles afspeelt en digitaliseer de belangrijkste videocassettes?
evtl de tv op Lan aansluiten als het zo ver komt (via stopcontact), dan is de kans een stuk kleiner dat je telefoon krijgt dat er iets niet marcheert (omdat de wifi het laat afweten of hapert of ...)
tv voor 750 en beetje geluid kan een lastige worden vrees ik

just my 2 cents

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6814
Lid geworden op: 06 Jul 2008
Locatie: Dendermonde
Bedankt: 683 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 337 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Jack Daniels » 22 Nov 2020, 12:43

Ik zat ook te denken aan bevestiging tegen de muur met een al dan niet draaibare beugel.
MacMini - Vu+ Zero - Fritz!Box 7490 + VoIP - 12x Sunpower 318 zonnepanelen

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13154
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Goztow » 22 Nov 2020, 13:18

Ik zou het aan de muur kunnen hangen maar ik zie niet direct het nut ervan: er is een TV-meubel. Voor cable management is dat meubel ook wel handiger.
Laatst gewijzigd door Goztow op 22 Nov 2020, 13:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15811
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2793 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 761 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor philippe_d » 22 Nov 2020, 13:21

 • Wat de TV betreft, kwaliteit/prijs waarschijnlijk een goede keuze
 • Een soundbar kopen, omdat ze de DVD speler gaan gebruiken om CD's af te spelen (en dus hun TV toestel moeten aanzetten om muziek te luisteren) vind ik een slecht idee.
  • tenzij een hele dure soundbar, is de kwaliteitsverbetering nauwelijks hoorbaar (ik heb een Bose TV speaker, en ik gebruik die nauwelijks :-( ).
  • hou ook rekening met verminderd gehoor (volume en spectrum) van een 75'er, die wellicht amper het verschil zal horen (gewoon TV luid zetten is al voldoende)...
  • TV aan moeten zetten om muziek te luisteren?
 • nieuwe blueray speler om de oude DCD speler èn de oude CD speler te vervangen door één apparaat is OK, maar ik zou dan de analoge audio uitgang van de nieuwe blueray speler verbinden met de bestaande wifi toren.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 377 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 865 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Tomby » 22 Nov 2020, 13:45

Wat snelle ideeën/feedback (mijn ouders zijn ongeveer dezelfde leeftijd) :
* digitaliseer die video-cassettes asap. Hoe langer je wacht, hoe slechter de kwaliteit ervan gaat zijn, en hoe lastiger het gaat worden om ze nog ergens te kunnen bekijken. En ze gaan wellicht al eens rapper op laptop of iPad nog eens herbekijken dan op video-cassette.
* geluid van een platte TV zal wellicht wat blikkerig zijn vgl met speakers van een CRT, maar anderzijds, hoe kieskeurig zijn ze ?
* een soundbar zorgt altijd voor extra complexiteit. Je zou eventueel ook voor eenvoudige powered speakers kunnen gaan. Zo werk ik hier thuis zelf zelfs nog, voordeel is dat het volume gewoon bediend wordt met de afstandsbediening van de TV, maar dat vereist wel dat de TV het volume op de line-out/koptelefoon-uitgang kan regelen (wat wellicht niet alle modellen kunnen). Extra HDMI gebruiken voor een soundbar is enkel als je surround wil, maar kan opnieuw fiddly zijn qua instellen.
* toestellen koppelen qua bediening kan met HDMI-CEC, maar ook dat is soms een beetje gepruts. Vandaag hebben ze het ook niet, en gebruiken ze ook een losse afstandsbediening toch ?

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16297
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 654 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 529 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor meon » 22 Nov 2020, 13:59

M'n 93-jarige oma hebben we 2 jaar geleden een 55" Panasonic-LCD-tv-gekocht.

Een paar opmerkingen van de zaken die we pas achteraf merkten/aan dachten bij het wisselen tov de vorige 40" Sony:
 • Géén SCART-aansluitingen meer
 • Géén analoge audio-uitgang meer waardoor je geen draadloze hoofdtelefoon meer kan aansluiten
 • Door alle 'smart'-functies heb je vaak beide afstandsbedieningen nodig. Mogelijk dat de Proximus-decoder dat beter doet, maar het beste wat met een Telenet AD2200-decoder lukt is om via CEC de TV aan te zetten en bij het uitzetten met een timeout van 3 minuten te zitten.
 • Geluid is waardeloos door hoe dun/klein de speakers zijn
 • Vereiste was om een voet in het midden te hebben en geen pootjes aan de buitenkant, want anders pastte hij niet meer op tv-meubel
 • Heb er ook een chromecast aan gehangen (maar niet op stroom aangesloten), voor die keren dat ik eens dingen wil tonen zoals foto's, video's, screen mirroring van gsm/tablet, ... USB-stroom steek ik enkel in als ik dat wil gebruiken, want anders blijft de Chromecast via CEC de TV ingeschakeld houden met allemaal foto's.
 • VHS, DVD compleet opgegeven.

