WeePee: SIP DNS SRV

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2014
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 130 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 21 Apr 2019, 13:05

Ik vermoed dat Philippe eerder al het verschil aangegeven heeft, nl. welke kant de keep-alive-pakketjes moet sturen.
Ik ga mijn configuratie nog bijsturen zodat die STUN-server er van tussen kan.
Computer(k)nul

DirkTas67
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 Apr 2017
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor DirkTas67 » 16 Mei 2019, 14:48

Ik ben pas recent overgeschakeld naar de 'nieuwe' servers, zelf zit ik in de situatie met een orange router met daarachter een gebrigde USG 3P router met daarschter een Grandstream GXP2140 voip, dat werkt perfect(nog geen problemen ontdekt, laat het me zo uitdrukken).

Mijn schoonbroer echter heeft een nieuwere Orange router zonder de bridge functie met daarachter de USG 3P router met daarachter een grandstream GXP2140 en die heeft wel problemen, ik kan het toestel perfect herstarten/rebooten en er kan naar het nummer gebeld worden maar na een tijd kan er niet meer gebeld worden, zou de STUN server hier een oplossing zijn en is dit een goede oplossing?

Mvg.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1713
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 105 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor MarkDM » 16 Mei 2019, 15:26

Staat de NAT Keep Alive aan ?
GrandstreamNatKeepAliveA.png

Dit moet op 'yes' staan met de nieuwe servers.
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2014
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 130 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 22 Mei 2020, 11:28

Excuses dat ik hier zo'n oude draad terug oprakel. Ik vond het weinig zinvol hiervoor een nieuwe draad te maken aangezien het onderwerp meer dan relevant is.

Na het omwisselen van een BBox2 in een BBox3 ervaar ik problemen met het geregistreerd houden van de inkomende lijn (WeePee).
Ik heb de instructies toegepast van TomVH in deze reactie, maar dan krijg ik een overbelast-toon als ik via een Dellmont-provider wil uitbellen. Het heeft met deze aanpassingen te maken, aangezien uitgaande gesprekken terug mogelijk zijn als ik de aanpassingen terugdraai.

Iemand die deze combi wél (blijvend) werkend gekregen heeft (icm. een BBox3)?
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2014
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 130 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 26 Mei 2020, 19:37

Door de Firewall op de BBox3 op 'medium' te plaatsen ipv. 'high' (Access Control > Firewall) én de aanpassingen in deze reactie terug te draaien, lijkt het probleem opgelost.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2014
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 130 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 141 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 08 Jun 2020, 17:16

Toch niet :( :( :(
Computer(k)nul


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast