Thermostatische kranen automatiseren

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 01 Jan 2016, 13:38

We leven in een appartement met centrale verwarming. Het verbruik wordt met calorimeters gemeten. We hebben overal thermostatische kranen, wat ok werkt. Ik zou dit graag automatiseren om een soort van centrale thermostaat te krijgen die ik kan programmeren. Een kennis die in hetzelfde gebouw woont, raadt me het volgende systeem aan: https://www.amazon.de/gp/r.html?C=3U1WV ... em_1p_5_ti

Ik wou hier even toetsen naar eventuele ervaringen met dit of gelijkaardige systemen.

Wat extra info:
- living, twee radiatoren
- 3 kamers met elk een radiator
- badkamer met handdoekradiator

Moet voldoende programmeerbaar zijn voor mij en heel noob friendly voor mijn vrouw. Bedoeling is voornamelijk om het comfort te verhogen.

Wat installatie betreft, ik heb 2 linkerhanden voor zo'n dingen... Maar zou in principe niet moeilijk moeten zijn? Iemand enige ervaring mee?

Dank bij voorbaat!

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4427
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 235 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor honda4life » 01 Jan 2016, 13:57

Zo'n radiatorknop vervangen is echt niet moeilijk hoor.
Natuurlijk in elke radiatorknop batterijtjes... die moeten elk jaar wel vervangen worden dus dat zal de grootste ergernis zijn denk ik (hopelijk blijven de instellingen behouden dan).
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

franjo
Plus Member
Plus Member
Berichten: 136
Lid geworden op: 20 Jun 2006
Bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor franjo » 01 Jan 2016, 14:55

Opletten bij de maat van de adapter op de radiator, in Duitsland is de gangbare maat M30x1.5 ,in Belgie is M28x1.5 ook veel voorkomend.
Bij amazon zitten de duitse adapters, zoals ook veel fransen hebben gemerkt.
De software van de max! schijnt vrij onbetrouwbaar te zijn , vastlopres en foute temperatuur .
Verder rekening houden met het geluid dat de motortjes maken, sommige mensen ervaren dat als storend.
Het betrouwbaarste systeem is evohome van honeywell .
honeywell heeft speciale landen versies van zijn bijgevoegde adapters.

http://sb.evohome.honeywell.com/ui-app-dutch/

http://sb.evohome.honeywell.com/nl/

http://www.cv-sanitairkorting.nl/Webwin ... ywell.html

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 01 Jan 2016, 14:55

Op het eerste gezicht lijkt dit een beetje op EvoHome... al lees ik zo meteen niets over een ketelsturing ?

Ik zou zeggen lees eerst eens het Nest topic (wat grotendeels over EvoHome gaat) om de diverse problematieken te begrijpen.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 01 Jan 2016, 15:29

Er is totaal geen ketel in mijn setup ! Die is centraal voor alle appartementen.
[url][/url]
[Afbeelding Post made via mobile device ]
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 01 Jan 2016, 16:01

Dan zou in principe dergelijk systeem voldoen... als het natuurlijk goed werkt.

Misschien best eens wat reviews en gebruikers commentaar trachten te vinden.

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1110
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor bruma » 01 Jan 2016, 19:56

In de lidl of aldi komen nu en dan van due thermostatische kranen die programmeerbaar zijn, wel niet stuurbaar.

Sent from my D6000 using Tapatalk

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 01 Jan 2016, 20:07

Ja, die commentaren probeer ik hier te vinden :-). Zou die honeywel dan ook kunnen werken?

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1110
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 57 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 38 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor bruma » 01 Jan 2016, 20:35

Goztow schreef:Ja, die commentaren probeer ik hier te vinden :-). Zou die honeywel dan ook kunnen werken?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Ik heb van die honeywells en die kan je programmeren.
Let wel, als de pomp niet draait doet die eigenlijk niks, je hebt nog een centrale sturing nodig, bv programeetbare thermostaat én er moet minstens 1radiator altijd open staan (of een overdrukventiel)

Sent from my D6000 using Tapatalk

Gebruikersavatar
willem2
Member
Member
Berichten: 62
Lid geworden op: 31 Mei 2011
Locatie: 2830
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor willem2 » 01 Jan 2016, 22:41

Goztow schreef:We hebben overal thermostatische kranen, wat ok werkt. Ik zou dit graag automatiseren om een soort van centrale thermostaat te krijgen die ik kan programmeren.


Ik heb van dit systeem (Conrad FS20) één programmeerbare thermostaat en twee stelaandrijvingen "op overschot".

Voordeel is dat je maar één keer hoeft te programmeren per ruimte.
Als het systeem je wat lijkt mag je ze wel eens testen (PM).

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 01 Jan 2016, 23:01

bruma schreef:
Goztow schreef:Ja, die commentaren probeer ik hier te vinden :-). Zou die honeywel dan ook kunnen werken?

[Afbeelding Post made via mobile device ]

Ik heb van die honeywells en die kan je programmeren.
Let wel, als de pomp niet draait doet die eigenlijk niks, je hebt nog een centrale sturing nodig, bv programeetbare thermostaat én er moet minstens 1radiator altijd open staan (of een overdrukventiel)

Sent from my D6000 using Tapatalk
Ik ben ofwel te neofiet om het te begrijpen, ofwel niet duidelijk genoeg. Er zijn 200 appartement die worden bevoorraad door één warmteketel. Er is bijgevolg altijd heet water beschikbaar. Het enige wat ik wil, is dat mijn individueel systeem de thermostatische kranen op een bepaalde temperatur zet.

Ik heb deh oneywel website eens doorlopen en heb gekozen voor een aan / uit ketel, dat lijkt me mijn situatie het best te beschrijven. Ik kom dan op een schatting van iets onder de 1.000 euro. *gulp* Maar dit zal wel maximaal ingeschat zijn.

willem2 schreef:
Goztow schreef:We hebben overal thermostatische kranen, wat ok werkt. Ik zou dit graag automatiseren om een soort van centrale thermostaat te krijgen die ik kan programmeren.


Ik heb van dit systeem (Conrad FS20) één programmeerbare thermostaat en twee stelaandrijvingen "op overschot".

Voordeel is dat je maar één keer hoeft te programmeren per ruimte.
Als het systeem je wat lijkt mag je ze wel eens testen (PM).

Dank voor het voorstel maar wat is een stelaandrijving? :-S
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4427
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 235 keer
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor honda4life » 01 Jan 2016, 23:11

Een stelaandrijving zijn die automatische thermostaatknoppen.
Inderdaad, je hoort ze draaien en op een slaapkamer zou het mij zeker en vast storen als ze in het holst van de nacht bijregelen.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 02 Jan 2016, 11:14

Goztow schreef:Ik ben ofwel te neofiet om het te begrijpen, ofwel niet duidelijk genoeg. Er zijn 200 appartement die worden bevoorraad door één warmteketel. Er is bijgevolg altijd heet water beschikbaar. Het enige wat ik wil, is dat mijn individueel systeem de thermostatische kranen op een bepaalde temperatur zet.

Ik heb de honeywel website eens doorlopen en heb gekozen voor een aan / uit ketel, dat lijkt me mijn situatie het best te beschrijven. Ik kom dan op een schatting van iets onder de 1.000 euro. *gulp* Maar dit zal wel maximaal ingeschat zijn.


Indien je steeds warm water hebt (en de ketel dus altijd actief is) dan hoef je de ketelsturen van Honeywell niet aan te schaffen... dan heb je louter de controller, kranen en de internet gateway nodig.

Ik vond zonet een starterkit (controller en 3 kranen) voor 299 euro, en de internet gateway voor 109 euro (er is ondertussen wel een recentere versie waarbij de gateway bij in de controller zit maar hier kan ik niet meteen zo'n staterkit vinden zonder dat er dan weer een ketelmodule bij is).

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 02 Jan 2016, 11:26

Dank je wel, r. Dat maakt dat alweer duidelijker. Heb je soms een link?