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2083
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor 1207 » 22 Nov 2020, 14:31

Goztow schreef:Ik zou het aan de muur kunnen hangen maar ik zie niet direct het nut ervan: er is een TV-meubel. Voor cable management is dat meubel ook wel handiger.

dan ben je niet beperkt aan een maximumgrootte, geen idee hoe goed hun zicht nog is (was mijn 1e gedacht)

soundbar is al ter sprake gekomen maar da erbij kopen tikt snel aan
zoek evtl. een merk/model met boxen die naar voren stralen (en niet naar de muur aan de achterkant).

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13154
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Goztow » 22 Nov 2020, 15:17

De CRT is nu 70 cm diagonaal dus die wordt sowieso al 70 % groter.

Nu gebruiken ze enkel de proximus tv afstandsbediening die universeel is gemaakt.

zoek evtl. een merk/model met boxen die naar voren stralen (en niet naar de muur aan de achterkant).
suggesties?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2083
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor 1207 » 22 Nov 2020, 16:16

Goztow schreef:zoek evtl. een merk/model met boxen die naar voren stralen (en niet naar de muur aan de achterkant).
suggesties?[/quote]

https://www.coolblue.be/nl/product/8358 ... light.html
zoiets?

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4604
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 508 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 478 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Joe de Mannen » 22 Nov 2020, 16:17

Die CEC heb ik ook ondervonden dat dat niet helemaal werkt zoals 'geadverteerd' maar mijn moeder klaagt er niet over.

https://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=56&t=59230&p=847769#p847769

Uiteindelijk heb ik het stuk 'radio luisteren en CD spelen via de TV' opgegeven en is er een radio/CD combinatie bijgekomen.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

Ernie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 739
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 41 keer
Uitgedeelde bedankjes: 188 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Ernie » 22 Nov 2020, 22:02

Iets meer dan 6j geleden een 46" gekocht.
Kort ervoor zei iemand uit de vriendenkring die behoorlijk conservatief is en nog niet lang van een behoorlijk kleine TV een 'grote stap' had gemaakt naar een 43", dat het snel went om zo'n 'grote' TV te hebben.
Idd, je went aan die grootte.

Als het vooral een kwestie is om op het TV meubel te moeten passen is het een andere zaak, anders zou ik evt ook kijken naar groter.
Ze zijn niet de jongste meer en zicht gaat evt achteruit waardoor groter meer comfort kan geven.
Wat 4K betreft: hoeveel content is er en zal er in de nabije toekomst gemaakt worden?
Zie je (en zeker een 75-jarige) dat verschil tov full HD op die maat?
Mij lijkt het nogal een commerciële hype te zijn, net zoals 3D en curved.

My 2 cents.
Gelukkig, gezond en coronavrij 2021!

1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2083
Lid geworden op: 11 Jun 2009
Bedankt: 83 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor 1207 » 22 Nov 2020, 22:31

Ernie schreef:Mij lijkt het nogal een commerciële hype te zijn, net zoals 3D en curved.


mijn bedenking is de kijkafstand
heb nu 43 staan en da is groot genoeg al zit ik, volgens de tabellen, te ver van mijn tv om die 4K/uhd/QLED/... te zien
volgens die tabellen zou ik hier zelfs "65 kunnen zetten maar mijne living is geen cinemazaal

Gebruikersavatar
cyberbug
Pro Member
Pro Member
Berichten: 393
Lid geworden op: 08 Okt 2005
Locatie: België
Bedankt: 33 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor cyberbug » 23 Nov 2020, 01:44

4K is tegenwoordig standaard voor 1080p zal je al gou op de 2de hands markt moeten kijken

Groter is in geval van TV's inderdaad (bijna) altijd beter.
ik was altijd de persoon die in de bioscoop op de 3de of 4de rij ging zitten... (toen abbo op ugc unlimited)

Ik heb 48" als PC scherm (wel net iets te groot, 43" had perfect geweest) en daar zit ik op ongeveer 70 cm van.
in de living van ons 2persoons appartement staat nu een 65" oled en had groter gemogen maar kon voor mij niet om 2 redenen.
- Ons TV meubel heeft er 2 kasten om heen gebouwd en er was nog maar enkele mm speling langs beide zijde.
- dit zou onbetaalbaar geworden zijn (onze Panasonic OLED TX65FZ800E was 1729€ een jaar geleden, en een maat groter is meteen een veelvoud.

Is hun TV meubel een losstaand model of zijn er langs de zijkant ook 2 kasten omheen gebouwd ?
indien niet en 7.5 Cm overhang langs beide kanten niet uitmaakt, dan kan je voor 50€ minder het 50" model kopen bij Kamera Express België.
https://tweakers.net/pricewatch/1587156 ... zwart.html

BTW ik heb ook nog een Blu-ray speler te geef indien interesse (deze staat hier maar niets te doen sinds die vervangen is door een xbox one s.)
https://www.lg.com/uk/blu-ray-dvd-players/lg-BP630

Blu-ray (non 4K) disk zijn trouwens niet meer duur, laatst nog 5 Blu-ray films voor 7.5€ bij boekvoordeel (heb er toen 10 voor 15€ gehaald)

ik heb eventueel ook nog een 5.1 set van lenco te geef (die bij onze laatste DVD speler hoorde) die is wel enkel op te halen wegens te zware woofer.
Deze kan je eventueel op de 3.5" jack van de TV aansluiten (geen HDMI poort kwijt) werkt dan wel als 2.1 dacht ik...

Spijtig dat ik onze laatste DVD speler niet meer had deze had 6 analoge uitgangen om de 5.1 op aan te sluiten (dus cd's spelen zonder TV aan) en had ARC dus het geluid van de TV kon ook langs de 5.1 zonder een extra HDMI kwijt te zijn...
Greetz cyberbug

Afbeelding

tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1064
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor tien » 23 Nov 2020, 08:17

Goztow schreef:Er staat ook nog een videocassettespeler die momenteel niet aangesloten staat want er zijn niet genoeg scarts in de TV. Die kan enkel met scart worden aangesloten, denk ik, er is alleszins geen HDMI out op.

Het is dus de moment voor een grote kuis.


Is het nog nodig om video aan te sluiten? Is nu al 'offline' dus is er nog wel iets dat ze missen? Films op dvd zoeken, als er eigen materiaal is op dvd (laten) zetten. Bij ons waren het dozen aan films opgenomen op tv waar eigenlijk toch niemand nog naar keek (de uitzonderingen zitten hier al eeuwig in het dvd archief).
Vermoedelijk kan dat gewoon weg.

geluid via dvd/bluray: de lg hier is niet zo handig om als cd speler te gebruiken (toegeven dat dat ook zeer uitzonderlijk is dat ik cds rechtstreeks gebruik en setup is er hier niet op voorzien). Misschien eenvoudiger om de hifi keten samen te vervangen door mini met alles in. Waarschijnlijk gaat het simpeler zijn. Aan de andere kant, eigen moeder heeft het moeilijk om cds/dvds/blurays uit elkaar te houden en dat is dan weer wel simpeler dat het allemaal in zelfde toestel kan.

Ook nog opassen met "gebruik ik toch nooit" :-D

fendtje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 625
Lid geworden op: 04 Jan 2007
Bedankt: 63 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor fendtje » 23 Nov 2020, 09:10

Goztow schreef:Mijn schoonouders zijn er bijna 75 en wensen graag een nieuwe TV. Ik ben hen een beetje aan het helpen maar ik ben zelf geenBij Coolblue kom ik dan op deze totaallijst van Philips 43' tv's: https://www.coolblue.be/nl/televisies/s ... rk:philips waaruit ik de volgende aan het bekijken ben.

Philips 43PUS7805 - Ambilight (2020)
https://www.coolblue.be/nl/product/8629 ... -2020.htmlAl de rest van de oude "brol" gaat naar het containerpark.


Voor dat toestel aan de duurste prijs is zeer zeker cool blue aan te bevelen.
Eens gaan kijken bij Bol en aankopen bij nl handelaar zou al wel eens 200 € kunnen opleveren.

tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1064
Lid geworden op: 17 Apr 2019
Locatie: Attenhoven (Landen)
Bedankt: 47 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor tien » 23 Nov 2020, 09:45

Bij konijn (nu kamera express) staat die Philips 43PUS7805 overigens bij de black friday kortingen.

met crt misschien handig om eens bij krefel/vandenborre te kijken (op eerste zicht zelfde prijs als konijn maar zoals wel meer niet zelfde type), kan je oude meegeven ipv zelf naar containerpark.

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13154
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Goztow » 23 Nov 2020, 10:04

Er staan inderdaad twee kasten rond het tv meubel. Deze kunnen A priori wel iets uit elkaar gezet worden ( niet veel want de muur stopt) maar dan is er een klein beetje speling tussen de kasten.

Dank voor alle tips. Ik ga nu nog een beetje wachten tot zij hun besluit nemen om echt te veranderen of om te wachten tot corona voorbij is. Het is best dat het van hen komt.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

toxictooms
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 28 Aug 2017
Bedankt: 2 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor toxictooms » 23 Nov 2020, 10:58

Ik heb deze gekocht voor op mijn dochter haar slaapkamer

https://www.coolblue.be/nl/product/8629 ... -2020.html

Heel mooi beeld en deftig geluid. Kost 679€ voor de moment.

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13154
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Goztow » 23 Nov 2020, 11:05

Dank je voorh et delen! Dat is in principe dezelfde maar met android smart besturingsysteem.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5694
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 609 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor iceke » 23 Nov 2020, 11:07

Goh,
mijn mening.. geef(voor 65+ers) meer geld uit aan geluid dan aan beeldkwaliteit zeker als je nog van crt komt.
Dat hoeft geen 321.1 turbo mega surround te zijn, een paar degelijke stereo speakers(die niet in de weg staan)+ een video receiver gaan ze meer aan hebben dan aan een tv met de nieuwste snufjes (en is meteen het probleem met te weinig hdmi poorten opgelost(je hebt er maar 1 nodig op je tv, nl. die voor je receiver))

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13154
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 810 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1324 keer
Contact:

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Goztow » 23 Nov 2020, 11:29

Iceken voorstellen naar links?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5694
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 609 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor iceke » 23 Nov 2020, 11:42

Nee, uiteindelijk maakt dat niet zoveel meer uit.. maken ze nog slechte tv's ? Maken ze nog slechte boxen ?
Kies iets binnen hun budget, als het kan van een a-merk, met zo weinig mogelijk tirlantijntjes.

Jan007
Pro Member
Pro Member
Berichten: 362
Lid geworden op: 22 Nov 2010
Bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor Jan007 » 23 Nov 2020, 15:27

Goztow schreef:living
Aangezien ze Philips vertrouwen (die CRT TV heeft toch wel goed zijn werk gedaan), zou ik opnieuw voor Philips gaan. Persoonlijk denk ik dat ambilight ook wel een leuke gimmick zou kunnen zijn voor hen, hoewel ze, denk ik, niet zo goed begrepen hebben wat het is. Alternatieven zijn LG of Samsung meen ik te begrijpen.
Er is comfortabel plaats voor een 43'' TV. Ze zitten op iets meer dan 2,5 meter van de TV.


Ik denk dat een 43" TV te klein is voor een ideale kijkafstand (spreek uit ondervinding).

kijkafstand_full_hd_4k_tv.jpg

Gebruikersavatar
cptKangaroo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2531
Lid geworden op: 18 Dec 2004
Locatie: 053 Aalst
Bedankt: 169 keer
Uitgedeelde bedankjes: 469 keer

Re: Nieuwe TV voor 75'ers - toaalbudget +/- 750 €

Berichtdoor cptKangaroo » 23 Nov 2020, 18:01

Qua Ambilight: oudere mensen zijn soms beducht voor gekleurde verlichting, vooral naast een raam aan de straatkant. Ze kunnen het natuurlijk altijd uitzetten of verminderen maar een eerste indruk bepaalt misschien hun hele beoordeling. Steek ook genoeg tijd in het afregelen van de tv want een goed scherm is niks waard als het contrast en zo slecht ingesteld staat.

Ik zou niet wachten om die CRT te vervangen. Je hoort te vaak dat er eens eentje in brand gevlogen is, en uit mijn oude kleine tv'tje kwam indertijd zo'n grote steekvlam dat ik goed begrijp hoe snel dit fout kan lopen.

Ik sluit me aan bij de snelle gewenning aan een groter scherm -- bij ons ook van 28" CRT naar een 49" gegaan (zitten op ~2.75m) en na een week dacht ik al dat het nog wat groter mocht. Een meubel dat een CRT bak moest dragen, kan misschien ook aangepast/vervangen worden.


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten