Fritzbox doet raar (7390)

cyberbozzo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 660
Lid geworden op: 27 Sep 2007
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Fritzbox doet raar (7390)

Berichtdoor cyberbozzo » 2 weken 6 dagen 6 uur geleden (01 Jun 2021, 01:30)

Dag allemaal,

Ik heb een oude Fritzbox staan (7390).
Sinds gisteren was ie 'dood': deed nietsmeer (geen LED's/totaal dood/niets).

Ik heb er een andere voeding aan gehongen die ik zelf in huis had (12V 2A) en toen ik dat deed was er meer leven te bespeuren: LED's gingen terug aktief, maar zéér zwakke LED's, SSID was terug de lucht in, maar toen ik wou verbinden met WiFi deed ie dat wel, maar ik kreeg geen IP door.
De fritzbox staat als bridged (hij is dus geen DHCP server en functioneert als domme switch op dat vlak).

ZOu het alsnog de voeding kunnen zijn? Ik heb nu een nieuwe voeding besteld via een 'gespecialiseerde' NL website (ik wens geen reclame te maken) maar deze wordt pas over 7 dagen geleverd...

Ik zou graag deze Fritzbox behouden louter omdat alle instellingen qua DECT en VoIP hierin zitten, en dat migreren is toch al makkelijk 4u werk. Dus als het opgelost is met een nieuwe voeding...

Any thoughts :-)

Tnx
Pieter

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5382
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 297 keer
Uitgedeelde bedankjes: 177 keer

Re: Fritzbox doet raar (7390)

Berichtdoor honda4life » 2 weken 6 dagen 1 uur geleden (01 Jun 2021, 06:36)

Als je lader kapot gaat en hij heeft te veel spanning gegeven, dan is dat niet zo gunstig voor de elektronica.
Heb je een andere adapter geprobeerd met hetzelfde voltage, stroom best gelijk of meer (maar beetje minder werkt vast ook wel)...
En het stekkertje is gelijk qua polariteit (99% van alle adapters is dat toch zo).
Ik vrees dat er weinig hoop is...

Heb je trouwens geen e-mail account in je FritzBox zitten? Deze staat bij mij zo geconfigureerd een backup te maken bij elke firmware upgrade en wordt in m'n mailbox in een map gefilterd.
Beter dan niks om opnieuw te beginnen.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16030
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2858 keer
Recent bedankt: 19 keer
Uitgedeelde bedankjes: 778 keer
Contact:

Re: Fritzbox doet raar (7390)

Berichtdoor philippe_d » 2 weken 5 dagen 23 uur geleden (01 Jun 2021, 08:47)

cyberbozzo schreef:Ik heb er een andere voeding aan gehongen die ik zelf in huis had (12V 2A) en toen ik dat deed was er meer leven te bespeuren ...
Ik heb nu een nieuwe voeding besteld via een 'gespecialiseerde' NL website maar deze wordt pas over 7 dagen geleverd...

Ik ben het met honda4life eens: ik vrees dat een nieuwe voeding van een 'gespecialiseerde' NL website geen oplossing zal zijn, gezien je al geprobeerd hebt met een andere voeding van 2A ...

cyberbozzo schreef:Ik zou graag deze Fritzbox behouden louter omdat alle instellingen qua DECT en VoIP hierin zitten, en dat migreren is toch al makkelijk 4u werk.

Bedoel je dat je geen back-up hebt van de instellingen??
Ja, dat is wel een beetje je eigen schuld hé :-(
Je moet daar altijd rekening mee houden dat die Fritz!Boxen niet eeuwig meegaan :wink:
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.26, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

cyberbozzo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 660
Lid geworden op: 27 Sep 2007
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Fritzbox doet raar (7390)

Berichtdoor cyberbozzo » 2 weken 5 dagen 18 uur geleden (01 Jun 2021, 13:47)

Hi,

Bedankt alvast voor je reacties! Uiteraard is het mijn eigen schuld dat ik geen backup heb. Je weet hoe dat gaat: ik heb het toestel 10 jaar geleden geinstalleerd (toen dat nog deed voor vrienden/kenissen) en dat is daar set & forget natuurlijk. Intussen doe ik heel andere dingen en is mijn FritzBox kennis dus min of meer 10 jaar oud ;-)

Daarstraks andere adapter gaan halen in een gespecialiseerde winkel en laten insteken door de mensen waar de fritzbox geinstalleerd staat. Ik heb toen een mail gekregen omtrent iets van diagnostics van de Fritzbox! Dus er zit wel nog wat leven in precies. Toch vertelde men mij 'het werkt hier nog niet'.

Ik ga vanavond eens tot daar gaan om te kijken hoe en wat. Het zou ideaal als de Fritz nog 5 minuten toegang gaf voor het nemen van een backup ;-)

De echte originele lader die ik besteld heb, komt pas overmorgen toe. Dus intussen hebben we dan 2 adapters besteld ;-)

Ik hou jullie op de hoogte. Maar toch vind ik het raar: met de originele voeding is ie dood, met een vervangvoeding zit er 'ietwat' leven in. Dan zou je toch zeggen dat het de voeding is...

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2185
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Locatie: Brugge
Bedankt: 139 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer

Re: Fritzbox doet raar (7390)

Berichtdoor Sinna » 2 weken 5 dagen 18 uur geleden (01 Jun 2021, 14:18)

cyberbozzo schreef:Maar toch vind ik het raar: met de originele voeding is ie dood, met een vervangvoeding zit er 'ietwat' leven in. Dan zou je toch zeggen dat het de voeding is...

De originele voeding kan inderdaad de oorzaak zijn, maar als die doorgeslagen is, kan dat extra schade veroorzaakt hebben aan de Fritz!Box zelf. Een nieuwe voeding kan die schade niet automagisch herstellen.
Computer(k)nul

cyberbozzo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 660
Lid geworden op: 27 Sep 2007
Bedankt: 20 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: Fritzbox doet raar (7390)

Berichtdoor cyberbozzo » 2 weken 4 dagen 7 uur geleden (03 Jun 2021, 00:25)

Hi,

Toch nog even een statusupdate, al is het maar uit respect voor degenen die me hiermee geholpen hebben:
- Na een nieuwe voeding gebruik te hebben (een deftige nieuwe voeding, echter niet de originele: gekocht in een gespecialiseerde electronicawinkel) werkte de FritzBox weer terug! Onmiddellijk backup genomen natuurlijk en bewaard op een veilige plaats :lol:
- Een paar uur nadien werkte de FritzBox nietmeer nadat de eindgebruiker hem verplaatst had: een defecte UTP kabel van de 'uplink' bleek de oorzaak te zijn (je zag de kabelbreuk gewoon zitten omdat de aders bij wijze van spreken bloot lagen ten opzichte van de plastic buitenmantel)... Nieuwe UTP fiche erop gezet en nu werkt hij weer terug.
- Intussen toch maar terug een échte originele PSU geplaatst: blijft werken zoals ook met de nieuwe third party PSU.

De fritzbox werkt nu weer naar behoren. Denk persoonlijk dat het een beetje combinatie was van 2 factoren: enerzijds defecte PSU en anderzijds die UTP uplink die al half gebroken was (en definitief gebroken werd nadat eindgebruiker hem verplaatst had).

Anyway: we kunnen er weer even tegenaan en we houden de USB stick met backup & encryptielsleutel van die backup op een veilige plaats in een enveloppe. Eindgebruiker (kleine zelfstandige zaak) gaat over 2 jaar met pensioen, tegen dan heeft ie geen VoIP meer nodig en kan de FritzBox naar de eeuwige jachtvelden en kan er eventueel gewoon een Telenet HGW geinstalleerd worden met WiFi voor zijn tablet/smartphone...

Thanks iedereen!


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ben3 en 1 gast