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 02 Jan 2016, 11:51

Dit is een link naar de nieuwe controller, en dit naar een kraan (waarvan je er dus drie nodig hebt) al kan je die elders goedkoper vinden.

De vorige prijzen die ik gevonden had was bij Conrad, deze zijn dus iets duurder maar je hebt wel de nieuwe generatie controller.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 13927
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2287 keer
Recent bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 628 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor philippe_d » 02 Jan 2016, 14:14

Als je toevallig over een FritzBox beschikt, zou je de thermostatische kranen "Comet DECT" van Eutronic kunnen overwegen.
Zelfde prijklasse (58-60 EUR bij amazon/conrad).

De verbinding met de router loopt via DECT (maximaal 12 thermostaten per FritzBox).

Voordeel is dat je geen extra controller/internet gateway nodig hebt: de FritzBox bevat de nodige software, in te stellen via de web interface of een DECT telefoon, en ook de bestaande Fritz Apps kunnen gebruikt worden voor besturing vanaf smartphone, tablet, MyFritz, etc.

Werkt met Firmware 06.50, dus nog enkele maanden wachten voor die door PX goedgekeurd wordt (in geval je de FritzBox ook als VDSL2 modem gebruikt).

Geen ervaring, ik zag dat toevallig bij de nieuwigheden van Firmware 06.50
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Proximus B-box3 + Fritz!Box 7590 int, FW 07.00, met PPPoE.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 02 Jan 2016, 14:19

philippe_d schreef:Voordeel is dat je geen extra controller/internet gateway nodig hebt: de FritzBox bevat de nodige software


Maar tegelijk ook een nadeel dat je vast hangt aan zo'n Fritzbox.

Ik zie nog liefst afzonderlijke toestellen die goed zijn in hun gebied... en dan liefst ook nog open zijn zodat je ze kan integreren met andere dingen (geen eenvoudige combinatie trouwens).

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 02 Jan 2016, 14:44

Ik denk dat ik het systeem van honeywell eens ga proberen in onze living, puur voor het gebruiksgemak. De uitbreiding naar badkamer lijkt me weinig nuttig, voor de slaapkamers ben ik wel wat bang van het geluid. Dank voor de tips.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 02 Jan 2016, 18:09

Goztow schreef:Ik denk dat ik het systeem van honeywell eens ga proberen in onze living, puur voor het gebruiksgemak.


Voor één kamer lijkt het me een beetje nutteloos... de echte kracht zit hem net in de zones.

Goztow schreef:voor de slaapkamers ben ik wel wat bang van het geluid


Onze slaapkamer heeft zomer en winter steeds het raam op kipstand en nooit de verwarming aanstaan (heb er dan ook gewoon m'n ouder thermostatische kranen laten staan).

Bij een constante vraag hoor je de kranen ook amper omdat ze dan maar minuscule aanpassingen moeten doen... bij volledig open/dicht hoor je ze iets meer (al betwijfel ik of je dat kan horen als je slaapt).

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2978
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 128 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Sasuke » 04 Jan 2016, 22:00

Bij mij komen ze volgende week langs om dat Honeywell systeem uit te leggen en rond te kijken om een offerte te maken (is niet het enige, maar als er dan toch werken aan de Chauffage moeten Gebeuren ...)

Ik woon nu in een huis met 4 slpk en 2 badkamers, over 3 verdiepen (glv, 1ste en 2de) en alles werkt met maar 1 thermostaat en buiten 1 slaapkamer nergens thermostatische kranen ... Dat mocht wel eens aangepast worden.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3581
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 433 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 429 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Joe de Mannen » 04 Jan 2016, 22:25

Proficiat dat je een chauffagist gevonden hebt die het kent :)

J.

Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2978
Lid geworden op: 13 Aug 2003
Locatie: Vlaanderen
Bedankt: 128 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Sasuke » 05 Jan 2016, 12:09

Mja, gewoon een verdeler gezocht via de Honeywell site. Als die mensen dat kunnen installeren dan is dat al voldoende hè, de rest kan ik wel zelf.
Logic - The art of being wrong with confidence !
Afbeelding

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 05 Jan 2016, 12:21

Kan je me zijn naam PB'en ajb, en je ervaring?
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor xming » 05 Jan 2016, 12:31

Vorig jaar Evo home gekocht (meest recente versie met kleuren LCD) en zelfs geplaatst, redelijk wife/kid proof.

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 05 Jan 2016, 13:09

Misschien gaan we hier nog een EvoHome topic moeten starten voor gebruikers ervaringen te delen.

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6273
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 467 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 316 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 08 Jan 2016, 10:44

Joe de Mannen schreef:Proficiat dat je een chauffagist gevonden hebt die het kent :)

Ik heb net "onze" chauffagist gebeld, die wist ook wat het was enzo (kon er meteen een leuke uitleg over geven) en heeft het systeem al geïnstalleerd.
Als we terug centen hebben en ik mijn vrouw overtuigd krijg, denk ik dat er hier ook een EvoHome komt (eerst offerte afwachten tegen dat het zover is).

Ik gok materiaal aan 6% en weinig arbeidsuren :).

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3581
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 433 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 429 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Joe de Mannen » 08 Jan 2016, 16:49

Een dik jaar geleden was dat anders, toen wisten de meesten het bestaan er nog niet vanaf.
Maar des te beter dat het zo evolueert.

J.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 25 Jan 2016, 16:28

Hierbij de offerte die ik net kreeg, alles exclusief 6 % BTW:
* per kraan 75 €
* 295 € voor de unit
* 110 € plaatsing

Bij mij thuis komt dat dan op zo'n 6 * 75 + 295 + 110 + mogelijks nog 75 € voor een extra thermostaat in de living = zo'n 1.000 € als ik alles wil automatiseren. Comfort heeft zo zijn prijs.

Als ik het zelf installeer, met mijn twee linker handen, dan kom ik mogelijks op een kleine 850 € maar ook met potentieel best wat miserie (zelfkennis... :) ) die ik liever vermijd.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Ramaht
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1077
Lid geworden op: 05 Jul 2008
Bedankt: 120 keer
Uitgedeelde bedankjes: 21 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Ramaht » 25 Jan 2016, 16:33

Uw 21% btw niet vergeten als je het zelf plaatst...

Verstuurd vanaf mijn XT1092 met Tapatalk

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor nickz » 25 Jan 2016, 16:50

Je zou ook TheraPro HR90 thermostaatkranen kunnen installeren. Op Amazon.de kan je die bestellen aan € 299 voor 6 stuks (incl. verzending naar België en BTW). Je hebt dan geen centraal bedieningspaneel, maar je kan wel elke kraan afzonderlijk programmeren.

Die dingen zijn overigens heel eenvoudig te installeren (zelfs voor onhandige mensen). Je draait gewoon de oude thermostaatkraan los (meestal is er ring die je moet losdraaien) en dan krijg je dit:

Afbeelding

Wanneer die pin wordt ingedrukt is de kraan dicht. Hier draai je dan gewoon je nieuwe (elektronische) thermostaatkraan op. Je hoeft dus absoluut geen schrik te hebben dat er water zal uitkomen of zo... :-)

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 25 Jan 2016, 17:41

Ja, die 21 % BTW is meegerekend, daar ik dan online ga aankopen wat goedkoper is.

Het centraal bedieningspaneel is net het interessante voor mij, omdat dit een grote WAF heeft (wife acceptance factor).
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6273
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 467 keer
Recent bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 316 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor heist_175 » 25 Jan 2016, 18:11

Hier zou het ook enkel met centraal display komen, ik had ook al op €1000 of meer gerekend.
Voor een offerte is bij ons nog te vroeg, eerst de aankoop en verbouwing financieel verteren...

Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 Okt 2005
Bedankt: 47 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor xming » 25 Jan 2016, 21:38

Best wel veel vind ik persoonlijk, vorig jaar evohome unit + 3 kranen gekocht op Amazon DE voor minder dan 300 euro.

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor nickz » 25 Jan 2016, 21:49

Inderdaad, zelfs voor een set met 6 kranen zou je maar € 438,32 betalen:

Afbeelding

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 25 Jan 2016, 21:56

Als ik me niet vergis, is dat wel de vorige versie en niet de laatste nieuwe. Als je hiermee via app wil bedienen, heb je nog de gateway nodig. Dan kom je nog altijd "maar" aan 500 € wat nog steeds een groot verschil is, maar het is dus niet dezelfde versie als de nieuwste, toch?

Noem me nu ouderwets, maar voor zo'n dingen waar ik zelf niks van af weet, ben ik wel bereid om een zekere meerprijs te betalen in geval van nood... zeker als ik anders mijn vrouw op mijn dak krijg :P.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

nickz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1513
Lid geworden op: 09 Dec 2011
Locatie: Gent
Bedankt: 216 keer
Uitgedeelde bedankjes: 170 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor nickz » 25 Jan 2016, 22:22

Daar heb je gelijk in! Met die gateway er bij komt het op € 513,28. Dat nieuwere model (evohome Wi-Fi) is er blijkbaar nog niet in Duitsland.
Je kan het wel kopen op bol.com voor € 289,00 en dan de 6 kranen op Amazon.de voor € 390,60, in totaal € 679,60.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 25 Jan 2016, 23:08

Plus een thermostaat.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2125
Lid geworden op: 24 Feb 2007
Locatie: Gent
Bedankt: 116 keer
Uitgedeelde bedankjes: 77 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor lacer » 25 Jan 2016, 23:43

philippe_d schreef:Als je toevallig over een FritzBox beschikt,
....
Geen ervaring, ik zag dat toevallig bij de nieuwigheden van Firmware 06.50

Ik lees bij Amazon:
Systemvoraussetzungen: FRITZ!Box 7490 oder 7390 / FRITZ!OS ab 6.35
Bij Conrad:
Systemvoraussetzungen: FRITZ!Box 7490 oder 7390 / FRITZ!OS ab 6.50

Dus niet voor het kleine broertje 7360 :|
Proximux Internet Start 60/4 speedtest max 58/3.9
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
WDTV Live SMP + RPi 3B + Android met Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu 18.04 + Ubuntu Mate 16.04 / Ubuntu steunpunt

Gebruikersavatar
r2504
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29218
Lid geworden op: 28 Okt 2003
Bedankt: 1928 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 405 keer

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor r2504 » 26 Jan 2016, 10:24

Goztow schreef:Plus een thermostaat.


Waarom een thermostaat ? Iedere kraan is z'n eigen thermostaat ! Wat ik hier wel niet zie is de ketelmodule (aan/uit of opentherm) ?

nickz schreef:Je hebt dan geen centraal bedieningspaneel, maar je kan wel elke kraan afzonderlijk programmeren.


En wie gaat de ketel aansturen... of ga je je ketel/pomp constant laten draaien ?

Goztow schreef:Noem me nu ouderwets, maar voor zo'n dingen waar ik zelf niks van af weet, ben ik wel bereid om een zekere meerprijs te betalen in geval van nood... zeker als ik anders mijn vrouw op mijn dak krijg :P.


De kranen plaatsen is gewoon de bestaande losdraaien en de nieuwe erop... enige wat misschien wat moeilijker is is de ketelsturing al is Opentherm gewoon twee draadjes aansluiten (en het maakt zelfs niet uit welke waar). Voor de configuratie van EvoHome zelf kan je genoeg filmpjes vinden op YouTube trouwens.

Goztow
Administrator
Administrator
Berichten: 12269
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 660 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1144 keer
Contact:

Re: Thermostatische kranen automatiseren

Berichtdoor Goztow » 26 Jan 2016, 11:07

Ben jij getrouwd, r25? ;-)

Onze ketel werkt voor 200 appartementen,ik moet die niet sturen. In de living zit de chauffage onder marmeren tabletten, dus de thermostaat van de kraan Is niet betrouwbaar.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast