Itsme

Gebruikersavatar
Edward
Plus Member
Plus Member
Berichten: 127
Lid geworden op: 04 Jan 2005
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Itsme

Berichtdoor Edward » 27 Jul 2019, 17:55

Van bij de start heb ik itsme veelvuldig gebruikt, ik vind het zeer handig.
Enkele weken geleden kreeg ik echter de melding dat mijn Acer niet meer voldeed wegens Android 4.4.4. Ik had hier nog een afgedankte Medion met Android 5 liggen dus daarop de itsme-app eens geprobeerd. Het lukt niet omdat volgens Itsme de telefoon geroot is...Nochtans werkte mijn KBC-app wel.
Ik heb dan eens gecheckt met een root-app via de pc, maar krijg telkens de melding dat hij niet is geroot.
Driemaal teruggezet naar fabrieksinstellingen hielp ook al niet.
Van itsme krijg ik op mijn vraag een antwoord dat ik zelf ook kon verzinnen.

Kan iemand mij wat wijzer maken?

Edward

PS Ik neem met tegenzin afscheid van mijn Acer omdat hij zoveel beter is met het geheugenbeheer in vergelijking met de veel recentere Samsung van mijn echtgenote.

decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1379
Lid geworden op: 31 Jan 2007
Locatie: Brabant
Bedankt: 92 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer

Re: Itsme

Berichtdoor decat » 27 Jul 2019, 18:49

Itsme kijkt ook naar de bootloader, als die unlocked is werkt Itsme niet, ook al is uw toestel niet geroot.
Die terug locken en dan zou de app moeten werken.

michel68
Member
Member
Berichten: 80
Lid geworden op: 15 Sep 2015
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Itsme

Berichtdoor michel68 » 27 Jul 2019, 21:43

Bootloader mag unlocked zijn. USB foutopsporing moet wel uitstaan (daar doet payconiq/bancontact moeilijk over). Werkt op mijn pocophone F1 (geen root)

Gebruikersavatar
Edward
Plus Member
Plus Member
Berichten: 127
Lid geworden op: 04 Jan 2005
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Itsme

Berichtdoor Edward » 28 Jul 2019, 10:31

Bedankt voor de reacties.
USB-foutopsporing staat uit, software van vreemde bronnen ook uit.
Dus probeerde ik om te zeker te zijn dat hij locked is.
De telefoon verbonden met de pc en hem in fastboot-mode gezet.
In ADB:
- fastboot devices:dan komt er iets terug van :"1234567890000" en niet zoiets als bvb: "c9e99d3c70804".
- fastboot device oem device-info: komt geen info terug i.v.m. locked= true or false.

En toch maakt hij contact want ik kan hem rebooten via de pc...
Ik kon dan wel op de telefoon zelf kiezen voor lock, maar dan wist hij alles en zet hij terug naar fabrieksinstellingen.
Dat heb ik echter al enkele keren gedaan, zonder resultaat.
Zou er een verschil zijn tussen het in het 'instellingen'-menu terugzetten naar fabrieksinstellingen of dat doen in fastboot-mode? Anders hou ik het voor bekeken.

Edward

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1713
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 105 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Itsme

Berichtdoor MarkDM » 1 week 6 dagen 19 uur geleden (15 Okt 2020, 22:39)

Ik heb hetzelfde probleem met een Oneplus 3. Die was gerooted.
Ik heb de bootloader gelocked (operatie bevestigd) en de fabriekssoftware herflasht.
ItsMe zegt nog steeds dat hij geroot is.

Nochtans bij de opstart komt er geen waarschuwing meer van een unlocked bootloader.
Ontwikkelaar/developer mode niet aangezet na de reset, USB foutopsporing staat dus uit.
Wordt ook bevestigd met "ADB devices" die niets vindt.

Nogmaals gereset, geen verbetering.
Op wat testen die bij ItsMe ?
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
Razornord
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 14 Jun 2007
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer

Re: Itsme

Berichtdoor Razornord » 1 week 6 dagen 19 uur geleden (15 Okt 2020, 23:15)

Ik zou Magisk eens bekijken. Het is een gratis app die onder andere een handige optie heeft om root af te schermen van de controles die de apps uitvoeren bij hun opstart. Nu, de app-ontwikkelaars van de banken en itsme en analoge, proberen Magisk voor te blijven bij updates maar doorgaans kunnen de banken-apps en zo normaal gebruikt worden op een geroot toestel.

Slafes
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3028
Lid geworden op: 18 Apr 2013
Locatie: Leuven
Bedankt: 219 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer

Re: Itsme

Berichtdoor Slafes » 1 week 6 dagen 18 uur geleden (16 Okt 2020, 00:03)

Het is beetje onduidelijk... Op mijn 5 had ik het probleem niet met root open en Oxygen OS er op... tot ik de Google Services had laten scannen naar beveiligingsfouten en dan liep het mis.

Magisk werkte dan wel, maar als je geen root op je toestel hebt moet je terug root krijgen en is je foon weer leeg. Toch telkens wat omslachtig.

Toestel met root open volledig gewist, terug de originele OO erop en Magisk opnieuw niet meer nodig.

Ik weet niet waar het precies echt fout loopt.
Don't tell Mere!

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1713
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 105 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Itsme

Berichtdoor MarkDM » 1 week 6 dagen 9 uur geleden (16 Okt 2020, 09:09)

Ik heb een Moto G5plus unrooted voor iemand en daar werkt ItsMe nu zonder problemen.
Raar dat het op een andere gsm niet gaat.
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5046
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 283 keer
Uitgedeelde bedankjes: 163 keer

Re: Itsme

Berichtdoor honda4life » 1 week 6 dagen 8 uur geleden (16 Okt 2020, 09:57)

Tegenwoordig ook problemen met een geroote telefoon voor Payconiq.

Beste wat je kan doen is Magisk gebruiken om te rooten, en de manager verbergen (als je die gebruikt).
Helaas worden de apps ook slimmer om dit te detecteren vermoed ik.

Een bootloader terug locken na aanpassingen lijkt me eerder vrij riskant.
Geen mogelijkheid om bij crash te recoveren.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2290
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 137 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 606 keer

Re: Itsme

Berichtdoor johcla » 1 week 6 dagen 8 uur geleden (16 Okt 2020, 10:15)

MarkDM schreef:Ik heb een Moto G5plus unrooted voor iemand en daar werkt ItsMe nu zonder problemen.
Raar dat het op een andere gsm niet gaat.


Ik vermoed dat de website waar je aanlogt aan itsme doorgeeft of een rooted toestel toegestaan is of niet. Dus het kan op één site werken en op een andere niet.
Het is een beetje achterhaald om rooted toestellen te blokkeren. Het is beter om het toe te staan, en de info in de backend mee te nemen in de risico-analyse. Waarom zou je bv je gsm-factuur niet mogen betalen met een rooted toestel?

profke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 157
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 16 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Itsme

Berichtdoor profke » 1 week 6 dagen 8 uur geleden (16 Okt 2020, 10:20)

Waarom zou je bv je gsm-factuur niet mogen betalen met een rooted toestel?


betalingsverkeer op een geroot toestel? ==> heerlijk toch.
JIJ vindt dat precies geen probleem , maar banken wel.
(de meeste api's kunnen geen onderscheid maken tussen de verschillende SOORTEN betaling)

Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 9420
Lid geworden op: 07 Okt 2010
Locatie: Kempen
Bedankt: 683 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer

Re: Itsme

Berichtdoor heist_175 » 1 week 6 dagen 7 uur geleden (16 Okt 2020, 10:35)

profke schreef:
Waarom zou je bv je gsm-factuur niet mogen betalen met een rooted toestel?


betalingsverkeer op een geroot toestel? ==> heerlijk toch.
JIJ vindt dat precies geen probleem , maar banken wel.
(de meeste api's kunnen geen onderscheid maken tussen de verschillende SOORTEN betaling)

En controleren de banken dan ook of ik een gepirateerde Windows gebruik, waarop de website geladen wordt?

fendtje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 603
Lid geworden op: 04 Jan 2007
Bedankt: 63 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Itsme

Berichtdoor fendtje » 1 week 6 dagen 7 uur geleden (16 Okt 2020, 10:44)

Edward schreef:Van bij de start heb ik itsme veelvuldig gebruikt, ik vind het zeer handig.
Enkele weken geleden kreeg ik echter de melding dat mijn Acer niet meer voldeed wegens Android 4.4.4. Ik had hier nog een afgedankte Medion met Android 5 liggen dus daarop de itsme-app eens geprobeerd. Het lukt niet omdat volgens Itsme de telefoon geroot is...Nochtans werkte mijn KBC-app wel.
Ik heb dan eens gecheckt met een root-app via de pc, maar krijg telkens de melding dat hij niet is geroot.
Driemaal teruggezet naar fabrieksinstellingen hielp ook al niet.
Van itsme krijg ik op mijn vraag een antwoord dat ik zelf ook kon verzinnen.

Kan iemand mij wat wijzer maken?

Edward

PS Ik neem met tegenzin afscheid van mijn Acer omdat hij zoveel beter is met het geheugenbeheer in vergelijking met de veel recentere Samsung van mijn echtgenote.


Is gewoonlijk een gedoe om terug te activeren.
werkt het best op een pc en stappenplan te volgen.

johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2290
Lid geworden op: 23 Mar 2009
Bedankt: 137 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 606 keer

Re: Itsme

Berichtdoor johcla » 1 week 6 dagen 4 uur geleden (16 Okt 2020, 13:49)

:angel:
profke schreef:
Waarom zou je bv je gsm-factuur niet mogen betalen met een rooted toestel?


betalingsverkeer op een geroot toestel? ==> heerlijk toch.
JIJ vindt dat precies geen probleem , maar banken wel.
(de meeste api's kunnen geen onderscheid maken tussen de verschillende SOORTEN betaling)


Ik zeg enkel dat als je je gsm-rekening betaalt naar een Belgische rekening waarvan de bank weet dat je daar elke maand een zelfde bedrag aan betaalt, dat het risico dan 0 is, zodat het niet uitmaakt vanop welk toestel je dat doet.
Als je een groot bedrag betaalt naar een buitenlandse rekening dat je nooit eerder deed, dan worden veel parameters in rekening genomen om het risico in te schatten. De betrouwbaarheid van het gebruikte device is dan maar één van de vele parameters.

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1713
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 105 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

KBC Mobile

Berichtdoor MarkDM » 1 week 5 dagen 22 uur geleden (16 Okt 2020, 20:09)

Ik heb wat verder gezocht. Op die unrooted Oneplus 3 kan ik KBC-Mobile ook niet installeren.
Gelijkaardige melding: dit is een rooted toestel.
Op Tweakers staat hierover een post: blijkbaar zoeken ze naar sporen van 'Magisk'.
https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1917496

Er moet op die gsm dus iets van Magisk blijven hangen zijn na de reset. Maar waar ?
Ik heb de 'interne opslag' via de USB poort doorzocht op "magisk". Geen resultaat.

Wat kan ik nog doen ?
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

FlashBlue
Erelid
Erelid
Berichten: 2056
Lid geworden op: 20 Jan 2006
Locatie: Gent
Bedankt: 308 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1051 keer

Re: Itsme

Berichtdoor FlashBlue » 1 week 5 dagen 21 uur geleden (16 Okt 2020, 20:34)

Heb je de aangehaalde oplossing in die thread geprobeerd, namelijk magiskhide, met die "Hide Magisk Manager" optie?

Manueel gaan zoeken wat er exact is blijven hangen gaat wellicht een vrij lang en niet gegarandeerd succesvol verhaal worden.
(ik neem aan dat je een full factory reset hebt gedaan, en niet een of andere "light" reset?)

MarkDM
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1713
Lid geworden op: 25 Sep 2007
Locatie: Berlare (O-Vl)
Bedankt: 105 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer

Re: Itsme

Berichtdoor MarkDM » 1 week 5 dagen 21 uur geleden (16 Okt 2020, 21:11)

't Opgelost. Aangezien het waarschijnlijk aan Magisk lag ben ik op hun website eens gaan kijken.
Zij kennen het probleem. Je mag niet gewoon factory reset doen.
Je moet eerst een geordende un-install doen van de Magisk Manager. Daarvoor is in die app een optie voorzien.
Dan doen ze zelf een volledige opkuis.
Dan doe je een factory reset (of niet).

Voor mij was het dus: Magisk Manager terug installeren en dan de-installeren via de app zelf.
Dan bootloop. Eventjes rom herflasht via recovery mode en klaar.
Nu werkt KBC-Mobile. ItsMe protesteert ook niet meer.
Voip: Edpnet/Voiptiger met Linksys SPA3102
Internet: Edpnet Vdsl XL met Fritzbox 7360
TV: Telenet CI+/Digicorder en Astra op Xtrend met Open-Pli

profke
Plus Member
Plus Member
Berichten: 157
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 16 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer

Re: Itsme

Berichtdoor profke » 1 week 2 dagen 9 uur geleden (20 Okt 2020, 08:39)

heist_175 schreef:
profke schreef:
Waarom zou je bv je gsm-factuur niet mogen betalen met een rooted toestel?


betalingsverkeer op een geroot toestel? ==> heerlijk toch.
JIJ vindt dat precies geen probleem , maar banken wel.
(de meeste api's kunnen geen onderscheid maken tussen de verschillende SOORTEN betaling)

En controleren de banken dan ook of ik een gepirateerde Windows gebruik, waarop de website geladen wordt?


neen,
maar je windows pc wordt ook niet gebruikt als authenticatiemiddel.
je telefoon wel.

op je pc gebruik je ofwel een hardwarematige kaartlezer + bankkaart
ofwel itsme van.... je smartphone.


Op je smartphone gebruik je.... je smartphone zelf.
cruciaal verschil.


Terug naar “GSM, SmartPhones en Telefoontoestellen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast