DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2810 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor philippe_d » 28 Jul 2020, 00:55

Er zijn wat problemen met de 0456 reeks, deze is nog niet overal in de systemen gekend als een geldig nummer ...
Stuur een ticket via de discountvoip.uk klanten portal ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor satsurfer » 14 Sep 2020, 14:17

Ik krijg telkens melding nu als ik via voip vanaf smartphone bel met Zoiper dat 'temporarily not available' of Error 'in de wacht' (via softphone Android)
Dit naar GSMnr., niet naar vaste telefoon.

Optional: caller ID ingesteld op mijn gsmnr.

Via fritzbox geen probleem.

Voorheen niet.

Eerder kans dat het terug aan Betamax ligt, daar beide softphones het niet doen en fritzbox wel?

Als het aan Betamax ligt, ga ik toch eens overwegen een abbo te nemen hoor...dat geklooi constant (en onbetrouwbaarheid). Ticket opgestart.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor satsurfer » 15 Sep 2020, 11:13

maak ticket aan, krijg bevestiging. 1 uur later al antwoord. Maar kan antwoordlink niet openen (onbestaande)
Stuur link door, en dan antwoorden ze ... :evil:

Blijkbaar iets gewijzigd in hun settings? Mijn account staat op vast nummer...zo bel ik met fritzbox.

Ik wijzig niets, en als ik met gsm bel, toonde hij mijn mobiel nummer.

Nu lukt dit plots niet meer.

Ja, ik weet dat je niet meer met vast nummer naar mobiel kan bellen.

Dus enige oplossing is altijd gsmnr. mee te sturen? anders moet ik telkens afzender switchen. :cry:

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 15 Nov 2020, 11:37

philippe_d schreef:
guy-pc schreef:Nog even zeggen: ik werk met een FritzBox 7330 en twee analoge telefoons

Met een FritzBox is dit (redelijk) eenvoudig op te lossen:
Ga naar jouw Dellmont admin panel, en laat jouw 2 GSM nummers verifiëren (je kan tot 5 verschillende nummers verifiëren op één account).
Ga dan naar de Fritz!Box, en voeg deze bijkomende nummers toe op de bestaande account

telefoonnummers.png
Deze komen nu in jouw lijst van "eigen telefoonnummers" (met de prefixen *121, *122, *123, ...)

Nu heb je verschillende mogelijkheden om te beslissen welk nummer getoond wordt
Hieronder één voorbeeld:
  • geef jouw 2 analoge telefoons als uitgaand nummer de GSM nummers van jezelf en je vrouw.
  • maak de nodige kiesregels aan om de "vaste lijn" te gebruiken als je naar vaste nummers belt.
  • als je nu uitbelt vanaf toestel 1 of toestel 2 naar een GSM nummer, wordt het eerste of tweede GSM nummer getoond.
  • als je nu uitbelt vanaf toestel 1 of toestel 2 naar een vaste lijn, wordt het vaste lijn nummer getoond.
Of je kan via de prefixen bellen:
  • met prefix *121#, *122#, *123# te vormen voor het nummer, wordt het nr van de vaste lijn, GSM1 of GSM2 getoond (onafhankelijk van het toestel waarmee je uitbelt).

Er zijn dus verschillende mogelijkheden!


Philippe,
dankzij jouw post heb ik mijn Fritz 7590 voor het eerst kunnen instellen voor VOIP, merci!

Vraagje: Ik gebruik een Siemens Gigaset A580IP (met één handset), nu correct geprogrammeerd met MegaVOIP en Poivy om zowel vaste Belgische nummers (via MegaVOIP, met een GSM inlognummer) en Belgische GSM nummers (via Poivy, met vast, lokaal, geldig, Belgisch inlognummer).
Als ik Philippe's post goed begrijp, kan ik dan op de handset, met intoetsen van bvb *121# via het eerste op Fritz geprogrammeerde nummer een belnummer kiezen om uit te bellen?
En idem voor *122# etc..?

Zal dit ook werken als in de handset een bepaald nummer wordt geprogrammeerd, met voorafgaand deze prefixen, dan ook via de Fritz instellingen overeenkomstig geprogrammeerd met die prefixen, een nummer worden gebeld?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2810 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor philippe_d » 15 Nov 2020, 13:19

brice3010 schreef:Ik gebruik een Siemens Gigaset A580IP (met één handset), nu correct geprogrammeerd met MegaVOIP en Poivy om zowel vaste Belgische nummers (via MegaVOIP, met een GSM inlognummer) en Belgische GSM nummers (via Poivy, met vast, lokaal, geldig, Belgisch inlognummer).

Eerste vraag is natuurlijk hoe jouw Gigaset A580IP ingesteld is
  1. staan jouw VoiP providers (MegaVoip, Poivy, ...) direct geregistreerd op jouw Gigaset?
  2. of is jouw Gigaset als een IP telefoon aangesloten op de Fritz!Box SIP server?
  3. derde optie: is je Gigaset basis aangesloten als een "analoge telefoon" op de FritzBox FON poort?
In het eerste geval bel je met de Gigaset rechtsreeks via de providers, en gaan de gesprekken niet via de Fritz!Box (de Gigaset gebruikt gewoon de FritzBox als toegang voor internet).

In het tweede geval kan je inderdaad de prefixen (*121#, ... ) gebruiken om te kiezen welke lijn je wilt gebruiken.
Je kan deze prefixen ook opnemen in je intern Gigaset telefoonboek.
Pas op: sommige toestellen (geen idee voor de Gigaset) onderscheppen * en # toets als interne commando's, en geven die niet door naar de "buitenlijn". Dan moet je de "keypad" mode instellen door *# te drukken: de prefix wordt dan *# *121#.
Gewoon proberen ...

Er zijn nog mogelijkheden om uit te proberen:
- de Gigaset 2 keer laten registreren op je Fritz!Box (dan heb je 2 lijnen, en in de FritzBox kan je voor elke lijn apart de (default) uitgaande provider instellen).
- de interne kiesregels van de Gigaset gebruiken?
- last but not least: de Gigaset handset direct aanmelden op de DECT basis van de Fritz!Box (nu gebruik je eigenlijk 2 telefooncentrales, en dat maakt het wat ingewikkeld (Siemens programmeren, Fritz programmeren, ...)?
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 15 Nov 2020, 14:41

Dag Philippe,
dank je wel voor dat omstandige en duidelijke antwoord!
De VOIP providers staan geregistreerd in de Gigaset (optie 1).
Momenteel weet ik nog niet hoe ik optie 2 en/of 3 kan realiseren; ik zoek dat dan even op.
De Gigaset heeft enkel een RJ45 aansluiting, dus ik vermoed dat die niet op de FON aansluiting kan.

In de Fritz staan beide providers ook nog eens (succesvol) geregistreerd, de ene met mijn GSM nummer (voor lokaal bellen naar GSM's), de andere met ons vaste nummer (overigens een nomadic Belgisch nummer van bij Weepee). Maar ik heb dus geen benul op dit moment hoe die instelling ook correct te gebruiken, dat was duidelijk voor mij na jouw antwoord.

PS: en ik gebruik de kiesregelinstellingen van de Gigaset.

dweezil
Member
Member
Berichten: 78
Lid geworden op: 02 Mar 2007
Bedankt: 9 keer
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor dweezil » 27 Jan 2021, 20:30

Het probleem is hier teruggekeerd met mijn mobiel nummer als caller-id: Internet telephony with 0479******@sip.megavoip.com via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
Gesprekken naar vast lukken wel. Nog iemand dit opgemerkt?

Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4738
Lid geworden op: 22 Feb 2005
Bedankt: 520 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 479 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor Joe de Mannen » 27 Jan 2021, 21:12

Naar aanleiding van uw bericht ook geprobeerd en inderdaad, temp probleem.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 27 Jan 2021, 21:15

dweezil schreef:Het probleem is hier teruggekeerd met mijn mobiel nummer als caller-id: Internet telephony with 0479******@sip.megavoip.com via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
Gesprekken naar vast lukken wel. Nog iemand dit opgemerkt?


Ook MegaVoip account, zowel vast (weepee) nummer als 2 GSM nummers geverifieerd geldig; caller ID met GSM nummer werkt sinds een tiental dagen weer ok, daarvoor ook een week of twee zonder mogelijkheid gezeten om naar Belgische GSM nummer te bellen.
Ik begrijp er niks meer van: jij nu met een probleem, ik sinds tien dagen niet meer, in dezelfde omstandigheden (caller ID, MegaVoip, ..)...

EDIT: toch "kortstondige fout"!!! Sorry, ik had het niet eerst getest vóór mijn bericht; niet te geloven..

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1793
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 142 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor fredo66 » 4 weken 1 uur 32 minuten geleden (23 Mar 2021, 18:36)

ik ben recent terug overgeschakeld naar voip voor privé gesprekken, ik kocht terug belkrediet bij megavoip

Nu blijkt er geen enkel gsm nr te werken als ik bel :

Code: Selecteer alles

23.03.21   18:28:20   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
23.03.21   18:22:59   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
23.03.21   18:22:08   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
23.03.21   18:20:42   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
21.03.21   15:21:00   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
21.03.21   11:57:23   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
21.03.21   11:17:12   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)
18.03.21   08:36:53   Internet telephony with [email protected] via sip.megavoip.com failed. Cause: Temporarily not available (480)


Is dit bij iedereen zo die met dellmont accounts momenteel probeert te bellen naar gsm nrs ?
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip EDPNET in en Megavoip uit - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Nokia 2.1 - Roku 3 - PS4 Pro

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 4 weken 30 minuten 7 seconden geleden (23 Mar 2021, 19:38)

Bij ons is het MegaVOIP, met een gsm nummer als uitgaande call id.
Die werkt goed.
Maar die uitgaande call id is in de megavoip user account ingesteld (moet je laten registreren, bvb met sms).

Die uitgaande call id met verplicht een geregistreerd GSM nummer is zonde want we hebben een nomadisch "vast" nummer van WeePee waarop iedereen ons ook kan bereiken maar dat we (nog steeds?) niet kunnen gebruiken voor caller ID bij uitgaande oproepen.
Laatst gewijzigd door brice3010 op 23 Mar 2021, 20:41, 1 keer totaal gewijzigd.

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 6 dagen 23 uur geleden (23 Mar 2021, 20:32)

OVH, 1,2€/maand in/uitgaand. Betere kwaliteit dan Betamax. Ga je niet voor sukkelen toch?

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1793
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 142 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor fredo66 » 3 weken 6 dagen 23 uur geleden (23 Mar 2021, 20:35)

ok, heb een tweede nieuwe caller id ingesteld nu met mijn gsm nr en inderdaad nu werkt het wel.
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip EDPNET in en Megavoip uit - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Nokia 2.1 - Roku 3 - PS4 Pro

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 6 dagen 23 uur geleden (23 Mar 2021, 20:36)

Proberen we al 10 maand uit te leggen, lees ook titel. :-D

guy-pc
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 25 Mei 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor guy-pc » 3 weken 6 dagen 23 uur geleden (23 Mar 2021, 20:59)

@satsurfer: natuurlijk zijn de gesprekken via Dellmont in mijn geval bijna 4x goedkoper dan via OVH!

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 6 dagen 21 uur geleden (23 Mar 2021, 22:20)

ge kunt toch nr gsm bellen met dellmont en ovh nr vast.
Tja, ovh is topkwaliteit. Les gouts et les couleurs,...

guy-pc
Plus Member
Plus Member
Berichten: 141
Lid geworden op: 25 Mei 2010
Bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 43 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor guy-pc » 3 weken 6 dagen 21 uur geleden (23 Mar 2021, 22:38)

Ja, nu volg ik je helemaal: dat is inderdaad het goedkoopst!

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 3 weken 6 dagen 12 uur geleden (24 Mar 2021, 07:11)

satsurfer schreef:OVH, 1,2€/maand in/uitgaand. Betere kwaliteit dan Betamax. Ga je niet voor sukkelen toch?

Excuus om hier uit de lucht te vallen: wat is OVH?

Ik heb het forum zoekterm gebruikt, geen resultaat? Google: Nederlandse cloud service.. Waar vind ik info over OVH VOIP?
Bedankt!

bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1521
Lid geworden op: 06 Jan 2014
Bedankt: 75 keer
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor bruma » 3 weken 6 dagen 11 uur geleden (24 Mar 2021, 08:11)

Telco in .FR

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13189
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 811 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1327 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor Goztow » 3 weken 6 dagen 11 uur geleden (24 Mar 2021, 08:21)

Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1793
Lid geworden op: 26 Jan 2009
Locatie: Gent
Bedankt: 142 keer
Uitgedeelde bedankjes: 302 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor fredo66 » 3 weken 6 dagen 8 uur geleden (24 Mar 2021, 11:44)

satsurfer schreef:Proberen we al 10 maand uit te leggen, lees ook titel. :-D

ok, ik beken, je hebt een punt. Zoals ik aangaf had ik een hele tijd uitgaande voip niet meer gebruikt. En ik had de hele draad inderdaad niet doorgelezen. :oops:
Maar als we dan toch zout in de wonde gooien : bij mij was het geen vast nr. maar een voip nr dat bij edp zit. Dus daarmee lukt het ook niet meer enkel met een gsm nr.
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip EDPNET in en Megavoip uit - Emtec Movie Cube S800h - Lenovo Yoga 300 - Nokia 2.1 - Roku 3 - PS4 Pro

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 6 dagen 8 uur geleden (24 Mar 2021, 11:52)

vast nr. of voip nummer. Maakt toch geen verschil. :bang: Ze (BIPT) willen gewoon niet meer dat Dellmont met geografische nummers uitbellen.

Goztow
Erelid
Erelid
Berichten: 13189
Lid geworden op: 14 Nov 2006
Locatie: Brussel
Bedankt: 811 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1327 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor Goztow » 3 weken 6 dagen 8 uur geleden (24 Mar 2021, 11:55)

Het doel erachter lijkt wel ebreikt te zijn: ik krijg bijna nooit geen telefoons meer van oplichters vanuit Belgische nummers. En dat is toch een groot voordeel.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Overstappen van vaste lijn naar voip? Lees hier hoe
Afbeelding Waze user

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 3 weken 6 dagen 7 uur geleden (24 Mar 2021, 12:51)

satsurfer schreef:vast nr. of voip nummer. Maakt toch geen verschil. :bang: Ze (BIPT) willen gewoon niet meer dat Dellmont met geografische nummers uitbellen.

Wat zou daarvan de reden zijn?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2810 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor philippe_d » 3 weken 6 dagen 6 uur geleden (24 Mar 2021, 13:35)

Omdat er streng wordt gekeken naar de afkomst van de gesprekken, en deze regels door het BIPT aan de operatoren wordt opgelegd.
Een binnenkomend gesprek, aangeleverd vanuit een buitenlandse provider, maar met een Belgisch vaste lijn nummer, wordt geblokt.
Dat verhindert al een behoorlijk aantal oplichters ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 3 weken 6 dagen 5 uur geleden (24 Mar 2021, 14:49)

philippe_d schreef:Omdat er streng wordt gekeken naar de afkomst van de gesprekken, en deze regels door het BIPT aan de operatoren wordt opgelegd.

Een binnenkomend gesprek, aangeleverd vanuit een buitenlandse provider, maar met een Belgische vaste lijn nummer, wordt geblokt.

Dat verhindert al een behoorlijk aantal oplichters ...


Welk verschil is er in dat opzicht tussen een uitgaand nummer bekomen van WeePee en met GSM nummers?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2810 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor philippe_d » 3 weken 6 dagen 5 uur geleden (24 Mar 2021, 14:56)

Weepee is een geregistreerde Belgische provider.
Oproepen vanuit WeePee komen dus niet binnen als een oproep afkomstig van een buitenlands netwerk.
Idem voor OVH, 3stars, etc ...

Oproepen vanuit een buitenlands netwerk met een Belgisch GSM nummer als CLIP kunnen ze natuurlijk niet blokkeren, want anders zou je vanuit het buitenland met je GSM geen Belgsiche nummers meer kunnen bellen :lol: ...
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 3 weken 6 dagen 5 uur geleden (24 Mar 2021, 15:05)

Zou een oproep vanuit OVH, met een caller ID afkomstig van WeePee (dus een nummer als ware het er eentje uit bvb Gent, mijn WeePee nummer is 09395xxxx) dan wel kunnen gebruikt worden om te bellen naar Belgische GSM nummers?

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15907
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2810 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 769 keer
Contact:

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor philippe_d » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (24 Mar 2021, 15:41)

Bij OVH kan je geen caller-id "spoofen', je kan wel uw WeePee nummer porteren naar OVH ...

Wat jij dus vraagt is onmogelijk :-)
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.24 Beta, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

brice3010
Starter
Starter
Berichten: 18
Lid geworden op: 09 Aug 2018
Bedankt: 1 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor brice3010 » 3 weken 6 dagen 4 uur geleden (24 Mar 2021, 16:00)

Ah ok, dank je wel voor uw uitleg.

Als ik het goed begrijp kan ik mijn WeePee nummer overzetten naar OVH en dan van daaruit oproepen doen met mijn geografisch 09xxx xxxx nummer als caller id?

satsurfer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5048
Lid geworden op: 09 Okt 2004
Bedankt: 287 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 388 keer

Re: DELLMONT: gesprekken naar Belgische GSM's (met Belg. vast nummer als caller-id) geblokkeerd

Berichtdoor satsurfer » 3 weken 6 dagen 3 uur geleden (24 Mar 2021, 17:04)

https://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=94&t=60326
en hun voip gedeelte bleef overeind. :-D


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast