Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs, ...

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4660
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 273 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 333 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor satsurfer » 19 Apr 2013, 14:21

7340 (=7390 light) krijgt al lang geen updates meer :cry:

Tom36
Starter
Starter
Berichten: 21
Lid geworden op: 30 Jun 2012
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor Tom36 » 11 Jun 2013, 16:42

Met de laatste firmware er op te zetten een week geleden is mijn probleem van in deze thread niet meer voorgekomen.

Maar sinds enkele weken wilt hij geen 2 uitgaande gesprekken tegelijkertijd meer doen via freevoipdeal, ik krijg een error in de logs, bv "Internet telephony with [email protected] via sip.freevoipdeal.com failed. Cause: Internal server error (500)", en de typische 'no service' 3-toon, of een bezettoon. Freevoipdeals' contact form mensen zeggen dat ik in de manual moet kijken.
fritzbox instellingen
Iemand een ideetje?

Iets anders: wanneer ik in de nieuwe features zag van "RITZ!App Fon allows you to make calls on your smartphone through the FRITZ!Box." dacht ik om over internet met mijn fritzbox verbinding te kunnen maken en zo te bellen, maar blijkbaar is het enkel over wlan. Spijtig.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15603
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor philippe_d » 11 Jun 2013, 18:05

Tom36 schreef:wanneer ik in de nieuwe features zag van "RITZ!App Fon allows you to make calls on your smartphone through the FRITZ!Box." dacht ik om over internet met mijn fritzbox verbinding te kunnen maken en zo te bellen, maar blijkbaar is het enkel over wlan

Je kan op 2 manieren met een smartphone over internet via de Fritzbox telefoneren (in- en uitgaande gesprekken):
  1. Smartphone via VPN met de FritzBox verbinden: dan gebruik je de Fritz!Fon App zoals thuis.
  2. Ofwel via een andere VoIP App (vb CSIPsimple). In dit geval moet je in de eigenschappen van deze SIP telefoon "register from internet" aantikken.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1658
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 93 keer
Uitgedeelde bedankjes: 262 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor fryelectro » 13 Jun 2013, 11:23

Even een kleine aanvulling aan de post van Phillippe vermits ik dit zelf een tijdje geleden eindelijk aan de praat heb gekregen: Een werkende tutorial om vanop je Android 4.x toestel een VPN op te zetten naar je fritz!box:

http://service.avm.de/support/en/skb/FRITZ-Box-7390-int/1069:Using-an-Android-device-to-establish-a-VPN-connection-to-FRITZ-Box
Edpnet VDSL XL - 100/30 Fritz!Box 7530
Orange go intense unlimited

bengel
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 Jul 2013

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor bengel » 01 Jul 2013, 16:56

Hallo,

ik gebruik de 7390 met FRITZ!OS 05.51
aangesloten via LAN 1 - telenet router , en analoge lijn vanaf de telenet router
Internet via telenet - gegevens snelheden http://www.speedtest.net/result/2808673597.png
4 geregistreerde VOIP nummers
Via Sipdroid op mijn samsung telefoon via G3 .... ben ik aangemeld op friz als een intern toestel

Probleem:
Vanaf sipdroid kan ik in en extern bellen , de telefoon rinkelt en gesprek kan opgebouwd worden? geluid op android telefoon hoor ik de tegenpartij doch vanaf android telefoon geen geluid te horen van de tegenpartij.
Zelfde test gedaan op een andere lokatie via vast internet met siemens gigaset - zelfde fenomeen

Heeft iemand een idee waar probleem kan zijn - denk codec doch in fritz niet zomaar instelbaar

Groetjes en dank voor goede raad

Gebruikersavatar
krisken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 19134
Lid geworden op: 07 Nov 2006
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Bedankt: 962 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1826 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor krisken » 01 Jul 2013, 17:54

Klinkt als port forwarding/STUN probleem...
Vul eens stun01.weepee.org in als STUN server?

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Intense Smartphone + Scarlet Red
TV = App TV + Netflix + Disney+
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15603
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor philippe_d » 01 Jul 2013, 18:24

Het fenomeen doet zich alléén voor als je een Softphone gebruikt, die aangemeld is op de FritzBox?
Doet het probleem zich ook voor als je Softphone gebruikt vanop je eigen LAN, of alléén als je van buitenaf (via internet) verbonden bent met de FritzBox?
Doet het probleem zich alleen voor met Sipdroid, of ook met telefoons die op de Fritz aangesloten zijn (analoog, DECT) ??

Ik denk ook een portforwarding probleem, maar dan niet tussen de FritzBox en een externe SIP server, maar tussen de SIP client (Sipdroid) en de FritzBox (die ingesteld is als SIP server)
STUN zal hierbij wsl niet helpen.
Ik denk eerder een probleem met de FritzBox achter de Telenet router. Misschien het IP van de FritzBox instellen als DMZ (in Mijn Telenet)?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

bengel
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 01 Jul 2013

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor bengel » 01 Jul 2013, 20:45

Hallo,

Fritz staat in DMZ
bijkomende test in router naar fritz gangbare poorten 5060 - 6060 bijkomend aan DMZ open gezet naar IP fritz

Interne telefonie en dect werking OK

Enkel via WAN - internet extern VOIP en LAN VOIP doet zich fenomeen voor zowel bij de Siemens gigaset C475IP ans via de sipdroid op android phone


Mvg.

liegebeestig
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2037
Lid geworden op: 01 Jun 2006
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 33 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor liegebeestig » 02 Jul 2013, 09:26

Bengel, ik had hetzelfde probleem: modem only telenet > fritzbox. VOIP app op de smartphone, over 4G, de telefoon rinkelt maar geen geluid. Het werkte dan weer wel prima met de ingebouwde internettelefonie mogelijkheid van Android-telefoon. Ik heb gezocht naar een universele oplossing en heb gekozen om voortaan buitenshuis met de fritz Fon app te werken, en een VPN-verbinding te creëren tussen smartphone en Fritzbox, uiteraard enkel als ik buitenshuis ben. Dat is nu een zeer stabiele oplossing.

jang
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Sep 2011
Bedankt: 1 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor jang » 19 Okt 2014, 21:15

is er een eenvoudige manier om terug naar een niet-gemodificeerde standaard config voor een FritzBox 7390 te gaan ? Ik heb de mijne ooit aangepast, maar weet zelf niet zo goed meer waarom. Ik vermoed om mijn Belgacom i-talk en/of OVH voip nummers te kunnen gebruiken. Maar wellicht is daar nu overal een mouw aan gepast en kan ik met de standaardconfig verder.
dank bij voorbaat !
Jan

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15603
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor philippe_d » 19 Okt 2014, 22:53

Ja, met een Firmare recovery.
Recover file downloaden van de site: ftp://ftp.avm.de/fritz.box/fritzbox.fon ... c/english/ , uitvoeren en de instructies volgen.
Pas op: bij een Firmware recovery verlies je alle settings (terug naar fabrieksinstellingen)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

jang
Starter
Starter
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 Sep 2011
Bedankt: 1 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor jang » 04 Nov 2014, 22:34

Bedankt Philippe voor de firmware recovery tip :
- maar is een windows applicatie, bestaat er ook een osx versie ?
- en kan je daarna de backup van je settings terugplaatsen ?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15603
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor philippe_d » 04 Nov 2014, 22:56

1) osx versie? Niet dat ik weet.
2) backup terugzetten: ja.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Evergreen
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 14 Dec 2010
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor Evergreen » 05 Nov 2014, 06:30

Dat wil dus zeggen dat je altijd ter plaatse moet zijn, want een fb met fabrieksinstellingen is van op afstand niet benaderbaar?

(vervelend: een upgrade doen kan op afstand, terugkeren niet...)

Probleem dat ik heb: sinds ik versie 06.20 van de firmware heb, gaat mailen - zowel in als uit - bijzonder langzaam - zowel met pc (outlook én andere mail client op windows7) én Android, voor het geval ik met wifi geconnecteerd ben. Verbinding met draad (lan) werkt perfect.
Ik heb het zowel met een internationale 7390 Fritzbox als met een Duitse, die ik hier op reserve heb, onder firmware 06.20.
Daarnaast beheer ik nog enkele verbindingen op andere adressen, telkens met een 7390 (achter een BBOX-3), en overal hetzelfde probleem sinds de upgrade.

Ik kan me niet voorstellen wat er scheelt - AVM kent het probleem (nog) niet. De enige oplossing die ik kon verzinnen was downgraden... En met de oude Firmware: alles opnieuw perfect. Alleen: dit moet dus op al die sites ter plaatse gebeuren, telkens toch een uurtje kwijt zonder de verplaatsing... :-(

Zijn er nog anderen met dit probleem?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15603
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2746 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 751 keer
Contact:

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor philippe_d » 05 Nov 2014, 10:06

Evergreen schreef:Dat wil dus zeggen dat je altijd ter plaatse moet zijn, want een fb met fabrieksinstellingen is van op afstand niet benaderbaar?

Ja wat zou je willen? Dat een modem met fabrieksinstellingen van op afstand benaderbaar zou zijn? op welke poort? met welke user-id en paswoord? Dat is technisch niet haalbaar, en vanuit een security standpunt ook niet wenselijk denk ik?

Evergreen schreef:De enige oplossing die ik kon verzinnen was downgraden... En met de oude Firmware: alles opnieuw perfect. Alleen: dit moet dus op al die sites ter plaatse gebeuren

Heb je al eens een downgrade (06.20 > 06.06) geprobeerd vanop afstand? misschien lukt het wel zonder reset?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Evergreen
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 14 Dec 2010
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor Evergreen » 05 Nov 2014, 16:48

Ja, 6.20-6.06 is te proberen, maar toch liefst ter plaatse, just in case.

Ben ik echt de enige met dit mail probleem over wifi? Of ligt het eraan dat niemand nog pop3 gebruikt?

Evergreen
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 44
Lid geworden op: 14 Dec 2010
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor Evergreen » 06 Nov 2014, 16:53


Gebruikersavatar
fryelectro
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1658
Lid geworden op: 14 Dec 2005
Locatie: 03BOO0
Bedankt: 93 keer
Uitgedeelde bedankjes: 262 keer

Re: Fritz!Box 7390 internationale versie: ervaringen, bugs,

Berichtdoor fryelectro » 06 Nov 2014, 20:47

Allez ik zal nog maar even wachten upgraden...
Edpnet VDSL XL - 100/30 Fritz!Box 7530
Orange go intense unlimited


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast