WIN10 - klok altijd fout

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 11:47

Mijn klok op de PC staat al jaren fout, dat is lastig, maar goed, ik wist dat die altijd 6 minuten voor liep dus maakte me er niet druk in.
Nu begint de bank-site lastig te doen, dus ik ga er toch eens deftig naar moeten kijken...
Windows versie:
Afbeelding

Mijn instellingen:
Afbeelding

Ik zie echt niet wat ik fout gedaan heb, dus al zeker niet hoe het op te lossen. Iemand met meer verstand aanwezig? :oops:

Gebruikersavatar
Matt555
Pro Member
Pro Member
Berichten: 251
Lid geworden op: 01 Aug 2019
Locatie: Thailand
Bedankt: 11 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 48 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor Matt555 » 20 Mei 2022, 11:59

Raar dat een banksite daar rekening mee houd...., want ik heb 2 Belg.banken en 1 Thaise bank op mijn laptop ingesteld en welke ingesteld is op Thailand tijd , dus 5 uur verschil voor de Belg. banken , en nog nooit een opmerking gehad , en idem voor mobiel app ingesteld met Thai sim omdat ik weliswaar in Thailand woon , en alles werkt normaal .

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 12:00

Jouw tijd staat niet fout, die staat op een andere zone.
Mijn tijd loopt altijd 5 minuten achter. Dat is iets anders.

Ik ben dit aan het proberen:
https://mashtips.com/fix-time-not-updat ... windows10/
Tot hiertoe zonder resultaat...

StefkeDB
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 03 Sep 2010
Bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor StefkeDB » 20 Mei 2022, 12:00

Probeer eens een andere ntp server (tijdserver)

Telenet : ntp.telenet.be
of hier :
https://www.pool.ntp.org/zone/be

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 12:02

Bedankt, maar zoals je ziet in de screenshot had ik dat al gedaan.
Met de time.windows.com lukte het niet, dus probeerde ik (tevergeefs) een andere.

andere poging:
Afbeelding
:cry:

Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16613
Lid geworden op: 18 Feb 2003
Twitter: meon
Locatie: Bree
Bedankt: 761 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor meon » 20 Mei 2022, 12:12

Probeer eens

Code: Selecteer alles

w32tm /config /update /manualpeerlist:"0.pool.ntp.org,0x8 1.pool.ntp.org,0x8 2.pool.ntp.org,0x8 3.pool.ntp.org,0x8" /syncfromflags:MANUAL

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 12:19

Bedankt, maar dat zorgt er ook niet voor dat windows kan synchroniseren.
Ik heb een oeroud tooltje binnen gehaald en die kan het wel, dus 't is niet dat AdGuardHome lastig doet zou ik denken.
Het werkt nu, met een omweg, maar het werkt.
Afbeelding

blatruwe
Plus Member
Plus Member
Berichten: 127
Lid geworden op: 12 Nov 2018
Bedankt: 29 keer
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor blatruwe » 20 Mei 2022, 12:28

toch nergens een firewall zitten die poort 123 blokkeert?

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 12:31

Niet dat ik weet.
Mijn PC is aangesloten op de Fritzbox en alles loopt over de RPi met AdGuardHome, maar verder geen extra's.

joriz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 552
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor joriz » 20 Mei 2022, 12:37

Was er geen DSL provider die NTP blocked?
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/35Mbit / Fritzbox 7490

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 12:43

joriz schreef:Was er geen DSL provider die NTP blocked?

Geen idee, ik zit bij edpnet.

joriz
Premium Member
Premium Member
Berichten: 552
Lid geworden op: 13 Mei 2006
Bedankt: 41 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor joriz » 20 Mei 2022, 12:45

EDPnet blokkeert poorten 53 en 123 : https://userbase.be/forum/viewtopic.php ... ntp+edpnet
Edpnet VDSL XL + Voip @ 100/35Mbit / Fritzbox 7490

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 12:47

Dus alle edpnet klanten hebben hetzelfde probleem???

murdock447
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 28 Sep 2008
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor murdock447 » 20 Mei 2022, 12:49

Waarom draai je zelf geen ntp service op je pc. Als radioamateurs hebben wij het nodig om voor bepaalde digitale modes perfect tijd gesynchroniseerde stations te hebben ik zelf gebruik een ntp service van Meinberg ( https://www.meinbergglobal.com/english/sw/ntp.htm ) voor windows. Laat deze de automatische tijdsinstelling van jouw windows overnemen en je probleem is opgelost.

Een andere oplossing is Dimension4 (http://www.thinkman.com/dimension4/default.htm ) dit is ook een vorm van NTP software (SNTP) die veel gebruikt wordt maar hier heb ik persoonlijk geen ervaring mee.

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 13:10

Waarom niet?
Omdat dit gewoon een windows native functie is. :roll:

murdock447
Pro Member
Pro Member
Berichten: 318
Lid geworden op: 28 Sep 2008
Bedankt: 23 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor murdock447 » 20 Mei 2022, 13:20

cadsite schreef:Waarom niet?
Omdat dit gewoon een windows native functie is. :roll:


Ja als je het zo bekijkt......en er dan ook zo maar van uitgaat dat alles van microsoft goed werkt...keep on dreaming!!!

Het is dan toch zeer raar dat zo goed als alle radioamateurs die digitale modes gebruiken zoals FT8 en FT4(waarbij een perfect gelijklopen van de klok op de verschillende stations noodzakelijk is) een dergelijke service draaien omdat ze weten dat deze van microsoft niet deugt....dit is gewoon een vaststelling gebaseerd op de kennis en ervaring van de radioamateurs die al meer dan voldoende bewezen hebben wat deze kennis en ervaring waard is!!!

Als je deze oplossing niet wil gebruiken mij goed ieder zijn ding!

profke
Pro Member
Pro Member
Berichten: 274
Lid geworden op: 14 Aug 2010
Bedankt: 24 keer
Recent bedankt: 2 keer
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor profke » 20 Mei 2022, 13:32

er is een verschil tussen "goed genoeg voor prive gebruik" en "perfect".

ik kan me inderdaad inbeelden dat bepaalde niche-hobbyisten niet voldoende hebben aan "tijd staat maximaal een seconde of 3 fout"
maar voor de gemiddelde jan-met-de-pet volstaat nochtans de windows-service weldegelijk...

de rode draad is hier "EDPnet ; die goedkope internet provider" die blokkeert standaardpoorten voor standaardprotocols. enkel omdat ze blijkbaar eea niet goed konden afscheren. Ik zei PXS en Telenet nochtans niet onderdoorgaan door al die ddossen....

driesp
Plus Member
Plus Member
Berichten: 180
Lid geworden op: 17 Jan 2014
Bedankt: 11 keer
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor driesp » 20 Mei 2022, 13:50

Het lijkt mij niet dat een poort blokkade op poort UDP 123 in dit geval voor problemen zal zorgen.
Een (NTP) client gebruikt normaal gezien een andere (random) source poort, zo een blokkade heeft daar dan geen effect op.

Ik zou in eerste plaats denken aan een firewall op jouw netwerk (je fritzbox misschien, of de firewall op windows zelf, wat zeggen andere pc's in je netwerk?) dat voor problemen zorgt.
Je zou als test eens IPv6 kunnen activeren, als je probleem dan is opgelost, ligt het aan een firewall op IPv4.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6689
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 389 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor CCatalyst » 20 Mei 2022, 13:57

Een bank die al valt over het feit dat de klok enkele minuten verkeerd staat, daar heb ik toch vragen bij. Dat het een dag/week/... verkeerd staat kan ik nog snappen obv TLS-certificaten oid, maar al moeilijk doen voor enkele minuten, zucht.

Daarnaast is het ook fout van EDPnet om de NTP-poort te blokkeren, en al zeker zonder eigen server te voorzien die de klanten dan mogen gebruiken. Welke andere ISP doet dat, iig geen die denkt dat hun klanten ook wel eens serieuze applicaties gebruiken.

Soit, uit deze topic volgt dat je blijkbaar kan vragen om NTP open te zetten, ook al heb je een dynamisch IP. Deze topic kan dan ook gemerged worden daarmee.

Het alternatief is een interne NTP server opzetten met een bron als DCF77 of GPS, maar dat zal je wel niet willen doen denk ik.

driesp schreef:Een (NTP) client gebruikt normaal gezien een andere (random) source poort, zo een blokkade heeft daar dan geen effect op.


In andere topic wordt beweerd dat 123 outbound geblokkeerd wordt.

Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2440
Lid geworden op: 14 Nov 2008
Twitter: KrSi78
Locatie: Brugge
Bedankt: 152 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 208 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor Sinna » 20 Mei 2022, 14:25

CCatalyst schreef:Daarnaast is het ook fout van EDPnet om de NTP-poort te blokkeren, en al zeker zonder eigen server te voorzien die de klanten dan mogen gebruiken. Welke andere ISP doet dat, iig geen die denkt dat hun klanten ook wel eens serieuze applicaties gebruiken.

Soit, uit deze topic volgt dat je blijkbaar kan vragen om NTP open te zetten, ook al heb je een dynamisch IP. Deze topic kan dan ook gemerged worden daarmee.

Volgens Global DNS and NTP amplification attacks blokkeert edpnet enkel inkomende DNS en inkomende NTP, uitgaand niet (waarom zouden ze?).
Computer(k)nul

sdecoster
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 03 Dec 2013
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor sdecoster » 20 Mei 2022, 14:26

Ben zelf bij EDPNET en had dit probleem ook tijdje geleden (was hier al eens topic over).
Mail naar support van EDPNET en ze hebben de juiste poorten opengezet en het werkt nu zoals het hoort.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6689
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 389 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor CCatalyst » 20 Mei 2022, 14:35

Sinna schreef:Volgens Global DNS and NTP amplification attacks blokkeert edpnet enkel inkomende DNS en inkomende NTP, uitgaand niet (waarom zouden ze?).


Brakke implementatie van NTP op Windows zorgt er blijkbaar voor dat altijd source port 123 gebruikt wordt, dus zowel source als dest op poort 123. Het antwoord komt dan uiteraard terug op poort 123 en dat filtert EDPnet dan, waardoor de resources van de NTP server in kwestie voor niets verspild zijn. Maar dat laatste is voor EDPnet niet erg zolang ze hun eigen netwerk maar beschermen tegen 10-jaar oude DDoS-mechanismes.

Indien dit klopt kan OP dit nagaan door eens met een wat professioneler besturingssysteem dat (uiteraard) random source ports gebruikt - zoals Linux of BSD's als macOS - NTP proberen te krijgen. Als dat werkt is het weer Windows die Windows is. Indien niet, zal het toch poort 123 zijn die outbound geblokkeerd wordt OF iets anders dat niet gedocumenteerd wordt, wat die support pagina's ook moge beweren.

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 14:44

We zijn hier weer aan het schieten met een kanon op een mug...

Oh help, de time server van windows kan wel eens een seconde fout lopen. :roll:
Gebruik een serieus OS ipv windows. Ja, die klok is echt wel belangrijker voor mij dan AutoCAD om maar iets te zeggen.
Verander van ISP want het zijn prutsers, ze houden de klok sync tegen. (hier ga ik zelfs een beetje in mee :twisted: )

Voor mij mag dit hier stoppen, ik heb een programmaatje van de volle 740kb gedownload dat de taak overneemt. Problem solved.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6689
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 389 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor CCatalyst » 20 Mei 2022, 14:51

cadsite schreef:Voor mij mag dit hier stoppen, ik heb een programmaatje van de volle 740kb gedownload dat de taak overneemt. Problem solved.


Da's idd een oplossing, maar iets soortgelijk werd al door murdock447 voorgesteld en je reageerde met "Waarom niet? Omdat dit gewoon een windows native functie is. :roll:".

Nu goed, dit bevestigt dus wel het probleem. De native NTP implementatie op Windows gebruikt poort 123 als source, en de reply die terug komt richting poort 123 wordt dan gefilterd door EDPnet.

Opties zijn om poort 123 inbound te laten openzetten via e-mail verzoek, waarna je de native NTP implementatie kan gebruiken, of zoals OP deed een 3rd-party NTP implementatie te gebruiken die normale random source poorten kiest ipv 123.

Topic kan best nog steeds gemerged worden met andere topic hierover gezien de extra informatie.

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 20 Mei 2022, 14:56

CCatalyst schreef:
cadsite schreef:Voor mij mag dit hier stoppen, ik heb een programmaatje van de volle 740kb gedownload dat de taak overneemt. Problem solved.


Da's idd een oplossing, maar iets soortgelijk werd al door murdock447 voorgesteld en je reageerde met "Waarom niet? Omdat dit gewoon een windows native functie is. :roll:".

Misschien toch nog even het hele topic doorlopen...

Ik had om 11.19u al gezegd dat ik dat tooltje gebruik.
Ik was dus in de veronderstelling dat hetgeen murdock voorstelde nog een stap verder ging. Ik dacht dat hij wel gelezen ging hebben wat er voor hem gezegd had.

brubbel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 835
Lid geworden op: 04 Jul 2012
Bedankt: 167 keer
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor brubbel » 20 Mei 2022, 15:08

CCatalyst schreef:NTP op Windows zorgt er blijkbaar voor dat altijd source port 123 gebruikt wordt.

Vreemd, hoe zit dat dan met NAT op je eigen router? Tenzij aldaar de poort 123 in de firewall wordt geblokkeerd.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6689
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 389 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor CCatalyst » 20 Mei 2022, 15:23

brubbel schreef:Vreemd, hoe zit dat dan met NAT op je eigen router? Tenzij aldaar de poort 123 in de firewall wordt geblokkeerd.


De NAT implementatie op Fritzbox (dacht ik?) zal poort 123 outbound wellicht zo veel mogelijk statisch aanhouden - tenzij die al in gebruik zou zijn - gezien de mogelijk symmetrische implementatie van NTP.

Voor zekerheid zou je packet capture moeten doen.

Maar het feit dat het met een 3rd-party implementatie wel werkt + de info op de support pages suggereert dat Windows idd port 123 als source neemt en NAT die aanhoudt.

Ernie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 838
Lid geworden op: 08 Jun 2011
Bedankt: 45 keer
Uitgedeelde bedankjes: 228 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor Ernie » 20 Mei 2022, 19:05

Adguard of PiHole die iets blocked?
Gelukkig & gezond 2022!

Gebruikersavatar
devilkin
userbase crew
userbase crew
Berichten: 4928
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Bedankt: 345 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor devilkin » 20 Mei 2022, 19:46

Eens wireshark installeren en kijken wat je juist dooekeijgt bij time syncs. De enige manier om echt te achterhalen wat er mis loopt.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

esdeka
Starter
Starter
Berichten: 5
Lid geworden op: 16 Nov 2009
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor esdeka » 20 Mei 2022, 23:41

Toevallig vorig weekend gedaan, pcap genomen vanop fritxbox. Wat me opviel was dat MacOS en Linux met NTPv4 niet geblokkeerd werden, maar Windows en Synology met NTPv3 kregen geen antwoord. Niet gekeken naar welke poorten ze gebruikten, na ticket bij edpnet was het snel opgelost, alles NTP werkt nu.

Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5665
Lid geworden op: 03 Jan 2010
Locatie: 127.0.0.1
Bedankt: 315 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 187 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor honda4life » 21 Mei 2022, 08:24

Je kan de FritzBox toch als lokale ntp server gebruiken?
Misschien lost dit het uitgaande NTP probleem voor je op.
(En het is vast wel een registry setting in Windows)
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

johan.devos
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1159
Lid geworden op: 14 Mei 2008
Locatie: Bevergem :-)
Bedankt: 147 keer
Recent bedankt: 1 keer
Uitgedeelde bedankjes: 207 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor johan.devos » 21 Mei 2022, 09:20

Ik heb op mijn FritzBox eens met Wireshark een trace gestart en zie dat Windows 10 NTPv3 gebruikt (UDP op poort 123) en er komt geen antwoord.
Heb ook een ticket gemaakt bij edpnet en wacht op antwoord van edpnet.

Ik heb in W10 dan eens mijn FB (192.168.1.1) ingesteld als timeserver en dit werkt perfect.

CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6689
Lid geworden op: 20 Jun 2016
Bedankt: 389 keer
Recent bedankt: 4 keer
Uitgedeelde bedankjes: 19 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor CCatalyst » 21 Mei 2022, 09:46

johan.devos schreef:Ik heb op mijn FritzBox eens met Wireshark een trace gestart en zie dat Windows 10 NTPv3 gebruikt (UDP op poort 123) en er komt geen antwoord.


Poort 123 voor de bestemming, de source of beide?

johan.devos schreef:Ik heb in W10 dan eens mijn FB (192.168.1.1) ingesteld als timeserver en dit werkt perfect.


Zolang de Fritzbox zelf wel NTP kan ontvangen is dat idd een goede optie, anders zit je met een NTP server die mogelijks ook niet de juiste tijd bevat.

sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1171
Lid geworden op: 22 Mei 2003
Locatie: Gent
Bedankt: 100 keer
Uitgedeelde bedankjes: 32 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor sky » 21 Mei 2022, 13:28

De automatische tijdinstelling had je ook kunnen afzetten en de tijd 1x correct zetten.

Gebruikersavatar
devilkin
userbase crew
userbase crew
Berichten: 4928
Lid geworden op: 17 Mei 2006
Bedankt: 345 keer
Recent bedankt: 5 keer
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor devilkin » 21 Mei 2022, 13:38

Jammergenoeg ga je op korte tijd een vrij grote drift krijgen. De interne klokken van computers zijn niet meer wat ze geweest zijn...
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)

Tom2000
Starter
Starter
Berichten: 16
Lid geworden op: 21 Mei 2022
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor Tom2000 » 21 Mei 2022, 13:50

Dit geeft wel een verklaring voor mijn probleem

Als ik veel thuiswerk doe loopt de klok altijd fout tot ik weer op kantoor kom :bang:

Kan edpnet dan zelf niet het verkeer van legetieme ntp servers wel doorlaten?

Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4740
Lid geworden op: 20 Jan 2015
Locatie: Kortrijk
Bedankt: 348 keer
Recent bedankt: 6 keer
Uitgedeelde bedankjes: 171 keer
Contact:

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor cadsite » 21 Mei 2022, 18:04

sky schreef:De automatische tijdinstelling had je ook kunnen afzetten en de tijd 1x correct zetten.

Dat verandert toch niets? De synchronisatie werkte niet. Of ik dat nu aan of uit zet, het werkt niet.
En toch heb ik op ongeveer 2 jaar 6 minuten 'verschoven'.

Gebruikersavatar
TheCeet
Pro Member
Pro Member
Berichten: 370
Lid geworden op: 03 Apr 2018
Bedankt: 51 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 28 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor TheCeet » 21 Mei 2022, 18:37

Hier ook edpnet fiber klant maar op verschillende devices altijd correcte tijd. Ook Windows machines…
Ook hier gebruik van AdGuard Home.
iPhone 13 Pro: Proximus Business Unlimited
ISP: Afbeelding Telenet All-Internet
Running AdGuard Home: network-wide software for blocking ads & tracking

duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1906
Lid geworden op: 23 Apr 2008
Bedankt: 190 keer
Recent bedankt: 3 keer
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor duizend » 21 Mei 2022, 21:41

johan.devos schreef:Ik heb in W10 dan eens mijn FB (192.168.1.1) ingesteld als timeserver en dit werkt perfect.


geweldig forum !!! :banana:
Probleem opgelost waarvan ik niet eens wist dat ik het had ... :lol:

sdecoster
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 03 Dec 2013
Bedankt: 16 keer
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer

Re: WIN10 - klok altijd fout

Berichtdoor sdecoster » 21 Mei 2022, 21:54

Als je pc wifi heeft: af en toe eens connecteren met een hotspot op je gsm en dan syncen... Met wat chance blokkeert je gsm provider geen poorten.
Maar persoonlijk zou ik ticketje openen bij EDPNET. Dan zit je meteen met al je huidige en toekomstige windowstoestellen safe, ook van evt gasten/kinderen/enz...


Terug naar “Windows”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast