OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

nezriel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 06 Jan 2011

OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor nezriel » 1 week 2 dagen 14 uur geleden (20 Mei 2020, 22:45)

Ik heb ergens gelezen dat het mogelijk is om met 2x sip individuelle simulante gesprekken uit te bellen of te ontvangen (ipv sip enterprise voor 5x de kost) en dit door een doorschakeling van 1 nummer naar de ander, weet iemand hoe ik deze aan de praat krijg?

Ordon
Plus Member
Plus Member
Berichten: 208
Lid geworden op: 27 Apr 2019
Bedankt: 29 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor Ordon » 1 week 2 dagen 11 uur geleden (21 Mei 2020, 01:34)

Gewoon beide lijntjes configureren in je toestel.
Beide lijntjes werken totaal onafhankelijk van elkaar en hebben beiden slechts één kanaal.
Dat betekent dat je slechts één gesprek kan voeren per lijn.
Dus één en hetzelfde nummer als uitgaand/inkomend voor beide lijnen kan niet, noch meerdere simultane gesprekken per lijn.

openaf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 02 Jul 2008
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor openaf » 1 week 1 dag 22 uur geleden (21 Mei 2020, 14:08)

Ik heb twee nummers geporteerd bij OVH en twee abonnementen (découverte). Ik mag ze tegelijkertijd gebruiken. Beide nummers zijn op een van die twee abonnementen aangesloten, vraag mij niet waarom.
OVH2.png

nezriel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 06 Jan 2011

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor nezriel » 1 week 1 dag 22 uur geleden (21 Mei 2020, 14:36)

I wish I could do it.
Ik heb maar 1 nummer geporteerd en 2x sip individuelle.
Bedankt voor jullie reacties.

Off topic, ik heb opgemerkt als ik wil overstappen van individuele naar Enterprise gebeurt dit pas begin van de volgende maand

Tomsworld
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2127
Lid geworden op: 29 Jan 2004
Bedankt: 185 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor Tomsworld » 1 week 1 dag 22 uur geleden (21 Mei 2020, 14:45)

nezriel schreef:I wish I could do it.
Ik heb maar 1 nummer geporteerd en 2x sip individuelle.
Bedankt voor jullie reacties.

Off topic, ik heb opgemerkt als ik wil overstappen van individuele naar Enterprise gebeurt dit pas begin van de volgende maand


Idd gebeurd maar volgende maand, vroeger kon je wel op een sip individuele kanalen aanvragen 1 euro / maand / kanaal weet niet of dat nu nog kan.
Provider: Orange cable 100/10
Netwerk: Unifi Edgerouter 4, 2 x UniFi® AP AC Pro 's + UniFi switches Voip: Voip 3cx & Ovh + 3*net
Tv: Orange decoder

nezriel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 06 Jan 2011

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor nezriel » 1 week 1 dag 21 uur geleden (21 Mei 2020, 15:11)

het is mij wel gelukt om 2 gesprekken te ontvangen door nummer door te schakelen naar meerdere sip lijnen.
Nu nog even zien over uitgaande als inkomende bezet is, daar denk ik ook een oplossing gevonden te hebben door eerst laten bellen naar 1 sip lijn en uitbellen van de andere sip lijn.
2 uitgaande zal niet lukken behalve met een preselectie code van de fritzbox
Bijlagen
ovh 2 ontvangen.PNG

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4278
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 485 keer
Recent bedankt: 8 keer
Uitgedeelde bedankjes: 465 keer

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor Joe de Mannen » 1 week 1 dag 18 uur geleden (21 Mei 2020, 18:04)

Mijn eerste gedacht was om de eerste lijn te lzten doorschakelen naar de tweede als ze bezet is, maar ik weet niet of dat ingesteld kan worden bij ovh.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

nezriel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 06 Jan 2011

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor nezriel » 1 week 1 dag 16 uur geleden (21 Mei 2020, 19:55)

Joe de Mannen schreef:Mijn eerste gedacht was om de eerste lijn te lzten doorschakelen naar de tweede als ze bezet is, maar ik weet niet of dat ingesteld kan worden bij ovh.
J.

Dit was de eerste dat ik deed maar lukte niet, sip lijn schakelt niet door als het in gebruik is en geeft voicemail.

Het is mij inderdaad ook gelukt om in te stellen bij ovh manager bij inkomend gesprek de eerste sip lijn te gebruiken en dan uit te bellen met de tweede sip lijn mits instelling in de Fritz.

Enige probleem blijft bij uitbellen, kan niet simulant (dan kiezen wij voor de prefix van de Fritz)

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15349
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2691 keer
Recent bedankt: 17 keer
Uitgedeelde bedankjes: 735 keer
Contact:

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor philippe_d » 1 week 1 dag 13 uur geleden (21 Mei 2020, 23:11)

nezriel schreef:Enige probleem blijft bij uitbellen, kan niet simulant (dan kiezen wij voor de prefix van de Fritz)

Wat gebeurt er als je uitbelt met de "bezette" lijn?
Krijg je dan een foutcode (zie Fritz!Box logs)?

In de Fritz!Box kan je instellen dat er een alternatieve lijn gebruikt indien het gesprek via de gekozen lijn mislukt.
Telephony > Eigen telefoonnummers > Aansluitinstelllingen > Vervangende verbinding

vervangende verbinding.png

Zou dit geen oplossing kunnen zijn?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/20 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.19-78144 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

nezriel
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 34
Lid geworden op: 06 Jan 2011

Re: OVH 2de oproep met 2x sip individuelle

Berichtdoor nezriel » 1 week 1 dag 13 uur geleden (21 Mei 2020, 23:20)

Log fritzbox: Internet telephony with 03..... @sip5.ovh.be via sip5.ovh.be failed. Cause: Too many simultaneous 

Vervangende verbinding vind ik geen oplossing omdat ik niet kan kiezen welke, ik heb nog buitenlandse sip nummers voor ontvangen gesprekken.


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten