Windows 10 - mei 2020 update (2004)

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1170
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 176 keer

Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor koenraaddeconinck » 03 Jun 2020, 10:29

Wat doet een mens zoals in "Corona-tijden" in zijn kot en de topics hieromtrent volgen op Userbase ...

O.m. eens een clean install uitvoeren van de nieuwste versie van Windows 10. Maar of dit nu de moeite waard was ... ?

Enkele eerste ervaringen:
- niet onbelangrijk: mijn laptop zijn batterij houdt het blijkbaar veel langer uit.
- bij installatie worden alle noodzakelijke drivers na enkele minuten geïnstalleerd.
- Je bent zelf weer meer "baas" over installatie van updates
- Cortana verschijnt prominent in de taakbalk maar ... nog altijd geen ondersteuning voor "Nederlands"
- verder: de kleur van de cursor is aan te passen waardoor hij bv. donker wordt op een achtergrond met lichte kleur en wit op één met donker kleur.
Dit vermijdt het soms zoeken naar de cursor op pagina's als je muis het niet doet omdat de batterijen leeg zijn of je vergeten bent in de
configuratie voor het appraat, "ctrl" te kiezen als toets om de aanwijzer terug vlug op het spoor te komen.
- Verder: emoji's ja, maar daar zat ik niet op te wachten
- Bij taakbeheer, zie je ook de GPU- temperatuur
- Als het allemaal in de knoei geraakt, kun je windows vlot herinstalleren en "uit de cloud plukken". Dit verloopt vlekkeloos maar je hebt geen controle
over de installatie zoals bij een "clean install" (maw. bv. de zoveelste herstelpartitie erbij)
- Bluetooth swift: werkt ook alleen maar bij bepaalde toestellen. Zelfs mijn BT muis van "Microsoft" zelf, moet ik nog op de klassieke manier verbinden ...

Besluit: persoonlijk is deze nieuwe versie niet direct de grote stap "forward" van Microsoft met dit OS. Voordeel is dat je laptop opnieuw eens volledig op orde staat en dat je bij gedwongen "in het kot verblijf" (bij mij ook omwille van extreme allergie) het een tijdsverdrijf is.
Maakt deze update nu echt een immens verschil met de vorige versie en is het een "must have of nice to have". Voor mij eerder dit laatste en dan nog zeker geen prioriteit ...

Waar ik - heel persoonlijk - zit op te wachten:

Microsoft zou m.i. beter iets doen aan de vormgeving waardoor het geheel een nieuwe, frisse look krijgt. Nu zit je bv. nog met bepaalde features die je doen stranden op schermen / lay-out met nog dezelfde "look and feel" als WIN XP en sedertdien niet meer onder handen genomen zijn.
De windows-interface kan m.i. ook veel intuïtiever.
Hetzelfde geldt voor Windows Media Player die qua interface al ettelijke decennia geen wijzigingen meer heeft ondergaan. Ik weet dat er hier issues zijn qua koppelverkoop maar hier kan Bill zijn team m.i. een veel elegantere oplossing voor vinden. Bv. aankoop voor enkele peanuts via de WIN store?

Ook de integrale zelf controle over updates zou m.i. welkom zijn.

Zeker ook voor verbetering vatbaar: "OneDrive" > wanneer je een nieuwe versie installeert, blijft die vaak struikelen over een aantal bestanden (al dan niet verborgen) die om één of andere reden niet verwerkt worden en de app blijft dan malen tot in het oneindige. Problemen met bepaalde bestanden zouden eevnoudig kunnen vermeld worden toch met verwijzing naar de lokatie van het bestand (en desgevallend de reden) ? Nu is dit soms uren pruts- en zoekwerk en vaak volstaat het om de bestanden te verwijderen op je lokale 2° ssd en dan worden ze vervangen en werkt OneDrive alles verder vlekkeloos af (terwijl er aan de bestanden zelfs niets veranderd is voor de nieuwe of na de nieuwe clean install).

Waarschijnlijk kunnen velen hier dit lijstje nog eindeloos aanvullen.

Een vriend van mij heeft onlangs een "Surface" aangekocht van om en bij de 1.700 euro. Dan wordt "Apple" wel heel verleidelijk ... Alleen, zijn we in het gezin nogal verknocht aan "Android" en vergt het misschien wel enige extra-investering om geleidelijk alles naar "Apple" om te tunen.

Ongetwijfeld zullen er ook dan wel weer voorstanders zijn van Win10 boven Apple ...

Maar deze "big update" ... m.i. - zoals bij sommige in het verleden - niet echt vernieuwend.
Laatst gewijzigd door philippe_d op 03 Jun 2020, 22:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: typo titel verbeterd

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5049
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 377 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 866 keer

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Tomby » 03 Jun 2020, 10:42

koenraaddeconinck schreef:Voordeel is dat je laptop opnieuw eens volledig op orde staat en dat je bij gedwongen "in het kot verblijf" (bij mij ook omwille van extreme allergie) het een tijdsverdrijf is.


Ik heb anders de indruk dat je tegenwoordig veel minder nood hebt aan een fresh install. Updates lopen hier bijna altijd vlekkeloos en systeem blijft ook even stabiel. Dat is overigens op 5 verschillende machines hier. Ik vind het enerzijds ook altijd wel eens leuk om een fresh reinstall te doen en met een propere lei te beginnen (alsof je een nieuwe computer hebt, zonder dat je er geld moet aan geven :banana: ) maar ik zie er altijd wel enorm tegenop om mijn applicaties terug geconfigureerd te krijgen zoals het voordien was. Want vaak zit ik dan te prullen met backups van config files en/of screenshots van GUIs.

Overigens releaset Microsoft de update ook stapsgewijs. Van de 5 machines hier heb ik er 1 waar ik de update kon krijgen (een stokoude netbook), en 1 waarvan ik de melding krijg dat mijn toestel nog niet compatible is en ik moet wachten. Op de 3 andere is er nog geen spoor te bekennen van de 2004 update.


koenraaddeconinck schreef:Een vriend van mij heeft onlangs een "Surface" aangekocht van om en bij de 1.700 euro. Dan wordt "Apple" wel heel verleidelijk ... Alleen, zijn we in het gezin nogal verknocht aan "Android" en vergt het misschien wel enige extra-investering om geleidelijk alles naar "Apple" om te tunen.


Ik snap je redenering niet goed. Je vriend geeft een smak geld uit aan een Surface, waar je voor dat geld ook al wat moois bij Apple kunt kopen. Maar waarom zou dát dan voor jou een reden zijn om naar Apple over te stappen ? Ik zie het verband totaal niet. Of doen jullie een of ander bizar opbod van wie het meeste wil/kan spenderen aan zijn hebbedingen ? :p

Overigens over Surface: Apple heeft hier helemaal geen alternatief voor. Een iPad Pro draait nog altijd iPadOS waar je gewoon veel beperkter in bent dan in MacOS/Windows. De Surface draait daarentegen Windows 10 Pro en daar doe je gewoon alles op dat je ook op een PC/laptop doet. Wel vind ik het switchen tussen tablet en laptop mode verre van feilloos. Ik gebruik de mijne overigens 90% van de tijd als een screen-only desktop computer via de SP3 docking station.

Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1384
Lid geworden op: 21 Nov 2004
Locatie: Hechtel-Eksel
Bedankt: 26 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 79 keer
Contact:

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor svermassen » 03 Jun 2020, 11:11

Kan dit meegeven over de noodzaak of clean install soms nodig is.
Laptop, Windows 8.1 en nadien Windows 10 en elke upgrade doorgevoerd van de 10.
Nog nooit een clean install en dat ding werkt nog altijd even vlot.
Moet wel zeggen, was toen al een i7 met 16 GB en een SSD om van te booten.
Enkel de BIOS 1x moeten patchen wegens een probleem met een van de updates.
Was iets met de bitlocker.

koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1170
Lid geworden op: 21 Jul 2010
Bedankt: 96 keer
Uitgedeelde bedankjes: 176 keer

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor koenraaddeconinck » 03 Jun 2020, 11:55

Tomby schreef:Overigens releaset Microsoft de update ook stapsgewijs. Van de 5 machines hier heb ik er 1 waar ik de update kon krijgen (een stokoude netbook), en 1 waarvan ik de melding krijg dat mijn toestel nog niet compatible is en ik moet wachten. Op de 3 andere is er nog geen spoor te bekennen van de 2004 update.


Je kunt ook met de "media creation tool" een iso-bestand downloaden voor installatie of een usb-stick prepareren om vanaf daar de nieuwe versie te installeren. Zowel mogelijkheid qua update als qua clean install met dergelijke installatiemedia ...

Dat hij nog niet voor alle pc's uitgerold wordt, heeft te maken met het monitoren en beperken van gevolgen van bugs en noodzakelijke drivers ...


koenraaddeconinck schreef:Een vriend van mij heeft onlangs een "Surface" aangekocht van om en bij de 1.700 euro. Dan wordt "Apple" wel heel verleidelijk ... Alleen, zijn we in het gezin nogal verknocht aan "Android" en vergt het misschien wel enige extra-investering om geleidelijk alles naar "Apple" om te tunen.


Tomby schreef:Ik snap je redenering niet goed. Je vriend geeft een smak geld uit aan een Surface, waar je voor dat geld ook al wat moois bij Apple kunt kopen. Maar waarom zou dát dan voor jou een reden zijn om naar Apple over te stappen ? Ik zie het verband totaal niet. Of doen jullie een of ander bizar opbod van wie het meeste wil/kan spenderen aan zijn hebbedingen ? :p


Van wedstrijden is helemaal geen sprake. Ik ken "Apple" minder goed maar ik had het over de "look and feel" van win 10. Apple scoort op dat vlak beter. im.o. De gebruikersinterface lijkt me op het eerste zicht (maar schijn bedriegt soms) veel aantrekkelijker en intuïtiever. Vandaar ...

Als IT-hobbyist en -amateur vind ik het ook leuk eens iets nieuws uit te proberen maar "Apple" valt voor mij een beetje duur uit.

Niets meer dan dat ...

Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6016
Lid geworden op: 29 Jun 2005
Locatie: Tienen
Bedankt: 674 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 89 keer

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor selder » 03 Jun 2020, 13:46

Volgens mij is het zelfs objectief vast te stellen dat macOS+trackpad sneller en vlotter en beter en productiever werkt dan Windows+muis.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5049
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 377 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 866 keer

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Tomby » 03 Jun 2020, 13:51

selder schreef:Volgens mij is het zelfs objectief vast te stellen dat macOS+trackpad sneller en vlotter en beter en productiever werkt dan Windows+muis.


Dat zal enorm van persoon tot persoon afhangen. De enige manier om dat objectief vast te stellen, is bij iemand die beide system dagdagelijks gebruikt. En dan nog zal die wellicht een voorkeur hebben.
Ik weet dat ik altijd compleet verloren loop in MacOS, maar dat is gewoon omdat ik het nooit echt gebruik.

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8045
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 590 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor ITnetadmin » 03 Jun 2020, 14:17

koenraaddeconinck schreef:- Je bent zelf weer meer "baas" over installatie van updates
(...)
Ook de integrale zelf controle over updates zou m.i. welkom zijn.

So... which one is it? :-)
Full control, of nada as usual in w10?

koenraaddeconinck schreef:Microsoft zou m.i. beter iets doen aan de vormgeving waardoor het geheel een nieuwe, frisse look krijgt. Nu zit je bv. nog met bepaalde features die je doen stranden op schermen / lay-out met nog dezelfde "look and feel" als WIN XP en sedertdien niet meer onder handen genomen zijn.
De windows-interface kan m.i. ook veel intuïtiever.
Hetzelfde geldt voor Windows Media Player die qua interface al ettelijke decennia geen wijzigingen meer heeft ondergaan. Ik weet dat er hier issues zijn qua koppelverkoop maar hier kan Bill zijn team m.i. een veel elegantere oplossing voor vinden. Bv. aankoop voor enkele peanuts via de WIN store?

Laat MS maar afblijven van alle control panels die nog werken zoals het hoort.
Die metro crap kan ik niet luchten.
Veel te kleine data density (in de oude interface zie je veel meer opties en settings tegelijk)
Functies die verdwijnen (bv via metro network settings kan je ofwel IP en DNS manueel instellen, ofwel via DHCP, maar niet de mixvorm "dns manueel, ip via dhcp" zoals we dat gewoon zijn in de oudere interface)
De metro settings panel kan geen parallelle sessies aan, maw geen tegelijk openen van twee of meer subsettings, wat een ramp is om een beetje overzichtelijk te kunnen werken.
Dus nee, bedankt, dat ze met hun pollen van al wat nog een beetje op iets trekt afblijven.

En over de winstore niks dan slecht. Fullscreen "apps" met minimale settings, waar halen ze het?

Saturno
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 14 Mei 2011
Bedankt: 1 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Saturno » 10 Jun 2020, 23:45

Heeft iemand de 2004 update al binnen gekregen via windows update? MS heeft dit blijkbaar uitgesteld wegens problemen. Gisteren de updates van patch tuesday ontvangen, maar nog geen 2004 update. W10 PRO hier, zit nu op 18363.900.
Telenet Business Fibernet internet 300/30
Telenet FreePhone Europe met optie Anytime
Telenet Digital TV met HD Digicorder DC-AD2100 en HD Digibox DB-AD210
Afbeelding

stefan1234
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 05 Sep 2019
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor stefan1234 » 11 Jun 2020, 07:55

Familielid krijgt 2004 'm al zeker een tweetal weken aangeboden via Windows Update, maar wanneer hij hem probeert te installeren mislukt het met error code 0xc190012e.

Medion Akoya E3216-MD60900
Processor: Intel Pentium N4200
Graphics adapter: Intel HD Graphics 505
Memory: 4096 MB, DDR3L
Mainboard: Apollo Lake
Storage: 64 GB eMMC Flash, 64 GB (waarvan 35 GB vrij)
Operating System: Microsoft Windows 10 Home 64 Bit (momenteel 1909)

Ik weet het, het is niet veel zaaks qua specs, maar anderzijds is het nogal gemakzuchtig om dat als standaardverklaring voor alles in te roepen i.p.v. toch minstens eerst een root cause analysis te proberen te doen. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?

Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3775
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Twitter: jdeluyck
Locatie: Gent
Bedankt: 212 keer
Recent bedankt: 10 keer
Uitgedeelde bedankjes: 395 keer
Contact:

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor devilkin » 11 Jun 2020, 08:01

Eergisteren binnengehaald via de update tool. Nog niks gemerkt van problemen.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Telenet All-Internet & TV -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Gebruikersavatar
mailracer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3706
Lid geworden op: 23 Feb 2010
Bedankt: 307 keer
Recent bedankt: 13 keer
Uitgedeelde bedankjes: 220 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor mailracer » 11 Jun 2020, 08:18

stefan1234 schreef:Familielid krijgt 2004 'm al zeker een tweetal weken aangeboden via Windows Update, maar wanneer hij hem probeert te installeren mislukt het met error code 0xc190012e.?


https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-10-1909-installation-error-0xc190012e/29819e72-d77d-484d-afcd-7ed8fdae5686

Abusimbal
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1411
Lid geworden op: 30 Okt 2004
Bedankt: 71 keer
Uitgedeelde bedankjes: 134 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Abusimbal » 11 Jun 2020, 18:08

Ik zou toch even wachten. Zijn een aantal issues.

Alle info: https://docs.microsoft.com/en-us/window ... ws-10-2004

Of zoals altijd backup nemen dan kan je terug.
Telenet All-Internet (300)
Samsung Galaxy S10+
Ubiquiti UDM Pro
Synology DS3615xs
Nvidia Shield TV console
Dell Latitude 5480
Microsoft Surface Pro 4
Garmin VivoSmart HR (activity tracker)

stefan1234
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 05 Sep 2019
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor stefan1234 » 11 Jun 2020, 19:01

mailracer schreef:
stefan1234 schreef:Familielid krijgt 2004 'm al zeker een tweetal weken aangeboden via Windows Update, maar wanneer hij hem probeert te installeren mislukt het met error code 0xc190012e.?


https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/windows-10-1909-installation-error-0xc190012e/29819e72-d77d-484d-afcd-7ed8fdae5686

Bedankt voor de hulp, die post is een goede samenvatting van tips die ik elders al was tegengekomen.
Het enige dat uiteindelijk hielp was de ISO van 2004 downloaden, op een USB stick zetten en installeren vanuit Windows zelf. :think:

fendtje
Premium Member
Premium Member
Berichten: 626
Lid geworden op: 04 Jan 2007
Bedankt: 63 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor fendtje » 11 Jun 2020, 21:20

stefan1234 schreef:Familielid krijgt 2004 'm al zeker een tweetal weken aangeboden via Windows Update, maar wanneer hij hem probeert te installeren mislukt het met error code 0xc190012e.

Medion Akoya E3216-MD60900
Processor: Intel Pentium N4200
Graphics adapter: Intel HD Graphics 505
Memory: 4096 MB, DDR3L
Mainboard: Apollo Lake
Storage: 64 GB eMMC Flash, 64 GB (waarvan 35 GB vrij)
Operating System: Microsoft Windows 10 Home 64 Bit (momenteel 1909)

Ik weet het, het is niet veel zaaks qua specs, maar anderzijds is het nogal gemakzuchtig om dat als standaardverklaring voor alles in te roepen i.p.v. toch minstens eerst een root cause analysis te proberen te doen. Iemand een idee wat de oorzaak kan zijn?


Eerst alle beveiliging software er af en probleem opgelost.
Denk aan antvirus ,adware cleaner , cc cleaner , enz niet van Ms.

Saturno
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 14 Mei 2011
Bedankt: 1 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Saturno » 11 Jun 2020, 23:52

Abusimbal schreef:Ik zou toch even wachten. Zijn een aantal issues.

Alle info: https://docs.microsoft.com/en-us/window ... ws-10-2004

Of zoals altijd backup nemen dan kan je terug.


Daarom juist, ik zou willen wachten tot hij via Windows update zelf komt. Dan ben je toch al wat zekerder dat de bugs eruit zijn. Vandaar m’n vraag of iemand hem zo al binnen gekregen had.
Hier ook nog wat info gevonden:
https://global.techradar.com/nl-be/news/microsoft-versnelt-uitrol-van-windows-10-mei-2020-update
Telenet Business Fibernet internet 300/30
Telenet FreePhone Europe met optie Anytime
Telenet Digital TV met HD Digicorder DC-AD2100 en HD Digibox DB-AD210
Afbeelding

Gebruikersavatar
Mortov Molotov
Pro Member
Pro Member
Berichten: 240
Lid geworden op: 07 Jan 2012
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 35 keer
Contact:

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Mortov Molotov » 12 Jun 2020, 20:16

Vroeger quasi altijd geforceerd updates doorgevoerd via media creation tool. Sinds het gedoe met 1809 doe ik dat niet meer.
Van vele Nederlandstalige forumgangers wort de spellingchecker niet vaak bijgewerkd, waardoor de correctie van DT-fouten niet langer word ondersteunt ;)

Gebruikersavatar
antutu
Pro Member
Pro Member
Berichten: 308
Lid geworden op: 12 Jun 2017
Bedankt: 18 keer
Uitgedeelde bedankjes: 120 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor antutu » 13 Jun 2020, 00:00

Hier sinds enkele weken ook een clean install gedaan. Laatste 2 dagen krijg ik hier spam bij het opstarten.

Eergisteren kwam er een fullscreen scherm waarin ze de nieuwe MS Edge browser aankondigden. Kon niet sluiten alvorens ik die k*tbrowser had geprobeerd. En daarna werd ik nog geplaagd met een quicklaunch icon in de taskbar, en naar dát icoon nog eens een pijl die er naar wees zodat je zeker niet vergeet dat Edge daar staat. :bang:

En gisteren kreeg ik meteen bij inloggen alwéér een fullscreen die me tegenhield en vroeg om een MS account te maken. Thank God dat je het kan overslaan, wat het geval niet meer is als je een fresh install doet en tijdens de install je internet al activeert; dan kun je NIET verder met de install zonder een MS account te maken (of je moet je internet gaan uitzetten oid) Er staat dan iets bij in de aard van 'als je geen MS account wil, kun je het eerst aanmaken en na de install in de instellingen ontkoppelen'. Wat?? :smash2: Kwestie van aantal accounts kunsmatig te verhogen zeker?

MS begint erg irritant te worden. Maar wat doe je er aan, nog steeds zoveel software die niet Linux of Mac compatibel is.

Gebruikersavatar
Matt555
Starter
Starter
Berichten: 24
Lid geworden op: 01 Aug 2019
Bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Matt555 » 13 Jun 2020, 03:57

antutu schreef:Hier sinds enkele weken ook een clean install gedaan. Laatste 2 dagen krijg ik hier spam bij het opstarten.

Eergisteren kwam er een fullscreen scherm waarin ze de nieuwe MS Edge browser aankondigden. Kon niet sluiten alvorens ik die k*tbrowser had geprobeerd. En daarna werd ik nog geplaagd met een quicklaunch icon in de taskbar, en naar dát icoon nog eens een pijl die er naar wees zodat je zeker niet vergeet dat Edge daar staat. :bang:

En gisteren kreeg ik meteen bij inloggen alwéér een fullscreen die me tegenhield en vroeg om een MS account te maken. Thank God dat je het kan overslaan, wat het geval niet meer is als je een fresh install doet en tijdens de install je internet al activeert; dan kun je NIET verder met de install zonder een MS account te maken (of je moet je internet gaan uitzetten oid) Er staat dan iets bij in de aard van 'als je geen MS account wil, kun je het eerst aanmaken en na de install in de instellingen ontkoppelen'. Wat?? :smash2: Kwestie van aantal accounts kunsmatig te verhogen zeker?

MS begint erg irritant te worden. Maar wat doe je er aan, nog steeds zoveel software die niet Linux of Mac compatibel is.


Hier topic om hoe de nieuwe Edge bij update te vermijden, daar deze nu automatisch in de update zit (volgens hen …)
Het kan manueel in register , of gebruikmakende van hun kant en klaar aangeleverd scrypt

https://www.askvg.com/windows-10-tip-bl ... ws-update/

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5696
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 609 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor iceke » 13 Jun 2020, 08:26

Tomby schreef:
selder schreef:Volgens mij is het zelfs objectief vast te stellen dat macOS+trackpad sneller en vlotter en beter en productiever werkt dan Windows+muis.


Dat zal enorm van persoon tot persoon afhangen. De enige manier om dat objectief vast te stellen, is bij iemand die beide system dagdagelijks gebruikt. En dan nog zal die wellicht een voorkeur hebben.
Ik weet dat ik altijd compleet verloren loop in MacOS, maar dat is gewoon omdat ik het nooit echt gebruik.

Fanboys blijven Fanboys natuurlijk, ik heb me nog nooit productiever gevonden op een Os waar amper iets aan te tweaken valt, in tegendeel zelfs

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5049
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 377 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 866 keer

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Tomby » 13 Jun 2020, 09:00

iceke schreef:Fanboys blijven Fanboys natuurlijk, ik heb me nog nooit productiever gevonden op een Os waar amper iets aan te tweaken valt, in tegendeel zelfs


WTF heeft dat nu met fanboys te maken. Ik zeg gewoon dat ik nog nooit MacOS gebruikt heb. Ik hemel ook Windows helemaal niet, dus waar die fanboy opmerking op slaat is me een compleet raadsel.

openaf
Plus Member
Plus Member
Berichten: 170
Lid geworden op: 02 Jul 2008
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor openaf » 13 Jun 2020, 11:52

devilkin schreef:Eergisteren binnengehaald via de update tool. Nog niks gemerkt van problemen.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Hier hetzelfde, geen enkel probleem, sinds gisteren. Daarna een Bios Update van Lenovo, raar he

Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5696
Lid geworden op: 11 Jun 2010
Bedankt: 609 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 214 keer

Re: Winoows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor iceke » 13 Jun 2020, 12:57

Tomby schreef:
WTF heeft dat nu met fanboys te maken. Ik zeg gewoon dat ik nog nooit MacOS gebruikt heb. Ik hemel ook Windows helemaal niet, dus waar die fanboy opmerking op slaat is me een compleet raadsel.


Selder schreef Tomby, Selder schreef.... ;-)

stefan1234
Plus Member
Plus Member
Berichten: 212
Lid geworden op: 05 Sep 2019
Bedankt: 12 keer
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor stefan1234 » 13 Jun 2020, 13:58

Nu het toch lichtjes off topic begint te gaan... kent iemand een manier om gratis of voor weinig geld automatisch periodieke backups te maken van een Windows 10 Home-installatie op een geëncrypteerde externe harde schijf?

ulixes
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 21 Sep 2002
Locatie: Limburg
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor ulixes » 13 Jun 2020, 15:33

Persoonlijk maak ik enkel backups van data. Windows en programma's kan je gewoon herinstalleren, voor zover dat ooit nog nodig is - Windows 10 is imo toch een zeer stabiel OS, zelfs na talloze updates.

Wat ik gebruik:

- Veracrypt voor het encrypteren van de harde schijf
- SyncBackFree voor het regelmatig maken van de backups

680x0
Member
Member
Berichten: 88
Lid geworden op: 04 Dec 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor 680x0 » 13 Jun 2020, 15:49

antutu schreef:Hier sinds enkele weken ook een clean install gedaan. Laatste 2 dagen krijg ik hier spam bij het opstarten.

Eergisteren kwam er een fullscreen scherm waarin ze de nieuwe MS Edge browser aankondigden. Kon niet sluiten alvorens ik die k*tbrowser had geprobeerd. En daarna werd ik nog geplaagd met een quicklaunch icon in de taskbar, en naar dát icoon nog eens een pijl die er naar wees zodat je zeker niet vergeet dat Edge daar staat. :bang:

En gisteren kreeg ik meteen bij inloggen alwéér een fullscreen die me tegenhield en vroeg om een MS account te maken. Thank God dat je het kan overslaan, wat het geval niet meer is als je een fresh install doet en tijdens de install je internet al activeert; dan kun je NIET verder met de install zonder een MS account te maken (of je moet je internet gaan uitzetten oid) Er staat dan iets bij in de aard van 'als je geen MS account wil, kun je het eerst aanmaken en na de install in de instellingen ontkoppelen'. Wat?? :smash2: Kwestie van aantal accounts kunsmatig te verhogen zeker?

MS begint erg irritant te worden. Maar wat doe je er aan, nog steeds zoveel software die niet Linux of Mac compatibel is.


Ik weet niet waarom jij die problemen hebt, maar ik heb een clean install met de May ISO (Win10_2004_Dutch_x64.iso) gedaan, en kon zelfs een gewone local account aanmaken ZONDER mijn UTP eruit te halen. En dat men Edge in het start menu ging promoten was al eens gemeld, maar de splash screens waar jij van spreekt, nooit gehad en nog nergens anders iets van gelezen...

Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5049
Lid geworden op: 01 Feb 2006
Bedankt: 377 keer
Recent bedankt: 7 keer
Uitgedeelde bedankjes: 866 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Tomby » 13 Jun 2020, 16:53

ulixes schreef:Persoonlijk maak ik enkel backups van data. Windows en programma's kan je gewoon herinstalleren, voor zover dat ooit nog nodig is


Enige probleem hiermee zijn settings van programma's. Ik vind het dan wel handig om ook de backups te hebben van config files en dergelijke. Da's toch iets dat ze anno 2020 eigenlijk al lang opgelost hadden moeten hebben. Probleem zijn natuurlijk ook legacy applicaties die dingen wegschrijven in de Registry, subdirs van de installatie-folder, of subdirs van de User folders, of nog erger, een combinatie van alles.

ulixes
Plus Member
Plus Member
Berichten: 148
Lid geworden op: 21 Sep 2002
Locatie: Limburg
Bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor ulixes » 13 Jun 2020, 17:16

Tomby schreef:
ulixes schreef:Persoonlijk maak ik enkel backups van data. Windows en programma's kan je gewoon herinstalleren, voor zover dat ooit nog nodig is


Enige probleem hiermee zijn settings van programma's. Ik vind het dan wel handig om ook de backups te hebben van config files en dergelijke. Da's toch iets dat ze anno 2020 eigenlijk al lang opgelost hadden moeten hebben. Probleem zijn natuurlijk ook legacy applicaties die dingen wegschrijven in de Registry, subdirs van de installatie-folder, of subdirs van de User folders, of nog erger, een combinatie van alles.


Ja da's waar. Anderzijds is het soms wel de moeite om zaken opnieuw in te stellen, zeker als er ondertussen een nieuwe versie van het programma is verschenen. Zo ontdek je soms nieuwe features :)

ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8045
Lid geworden op: 28 Jan 2012
Bedankt: 590 keer
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor ITnetadmin » 13 Jun 2020, 19:33

680x0 schreef:Ik weet niet waarom jij die problemen hebt, maar ik heb een clean install met de May ISO (Win10_2004_Dutch_x64.iso) gedaan, en kon zelfs een gewone local account aanmaken ZONDER mijn UTP eruit te halen. En dat men Edge in het start menu ging promoten was al eens gemeld, maar de splash screens waar jij van spreekt, nooit gehad en nog nergens anders iets van gelezen...

Ik vind nog geen documentatie die dat kan bevestigen.
Ben je zeker dat je internet connectie perfect werkte?
MS is momenteel, tot nader order, toch echt wel bezig om die local accounts zoveel mogelijk te supressen.

680x0
Member
Member
Berichten: 88
Lid geworden op: 04 Dec 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor 680x0 » 14 Jun 2020, 13:58

ITnetadmin schreef:
680x0 schreef:Ik weet niet waarom jij die problemen hebt, maar ik heb een clean install met de May ISO (Win10_2004_Dutch_x64.iso) gedaan, en kon zelfs een gewone local account aanmaken ZONDER mijn UTP eruit te halen. En dat men Edge in het start menu ging promoten was al eens gemeld, maar de splash screens waar jij van spreekt, nooit gehad en nog nergens anders iets van gelezen...

Ik vind nog geen documentatie die dat kan bevestigen.
Ben je zeker dat je internet connectie perfect werkte?
MS is momenteel, tot nader order, toch echt wel bezig om die local accounts zoveel mogelijk te supressen.


Linksonder gewoon kiezen voor 'deelnemen aan een domein', zonder dat er een domeincontroller in je netwerk zit uiteraard, dan kan je gewoon een lokale account aanmaken zonder je netwerk te moeten uitzetten...

Rverm
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 11 Aug 2014
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Rverm » 14 Jun 2020, 14:13

680x0 schreef: maar de splash screens waar jij van spreekt, nooit gehad en nog nergens anders iets van gelezen...


Beide schermen hier ook zien passeren. Vervelend dat dat fullscreen moest, maar even snel weg.

conehead
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 756
Lid geworden op: 26 Mei 2009
Bedankt: 20 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor conehead » 14 Jun 2020, 20:01


Linksonder gewoon kiezen voor 'deelnemen aan een domein', zonder dat er een domeincontroller in je netwerk zit uiteraard, dan kan je gewoon een lokale account aanmaken zonder je netwerk te moeten uitzetten...


Volgens mij is die optie er toch enkel bij de installatie van een pro versie en dus niet bij een home edite, volgens mij dan gewoon het eenvoudigste om even geen internet te hebben bij deze laatste versie (was al bij de vorige versie het geval trouwens).

liber!
Premium Member
Premium Member
Berichten: 740
Lid geworden op: 09 Apr 2006
Twitter: nathan_gs
Bedankt: 53 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor liber! » 14 Jun 2020, 20:15

stefan1234 schreef:Nu het toch lichtjes off topic begint te gaan... kent iemand een manier om gratis of voor weinig geld automatisch periodieke backups te maken van een Windows 10 Home-installatie op een geëncrypteerde externe harde schijf?


Ik gebruik Duplicati: https://www.duplicati.com/

680x0
Member
Member
Berichten: 88
Lid geworden op: 04 Dec 2015
Bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor 680x0 » 14 Jun 2020, 22:49

conehead schreef:

Linksonder gewoon kiezen voor 'deelnemen aan een domein', zonder dat er een domeincontroller in je netwerk zit uiteraard, dan kan je gewoon een lokale account aanmaken zonder je netwerk te moeten uitzetten...


Volgens mij is die optie er toch enkel bij de installatie van een pro versie en dus niet bij een home edite, volgens mij dan gewoon het eenvoudigste om even geen internet te hebben bij deze laatste versie (was al bij de vorige versie het geval trouwens).


Klopt, inderdaad een Pro versie... Niet aan gedacht dat een Home steeds een deel features mist of anders heeft. Ik gebruik in principe nooit Home versies. Je loopt er altijd wel ergens tegen een probleem aan vroeg of laat.

Saturno
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 14 Mei 2011
Bedankt: 1 keer

Re: Windows 10 - mei 2020 update (2004)

Berichtdoor Saturno » 17 Jun 2020, 20:07

Gisteren iets na 19u de update doorgekregen via Windows update. Geïnstalleerd en werkt momenteel zonder problemen.
Telenet Business Fibernet internet 300/30
Telenet FreePhone Europe met optie Anytime
Telenet Digital TV met HD Digicorder DC-AD2100 en HD Digibox DB-AD210
Afbeelding


Terug naar “Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten