WeePee: SIP DNS SRV

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2077
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 21 Apr 2019, 13:05

Ik vermoed dat Philippe eerder al het verschil aangegeven heeft, nl. welke kant de keep-alive-pakketjes moet sturen.
Ik ga mijn configuratie nog bijsturen zodat die STUN-server er van tussen kan.
Computer(k)nul

DirkTas67
Starter
Starter
Berichten: 11
Lid geworden op: 24 Apr 2017
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor DirkTas67 » 16 Mei 2019, 14:48

Ik ben pas recent overgeschakeld naar de 'nieuwe' servers, zelf zit ik in de situatie met een orange router met daarachter een gebrigde USG 3P router met daarschter een Grandstream GXP2140 voip, dat werkt perfect(nog geen problemen ontdekt, laat het me zo uitdrukken).

Mijn schoonbroer echter heeft een nieuwere Orange router zonder de bridge functie met daarachter de USG 3P router met daarachter een grandstream GXP2140 en die heeft wel problemen, ik kan het toestel perfect herstarten/rebooten en er kan naar het nummer gebeld worden maar na een tijd kan er niet meer gebeld worden, zou de STUN server hier een oplossing zijn en is dit een goede oplossing?

Mvg.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1741
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 107 keer
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor MarkDM » 16 Mei 2019, 15:26

Staat de NAT Keep Alive aan ?
GrandstreamNatKeepAliveA.png

Dit moet op 'yes' staan met de nieuwe servers.
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2077
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 22 Mei 2020, 11:28

Excuses dat ik hier zo'n oude draad terug oprakel. Ik vond het weinig zinvol hiervoor een nieuwe draad te maken aangezien het onderwerp meer dan relevant is.

Na het omwisselen van een BBox2 in een BBox3 ervaar ik problemen met het geregistreerd houden van de inkomende lijn (WeePee).
Ik heb de instructies toegepast van TomVH in deze reactie, maar dan krijg ik een overbelast-toon als ik via een Dellmont-provider wil uitbellen. Het heeft met deze aanpassingen te maken, aangezien uitgaande gesprekken terug mogelijk zijn als ik de aanpassingen terugdraai.

Iemand die deze combi wél (blijvend) werkend gekregen heeft (icm. een BBox3)?
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2077
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 26 Mei 2020, 19:37

Door de Firewall op de BBox3 op 'medium' te plaatsen ipv. 'high' (Access Control > Firewall) én de aanpassingen in deze reactie terug te draaien, lijkt het probleem opgelost.
Computer(k)nul

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2077
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 08 Jun 2020, 17:16

Toch niet :( :( :(
Computer(k)nul

jrh
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 Mar 2013
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor jrh » 2 dagen 19 uur 14 minuten geleden (17 Jan 2021, 22:01)

En hoe is het afgelopen? Zit met een zelfde probleem.... draytek achter een proxi lijntje. Uitbellen lukt probleemloos. Echter, inkomende gesprekken komen niet door. :-(
Laatst gewijzigd door philippe_d op 18 Jan 2021, 08:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: typo verbeterd (uitbetalen)

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2077
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 2 dagen 10 uur 14 minuten geleden (18 Jan 2021, 07:01)

Geen idee hoe het uiteindelijk opgelost geraakt is. Ik heb er - voor zover ik weet - geen verdere actie voor ondernomen.
Als ik het niet vergeet, kijk ik vanavond de instellingen nog eens na. Het zou kunnen dat ik een vaste SIP-server ingesteld heb maar ben dit niet meer zeker (set and forget met de nadruk op forget).
Computer(k)nul

jrh
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 49
Lid geworden op: 14 Mar 2013
Uitgedeelde bedankjes: 20 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor jrh » 2 dagen 9 uur 56 minuten geleden (18 Jan 2021, 07:18)

Als het niet stoort op even te kijken hoe je het opgelost hebt... het zou me mogelijks erg kunnen helpen!

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2077
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 131 keer
Uitgedeelde bedankjes: 155 keer

Re: WeePee: SIP DNS SRV

Berichtdoor Sinna » 1 dag 20 uur 55 minuten geleden (18 Jan 2021, 20:19)

Zoals deze morgen beloofd de instellingen zoals ik ze in een Cisco/Linksys/Sipura SPA3102 heb ingesteld:
  • NAT Mapping Enable: yes
  • NAT Keep Alive Enable: yes
  • NAT Keep Alive Intvl: 10 (is wellicht wat kort/snel, maar soit)
  • SIP Port: 5061 (ipv. 5060)
  • Proxy: sip0-b.voice.weepee.io (zie Weepee)
  • Register: yes
  • Use DNS SRV: no
  • User ID en Auth ID: zie Weepee (in mijn geval 32990900xxxx)
Ik gebruik geen STUN-server (meer).
Het zou kunnen dat SIP-port 5061 ipv. 5060 de sleutel tot de oplossing was zodat ik zeker niet in conflict kom met eventuele SIP-toestanden op de BBox3.

@jrh: Op welk device probeer jij de configuratie te maken? Je spreekt van een Draytek, maar welk model? Misschien is die 5060 ook bij jou de oorzaak. NAT Keep Alive moet sowieso actief of de registratie geraakt niet verlengd.
Computer(k)nul


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten