Scanner met dubbele cradle

Gebruikersavatar
jphermans
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 752
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Locatie: Aalst
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer

Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor jphermans » 2 weken 4 dagen 12 uur geleden (02 Jun 2021, 20:25)

Ik zoek voor een project op mijn werk een barcode scanner die een verbinding kan maken met 2 of meerdere cradles.
Ik heb al gezocht op het net bij de bekende merken (en ook al wat gebeld) en te horen gekregen dat er meerdere scanners op 1 cradle kunnen aangesloten worden en dan ook zo werken. Ik heb een opstelling gemaakt hoe het moet werken en hoop dat iemand van jullie een oplossing weet zonder extra software of wat dan ook want dit wilt onze klant niet.

Scanner .pdf
(725.97 KiB) 75 keer gedownload
Internet via EDPNET & Telenet Fiber 300
TV via Plex plugin xteve IPTV & Kodi
IPTV via different providers.
Telefonie via Edpnet(incoming) en Easycall (outgoing)

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16443
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 692 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 542 keer
Contact:

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor meon » 2 weken 3 dagen 22 uur geleden (03 Jun 2021, 10:01)

Ik doe niet aan industriële automatisering, maar bij een van onze klanten in de transport-sector werken ze met wifi-handheld scanners die in staat zijn complete Citrix-applicaties te tonen op hun scherm. Daar maakt cradle/locatie van de scanner etc dus niet eens uit...

johan.devos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1047
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 125 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 180 keer

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor johan.devos » 2 weken 3 dagen 21 uur geleden (03 Jun 2021, 10:36)

Moet die scanner via USB verbonden zijn of kan dit ook via BT? MQTT, Ethernet,...?

Desnoods via een USB - BT dongle op ieder toestel en de BT scanner verbinden met meerdere BT ontvangers. Vraag is dan natuurlijk hoe je de barcode linkt aan de juiste ontvanger of weet men a.d.h.v de barcode voor welke ontvanger dit is?

Hoe zou je dit doen werken met de cradles of worden de barcodes maar doorgestuurd via USB als de scanner op de cradle ligt?

Of zoiets?
https://www.rtscan.net/wi-fi-wireless-or-ethernet-barcode-scanner-solution/

joriz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 513
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor joriz » 2 weken 3 dagen 12 uur geleden (03 Jun 2021, 20:33)

Is het de bedoeling dat die scanner een soort van roaming doet tussen de cradles?
Hoe vaak wisselt men tussen de cradles?
Is dit continue of enkel bijvoorbeeld op het begin van de dag persoon A gaat werken waar cradle A staat voor de rest van de dag?
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/35Mbit / Fritzbox 7490

Gebruikersavatar
jphermans
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 752
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Locatie: Aalst
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor jphermans » 2 weken 2 dagen 21 uur geleden (04 Jun 2021, 11:25)

Sorry voor het late antwoord,maar hier dan de antwoorden:
Ik doe niet aan industriële automatisering, maar bij een van onze klanten in de transport-sector werken ze met wifi-handheld scanners die in staat zijn complete Citrix-applicaties te tonen op hun scherm. Daar maakt cradle/locatie van de scanner etc dus niet eens uit...

Weet je een merk/type van deze scanners? Vind niet direct iets op het net!!
Moet die scanner via USB verbonden zijn of kan dit ook via BT? MQTT, Ethernet,...?

Deze zijn met usb verbonden op onze controllers, dus ja. Heb die link eens bekeken en misschien kan zoiets werken, maar klant wilt eigenlijk een standaard en liefst zonder extra software.
Hoe zou je dit doen werken met de cradles of worden de barcodes maar doorgestuurd via USB als de scanner op de cradle ligt?

Het gaat om een handscanner, dus product komt in een zone en de operator scant 2 barcodes. Deze barcode gaat via een master controller naar een secondary en zo verder. De controllers kijken of ze iets moeten doen met de codes die ze binnenkrijgen. Mooie oplossing zou zijn mocht er op elke controller gewoon via USB een cradle kan aangesloten worden, die dus in verbinding staat met 1 handscanner. Datalogic zegt dat dit niet mogelijk is, daarom mijn vraag hier.
Is dit continue of enkel bijvoorbeeld op het begin van de dag persoon A gaat werken waar cradle A staat voor de rest van de dag?

Operator scant om de vijf minuten deze barcodes en dit ongeveer 8 uur lang in 2 ploegen.Scanners liggen altijd op dezelfde plaats en 1 persoon scant voor het gehele station.
Internet via EDPNET & Telenet Fiber 300
TV via Plex plugin xteve IPTV & Kodi
IPTV via different providers.
Telefonie via Edpnet(incoming) en Easycall (outgoing)

johan.devos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1047
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 125 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 180 keer

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor johan.devos » 2 weken 2 dagen 19 uur geleden (04 Jun 2021, 12:51)

Wat is de max afstand tussen de scanner en ontvanger?
Volstaat het dat de scanner is verbonden met 1 controller?
Is er WiFi in de buurt?

https://www.amazon.com/NADAMOO-Transmission-Automatic-Supermarket-Warehouse/dp/B01GDJ2BH6/ref=psdc_15327871_t1_B014FWG5XE

Gebruikersavatar
jphermans
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 752
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Locatie: Aalst
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor jphermans » 2 weken 2 dagen 19 uur geleden (04 Jun 2021, 12:56)

Afstand is max 5 meter, maar op uw link zie ik ook dat er meerdere scanners op 1 usb kunnen gepaird worden maar heb net het omgekeerde nodig.
Meerdere usb en maar 1 scanner.
Internet via EDPNET & Telenet Fiber 300
TV via Plex plugin xteve IPTV & Kodi
IPTV via different providers.
Telefonie via Edpnet(incoming) en Easycall (outgoing)

joriz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 513
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 36 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor joriz » 2 weken 2 dagen 19 uur geleden (04 Jun 2021, 13:01)

jphermans schreef:Sorry voor het late antwoord,maar hier dan de antwoorden:
Is dit continue of enkel bijvoorbeeld op het begin van de dag persoon A gaat werken waar cradle A staat voor de rest van de dag?

Operator scant om de vijf minuten deze barcodes en dit ongeveer 8 uur lang in 2 ploegen.Scanners liggen altijd op dezelfde plaats en 1 persoon scant voor het gehele station.


Mogelijke optie is een cradle + barcodescanner combinatie waarmee je de barcodescanner kan linken en unlinken van de cradle via een barcode. Zie bijvoorbeeld naar DataLogic.
Probeer draadloze scanners te gebruiken die over 433Mhz werken, dit is veel stabieler dan bluetooth. Het bluetooth pair process is ingewikkelder en vaak heb je nog extra software nodig die de vertaling doet naar "keyboard taal" via een keyboard wedge programma.
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/35Mbit / Fritzbox 7490

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16443
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 692 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 542 keer
Contact:

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor meon » 2 weken 2 dagen 13 uur geleden (04 Jun 2021, 18:33)

jphermans schreef:Weet je een merk/type van deze scanners? Vind niet direct iets op het net!!

Intermec CK3 (maar da's waarschijnlijk niet de prijsklasse waar jij op hoopt :-))
Of anders Motorola/Symbol MC3070 .

Deze worden beheerd met Soti MobiControl.

Gebruikersavatar
jphermans
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 752
Lid geworden op: 31 Aug 2009
Locatie: Aalst
Bedankt: 97 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 111 keer

Re: Scanner met dubbele cradle

Berichtdoor jphermans » 2 weken 2 dagen 13 uur geleden (04 Jun 2021, 18:50)

(maar da's waarschijnlijk niet de prijsklasse waar jij op hoopt :-))

Prijs is niet zo belangrijk, als het maar werkt.
Zal daar begin volgende week eens contact mee opnemen.
Internet via EDPNET & Telenet Fiber 300
TV via Plex plugin xteve IPTV & Kodi
IPTV via different providers.
Telefonie via Edpnet(incoming) en Easycall (outgoing)


Terug naar “Elektrische apparaten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast