Forum telefooncentrale met eigen provider?

Ernie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 700
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 181 keer

Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor Ernie » 19 Aug 2020, 23:49

Weet er iemand van jullie of een Forum 5004 telefooncentrale zelf te configureren is met de hier veel voorkomende VoIP providers?

Een goeie kameraad heeft dus deze centrale een paar jaar geleden gekocht - had een zaak - toen ze VDSL over ISDN hebben ?uitgefaseerd?
Door het glasvezelverhaal in het andere topic rijst nu de vraag of die centrale bruikbaar is als hij zou overstappen want dat zou het eenvoudigste zijn vermits daar ook een alarm op hangt en een paar binnenposten.

EDIT: kan deze centrale werken met een andere ISP, evt over glasvezel, met andere VoIP providers?
Nu zit die achter een Bbox3 op een VDSL2 lijn van Px met uiteraard telefonie bij Px.
Laatst gewijzigd door Ernie op 20 Aug 2020, 00:37, 3 keer totaal gewijzigd.

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15653
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor philippe_d » 20 Aug 2020, 00:08

[Bericht gewist]
Sorry, mijn bijdrage over Voip > ISDN was niet relevant (misbegrepen).
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Ernie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 700
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 181 keer

Re: Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor Ernie » 20 Aug 2020, 00:12

Philippe, er is geen sprake meer van ISDN in die installatie; alles gaat over VDSL via BBox3

Gebruikersavatar
Fallschirmjaeger
Premium Member
Premium Member
Berichten: 538
Lid geworden op: 07 Mei 2011
Bedankt: 54 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor Fallschirmjaeger » 20 Aug 2020, 00:18

Forum 5004 is ip only en niet compatibel met isdn.

Je kan altijd eens kijken in de handleiding.
https://www.proximus.be/support/nl/id_s ... #/section1
Afbeelding

philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 15653
Lid geworden op: 28 Apr 2008
Locatie: Waregem
Bedankt: 2761 keer
Recent bedankt: 15 keer
Uitgedeelde bedankjes: 753 keer
Contact:

Re: Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor philippe_d » 20 Aug 2020, 09:13

Ernie schreef:Philippe, er is geen sprake meer van ISDN in die installatie; alles gaat over VDSL via BBox3

Sorry, mijn post over VoIP > ISDN via de Fritz!Box was niet correct.
De Forum 5000 reeks ondersteunt inderdaad externe SIP providers.
Als je admin toegang hebt tot de centrale kan je:
    a) VoIP providers toevoegen.
    b) SIP lijnen (telefoonnummers) toevoegen.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, FW 07.20, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.

Ernie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 700
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 181 keer

Re: Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor Ernie » 21 Aug 2020, 23:53

Thanks guys, we zijn aan het wachten op de login gegevens.

Bssoft
Premium Member
Premium Member
Berichten: 597
Lid geworden op: 11 Dec 2012
Bedankt: 153 keer
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Re: Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor Bssoft » 1 week 4 dagen 1 uur geleden (18 Okt 2020, 17:59)

Ernie schreef:Thanks guys, we zijn aan het wachten op de login gegevens.

Heb je al je login gegevens gekregen ?

Indien ja, heb je de Forum 5004 al aan de praat gekregen via een andere ISP/Provider ?

Ernie
Premium Member
Premium Member
Berichten: 700
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 40 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 181 keer

Re: Forum telefooncentrale met eigen provider?

Berichtdoor Ernie » 1 week 4 dagen 1 uur geleden (18 Okt 2020, 18:11)

Hoi, idd al gekregen.
Ik heb al even gekeken naar de configuratie, geprobeerd om een softphone te configureren als test om een sip deurbel te kunnen gebruiken maar kreeg dat niet aan de praat.

Wegens andere stuff is dat blijven liggen en denk dat ik de manual grondig moet gaan lezen.


Terug naar “VoIP”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast